Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Een belangrijk voordeel van de MHP behandeling is het korte micro haar pigmentatie herstel. Veel mensen zien dit als één van de belangrijkste voordelen ten opzichte van de haartransplantatie. In dit artikel wordt uiteen gezet hoe het herstel van de MHP behandeling er uit ziet. Waarschijnlijk heeft u vragen over wanneer u na de behandeling weer kunt werken. Het is ook mogelijk dat u vragen heeft over sporten na de behandeling.

Micro haar pigmentatie herstel

Wanneer u de MHP behandeling heeft ondergaan, ziet u direct resultaat. Er is vaak een tweede behandeling nodig om het te perfectioneren en in sommige gevallen nog een derde behandeling. Het micro haar pigmentatie herstel verloopt behoorlijk snel. Direct na de behandeling kan de huid nog een beetje rood zijn. Dit trekt vaak binnen enkele dagen weg. In principe kunt u ook vrijwel direct weer gaan sporten. Alleen zwaar sporten, waarbij u gaat zweten, wordt afgeraden.

Micro haar pigmentatie herstel.
Micro haar pigmentatie herstel.

Meestal wordt daarom geadviseerd tot een week na de behandeling niet te sporten. Als u dat vergelijkt met een haartransplantatie, is dit veel korter. Bij een haartransplantatie mag namelijk eigenlijk een maand niet worden gesport. Net als bij een haartransplantatie moet de eerste paar dagen wel voorzichtig worden gedaan. Ook moet het hoofd goed worden beschermd tegen de zon. Gebruik hiervoor minimaal factor 30. Het is uiteraard altijd verstandig om u goed te beschermen tegen de zon. Het micro haar pigmentatie resultaat blijft langer mooi, wanneer u zich goed beschermt tegen de zon en de UV straling.

Micro haar pigmentatie herstel soepel laten verlopen

U heeft er natuurlijk baat bij dat het herstel van de micro haar pigmentatie zo soepel mogelijk verloopt. Houd u daarom altijd goed aan de micro haar pigmentatie voorzorg en nazorg instructies. De kliniek waar u de behandeling ondergaat, zal deze informatie verstrekken.

Wanneer mensen last krijgen van dunner wordend haar of haaruitval, is er in de meeste gevallen sprake van erfelijke haaruitval. U kunt door uw huisarts of dermatoloog laten onderzoeken waardoor de haaruitval daadwerkelijk veroorzaakt wordt. De huisarts of dermatoloog kunt u daarnaast adviseren over het gebruik van verschillende haargroeimiddelen.
Er zijn bij de Haarspecialist haargroeimiddelen verkrijgbaar in de vorm van topicals, lotions, shampoos & conditioners, haarvitaminen en Low Level Lasers.

Bij het samenstellen van een juist regime tegen haaruitval, zijn een aantal zaken essentieel:

  • Er moet voor worden gezorgd dat er voldoende vitaminen, bouwstoffen en voedingsstoffen binnen worden gekregen.
  • Het haar en de hoofdhuid moeten altijd goed verzorgd worden.
  • De juiste haargroeimiddelen en producten moeten worden gebruikt. De boosdoener van haaruitval (DHT) moet worden geblokkeerd.

Beste haargroeimiddelen regime voor jou i.c.m. micro haar pigmentatie herstel?

Hoe de verschillende haargroeimiddelen aanslaan, verschilt van persoon tot persoon. Bij sommige mensen stabiliseert de haargroei volledig bij het gebruik van milde haargroeimiddelen. Het kan ook zo zijn dat er sterke haargroeimiddelen nodig zijn voor stabilisatie van de haaruitval. U komt hier achter door het uit te proberen.

Gerelateerde keywords:

  • Micro haar pigmentatie herstel
  • Micro hair pigmentation herstel
  • Tricopigmentatie herstel
  • Scalp pigmentatie herstel
  • Haar tattoo of haar tatoeage herstel
  • MHP herstel

Gratis en vrijblijvend een consult inplannen bij onze kliniek?

Wilt u na het lezen van de tekst ‘micro haar pigmentatie herstel’ een gratis en vrijblijvend consult inplannen? Dit kan via het contactformulier. Het betreft een kennismakingsgesprek met de MHP specialist van onze kliniek. U kunt tijdens het consult uw wensen voorleggen en eventuele vragen stellen. Er wordt direct een offerte op maat gemaakt, zodat u ook op de hoogte bent van de micro haar pigmentatie kosten. Ook op de website van onze samenwerkingspartner de Haarstichting kunt u meer informatie vinden over dit onderwerp.