Skip to content Skip to sidebar Skip to footer
FUE littekens behandelen met micro haar pigmentatie?

FUE littekens met micro haar pigmentatie behandelen is steeds populairder geworden. DIt komt enerzijds door de toename van het aantal haartransplantaties. Anderzijds komt dit door het toegenomen aantal grafts die tegenwoordig vaak per behandeling worden getransplanteerd. Ongeveer 5 jaar geleden werd er meestal gekozen voor een haartransplantatie van 1.000 tot 1.500 grafts. We zien tegenwoordig echter dagbehandelingen waarin wel 5.000 grafts worden getransplanteerd.

Hoe ontstaan FUE littekens na een haartransplantatie?

Een haartransplantatie is een behandeling waar haar wordt getransplanteerd van het donorgebied naar het ontvangstgebied. Het donorgebied bevindt zich meestal aan de achterkant van het hoofd. Dit wordt ook wel de eeuwige haarkrans genoemd. Wanneer haar vanuit dit gebied wordt getransplanteerd, behoudt dit haar de genetische eigenschappen en zal het dus niet uitvallen. Wanneer dit haar wordt getransplanteerd, ontstaan er hele kleine littekentjes. Deze littekens ontstaan door het weghalen van de graft of haarfollikel met een klein boortje. Er wordt als het ware een haarwortel in combinatie met weefsel verwijderd. Al wordt dit goed verdeeld over het donorgebied, de littekentjes kunnen zichtbaar worden als er te veel haar is verwijderd, als dit met een te grote diameter is gedaan of als het haar heel kort wordt gedragen. Het is helaas niet mogelijk om dergelijke FUE littekens te voorkomen.

Naast de FUE haartransplantatie bestaat ook de FUT haartransplantatie, waarbij een strip met huid wordt weggenomen. Het nadeel van deze behandeling is dat er een groot litteken achter blijft. Voor beide haartransplantatie methodes geldt dat de littekens meestal niet zichtbaar zijn als het haar lang kan worden gedragen. Bij gemillimeterd haar worden de littekens echter wel zichtbaar.

Er zijn helaas veel mensen die na een haartransplantatie in bijvoorbeeld Turkije een behoorlijk gehavend donorgebied hebben. Er worden in Turkije namelijk vaak in een dagbehandeling veel grafts getransplanteerd, waardoor er niet altijd even nauwkeurig wordt gewerkt. Deze FUE littekentjes zijn gelukkig wel goed te camoufleren met micro haar pigmentatie.

FUE littekens behandeling met micro haar pigmentatie bij de MHP kliniek

Dankzij micro haar pigmentatie zijn FUE littekens gelukkig goed te behandelen. Wanneer u kiest voor een ervaren en kundige kliniek, zullen de littekentjes achteraf vrijwel niet meer zichtbaar zijn. De kosten van een dergelijke littekenbehandeling na een FUE haartransplantatie kunnen verschillen. Hoe groter de oppervlakte is van het gebied dat moet worden behandeld, hoe hoger de kosten zullen zijn. De kosten starten echter bij 590 Euro.

Het is mogelijk om voor en na foto’s van verschillende behandelingen te zien tijdens een consult bij de kliniek. Wij zijn zeer ervaren met dergelijke littekenbehandelingen. Het is ook mogelijk om de behandeling van de FUE littekens te combineren met de bovenkant van het hoofd.

Het is eveneens mogelijk om FUT littekens te behandelen met behulp van micro haar pigmentatie. FUT littekens ontstaan door een FUT haartransplantatie behandeling. Tijdens deze ingreep wordt een reepje huid weggenomen, welke later weer gehecht wordt. De grootte van het litteken varieert van klein tot groot.

Steeds meer mensen kiezen voor camoufleren van de FUE littekens. Dit kan eventueel in combinatie met de behandeling van het gehele hoofd.

Gerelateerde keywords:

  • FUE littekens behandelen met micro haar pigmentatie?
  • FUE littekens behandelen met micro hair pigmentation?
  • FUE littekens behandelen met tricopigmentatie?
  • FUE littekens behandelen met scalp pigmentatie?
  • FUE littekens behandelen met haar tattoo of haar tatoeage?
  • FUE littekens behandelen met MHP?

Gratis en vrijblijvend een consult inplannen bij onze kliniek?

Wilt u na het lezen van de tekst ‘FUE littekens behandelen met micro haar pigmentatie’ een gratis en vrijblijvend consult inplannen? Dit kan via het contactformulier. Het betreft een kennismakingsgesprek met de MHP specialist van onze kliniek. U kunt tijdens het consult uw wensen voorleggen en eventuele vragen stellen. Er wordt direct een offerte op maat gemaakt, zodat u ook op de hoogte bent van de micro haar pigmentatie kosten. Ook op de website van onze samenwerkingspartner de Haarstichting kunt u meer informatie vinden over dit onderwerp.