Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Indien u een micro haar pigmentatie behandeling overweegt, bestaat de kans dat u nog een aantal vragen heeft. Op onze website staat zeer uitgebreide informatie. De micro haar pigmentatie FAQ, ook wel de micro haar pigmentatie veelgestelde vragen genoemd, zullen we echter ook in dit artikel nog even kort toelichten.

Wat is micro haar pigmentatie precies?

Tijdens een micro haar pigmentatie behandeling worden pigmenten in de hoofdhuid ingebracht. Er worden als het ware haarstoppels nagebootst. Hierdoor lijkt het net alsof u uw haar kort geschoren heeft.

Micro haar pigmentatie FAQ.
Micro haar pigmentatie FAQ.

Kan micro haar pigmentatie een haartransplantatie vervangen?

Een micro haar pigmentatie behandeling is anders dan een haartransplantatie. Bij micro haar pigmentatie worden geen haren getransplanteerd, alleen nagebootst. Een micro haar pigmentatie kan in bepaalde gevallen wel een haartransplantatie vervangen, als u uw haar altijd kort wilt houden. Daarnaast is het mogelijk om de haartransplantatie optisch dichter te laten lijken.

Hoeveel kost een micro haar pigmentatie behandeling?

De kosten van een MHP behandeling verschillen per persoon. Er wordt normaal gesproken gekeken naar het aantal zones die moeten worden behandeld. Hoe meer zones moeten worden behandeld, hoe hoger de kosten zullen zijn.

Hoeveel micro haar pigmentatie behandelingen zijn nodig?

Na iedere behandeling zal er lichte uitstoot van pigment zijn. Dit is een natuurlijk proces van de hoofdhuid. Er zijn daarom twee of drie behandelingen nodig, welke met een tussenpauze van minimaal een maand achter elkaar kunnen plaatsvinden.

Is het een probleem als ik grijs word?

Wanneer het haar heel kort wordt geschoren, zijn de stoppels altijd een beetje grijs van kleur. Het is daarom voor micro haar pigmentatie geen probleem als u na verloop van tijd grijs begint te worden.

Is micro haar pigmentatie pijnlijk?

Over het algemeen wordt de behandeling niet als pijnlijk beschouwd. In hoeverre iemand gevoelig is voor het naaldje, verschilt echter wel per persoon.

Is het mogelijk om micro haar pigmentatie in termijnen te betalen?

Ja, het is mogelijk om de behandeling in termijnen te betalen. We werken hiervoor samen met een andere partij. U kunt kiezen voor een maandelijks bedrag en een periode van afbetaling die bij u past. Let op, geld lenen kost geld.

Gerelateerde keywords:

  • Micro haar pigmentatie FAQ / veelgestelde vragen
  • Micro hair pigmentation FAQ / veelgestelde vragen
  • Tricopigmentatie FAQ / veelgestelde vragen
  • Scalp pigmentatie FAQ / veelgestelde vragen
  • Haar tattoo of haar tatoeage FAQ / veelgestelde vragen
  • MHP FAQ / veelgestelde vragen

Gratis en vrijblijvend een consult inplannen bij onze kliniek?

Wilt u na het lezen van de tekst ‘micro haar pigmentatie FAQ / veelgestelde vragen’ een gratis en vrijblijvend consult inplannen? Dit kan via het contactformulier. Het betreft een kennismakingsgesprek met de MHP specialist van onze kliniek. U kunt tijdens het consult uw wensen voorleggen en eventuele vragen stellen. Er wordt direct een offerte op maat gemaakt, zodat u ook op de hoogte bent van de micro haar pigmentatie kosten.

Micro haar pigmentatie FAQ aanvulling

1. Ben ik geschikt voor een MHP behandeling?

Micro haar pigmentatie is geschikt voor een grote groep mensen, toch wordt de behandeling niet bij iedereen met haaruitval toegepast. Uw geschiktheid wordt bekeken en beoordeeld door een ervaren MHP specialist. Wanneer er sprake is van actieve huidinfecties of instabiele Alopecia kan de behandeling tot een later tijdstip uitgesteld worden.

2. Ik ben kaal, kan ik toch een MHP behandeling ondergaan?

Ja, in tegenstelling tot bijvoorbeeld een haartransplantatie is micro haar pigmentatie ook mogelijk wanneer u volledig kaal bent. Na de behandeling heeft uw hoofd het uiterlijk van een verzorgd, geschoren kapsel.

3. Ik ben bekend met allergieën is MHP dan mogelijk?

MHP specialisten werken met hypoallergene semipermanente pigmenten. Wanneer u bang bent voor een allergische reactie wordt geadviseerd om vooraf een proefstukje te laten zetten. Blijft een huidreactie uit, dan kunt u de behandeling zonder zorgen laten toepassen.

4. Is micro haar pigmentatie duur?

De prijzen van een MHP behandeling liggen tussen € 590 en € 2.295 en zijn afhankelijk van het aantal zones dat bij u wordt behandeld. Bij de tarieven zijn 3 behandelsessies inbegrepen.

5. Is micro haar pigmentatie geschikt voor mannen en vrouwen?

Ja, de behandeling wordt succesvol toegepast bij mannen en vrouwen. Vrouwen met een uitgedunde haardos kunnen door middel van micro haar pigmentatie een optisch vollere haardos krijgen. U kunt ook een enkele kale plek, als gevolg van Alopecia areata, op laten vullen.

6. Is micro haar pigmentatie in het buitenland goedkoper?

De behandeling kan in sommige landen goedkoper worden aangeboden. Wanneer u de tarieven vergelijkt en alles bij elkaar optelt dan is er nauwelijks verschil. Een complete MHP behandeling bestaat uit meerdere sessies, waarvoor u telkens naar de MHP kliniek gaat. Reis- en eventuele verblijfkosten in het buitenland zijn hoger en komen bij de kostprijs van de behandeling.

7. Is MHP hetzelfde als een tatoeage?

Nee, zowel de instrumenten als de pigmenten die gebruikt worden zijn verschillend. MHP apparatuur is speciaal ontwikkeld en heeft een kortere, fijnere naald dan bij tatoeage apparatuur het geval is. Het semipermanente pigment wordt in uw bovenste huidlaag aangebracht en is onopvallend aanwezig. Dit in tegenstelling tot een tatoeage waarbij de inkt in de dieper gelegen huidlagen wordt ingebracht en dat juist bedoeld is om op te vallen. Daarnaast kan het semipermanente MHP pigment niet blauw of groen verkleuren, terwijl dit bij tatoeage inkt wel mogelijk is.

8. Worden de kosten van een micro haar pigmentatie behandeling vergoed?

Zorgverzekeraars vergoeden micro haar pigmentatie behandelingen vrijwel nooit. Zelden is er sprake van een medische noodzaak en/of medische indicatie. Ook aanvullende zorgpakketten bieden nauwelijks mogelijkheden.

9. Is MHP leeftijdsgebonden?

In principe wordt micro haar pigmentatie niet bij minderjarigen toegepast. Zolang u gezond bent is er van een bovengrens geen sprake.

10. Heb ik direct zichtbaar resultaat?

Ja, na afloop van de 1e behandelsessie is het resultaat zichtbaar. Een klein percentage van het aangebrachte pigment gaat op natuurlijke wijze verloren. De eerste dagen is de kleur wat donker, deze intensiteit neemt vanzelf af.