Skip to content Skip to sidebar Skip to footer
Micro haar pigmentatie wel of niet doen?

https://www.esteworld-haartransplantatie.nl/haartransplantatie-turkije/U wilt iets doen aan uw haaruitval maar u weet niet wat verstandig is. U stelt zich de vraag ‘micro haar pigmentatie wel of niet doen‘. Micro haar pigmentatie is een behandeling die afgelopen jaren steeds vaker wordt uitgevoerd. Ongeveer 10 jaar geleden is de ingreep geïntroduceerd in Nederland. Nederland was één van de eerste landen waar de MHP behandeling toegepast werd. Hierdoor heeft Nederland nog steeds een voorsprong op een groot aantal andere landen. Twijfelt u over het wel of niet doen van een micro haar pigmentatie behandeling? In dit artikel worden de voor- en nadelen uiteen gezet. Op deze manier kunt u een beter beeld krijgen over de mogelijkheden.

Micro haar pigmentatie wel doen?

Er zijn verschillende redenen om wel te kiezen voor een micro haar pigmentatie behandeling. Micro haar pigmentatie wel doen, is verstandig indien u iets aan uw haaruitval wilt doen. Dankzij de MHP behandeling kunt u bijvoorbeeld weer een mooie, volle bos met haar krijgen. Het is bij de shaven look dan alleen natuurlijk wel gemillimeterd. Het is ook mogelijk om de MHP behandeling uit te laten voeren, om het haar te laten verdichten.

Bij deze behandeling wordt met een zeer dunne naald haarstoppels op het hoofd nagebootst. Dit is een enorm precisie werk. Er kunnen namelijk ook dingen fout gaan bij deze behandeling. Kies daarom altijd voor een goede en ervaren specialist.

Micro haar pigmentatie niet doen?

Micro haar pigmentatie wel of niet doen, is een veel gestelde vraag. Er kunnen ook verschillende redenen zijn om micro haar pigmentatie niet te doen. Het is bijvoorbeeld mogelijk dat die niet verstandig is, omdat u dit financieel niet kunt opbrengen. Het is onverstandig uw haarprobleem te vervangen door een geldprobleem. Het is ook mogelijk dat u de ‘shaven look’ niet mooi vindt bij u zelf. Indien dit het geval is, is micro haar pigmentatie mogelijk ook niet de juiste oplossing.

Micro haar pigmentatie en/of haargroeimiddelen?

Mensen gebruiken al sinds mensenheugenis haargroeimiddelen. Het verliezen van haar naarmate men ouder wordt, gebeurt namelijk al sinds de eerste mens voet op aarde zette. Vroeger werd bijvoorbeeld aangeraden om bepaalde soorten water te gebruiken bij het wassen van het haar, om de haaruitval tegen te gaan. U begrijpt dat dit weinig tot niets uithaalde.

De huidige technologische ontwikkelingen hebben echter wel bijgedragen aan de ontwikkeling van nieuwe haargroeimiddelen. Jaarlijks worden er miljarden geïnvesteerd in het ontwikkelen van nieuwe haargroeimiddelen. Veel haargroeimiddelen worden ontdekt als een bijwerking van een product dat eigenlijk ergens anders voor bedoeld is. Denk hierbij bijvoorbeeld aan finasteride en Minoxidil.

Werken haargroeimiddelen echt of niet?

Bij veel mensen rijst tegenwoordig echter nog steeds de volgende vraag: “Werken haargroeimiddelen echt?”

Het antwoord hierop is niet eenduidig. Bij sommige mensen helpen haargroeimiddelen, bij anderen niet. Daarnaast werken sommige haargroeimiddelen helemaal niet en sommige haargroeimiddelen bij een gedeelte van de mensen die deze gebruikt.

Er zijn echter wel haargroeimiddelen die bij een groot gedeelte van de mensen die deze gebruikt wel in positieve zin werkt. Het gaat hier o.a. om de door door DS Laboratories ontwikkelde producten. Nanoxidil is hier een bekend voorbeeld van. Producten als Minoxidil zijn verder ontwikkeld, waar eerder genoemde product uit is voortgekomen.

Wanneer iemand overweegt haargroeimiddelen wilt gaan gebruiken, wordt vaak aangeraden dit minimaal 6 maanden vol te houden. Dan kan worden vastgesteld of het desbetreffende haargroeimiddel iets voor u doet. Afhankelijk van de werking kunt u dan zelf beslissen het haargroeimiddel te blijven gebruiken of ermee te stoppen.

Wanneer u haargroeimiddelen overweegt, overleg dit dan wel altijd met uw huisarts of dermatoloog. Maak daarnaast een goede afweging over de voor- en nadelen van de verschillende behandelingen tegen haaruitval. Hierbij is een goede en professionele voorlichting van essentieel belang. Steeds meer mensen kiezen voor ‘veilige’ haargroeimiddelen. Denk hierbij o.a. aan mesotherapie.

Micro haar pigmentatie of haartransplantantatie?

Zowel de micro haar pigmentatie behandeling als de haartransplantatie behandeling kennen zo hun voor- en nadelen. Om een goede afweging te kunnen maken, moet u eerst weten wat deze voordelen en nadelen zijn van beide behandelingen. Laat u daarom altijd goed informeren door een ervaren specialist. Let op dat een haartransplantatie vaak duurder is dan een MHP behandeling. De kosten hiervan kunnen oplopen tot meer dan 10.000 Euro. De MHP behandeling is gemiddeld gezien dus wel flink goedkoper. Weeg de voor- en nadelen altijd goed tegen elkaar af. Er zijn verschillende specialisten in haartransplantatie in Turkije.

Micro haar pigmentatie of andere behandeling?

Er zijn daarnaast nog diverse andere behandelingen mogelijk tegen haaruitval. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de mesotherapie behandeling. Hierbij worden diverse stoffen die goed zijn voor de haargroei in de hoofdhuid geïnjecteerd. Hierdoor kan dun haar weer wat voller worden. Verwacht van deze ingreep niet dat kalend gebied weer behaard zal worden.

Gerelateerde keywords:

  • Micro haar pigmentatie wel of niet doen?
  • Micro hair pigmentation wel of niet doen?
  • Tricopigmentatie wel of niet doen?
  • Scalp pigmentatie wel of niet doen?
  • Haar tattoo of haar tatoeage wel of niet doen?
  • MHP wel of niet doen?

Gratis en vrijblijvend een consult inplannen bij onze kliniek?

Wilt u na het lezen van de tekst ‘micro haar pigmentatie wel of niet doen’ een gratis en vrijblijvend consult inplannen? Dit kan via het contactformulier. Het betreft een kennismakingsgesprek met de MHP specialist van onze kliniek. U kunt tijdens het consult uw wensen voorleggen en eventuele vragen stellen. Er wordt direct een offerte op maat gemaakt, zodat u ook op de hoogte bent van de micro haar pigmentatie kosten. Ook op de website van onze samenwerkingspartner de Haarstichting kunt u meer informatie vinden over dit onderwerp.