Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Van een haartransplantatie is het algemeen bekend dat hierna het hoofd behoorlijk kan gaan jeuken. Maar hoe zit dat dan precies met micro haar pigmentatie jeuk? Om deze vragen goed te kunnen beantwoorden, zullen we eerst uitleggen hoe de behandeling precies in zijn werk gaat. Er zal worden uitgelegd wat er precies bij een MHP behandeling komt kijken.

Micro haar pigmentatie jeuk komt vrijwel nooit voor

Bij een micro haar pigmentatie worden bepaalde pigmenten in een huidlaag ingebracht. Deze pigmenten kunnen verschillen. Naast de kleur verschillen, kan er ook onderscheid worden gemaakt tussen permanent en semi-permanent pigment. Met een hele dunne naald wordt dit pigment ingebracht. Er worden dus eigenlijk minuscule gaatjes gemaakt.

Micro haar pigmentatie jeuk.
Micro haar pigmentatie jeuk.

Bij een haartransplantatie worden er incisies gemaakt om de haren in te plaatsen. Dit zijn kleine wondjes, maar relatief groter dan het gaatje dat bij micro haar pigmentatie wordt gemaakt. Als de wondjes na de haartransplantatie gaan helen, kan dit gaan jeuken. Haartransplantatie jeuk komt daarom in een groot gedeelte van de gevallen voor. Let op dat u niet aan de korstjes gaat krabben. Vooral de eerste drie dragen kan dit desastreuze gevolgen hebben voor het uiteindelijke resultaat. De haren moeten zich namelijk eerst in de hoofdhuid hechten.

Micro haar pigmentatie jeuk komt vrijwel nooit voor. Indien het voorkomt, trekt het vaak snel weg. De naald die gebruikt wordt, is namelijk zo klein, dat de gaatjes na het pigmenteren vrijwel direct dicht zitten. Houd er wel rekening mee dat zweten na de behandeling uit den boze is. Hierdoor kunt u het ingebrachte pigment namelijk kwijt raken.

Micro haar pigmentatie jeuk voorkomen?

Wilt u de mogelijke micro haar pigmentatie jeuk voorkomen? Het is waarschijnlijk een geruststelling dat bijna niemand hier last van heeft. Mocht dit wel het geval zijn, dan wordt aangeraden niet aan de hoofdhuid te gaan zitten.

Gerelateerde keywords:

  • Micro haar pigmentatie jeuk
  • Micro hair pigmentation jeuk
  • Tricopigmentatie jeuk
  • Scalp pigmentatie jeuk
  • Haar tattoo of haar tatoeage jeuk
  • MHP jeuk

Gratis en vrijblijvend een consult inplannen bij onze kliniek?

Wilt u na het lezen van de tekst ‘micro haar pigmentatie jeuk’ een gratis en vrijblijvend consult inplannen? Dit kan via het contactformulier. Het betreft een kennismakingsgesprek met de MHP specialist van onze kliniek. U kunt tijdens het consult uw wensen voorleggen en eventuele vragen stellen. Er wordt direct een offerte op maat gemaakt, zodat u ook op de hoogte bent van de micro haar pigmentatie kosten. Ook op de website van onze samenwerkingspartner de Haarstichting kunt u meer informatie vinden over dit onderwerp.