Er zijn verschillende manieren om iets tegen uw haaruitval te doen. Steeds meer mensen kiezen tegenwoordig voor de micro haar pigmentatie behandeling. De 3D techniek micro haar pigmentatie kosten / prijzen / tarieven variëren over het algemeen van ongeveer € 590 tot maximaal € 2.295. De kosten van een micro haar pigmentatie behandeling zijn afhankelijk van een aantal factoren.

 • Het aantal zones die behandeld moeten worden.
 • De soort pigment waarvoor u kiest.
 • Het aantal behandelingen dat nodig is.
 • De specialist waarvoor u kiest.
 • De nazorg.

De micro haar pigmentatie kosten / prijzen / tarieven

Het hoofd kan worden ingedeeld in 5 zones. De kosten zijn als volgt:

 • 1 zone:     € 590,-
 • 2 zones:   € 1.095,-
 • 3 zones:   € 1.595,-
 • 4 zones:   € 1.995,-
 • 5 zones:   € 2.295,-
Micro haar pigmentatie prijzen / kosten / tarieven.

Micro haar pigmentatie prijzen / kosten / tarieven.

Micro haar pigmentatie littekenbehandeling

 • FUT litteken behandeling met micro haar pigmentatie: € 590,-
 • FUE litteken behandeling met micro haar pigmentatie: € 590,-

Micro haar pigmentatie behandeling in termijnen betalen?

Het is ook mogelijk om de MHP behandeling in termijnen te betalen. De MHP kliniek werkt hiervoor samen met partner Cosmetic Finance. U kunt de aanvraag voor het betalen in termijnen bij deze partij eenvoudig en snel online indienen.

1 jaar garantie

Op bovengenoemde prijzen wordt 1 jaar garantie gegeven. Het betreft een all-in pakket. Hierbij zijn drie behandelingen van toepassing, met alle benodigde producten voor de voor- en nazorg.

Micro haar pigmentatie last minute korting

Wanneer u een micro haar pigmentatie behandeling wilt ondergaan, zijn er mogelijkheden om korting te krijgen. De micro haar pigmentatie kosten zullen hierdoor minder zijn. De last minute korting kan oplopen tot 15%.

Op micro haar pigmentatie kosten besparen met andere kortingen

Het is in bepaalde gevallen ook mogelijk om korting te krijgen. Accepteert u dat er tijdens uw micro haar pigmentatie behandeling gefilmd wordt? Dan kunt u 50% korting krijgen.

De prijzen voor micro haar pigmentatie liggen een stuk lager dan bijvoorbeeld een volledige haartransplantatie. Met de toename van het aantal aanbieders zijn er ook schommelingen en verschillen in de tarieven waarneembaar. Dit is uiteraard leuk als u een behandeling overweegt, maar waar moet u nog meer rekening mee houden? Goedkoop kan immers in sommige gevallen ook nog wel eens duurkoop betekenen.

Kies voor een gespecialiseerde behandelaar

Laat micro haar pigmentatie altijd uitvoeren door een ervaren en daarvoor opgeleide specialist. Het is niet aan te raden om naar bijvoorbeeld de goedkope ‘doe-het-zelver’ te gaan. U zou immers niet de eerste zijn die vervolgens een dure kliniek nodig heeft om het zogezegde prutswerk te laten herstellen. Neem een weloverwogen keuze en ga niet blind af op de goedkoopste tarieven. Houdt rekening met de voor- en nazorg en de hygiënische omstandigheden zoals die door de behandelaar worden nagestreeft. Micro haar pigmentatie is een uiterst verfijnde techniek waar specialisten regelmatig cursussen en bijscholingstrainingen voor volgen. Hierdoor bent u als patiënt vrijwel altijd zeker dat er wordt gewerkt met de nieuwste instrumenten en de meest moderne pigmenten.

Micro haar pigmentatie kosten, prijzen en tarieven.

Micro haar pigmentatie kosten, prijzen en tarieven.

Kosten worden berekend per hoofdzone

De behandelaar zal na het bekijken van uw hoofdhuid een voorstel maken voor het aantal hoofdzones dat u ideaal gezien kunt laten behandelen. Micro haar pigmentatie kosten hangen nauw samen met het aantal hoofdzones en het aantal sessies dat is benodigd om het optimale eindresultaat te kunnen bereiken. De prijzen voor een enkele zone en een à twee sessies begint bij ongeveer € 590 en loopt op tot circa € 2.295 voor alle hoofdzones. Bij deze tarieven zit het intakegesprek inbegrepen en een vooraf bepaald aantal sessies. Verschillende klinieken en behandelaars geven u ook naverzorgingsproducten mee die in het tarief zijn inbegrepen. Is de behandelaar niet zeker van uw hoofdhuid of wilt u graag een ‘proefstukje’ laten uitvoeren dan ligt het tarief hiervoor gemiddeld rond de € 150. Als de behandeling naar tevredenheid is afgerond dan kunt u na verloop van tijd gebruik maken van een nabehandeling. Dit omdat er door de meeste klinieken gebruik wordt gemaakt van tijdelijke pigmenten die na verloop van tijd vervagen.

Bijkomende micro haar pigmentatie kosten waar u niet direct aan denkt

Tarieven voor een behandeling zijn helder. U krijgt van de kliniek een prijsvoorstel dat aansluit op uw wensen. Daarnaast is het handig om te weten dat u meerdere malen naar de behandelaar toe moet om een sessie te ondergaan. Reiskosten kunnen snel oplopen zeker als u voor een kliniek kiest die niet direct in uw eigen omgeving is gelegen. Dit is wel een kostenpost die u beter meeneemt in uw kostenoverzicht. Daar er veelal wordt gewerkt met tijdelijke pigmenten die vervagen heeft u gemiddeld na een tot twee jaar een eerste nabehandeling nodig. De kosten van deze nabehandelingen verschillen ook per kliniek en u moet dan rekenen op een uurtarief dat behoorlijk uiteenloopt.

Zijn buitenlandse klinieken goedkoper?

Soms komt u in een tijdschrift of online een micro haar pigmentatie aanbieding tegen die opvalt door de scherpe tarieven. Als u de aanbieding leest blijkt het om een buitenlandse kliniek te gaan. Het is niet per definitie gezegd dat u daar beter of slechter wordt behandeld dan in Nederland of België. Waar u wel rekening mee dient te houden is de taal en de mogelijkheid om normaal met de behandelend specialist te kunnen communiceren. Het is wel zo fijn dat uw vragen op begrijpelijke manier gesteld kunnen worden en dat u het gegeven antwoord begrijpt. Mocht u een behandeling willen combineren met een vakantie dan is dat mogelijk, maar ook in het buitenland geldt dat voor een optimaal resultaat meerdere behandelsessies nodig zijn. Tussen de verschillende sessies zit soms een aantal weken en dat betekent dan dat u meerdere malen heen en weer moet naar de kliniek in het buitenland. Dit maakt de scherp geprijsde aanbieding misschien toch net iets minder aantrekkelijk. Uiteraard bepaald u zelf voor welke behandelaar u kiest. Houdt daarbij wel het kostenplaatje en het reiscomfort in het oog. Micro haar pigmentatie is een behandeling waar weinig risico’s en/of complicaties aan zijn verbonden. Maar het zou u maar net overkomen dat u last krijgt van een allergische reactie en de behandelaar zit een paar honderd kilometer verder op of is alleen per vliegtuig bereikbaar. Dan is de keuze voor een bekende kliniek in eigen land misschien wel net zo vertrouwd. Zo ziet u dat naast het tarievenoverzicht uw keuze niet alleen wordt bepaald door de laagte van de tarieven. Het gemak, vertrouwen en de taal willen ook wat.

Veel mensen krijgen ooit in hun leven last van haaruitval. Dit is heel normaal. Haaruitval wordt meestal geassocieerd met ouderdom. Toch gebeurt het ook regelmatig dat iemand kaal wordt voor zijn / haar 40ste. Soms hebben zelfs kinderen er al last van. Dit komt omdat er veel verschillende haaruitval oorzaken zijn. Een dermatoloog kan u helpen bij het beoordelen welke haaruitval oorzaken bij u spelen. Er wordt dan een uitgebreid onderzoek gedaan.

Wanneer heeft u last van haaruitval?

Een volwassenen heeft normaal 100.000 tot 150.000 haarzakjes. Een haar blijft ongeveer 3 tot 5 jaar vastzitten. Dan valt het uit. Na drie maanden begint er weer een nieuw haartje te groeien. Gewoonlijk vallen vijftig tot honderd haren per dag uit. Pas als dat er veel meer zijn, heeft u last van overmatig haaruitval.

Haaruitval oorzaken: stress

Haaruitval kan veroorzaakt worden door ernstige stress. Stress verhoogt de productie van het hormoon adrenaline. Adrenaline wordt gewoonlijk weer door het lichaam afgebroken. In de hoofdhuid wordt adrenaline minder goed afgebroken. Ten gevolge van stress, maken de talgklieren, die rond uw hoofdharen zitten, extra melkzuren aan. Wanneer overmatig melkzuur de haarwortel en –wortelschede aantast, kan de haargroei verminderen en vallen haren uit. Ook kan uw hoofdhuid gaan jeuken en plakken en kunnen de lymfestromen blokkeren. Hierdoor wordt het stofwisselingsproces van de cellen geremd, wat opnieuw een negatief effect op de haargroei heeft.

Als stress één van de belangrijkste haaruitval oorzaken bij u is, dan is het belangrijk dat u de doorbloeding van uw hoofdhuid verbetert. Dit kan bijvoorbeeld door een hoofdmassage. Er bestaat tevens een speciale lotion en shampoo, Hydrotoxa, die de extra aanmaak van melkzuren bestrijdt. Uiteraard is het ook aan te raden om de bron van uw overmatige stress aan te pakken.

Haaruitval oorzaken: haarziekten

Er zijn verschillende ziekten die haaruitval kunnen veroorzaken. Een voorbeeld van zo’n ziekte is Alopecia Areata. Dit is een auto-immuun ziekte waarbij de hoofdhuid vaak ontstoken is. Het eigen afweersysteem van uw lichaam valt uw haarwortels aan. De ontsteking zorgt ervoor dat de haarwortels niet meer goed functioneren. Dit zorgt op zijn beurt weer voor ‘plotse’ haaruitval, waarbij meestal ronde kale plekken ontstaan. Alopecia Areata kan gepaard gaan met verschillende stoornissen van het afweersysteem, zoals schildklierziekten, vitiligo of bloedarmoede. Ook erfelijke factoren kunnen een rol spelen, net als overmatige stress. Het is bekend dat stress deze haaraandoening kan uitlokken en / of verergeren. Alopecia Areata is moeilijk te behandelen, zeker wanneer het om een uitgebreide vorm gaat. Het kan tijdelijk zijn, maar ook één van de langdurige haaruitval oorzaken.

Alopecia Areata kan verward worden met Tractie Alopecia. In dit geval krijgt u pleksgewijze kaalheid, omdat er teveel spanning op uw haar en hoofdhuid staat. Dit kan het geval zijn bij ontkroezen of invlechten van het haar, of bijvoorbeeld door te strakke dreadlocks. Vaak wordt door de symptomen eerst aan Alopecia Areata gedacht, waardoor de oorzaak van Tractie Alopecia te laat wordt aangepakt. De kaalheid die hierdoor is ontstaan, is meestal definitief en kan slechts met een haartransplantatie behandeld worden.

Terwijl bij Alopecia Areata lokale kale plekken ontstaan, valt bij Alopecia Diffusa het haar op de hele hoofdhuid overmatig uit. Vaak is het een tijdelijk fenomeen maar soms kan het zijn dat de haargroei zich niet meer volledig herstelt. De haaruitval oorzaken kunnen divers zijn. Een ernstige ziekte, verhoogd vitamine A gehalte door onder andere medicatie (bijvoorbeeld tegen leukemie en kanker). Ook een schildklierprobleem of een stofwisselingsstoornis kan hiervan aan de basis liggen. Soms wordt de ziekte veroorzaakt door een slechte conditie van de hoofdhuid. Het kan echter ook te maken hebben met stress of een (ernstig) tekort aan bepaalde mineralen en/of vitaminen. Sommige haargroeimiddelen helpen tegen Alopecia Diffusa.

Haaruitval oorzaken: genetische aanleg

Van de haaruitval oorzaken is genetische aanleg de meest voorkomende. Erfelijke haaruitval wordt veroorzaakt door het hormoon dihydrotestosteron (DHT). Het hormoon wordt gemaakt uit het mannelijke hormoon testosteron. Daarom wordt deze erfelijke vorm van haaruitval ook wel ‘mannelijke haaruitval’ of Alopecia Androgenetica genoemd. Testosteron en dus ook deze erfelijke haaruitval komt echter bij zowel mannen als vrouwen voor.

Als u er vroeg bij bent, kunt u de haaruitval vertragen en soms ook stoppen met haargroeimiddelen. De middelen kunnen er echter niet voor zorgen dat op kale plekken weer haar gaat groeien. In dat geval kan een haartransplantatie helpen.

Hoe kan de MHP kliniek helpen met scherpe micro haar pigmentatie kosten / prijzen / tarieven?

Er zijn verschillende klinieken waar u tegen haaruitval behandeld kunt worden. De behandelingen kunnen erg duur zijn.  Wij hanteren scherpe micro haar pigmentatie kosten / prijzen / tarieven, zodat de behandeling voor iedereen toegankelijk is.

Haaruitval kan door verschillende aspecten veroorzaakt worden. In de meeste gevallen is er echter sprake van Alopecia Androgenetice, ook wel erfelijke haaruitval genoemd.
Gelukkig zijn de oorzaken van (erfelijke) haaruitval grotendeels bekend. De boosdoener is het hormoon DHT, dihydrotestosteron. Dit hormoon wordt bij zowel mannen als vrouwen gevormd uit het mannelijke hormoon testosteron. De DHT gaat zich binden aan de androgene receptoren en zorgt ervoor dat de groeifase van het de haar wordt verkort, wat uiteindelijk leidt tot afsterving van de haar en het haarzakje. De haren worden naarmate dit proces zich voortzet steeds korter en dunner, totdat het haarzakje afsterft.
Dit proces wordt weergegeven in onderstaande afbeelding:

Andere oorzaken van haaruitval, kunnen zijn:

 • Stress.
 • Tekort aan essentiële vitaminen en voedingsstoffen.
 • IJzertekort.
 • Slechte doorbloeding en/of conditie van de hoofdhuid.
 • Haarziekten.
 • Behandeling van kanker, zoals chemokuren.

Oorzaken van haaruitval

Bij het samenstellen van een juist regime tegen haaruitval, moet er in eerste instantie voor worden gezorgd dat er voldoende vitaminen, bouwstoffen en voedingsstoffen binnen worden gekregen. Het haar en de hoofdhuid moet altijd goed verzorgd worden. Daarnaast is het van essentieel belang dat de juiste haargroeimiddelen en producten worden gebruikt, die de boosdoener van haaruitval (DHT) blokkeren. Dit kan op verschillende manieren worden gedaan.

De oorzaak van haaruitval kan per persoon verschillen. Het is altijd erg belangrijk om eerst vast te stellen waardoor haaruitval veroorzaakt wordt, voordat er gericht stappen worden ondernomen. Over het algemeen komt Alopecia Androgenetica, erfelijke haaruitval, het vaakste voor. Het gaat hierbij naar schatting om zo’n 95% van de gevallen.

Er zijn echter ook een aantal andere factoren die haaruitval kunnen veroorzaken of versnellen. Zo is er bijvoorbeeld haaruitval door stress, haaruitval door medicijngebruik, haaruitval door haarziekten, haaruitval door tekort aan bepaalde (voedings)stoffen en mineralen en haaruitval door een verslechterde conditie van de hoofdhuid.

Wanneer er sprake is van haaruitval door haarziekten, is het altijd verstandig om hiervoor direct contact op te nemen met uw huisarts of dermatoloog.

Bij erfelijke haaruitval is er meestal sprake van haaruitval in een bepaald patroon, dit gaat volgens de Norwood Schaal bij mannen en volgens de Ludwig Schaal bij vrouwen. Wanneer u dit patroon van haaruitval heeft, kunnen haargroeimiddelen een uitkomst zijn. De verschillende haargroeimiddelen kunnen de haaruitval verminderen, stabiliseren en soms zelfs zorgen voor hergroei.

Houd er rekening mee dat u niet te lang moet wachten met haargroeimiddelen. Hoe langer u wacht en hoe meer haar u verloren hebt, hoe moeilijker het is om haar weer (in goede conditie) terug te krijgen.

Gerelateerde keywords:

 • Micro haar pigmentatie kosten / prijzen / tarieven
 • Micro hair pigmentation kosten / prijzen / tarieven
 • Tricopigmentatie kosten / prijzen / tarieven
 • Scalp pigmentatie kosten / prijzen / tarieven
 • Haar tattoo of haar tatoeage kosten / prijzen / tarieven
 • MHP kosten / prijzen / tarieven

Gratis en vrijblijvend een consult inplannen bij onze kliniek?

Wilt u na het lezen van de tekst ‘micro haar pigmentatie kosten / prijzen / tarieven’ een gratis en vrijblijvend consult inplannen? Dit kan via het contactformulier. Het betreft een kennismakingsgesprek met de MHP specialist van onze kliniek. U kunt tijdens het consult uw wensen voorleggen en eventuele vragen stellen. Er wordt direct een offerte op maat gemaakt, zodat u ook op de hoogte bent van de micro haar pigmentatie kosten.

Gerelateerde onderwerpen: