Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Een behandeling die steeds vaker wordt toegepast tegen haaruitval, is micro hair pigmentation. Dit is een Engels begrip, dat is overgekomen uit het buitenland. Ongeveer 10 jaar geleden is deze behandeling geïntroduceerd in Nederland. Het is bij deze haaruitval behandeling van essentieel belang dat het wordt uitgevoerd door een specialist. Sommige mensen vergelijken het met een tatoeage. Micro hair pigmentation is echter op verschillende vlakken anders.

Micro hair pigmentation in Nederland

Kiest u voor een micro hair pigmentation behandeling in Nederland? Er zijn verschillende MHP klinieken die als goed bekend staan. Er wordt vaak onderscheid gemaakt tussen permanente en semi permanente MHP. Tegenwoordig kiezen steeds meer mensen voor de permanente pigmenten. De semi permanente pigmenten vervagen namelijk erg snel.

Micro hair pigmentation.
Micro hair pigmentation.

Dunner wordend haar en kaalheid. Het zijn onderwerpen waar u liever niet overpraat. Dit geldt ook voor de oorzaken van haaruitval. Heeft u te maken met ongewenst haarverlies en wilt u daar iets aan doen? Micro hair pigmentation is een behandelmethode die sterk in opkomst is. Deze pijnloze manier van behandelen geeft u vanaf de eerste behandeling zichtbaar resultaat en een optisch meer volle haardos.

Wat is micro hair pigmentation?

Micro hair pigmentation is een verfijnde, niet chirurgische, techniek. Met behulp van een uiterst fijne naald en geavanceerde apparatuur worden de haarstoppeltjes op uw hoofdhuid nagebootst. Dit lijkt op een goed onderhouden geschoren haardracht. Het eindresultaat is door gebruik van natuurlijke pigmenten niet van echt te onderscheiden. Bij een micro hair pigmentation behandeling wordt er gebruik gemaakt van de nieuwste innovaties en technologische mogelijkheden. Micro hair pigmentation is géén tatoeage. De meeste haar- en schoonheidsklinieken maken gebruik van tijdelijke inkt, pigment. Gebruikte pigmenten zijn doorgaans hypoallergeen en dat heeft als voordeel dat vrijwel iedereen voor een MHP behandeling in aanmerking komt. Na verloop van tijd worden de pigmenten vanzelf afgebroken en vervaagt de kleur geleidelijk. U kunt altijd kiezen voor een nabehandeling en uw haarlijn op deze manier aan laten passen aan uw uiterlijk.

Hoe ziet een MHP behandeltraject eruit?

Heeft u interesse in de mogelijkheden van een micro hair pigmentation behandeling? Vooraf informatie inwinnen en lezen over de behandeling zelf is onderdeel van een gedegen voorbereiding. Lees u zelf in in de materie door bijvoorbeeld mee te lezen op een forum waar u ook ervaringsverhalen van anderen tegenkomt. U kunt hierdoor voor uzelf een eerste selectie maken van schoonheids- en haarklinieken waar micro hair pigmentation behandelingen worden uitgevoerd en waar uw voorkeur naar uit gaat. De meeste klinieken bieden een gratis intakegesprek aan. Gebruik de tijd van dit gesprek om al uw vragen aan de behandelaar te stellen. Neem de tijd en zorg dat u zich op uw gemak voelt. Het is belangrijk om een antwoord te krijgen op al uw vragen. Tijdens het intakegesprek zal de behandelaar u alles vertellen wat van belang is voor het perfecte eindresultaat. U krijgt voorbeelden te zien van lotgenoten die u reeds voor zijn gegaan compleet met voor en na foto’s. Een goede behandelaar neemt u mee naar de behandelkamer zodat u kunt zien waar de behandeling wordt uitgevoerd.

De micro hair pigmentation behandeling zelf

De behandeling zelf is vrijwel risicoloos en zonder pijn. U kunt er voor kiezen om uw hoofdhuid voor de ingreep in te smeren met een verdovende crème. Tijdens de behandeling zit u meerdere uren in de behandelstoel. Het is vaak mogelijk om de tijd te ‘doden’ door televisie te kijken en/of wat te internetten. U kunt een praatje maken met degene die de micro hair pigmentation behandeling bij u uitvoert. De behandelaar zal u altijd op de hoogte houden van de vorderingen. U krijgt aan het einde van de behandeling tips die het uiteindelijke resultaat ten goede komen. Zo is het beter om de eerste weken na de micro hair pigmentation behandeling niet met ontbloot hoofd in de volle te zon te verblijven en kunt u de sauna ook beter een paar weken vermijden.

micro hair pigmentation
Micro hair pigmentation – voor de behandeling.

Voor wie is een MHP behandeling geschikt?

Aangezien micro hair pigmentation een niet-chirurgische behandeling is waar geen verdoving en/of narcose bij komt kijken komen veel mensen in aanmerking voor een behandeling. Zo kunt u na een haartransplantatie besluiten om de littekens te laten camoufleren met een MHP behandeling. Daarnaast is micro hair pigmentation ideaal voor:

• Mannen die graag een ‘shaven look’ willen die er altijd verzorgd uitziet. De aangebrachte haarstoppels zijn immers niet van echt te onderscheiden.
• Iedereen die last heeft van dunner wordend haar en graag optisch weer wat meer volume wenst te hebben
• Patiënten die lijden aan alopecia areata, pleksgewijze kaalheid. Dit kan met micro hair pigmentation goed gecamoufleerd worden.
• Mensen die door een te ver gevorderde kaalheid niet langer in aanmerking komen voor een haartransplantatie.
• De behandeling wordt zowel bij mannen als vrouwen uitgevoerd.

Wat kunt u verwachten van een MHP behandeling?

Dunner wordend haar en kaalheid kunnen uw zelfvertrouwen negatief beïnvloeden. Door te kiezen voor micro hair pigmentation heeft u direct zichtbaar resultaat. Uw zelfvertrouwen krijgt een boost. De behandeling geeft een natuurlijk resultaat waarbij het onderscheid met echte haarstoppels nauwelijks zichtbaar is. Na verloop van 1 à 2 jaar beginnen de pigmenten te vervagen en kunt u kiezen voor een nabehandeling. Tijdelijke pigmenten hebben als voordeel dat ze niet groen of blauw uitslaan. Daarnaast kunt u uw haarlijn laten aanpassen aan uw uiterlijk, zoals dat met ‘echt’ haar ook gebeurd. Vaak zijn er meerdere behandelingen nodig om tot het definitieve eindresultaat te komen. Dit is afhankelijk van het aantal hoofdzones dat behandeld wordt. Het is echter wel zo dat u direct na de eerste behandelsessie zichtbaar resultaat heeft. Door het opvolgen van de tips die u krijgt van de schoonheids- en/of haarkliniek kunt u genieten van een goed ogende haardos.

Wanneer kiest u voor micro hair pigmentation?

Micro hair pigmentation kan worden toegepast in verschillende stadia van dunner wordend haar. Vanaf het prille begin waarbij u merkt dat u inhammen krijgt en zichtbaar dunner haar. U kunt dit optisch laten opvullen met een MHP behandeling. Maar ook bij volledige kaalheid is MHP een prima behandelmogelijkheid. Door het aanbrengen van de haarstoppels heeft u een op het zicht kortgeschoren kapsel dat er goed uitziet. Regelmatig na laten behandelen houdt het resultaat optimaal. Daarnaast kunt u voor micro haar pigmentatie kiezen als u last heeft van pleksgewijze kaalheid en dit graag wilt verbergen. Wilt u meer weten over de mogelijkheden van een behandeling? Vergelijk dan de meerdere schoonheids- en haarklinieken met elkaar. Lees verhalen van lotgenoten die u reeds voorgingen. Een goede voorbereiding is ook bij een gewenste MHP-behandeling van groot belang. Stel de vragen die u heeft tijdens het intakegesprek en zorg ervoor dat u met een goed gevoel de behandeling ondergaat. Dit komt het uiteindelijke resultaat ten goede en geeft u weer zelfvertrouwen.

Micro hair pigmentation FAQ – veelgestelde vragen

Er zijn bepaalde vragen die vaak worden gesteld over de MHP behandeling. Om u goed voor te kunnen lichten, hebben we de vragen die het meeste voorkomen voor u opgesomd. Achter de vraag kunt u direct het antwoord vinden.

 1. Hoeveel micro hair pigmentation behandelingen zijn er nodig?
  Er zijn normaal gesproken 3 behandelingen nodig voor een optimaal resultaat. Na iedere behandeling wordt er wat pigment uitgestoten door de huid. Er worden daarom verschillende lagen opgebouwd tijdens iedere behandeling.
 2. Hoe wordt de haarlijn bepaald?
  De haarlijn wordt samen met u bepaald. Wij geven uiteraard wel advies over wat wij aanraden. Het is bijvoorbeeld belangrijk dat de haarlijn bij uw huidige leeftijd past, maar dat deze ook past bij u als u bijvoorbeeld 10 of 20 jaar ouder bent.
 3. Is de behandeling pijnlijk?
  Over het algemeen wordt de behandeling niet als pijnlijk ervaren. Na enkele uren vinden sommige mensen de huid wel behoorlijk gevoelig. Dit verschilt echter per persoon. Houd er rekening mee dat de behandeling minder gevoelig is dan bijvoorbeeld een tatoeage.
 4. Hoe worden de micro hair pigmentation kosten berekend?
  De kosten van de MHP behandeling worden berekend aan de hand van het aantal te behandelen zones. Hoe groter het kalende gebied is, hoe hoger de kosten zullen zijn. De kosten variëren over het algemeen van € 590 tot € 2.295.
 5. Hoe lang duur een behandeling gemiddeld?
  De micro hair pigmentation behandeling duurt gemiddeld ongeveer 2 tot 7 uur. Hoe groter het behandelgebied is, hoe langer de behandeling zal duren.
 6. Moet u altijd op consult komen, voordat een behandeling wordt ingepland?
  Vaak wordt aangeraden om wel eerst op consult te komen. Het is op basis van foto’s echter ook mogelijk om een prijsindicatie te krijgen en direct een behandeling in te plannen.
 7. Van welke pigmenten wordt er gebruik gemaakt?
  Er bestaan talloze pigmenten die worden gebruikt voor de micro hair pigmentation behandeling. Wij maken gebruik van permanente pigmenten. Als gebruik wordt gemaakt van deze pigmenten en u heeft goede zonbescherming, zal er alleen om de paar jaar een kleine touch-up behandeling nodig zijn.
 8. Waarom kiezen veel BN’ers voor de MHP kliniek?
  Wanneer iemand een micro hair pigmentation behandeling wilt ondergaan, is het belangrijk dat er gebruik wordt gemaakt van de juiste pigmenten, de juiste apparatuur, dat de juiste techniek wordt toegepast en dat u een ervaren behandelaar heeft. Om deze reden kiezen veel mensen en bekende Nederlanders voor de MHP kliniek.
 9. Hoeveel tijd moet er tussen de behandelingen in zitten?
  Er wordt meestal aangeraden om minimaal 4 tot 6 weken tussen alle behandelingen in te plannen. Op deze manier kan de huid goed herstellen en krijgt u uiteindelijk een optimaal resultaat.
 10. Door wie wordt u behandeld?
  Omdat de MHP kliniek bestaat uit een klein aantal specialisten, is er altijd sprake van 1 centraal aanspreekpunt en 1 behandelaar. U heeft dus altijd contact met een specialist die precies weet wie u bent en welke wensen u heeft.
 11. Ben ik geschikt voor micro hair pigmentation?
  |
  MHP wordt zowel bij mannen als vrouwen succesvol toegepast. De behandeling is beschikbaar voor een brede doelgroep en kan ook bij vergevorderd haarverlies, en volledige kaalheid, een oplossing bieden. Wanneer u in goede gezondheid verkeert staat er in principe niets in de weg om micro haar pigmentatie te overwegen.
 12. Welke voordelen het micro hair pigmentation?
  Het is een ingreep die bij veel mensen toegepast kan worden. U hoeft niet over donormateriaal te beschikken en ook bij volledige kaalheid wordt de ingreep toegepast. Micro hair pigmentation is een ingreep die nagenoeg pijnloos is en waarbij u direct zichtbaar resultaat heeft.
 13. Met welke nadelen moet ik rekening houden?
  MHP specialisten werken met semipermanente pigmenten. Dat betekent dat u langdurige resultaten kunt verwachten, maar dat deze na verloop van tijd vervagen. Om het optimale resultaat te behouden kunt u iedere 2 tot 5 jaar een touch-up laten toepassen.
 14. Hoe weet ik of niet allergisch bent voor het pigment?
  MHP specialisten werken met hypoallergene pigmenten. Twijfelt u? Het is mogelijk om voor de MHP behandeling een proefstukje te laten uitvoeren. Op een klein stukje van de huid wordt dan het pigment aangebracht. Blijft een huidreactie uit, dan kunt u de ingreep veilige laten toepassen.
 15. Welke risico’s heeft micro hair pigmentation?
  Cosmetische behandelingen hebben een zekere kans op risico’s en complicaties. Micro hair pigmentation vormt daarop geen uitzondering. Een enkele keer wordt een jeukend, irriterend gevoel ervaren dat een aantal dagen aanhoudt. Ook kan de behandelde hoofdhuid een aantal dagen wat gezwollen zijn. Ernstige complicaties doen zich vrijwel nooit voor.
 16. Ben ik toonbaar na een micro hair pigmentation behandeling?
  Na de MHP behandeling kan uw hoofdhuid rood en licht gezwollen zijn. Na twee tot drie dagen zijn deze verschijnselen nagenoeg verdwenen. U bent echter direct na de MHP toonbaar. Voor buitenstaanders valt het niet of nauwelijks op dat u een MHP behandeling heeft ondergaan.
 17. Worden tatoeage naalden gebruikt bij micro hair pigmentation?
  Nee, micro hair pigmentatie naalden zijn speciaal ontwikkeld voor deze techniek. Ze zijn dunner en korter dan tatoeage naalden. Het pigment wordt in de bovenste huidlaag aangebracht, terwijl tatoeage inkt in diepere huidlagen wordt geïnjecteerd.
 18. Kan ik ook bij een tattoo studio terecht voor micro hair pigmentation?
  MHP en tatoeëren zijn twee verschillende technieken, waarbij verschillende apparatuur, pigmenten en inkt gebruikt worden. Wees voorzichtig en laat uzelf behandelen door een ervaren MHP specialist. Deze weet hoe in uw situatie het mooiste en meest natuurlijke resultaat behaald kan worden.
 19. Kan ik voor micro hair pigmentation naar het buitenland?
  Ja, al u kunt zichzelf daarbij de vraag stellen of dat zowel verstandig als voordelig is. Een micro haar pigmentatie behandeling bestaat uit 2 tot 3 behandelsessies, waar meerdere weken tussen zitten. Gaat u naar een kliniek in het buitenland dan houdt dat in dat u meerdere keren heen en weer reist en mogelijk te maken heeft met extra verblijfskosten. Het vergelijken van de mogelijkheden is interessant.

Gratis en vrijblijvend een consult inplannen bij onze kliniek?

Wilt u na het lezen van de tekst ‘micro hair pigmentation’ een gratis en vrijblijvend consult inplannen? Dit kan via het contactformulier. Het betreft een kennismakingsgesprek met de MHP specialist van onze kliniek. U kunt tijdens het consult uw wensen voorleggen en eventuele vragen stellen. Er wordt direct een offerte op maat gemaakt, zodat u ook op de hoogte bent van de micro haar pigmentatie kosten.

Gerelateerde onderwerpen: