Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Mede dankzij de innovatieve micro haar pigmentatie techniek bent u niet langer afhankelijk van een haartransplantatie. Haarverlies, dunner wordend haar en kaalheid kunnen door het aanbrengen van haarstoppeltjes goed verhult worden. Micro haar pigmentatie resultaten zijn direct na een eerste behandeling zichtbaar.

Verbeter micro haar pigmentatie resultaten

Door het aanbrengen van gekleurde semi-permanente pigmenten in de bovenste hoofdhuidlaag krijgt u optisch weer (meer) haar. De behandeling wordt toegepast bij mannen en vrouwen van uiteenlopende leeftijd. Aangezien de eerste resultaten direct zichtbaar zijn is de ervaring ook anders dan die van een haartransplantatie. Het optimale resultaat wordt bereikt nadat u het vooraf bepaalde aantal sessies heeft ondergaan. Tussen de sessies zit telkens een periode van een aantal weken. De hoofdhuid kan dan herstellen. Een goede behandelaar zal u altijd een aantal wetenswaardigheden meegeven waardoor u het eindresultaat zelf positief kunt beïnvloeden. Zo wordt het aangeraden om intensief sporten en zweten een aantal dagen te vermijden. Dit net zoals een bezoek aan de sauna en voortdurende blootstelling aan de zon. Niets is verplicht uiteraard, maar een paar dagen niet naar sauna leveren nu eenmaal een mooier eindresultaat op. Daar kunt u weinig op tegen hebben.

Hoe lang zijn micro haar pigmentatie resultaten zichtbaar?

De meeste klinieken en behandelaars werken met semi-permanente pigmenten. Dat betekent dat de aangebrachte haarstoppeltjes na verloop van tijd natuurlijk vervagen. Dit is beter dan wanneer de kleuren naar blauw of groen zouden verkleuren en permanent van aard zijn. Na het afronden van de behandeling is een eerste nabehandeling nodig na een à twee jaar. U bepaald uiteraard zelf wanneer u het tijd vindt voor een zogenaamde touch up. Net zoals natuurlijk haar veranderd naar mate u ouder wordt, zo heeft u met micro haar pigmentatie ook de mogelijkheid om uw haargrens aan te laten passen. Een goede specialist zal u adviseren over het aantal te behandelen hoofdzones en wat u als resultaat mag en kunt verwachten. Regelmatig na laten behandelen houdt uw shaven look altijd fris en goed verzorgd, terwijl dunner wordend haar optisch voller lijkt.

Micro haar pigmentatie resultaten.
Micro haar pigmentatie resultaten.

Waarom bevordert een intakegesprek het beste micro haar pigmentatie resultaat?

Net als u streven gespecialiseerde behandelaars naar goede eindresultaten. Een intakegesprek speelt hierbij doorgaans een belangrijke rol. Dit is namelijk de uitgelezen kans voor de behandelend specialist om uw hoofdhuid van naderbij te bekijken en een inschatting te maken voor de behandelduur. De specialist kan aan de hand hiervan vertellen hoelang de behandeling duurt en hoe het te verwachten eindresultaat is. Het intakegesprek is voor u ook belangrijk. Stel de vragen die u heeft aan de specialist en vraag of u eens kunt zien hoe de behandelkamer eruit ziet. Behandelsessies duren gemiddeld tussen de drie en zeven uur. Dus u bent wel even aan de specialist ‘overgeleverd’. Wat ook bevorderend kan werken is het bezoeken van opendagen bij de kliniek van uw keuze. Hier kunt u zien hoe een behandeling ‘live’ eruit ziet en ziet u met eigen ogen hoe nauwkeurig de specialist te werk gaat.

Zijn er nog andere dingen die de resultaten beïnvloeden?

Indien u vooraf alle vragen die u heeft aan de behandelend specialist heeft gesteld en u heeft zich grondig in de materie ingelezen dan bent u goed voorbereid. Net als bij iedere andere behandeling bestaat ook bij micro haar pigmentatie een minimale mogelijkheid op complicaties. Hierbij kunt u denken aan toch een allergische reactie op de gebruikte pigmenten en een rode of jeukende hoofdhuid. Leg tijdens het intakegesprek aan de specialist uit dat u gevoelig bent voor bepaalde stoffen en dan kan besloten worden om eerst een zogenaamd proefstukje te behandelen. Hiermee wordt gekeken of een allergische reactie teweeg wordt gebracht. Zolang u zich verder houdt aan de richtlijnen die de specialist u als advies meegeeft zal het resultaat naar tevredenheid zijn. Valt het resultaat u tegen of ziet het er anders uit dan verwacht? Neem dan altijd contact op met de kliniek waar u de behandeling heeft uit laten voeren. Vaak kan een nabehandeling of touch up positieve gevolgen hebben. Komt u om wat voor reden dan ook niet in aanmerking voor een behandeling en/of verwacht een specialist dat er geen mooi resultaat bereikt kan worden dan zal dit ook aan u worden verteld. Hiermee worden te hoge verwachtingen en teleurstellingen voorkomen.

Deel uw ervaringen en bekijk resultaten

Bent u tevreden over de bereikte resultaten of wilt u weten hoe resultaten van anderen eruit zien? Online vindt u volop voorbeelden van lotgenoten die een micro haar pigmentatie behandeling hebben ondergaan. U kunt ook anderen deelgenoot maken van uw eigen ervaringen.

Micro haar pigmentatie resultaten FAQ

Er zijn bepaalde vragen die vaak worden gesteld over micro haar pigmentatie resultaten. Om u goed voor te kunnen lichten, hebben we de vragen die het meeste voorkomen voor u opgesomd. Achter de vraag kunt u direct het antwoord vinden.

1. Heb ik direct zichtbaar resultaat?

Ja, al na de eerste behandelsessie is het resultaat zichtbaar. De eerste dagen na de behandeling is het pigment nog erg donker. Deze intensiteit neemt binnen een aantal dagen af, en de aangebrachte pigmenten lijken op natuurlijke haarstoppels.

2. Hoeveel behandelsessies worden toegepast voor het optimale resultaat is bereikt?

Een volledige micro haar pigmentatie bestaat meestal uit 3 aparte behandelsessies. Tussen elke sessie zit een aantal weken tijd. Veelal wordt na de 2e behandeling een goed resultaat bereikt en bij de meeste mannen en vrouwen dient de 3e behandelsessie als touch-up.

3. Hoelang zijn de resultaten zichtbaar?

Afhankelijk van het pigment dat wordt gebruikt zijn de resultaten langdurig zichtbaar. Onder invloed van UV-straling en de manier waarop u de hoofdhuid verzorgt wordt een touch-up behandeling eens in 2 tot 5 jaar geadviseerd. Eventueel kan dan ook de kleur van het pigment aangepast worden.

4. Wat kan ik verwachten van een intakegesprek bij een MHP specialist?

Het intakegesprek is bedoeld om enerzijds een persoonlijk behandeladvies te krijgen, en anderzijds kunt u alle vragen over de behandelmethode stellen aan de specialist. Tijdens het gesprek worden de hoofdhuid en de mate van het haarverlies bekeken en beoordeelt. Ook komt uw gezondheid ter sprake en vraagt een specialist naar eventueel medicijngebruik. De behandeling wordt op maat samengesteld, een ervaren specialist zal u ook eerlijk vertellen wanneer u niet voor de ingreep in aanmerking komt.

5. Zijn resultaten van buitenlandse MHP klinieken goed?

De resultaten die bereikt worden verschillen per kliniek. Ervaren MHP specialisten weten hoe ze de techniek op de juiste manier toe kunnen passen. U kunt zowel bij een buiten- als binnenlandse kliniek een goed resultaat verwachten, mits de behandeling door een ervaren specialist wordt toegepast.

6. Kan het pigment blauw of groen verkleuren?

Het pigment dat tijdens micro haar pigmentatie wordt geïnjecteerd heeft een andere samenstelling dan tatoeage inkt. Het pigment wordt in de bovenste hoofdhuidlaag geïnjecteerd en is kleurvast. U hoeft zich geen zorgen te maken over een blauwe of groene verkleuring. Met het verstrijken van de tijd kan de kleur vervagen, waarna u een touch-up behandeling kunt laten toepassen.

7. Krijg ik garantie op het micro haar pigmentatie resultaat?

MHP Klinieken en aanbieders bepalen zelf de eventuele garanties op de behandeling. Garantievoorwaarden en bepalingen kunnen onderling verschillen. U kunt dit ter sprake brengen tijdens het intakegesprek dat aan een MHP behandeling vooraf gaat.

8. Kan ik voorbeelden zien van micro haar pigmentatie resultaten?

Ervaren specialisten laten u tijdens een intake- of kennismakingsgesprek MHP voor en na foto’s zien van behandelingen die ter plaatse zijn uitgevoerd. Daarnaast kunt u ook online op verschillende websites resultaten van micro haar pigmentatie zien. Op persoonlijke blogs en vlogs worden ook regelmatig foto’s geplaatst van vlak na een MHP behandeling.

Gerelateerde keywords:

  • Micro haar pigmentatie resultaten
  • Micro hair pigmentation resultaten
  • Tricopigmentatie resultaten
  • Scalp pigmentatie resultaten
  • Haar tattoo resultaten of haar tatoeage resultaten
  • MHP resultaten

Gratis en vrijblijvend een consult inplannen bij onze kliniek?

Wilt u na het lezen van de tekst ‘micro haar pigmentatie resultaten’ een gratis en vrijblijvend consult inplannen? Dit kan via het contactformulier. Het betreft een kennismakingsgesprek met de MHP specialist van onze kliniek. U kunt tijdens het consult uw wensen voorleggen en eventuele vragen stellen. Er wordt direct een offerte op maat gemaakt, zodat u ook op de hoogte bent van de micro haar pigmentatie kosten.