Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Micro haar pigmentatie kosten / prijzen / tarieven

Er zijn verschillende manieren om iets tegen uw haaruitval te doen. Steeds meer mensen kiezen tegenwoordig voor de micro haar pigmentatie behandeling. De 3D techniek micro haar pigmentatie kosten / prijzen / tarieven variëren over het algemeen van ongeveer € 590 tot maximaal € 2.295. De kosten van een micro haar pigmentatie behandeling zijn afhankelijk van een aantal factoren.

 • Het aantal zones die behandeld moeten worden.
 • De soort pigment waarvoor u kiest.
 • Het aantal behandelingen dat nodig is.
 • De specialist waarvoor u kiest.
 • De nazorg.

De micro haar pigmentatie kosten / prijzen / tarieven

Het hoofd kan worden ingedeeld in 5 zones. De kosten zijn als volgt:

 • 1 zone:     € 590,-
 • 2 zones:   € 1.095,-
 • 3 zones:   € 1.595,-
 • 4 zones:   € 1.995,-
 • 5 zones:   € 2.295,-
Micro haar pigmentatie prijzen / kosten / tarieven.
Micro haar pigmentatie prijzen / kosten / tarieven.

Micro haar pigmentatie littekenbehandeling

 • FUT litteken behandeling met micro haar pigmentatie: € 590,-
 • FUE litteken behandeling met micro haar pigmentatie: € 590,-

Micro haar pigmentatie behandeling in termijnen betalen?

Het is ook mogelijk om de MHP behandeling in termijnen te betalen. De MHP kliniek werkt hiervoor samen met partner Cosmetic Finance. U kunt de aanvraag voor het betalen in termijnen bij deze partij eenvoudig en snel online indienen.

1 jaar garantie

Op bovengenoemde prijzen wordt 1 jaar garantie gegeven. Het betreft een all-in pakket. Hierbij zijn drie behandelingen van toepassing, met alle benodigde producten voor de voor- en nazorg.

Micro haar pigmentatie last minute korting

Wanneer u een micro haar pigmentatie behandeling wilt ondergaan, zijn er mogelijkheden om korting te krijgen. De micro haar pigmentatie kosten zullen hierdoor minder zijn. De last minute korting kan oplopen tot 15%.

Op micro haar pigmentatie kosten besparen met andere kortingen

Het is in bepaalde gevallen ook mogelijk om korting te krijgen. Accepteert u dat er tijdens uw micro haar pigmentatie behandeling gefilmd wordt? Dan kunt u 50% korting krijgen.

De prijzen voor micro haar pigmentatie liggen een stuk lager dan bijvoorbeeld een volledige haartransplantatie. Met de toename van het aantal aanbieders zijn er ook schommelingen en verschillen in de tarieven waarneembaar. Dit is uiteraard leuk als u een behandeling overweegt, maar waar moet u nog meer rekening mee houden? Goedkoop kan immers in sommige gevallen ook nog wel eens duurkoop betekenen.

Kies voor een gespecialiseerde behandelaar

Laat micro haar pigmentatie altijd uitvoeren door een ervaren en daarvoor opgeleide specialist. Het is niet aan te raden om naar bijvoorbeeld de goedkope ‘doe-het-zelver’ te gaan. U zou immers niet de eerste zijn die vervolgens een dure kliniek nodig heeft om het zogezegde prutswerk te laten herstellen. Neem een weloverwogen keuze en ga niet blind af op de goedkoopste tarieven. Houdt rekening met de voor- en nazorg en de hygiënische omstandigheden zoals die door de behandelaar worden nagestreeft. Micro haar pigmentatie is een uiterst verfijnde techniek waar specialisten regelmatig cursussen en bijscholingstrainingen voor volgen. Hierdoor bent u als patiënt vrijwel altijd zeker dat er wordt gewerkt met de nieuwste instrumenten en de meest moderne pigmenten.

Micro haar pigmentatie kosten, prijzen en tarieven.
Micro haar pigmentatie kosten, prijzen en tarieven.

Kosten worden berekend per hoofdzone

De behandelaar zal na het bekijken van uw hoofdhuid een voorstel maken voor het aantal hoofdzones dat u ideaal gezien kunt laten behandelen. Micro haar pigmentatie kosten hangen nauw samen met het aantal hoofdzones en het aantal sessies dat is benodigd om het optimale eindresultaat te kunnen bereiken. De prijzen voor een enkele zone en een à twee sessies begint bij ongeveer € 590 en loopt op tot circa € 2.295 voor alle hoofdzones. Bij deze tarieven zit het intakegesprek inbegrepen en een vooraf bepaald aantal sessies. Verschillende klinieken en behandelaars geven u ook naverzorgingsproducten mee die in het tarief zijn inbegrepen. Is de behandelaar niet zeker van uw hoofdhuid of wilt u graag een ‘proefstukje’ laten uitvoeren dan ligt het tarief hiervoor gemiddeld rond de € 150. Als de behandeling naar tevredenheid is afgerond dan kunt u na verloop van tijd gebruik maken van een nabehandeling. Dit omdat er door de meeste klinieken gebruik wordt gemaakt van tijdelijke pigmenten die na verloop van tijd vervagen.

Bijkomende micro haar pigmentatie kosten waar u niet direct aan denkt

Tarieven voor een behandeling zijn helder. U krijgt van de kliniek een prijsvoorstel dat aansluit op uw wensen. Daarnaast is het handig om te weten dat u meerdere malen naar de behandelaar toe moet om een sessie te ondergaan. Reiskosten kunnen snel oplopen zeker als u voor een kliniek kiest die niet direct in uw eigen omgeving is gelegen. Dit is wel een kostenpost die u beter meeneemt in uw kostenoverzicht. Daar er veelal wordt gewerkt met tijdelijke pigmenten die vervagen heeft u gemiddeld na een tot twee jaar een eerste nabehandeling nodig. De kosten van deze nabehandelingen verschillen ook per kliniek en u moet dan rekenen op een uurtarief dat behoorlijk uiteenloopt.

Zijn buitenlandse klinieken goedkoper?

Soms komt u in een tijdschrift of online een micro haar pigmentatie aanbieding tegen die opvalt door de scherpe tarieven. Als u de aanbieding leest blijkt het om een buitenlandse kliniek te gaan. Het is niet per definitie gezegd dat u daar beter of slechter wordt behandeld dan in Nederland of België. Waar u wel rekening mee dient te houden is de taal en de mogelijkheid om normaal met de behandelend specialist te kunnen communiceren. Het is wel zo fijn dat uw vragen op begrijpelijke manier gesteld kunnen worden en dat u het gegeven antwoord begrijpt. Mocht u een behandeling willen combineren met een vakantie dan is dat mogelijk, maar ook in het buitenland geldt dat voor een optimaal resultaat meerdere behandelsessies nodig zijn. Tussen de verschillende sessies zit soms een aantal weken en dat betekent dan dat u meerdere malen heen en weer moet naar de kliniek in het buitenland. Dit maakt de scherp geprijsde aanbieding misschien toch net iets minder aantrekkelijk. Uiteraard bepaald u zelf voor welke behandelaar u kiest. Houdt daarbij wel het kostenplaatje en het reiscomfort in het oog. Micro haar pigmentatie is een behandeling waar weinig risico’s en/of complicaties aan zijn verbonden. Maar het zou u maar net overkomen dat u last krijgt van een allergische reactie en de behandelaar zit een paar honderd kilometer verder op of is alleen per vliegtuig bereikbaar. Dan is de keuze voor een bekende kliniek in eigen land misschien wel net zo vertrouwd. Zo ziet u dat naast het tarievenoverzicht uw keuze niet alleen wordt bepaald door de laagte van de tarieven. Het gemak, vertrouwen en de taal willen ook wat.

Veel mensen krijgen ooit in hun leven last van haaruitval. Dit is heel normaal. Haaruitval wordt meestal geassocieerd met ouderdom. Toch gebeurt het ook regelmatig dat iemand kaal wordt voor zijn / haar 40ste. Soms hebben zelfs kinderen er al last van. Dit komt omdat er veel verschillende haaruitval oorzaken zijn. Een dermatoloog kan u helpen bij het beoordelen welke haaruitval oorzaken bij u spelen. Er wordt dan een uitgebreid onderzoek gedaan.

Wanneer heeft u last van haaruitval?

Een volwassenen heeft normaal 100.000 tot 150.000 haarzakjes. Een haar blijft ongeveer 3 tot 5 jaar vastzitten. Dan valt het uit. Na drie maanden begint er weer een nieuw haartje te groeien. Gewoonlijk vallen vijftig tot honderd haren per dag uit. Pas als dat er veel meer zijn, heeft u last van overmatig haaruitval.

Haaruitval oorzaken: stress

Haaruitval kan veroorzaakt worden door ernstige stress. Stress verhoogt de productie van het hormoon adrenaline. Adrenaline wordt gewoonlijk weer door het lichaam afgebroken. In de hoofdhuid wordt adrenaline minder goed afgebroken. Ten gevolge van stress, maken de talgklieren, die rond uw hoofdharen zitten, extra melkzuren aan. Wanneer overmatig melkzuur de haarwortel en –wortelschede aantast, kan de haargroei verminderen en vallen haren uit. Ook kan uw hoofdhuid gaan jeuken en plakken en kunnen de lymfestromen blokkeren. Hierdoor wordt het stofwisselingsproces van de cellen geremd, wat opnieuw een negatief effect op de haargroei heeft.

Als stress één van de belangrijkste haaruitval oorzaken bij u is, dan is het belangrijk dat u de doorbloeding van uw hoofdhuid verbetert. Dit kan bijvoorbeeld door een hoofdmassage. Er bestaat tevens een speciale lotion en shampoo, Hydrotoxa, die de extra aanmaak van melkzuren bestrijdt. Uiteraard is het ook aan te raden om de bron van uw overmatige stress aan te pakken.

Haaruitval oorzaken: haarziekten

Er zijn verschillende ziekten die haaruitval kunnen veroorzaken. Een voorbeeld van zo’n ziekte is Alopecia Areata. Dit is een auto-immuun ziekte waarbij de hoofdhuid vaak ontstoken is. Het eigen afweersysteem van uw lichaam valt uw haarwortels aan. De ontsteking zorgt ervoor dat de haarwortels niet meer goed functioneren. Dit zorgt op zijn beurt weer voor ‘plotse’ haaruitval, waarbij meestal ronde kale plekken ontstaan. Alopecia Areata kan gepaard gaan met verschillende stoornissen van het afweersysteem, zoals schildklierziekten, vitiligo of bloedarmoede. Ook erfelijke factoren kunnen een rol spelen, net als overmatige stress. Het is bekend dat stress deze haaraandoening kan uitlokken en / of verergeren. Alopecia Areata is moeilijk te behandelen, zeker wanneer het om een uitgebreide vorm gaat. Het kan tijdelijk zijn, maar ook één van de langdurige haaruitval oorzaken.

Alopecia Areata kan verward worden met Tractie Alopecia. In dit geval krijgt u pleksgewijze kaalheid, omdat er teveel spanning op uw haar en hoofdhuid staat. Dit kan het geval zijn bij ontkroezen of invlechten van het haar, of bijvoorbeeld door te strakke dreadlocks. Vaak wordt door de symptomen eerst aan Alopecia Areata gedacht, waardoor de oorzaak van Tractie Alopecia te laat wordt aangepakt. De kaalheid die hierdoor is ontstaan, is meestal definitief en kan slechts met een haartransplantatie behandeld worden.

Terwijl bij Alopecia Areata lokale kale plekken ontstaan, valt bij Alopecia Diffusa het haar op de hele hoofdhuid overmatig uit. Vaak is het een tijdelijk fenomeen maar soms kan het zijn dat de haargroei zich niet meer volledig herstelt. De haaruitval oorzaken kunnen divers zijn. Een ernstige ziekte, verhoogd vitamine A gehalte door onder andere medicatie (bijvoorbeeld tegen leukemie en kanker). Ook een schildklierprobleem of een stofwisselingsstoornis kan hiervan aan de basis liggen. Soms wordt de ziekte veroorzaakt door een slechte conditie van de hoofdhuid. Het kan echter ook te maken hebben met stress of een (ernstig) tekort aan bepaalde mineralen en/of vitaminen. Sommige haargroeimiddelen helpen tegen Alopecia Diffusa.

Haaruitval oorzaken: genetische aanleg

Van de haaruitval oorzaken is genetische aanleg de meest voorkomende. Erfelijke haaruitval wordt veroorzaakt door het hormoon dihydrotestosteron (DHT). Het hormoon wordt gemaakt uit het mannelijke hormoon testosteron. Daarom wordt deze erfelijke vorm van haaruitval ook wel ‘mannelijke haaruitval’ of Alopecia Androgenetica genoemd. Testosteron en dus ook deze erfelijke haaruitval komt echter bij zowel mannen als vrouwen voor.

Als u er vroeg bij bent, kunt u de haaruitval vertragen en soms ook stoppen met haargroeimiddelen. De middelen kunnen er echter niet voor zorgen dat op kale plekken weer haar gaat groeien. In dat geval kan een haartransplantatie helpen.

Hoe kan de MHP kliniek helpen met scherpe micro haar pigmentatie kosten / prijzen / tarieven?

Er zijn verschillende klinieken waar u tegen haaruitval behandeld kunt worden. De behandelingen kunnen erg duur zijn.  Wij hanteren scherpe micro haar pigmentatie kosten / prijzen / tarieven, zodat de behandeling voor iedereen toegankelijk is.

Haaruitval kan door verschillende aspecten veroorzaakt worden. In de meeste gevallen is er echter sprake van Alopecia Androgenetice, ook wel erfelijke haaruitval genoemd.
Gelukkig zijn de oorzaken van (erfelijke) haaruitval grotendeels bekend. De boosdoener is het hormoon DHT, dihydrotestosteron. Dit hormoon wordt bij zowel mannen als vrouwen gevormd uit het mannelijke hormoon testosteron. De DHT gaat zich binden aan de androgene receptoren en zorgt ervoor dat de groeifase van het de haar wordt verkort, wat uiteindelijk leidt tot afsterving van de haar en het haarzakje. De haren worden naarmate dit proces zich voortzet steeds korter en dunner, totdat het haarzakje afsterft.
Dit proces wordt weergegeven in onderstaande afbeelding:

Andere oorzaken van haaruitval, kunnen zijn:

 • Stress.
 • Tekort aan essentiële vitaminen en voedingsstoffen.
 • IJzertekort.
 • Slechte doorbloeding en/of conditie van de hoofdhuid.
 • Haarziekten.
 • Behandeling van kanker, zoals chemokuren.

Oorzaken van haaruitval

Bij het samenstellen van een juist regime tegen haaruitval, moet er in eerste instantie voor worden gezorgd dat er voldoende vitaminen, bouwstoffen en voedingsstoffen binnen worden gekregen. Het haar en de hoofdhuid moet altijd goed verzorgd worden. Daarnaast is het van essentieel belang dat de juiste haargroeimiddelen en producten worden gebruikt, die de boosdoener van haaruitval (DHT) blokkeren. Dit kan op verschillende manieren worden gedaan.

De oorzaak van haaruitval kan per persoon verschillen. Het is altijd erg belangrijk om eerst vast te stellen waardoor haaruitval veroorzaakt wordt, voordat er gericht stappen worden ondernomen. Over het algemeen komt Alopecia Androgenetica, erfelijke haaruitval, het vaakste voor. Het gaat hierbij naar schatting om zo’n 95% van de gevallen.

Er zijn echter ook een aantal andere factoren die haaruitval kunnen veroorzaken of versnellen. Zo is er bijvoorbeeld haaruitval door stress, haaruitval door medicijngebruik, haaruitval door haarziekten, haaruitval door tekort aan bepaalde (voedings)stoffen en mineralen en haaruitval door een verslechterde conditie van de hoofdhuid.

Wanneer er sprake is van haaruitval door haarziekten, is het altijd verstandig om hiervoor direct contact op te nemen met uw huisarts of dermatoloog.

Bij erfelijke haaruitval is er meestal sprake van haaruitval in een bepaald patroon, dit gaat volgens de Norwood Schaal bij mannen en volgens de Ludwig Schaal bij vrouwen. Wanneer u dit patroon van haaruitval heeft, kunnen haargroeimiddelen een uitkomst zijn. De verschillende haargroeimiddelen kunnen de haaruitval verminderen, stabiliseren en soms zelfs zorgen voor hergroei.

Houd er rekening mee dat u niet te lang moet wachten met haargroeimiddelen. Hoe langer u wacht en hoe meer haar u verloren hebt, hoe moeilijker het is om haar weer (in goede conditie) terug te krijgen.

Gerelateerde keywords:

 • Micro haar pigmentatie kosten / prijzen / tarieven
 • Micro hair pigmentation kosten / prijzen / tarieven
 • Tricopigmentatie kosten / prijzen / tarieven
 • Scalp pigmentatie kosten / prijzen / tarieven
 • Haar tattoo of haar tatoeage kosten / prijzen / tarieven
 • MHP kosten / prijzen / tarieven

Micro haar pigmentatie kosten FAQ

Overweegt u een micro haar pigmentatie behandeling? Enkele vragen over micro haar pigmentatie kosten worden regelmatig gesteld. Hieronder vindt u een overzicht van de meest voorkomende vragen. De vragen worden kort en bondig beantwoord.

1. Wat zijn de kosten van micro haar pigmentatie?

De kosten voor een micro haar pigmentatie behandeling lopen uiteen. Klinieken en specialisten zijn vrij om eigen tarieven vast te leggen. De prijs wordt hangt voornamelijk af van het aantal zogenaamde hoofdzones dat u laat behandelen. Sommige specialisten geven een prijs per behandelsessie, terwijl bij bijvoorbeeld MHP kliniek de genoemde prijs drie behandelsessies bevat. Door diverse prijsopgaves aan te vragen kunt u de tarieven redelijk nauwkeurig met elkaar vergelijken.

2. Betaalt iedereen evenveel voor een MHP behandeling?

Nee, wat u uiteindelijk betaald hangt af van het aantal hoofdzones dat u laat behandelen. Dit is voor iedereen anders. Micro haar pigmentatie is een behandeling die voor iedereen anders is. De MHP specialist overhandigd u graag een gepersonaliseerde prijsopgave tijdens een intakegesprek.

3. Hoe worden micro haar pigmentatie kosten samengesteld?

Micro haar pigmentatie kosten worden hoofdzakelijk bepaald door het aantal hoofdzones dat in uw situatie wordt behandeld. Daarbij kunnen ook de behandelsessies meegerekend worden. Het spreekt voor zich dat een relatief simpele behandeling waarbij u een litteken laat camoufleren goedkoper is dan wanneer u meerdere behandelingen nodig heeft om een verzorgde ‘shaven look’ aan te laten brengen. Het grondig vergelijken van micro haar pigmentatie kosten kan in uw voordeel zijn. Let wel altijd op dat u dezelfde factoren met elkaar vergelijkt. Dus een gelijk aantal hoofdzones en evenveel behandelsessies.

4. Welke hoofdzones kan ik laten behandelen?

Micro haar pigmentatie kan op een of meerdere hoofdzones worden toegepast. Welke zones u voor een optimaal resultaat laat behandelen hangt af van de mate van kaalheid en dunner wordend haar. Alopecia areata patiënten die te maken hebben met pleksgewijze kaalheid laten doorgaans niet alle hoofdzones behandelen. Het is tegenwoordig mogelijk om onder meer online voorbeelden te vinden van de verschillende hoofdzones. Vergelijk de hoofdzones met uw eigen situatie om een redelijke inschatting te kunnen maken. Tijdens een intakegesprek kijkt de ervaren MHP specialist nauwkeurig naar uw hoofdhuid en geeft u vervolgens een behandeladvies.

5. Is een MHP behandeling genoeg voor een optimaal resultaat?

De permanente pigmenten die tijdens de eerste behandelsessie worden aangebracht geven direct zichtbare resultaten. In eerste instantie kunnen deze kleuren wat vaag zijn, dit verbeterd in de week die volgt op de behandeling. Een klein percentage van het aangebrachte pigment gaat bovendien door het huidvernieuwingsproces verloren. Na de tweede behandelsessie worden vaak optimale resultaten behaald. Een eventuele derde behandelsessie kan als verfijning of zogenaamde touch-up gedaan worden. Slechts in uitzonderlijke gevallen zijn meerdere behandelingen nodig.

6. Zijn micro haar pigmentatie kosten voor mannen en vrouwen gelijk?

Bij de meeste MHP specialisten wordt de kostprijs voor een micro haar pigmentatie behandeling bepaald door het aantal te behandelen hoofdzones. Hierdoor zijn er nauwelijks verschillen in de kostprijs voor mannen en vrouwen. De behandeling wordt op dezelfde manier, met behulp van dezelfde apparatuur uitgevoerd. Ook hier geldt dat het vergelijken van de tarieven soms de moeite loont.

7. Hoe betaalbaar is micro haar pigmentatie?

In vergelijking met andere behandelingen tegen ongewenste haaruitval en kaalheid is micro haar pigmentatie uiterst betaalbaar. Het is een niet-chirurgische behandeling die niet onder narcose of plaatselijke verdoving wordt uitgevoerd. De herstelperiode is kort en de resultaten die bereikt worden zijn langdurig.

8. Kan ik korting krijgen op een micro haar pigmentatie behandeling?

Door de diverse prijzen van de verschillende klinieken met elkaar te vergelijken kunt u vaak al een eerste voordeel behalen. Grondig vergelijken is de boodschap. Staar u bovendien niet blind op de goedkoopste aanbieding, kijk naar de inhoud. Let op het aantal hoofdzones dat behandeld wordt in combinatie met het aantal behandelsessies. Het is bij sommige aanbieders ook mogelijk om korting op de MHP behandeling te krijgen als u toestemming geeft om uw micro haar transplantatie voor en na foto’s te laten gebruiken voor publicatie doeleinden. Enkele klinieken organiseren op regelmatige basis open dagen. U kunt zich aanmelden om op zo’n dag behandelt te worden. Dit levert een leuke korting op. U moet er wel tegen kunnen om bekeken te worden door vreemde ogen.

9. Is micro haar pigmentatie goedkoper in het buitenland?

Naar het buitenland reizen om een cosmetische behandeling te ondergaan is tegenwoordig heel gewoon. Diverse buitenlandse aanbieders zijn actief op de Nederlandse markt. Dat geldt ook voor aanbieders van micro haar pigmentatie behandelingen. Buitenlandse MHP tarieven kunnen lager liggen dan in Nederland, dat is echter niet in alle gevallen zo. Als u binnen- en buitenlandse micro haar pigmentatie kosten met elkaar vergelijkt let dan altijd op het soort pigment dat gebruikt wordt, het aantal hoofdzones dat wordt behandeld en het aantal behandelsessies dat bij de prijs is inbegrepen. Gaat u naar het buitenland? Maak dan ook een begroting van de bijkomende reis- en verblijfskosten. In geval van meerdere behandelsessies moet u meerdere malen heen en weer reizen. Tussen elke sessie zit immers een periode van drie tot vijf weken. Besteed ook zeker aandacht aan de eventuele communicatieproblemen die zich in het buitenland voor kunnen doen. Goede communicatie is van belang voor een optimaal resultaat.

10. Hoe is de prijs-kwaliteitsverhouding van micro haar pigmentatie in het buitenland?

De beste resultaten worden, ook in het buitenland, bereikt door ervaren micro haar pigmentatie specialisten. Ervaren MHP specialisten hebben immers de techniek in de vingers zitten en kunnen nauwkeurig vaststellen wat past in uw situatie op het gebied van behandelzones, behandelsessies en pigment kleur. De kwaliteit van een buitenlandse MHP behandeling hoeft niet minder te zijn en/of af te wijken van Nederlandse klinieken. Lees vooraf ervaringsverhalen over de kliniek en de specialist waar uw voorkeur naar uit gaat. Deze vindt u online, het is immers niet altijd vanzelfsprekend om voor alleen een intakegesprek naar het buitenland te reizen.

11. Worden de kosten voor een MHP behandeling vergoed door mijn zorgverzekeraar?

Zorgverzekeraars vergoeden een MHP behandeling slechts in uitzonderlijke situaties. Van een standaardvergoeding is geen sprake. Haaruitval die wordt veroorzaakt door brandwonden of een ongeluk kan voor een zorgverzekeraar een reden zijn om tot gedeeltelijke of volledige vergoeding van de kosten over te gaan. Zorgverzekeraars hanteren uiteenlopende voorwaarden waar u aan dient te voldoen. Meer informatie over de mogelijkheden kunt u vinden in de polisvoorwaarden van zowel uw basis- als aanvullende zorgverzekering.

12. Kan een micro haar pigmentatie behandeling in termijnen betaald worden?

Dat hangt ervan af hoeveel hoofdzones u laat behandelen en hoeveel behandelsessies u nodig heeft. Cosmetische behandelingen kennen een stevig prijskaartje. Als vergoeding van de zorgverzekeraar niet tot de mogelijkheden behoort, kunnen de kosten al snel ‘te’ hoog zijn. Klinieken en MHP specialisten werken geregeld samen met kredietverstrekkers, zoals Cosmetic Finance, om een behandeling toch mogelijk te maken. De kredietmaatschappij kijkt naar uw inkomsten en uitgaven patroon alvorens tot het verstrekken van een lening over te gaan. Als u betaling in termijnen overweegt, wees uzelf er dan altijd van bewust dat het uiteindelijke bedrag hoger is. U bent immers bijkomende rentekosten aan de kredietmaatschappij verschuldigd.

13. Kan ik micro haar pigmentatie kosten aftrekken van mijn belastingaangifte?

Medische kosten die u maakt en die u zelf betaald, kunnen soms als aftrekpost worden gezien. De belastingdienst hanteert hiervoor strikte voorwaarden. Bewaar de bonnen en eventuele verwijzingen, voorschriften en andere correspondentie goed. Als u MHP kosten als aftrekpost op uw aangifte wilt vermelden laat u dan eerst adviseren door een fiscaal adviseur en/of een belastingconsulent. Deze zijn op de hoogte van de van toepassing zijnde wet- en regelgeving.

14. Moet ik betalen voor een intakegesprek?

Voorafgaand aan een micro haar pigmentatie behandeling vindt een intakegesprek plaats bij de kliniek en/of specialist van uw voorkeur. Bij de meeste specialisten is dit gesprek vrijblijvend van aard zonder bijkomende verplichtingen. U hoeft hiervoor niet apart te betalen, tenzij anders vermeld. Geadviseerd wordt om bij een aantal aanbieders een afspraak voor een intakegesprek te maken. U kunt dan de verschillen nog beter met elkaar vergelijken. Vaak heeft u ook meteen bij binnenkomst al een bepaald gevoel. Het is belangrijk dat u met vertrouwen in de behandelstoel plaats neemt. Is het gevoel niet positief of voelt u zich niet begrepen? Ga dan naar een andere kliniek.

15. Is een goedkope aanbieding altijd slechte kwaliteit?

Nee, het is en blijft een kwestie van vergelijken. Een goedkope aanbieding heeft wellicht een lage vanaf prijs. Eens u dan bij de specialist komt om uw hoofdhuid te laten bekijken blijkt dat uiteindelijke kostprijs veel duurder is. Vanaf prijzen zijn nu eenmaal bedoeld om mensen te interesseren. Een goedkope aanbieding kan van uitstekende kwaliteit zijn en prima resultaten geven. Net zoals dat de allerduurste aanbieding in realiteit best een beetje tegen kan vallen. Ga altijd af op uw gevoel. Lees de inhoud van een prijsopgave aandachtig en kijk hoeveel hoofdzones behandeld worden en hoeveel behandelsessies zijn inbegrepen. Heeft u vertrouwen in de behandelend specialist en vindt u de prijsopgave goed? Dan zal het resultaat ook tot tevredenheid stemmen.

16. Krijg ik garantie op een micro haar pigmentatie behandeling?

MHP klinieken geven meestal een garantie. De voorwaarden en bepalingen lopen uiteen. U kunt deze opvragen bij de kliniek.

17. Het aangebrachte pigment vervaagt van kleur. Heb ik daar garantie op?

Het semipermanente pigment zal na verloop van tijd vervagen. U heeft invloed op de snelheid waarin dit zich voltrekt. Al voor de micro haar pigmentatie behandeling geeft de specialist u informatie over het verzorgen van de huid, zodat het pigment langdurig zichtbaar is. Wordt uw hoofd veelvuldig onbeschermd blootgesteld aan Uv-stralen dan zal de kleur eerder vervagen. Het is onwaarschijnlijk dat u in dit geval aanspraak kunt maken op garantie.

18. Moet ik voor een touch-up het volledige behandelbedrag betalen?

Wanneer u de nabehandeling laat toepassen door de micro haar pigmentatie specialist waar u de eerste behandeling heeft ondergaan, is er voor een touch-up doorgaans een gereduceerd tarief per hoofdzone van toepassing.

19. Is een proefstukje gratis?

Nee, gemiddeld bedragen de kosten om een proefstukje te laten maken € 150. Het kan zijn dat deze kosten in mindering worden gebracht wanneer u de MHP behandeling bij dezelfde kliniek laat toepassen.

20. Krijg ik korting als ik een nieuwe klant aanbreng?

Kortingsmogelijkheden en voorwaarden kunt u bespreken met de MHP kliniek en/of behandelend specialist.

21. Moet ik iedere behandelsessie apart betalen?

U betaald voor een volledig behandeltraject en daar zijn doorgaans 3 behandelsessies bij inbegrepen. Hoe u de kosten betaald kunt u kortsluiten met de kliniek, de meeste behandelaars vragen een betaling van de behandelsom voorafgaand aan de eerste behandeling.

22. Krijg ik geld terug als ik vind dat na één sessie het resultaat voldoende is?

Het is ongebruikelijk om na één sessie de behandeling vroegtijdig te beëindigen. Hoe zich dit verhoudt tot de betaalde kosten kan verschillen. De kliniek kan dit toelichten en u kunt de algemene voorwaarden erop na lezen. Het is niet ondenkbaar dat u een bepaald bedrag als annuleringskosten betaald.

23. Is micro haar pigmentatie goedkoper na een haartransplantatie?

Micro haar pigmentatie kosten worden berekend naargelang het aantal hoofdzones dat wordt behandeld. Wanneer u een haartransplantatie heeft laten toepassen, kan met een MHP behandeling de haardichtheid vergroot worden. Dit hoeft niet direct te betekenen dat de behandeling goedkoper is. Ook dan betaald u per hoofdzone.

24. Kan ik tegen meerprijs de behandeling onder narcose ondergaan?

Nee, micro haar pigmentatie behandelingen worden niet onder volledige narcose uitgevoerd. De ingreep is nagenoeg pijnloos en uw hoofdhuid wordt voor de behandeling met een verdovende crème ingesmeerd. Wanneer u erg tegen de behandeling opziet, kan de specialist u eventueel een kalmerend middel geven.

25. Kan ik tricopigmentatie combineren met het gebruik van een haargroeimiddel of is dat te duur?

Het komt geregeld voor dat mensen met haaruitval verschillende behandelingen proberen als oplossing. U kunt een haargroeimiddel effectief gebruiken en tegelijkertijd een micro haar pigmentatie behandeling toe laten passen. Het pigment dat wordt aangebracht heeft geen nadelig effect op uw natuurlijke haargroei.

Gratis en vrijblijvend een consult inplannen bij onze kliniek?

Wilt u na het lezen van de tekst ‘micro haar pigmentatie kosten / prijzen / tarieven’ een gratis en vrijblijvend consult inplannen? Dit kan via het contactformulier. Het betreft een kennismakingsgesprek met de MHP specialist van onze kliniek. U kunt tijdens het consult uw wensen voorleggen en eventuele vragen stellen. Er wordt direct een offerte op maat gemaakt, zodat u ook op de hoogte bent van de micro haar pigmentatie kosten.

Gerelateerde onderwerpen: