Skip to content Skip to sidebar Skip to footer
Micro haar pigmentatie bij dun haar.

Weet u hoe haaruitval wordt veroorzaakt? Haaruitval komt voor bij meer dan 50% van zowel mannen als vrouwen. Bij de ene persoon natuurlijk meer dan bij de andere persoon. Hoe ouder iemand is, hoe groter de kans op haaruitval. Micro haar pigmentatie bij dun haar kan een oplossing zijn voor de haaruitval. Door u te laten behandelen met MHP lijkt uw haar weer voller. Het wordt daarom ook wel een behandeling voor haarverdichting genoemd.

Micro haar pigmentatie bij dun haar.
Micro haar pigmentatie bij dun haar.

Hoe ontstaat dun haar en wat kan micro haar pigmentatie bij dun haar betekenen?

Haar wordt vaak eerst dun, voordat het uitvalt. De boosdoener is het hormoon DHT. In het lichaam van zowel mannen als vrouwen wordt testosteron omgezet in DHT. Wanneer iemand gevoelig is voor dit hormoon, zorgt het hormoon er in de haarwortel voor dat de haar steeds zwakker terug groeit. Indien dit zwakker terug groeit, wordt de haar eerst minder lang en dik. Uiteindelijk is de haar zo zwak, dat er geen haar meer te zien is. Er ontstaat dan dus kaalheid.

Mannen en vrouwen die last van krijgen van haarverlies, merken dat zij dun haar krijgen. Haren vallen stuk voor stuk uit. Dat leidt tot onrust en stress, want iedereen wil graag een mooie volle haardos. Door de stress wordt het haarverlies verergerd. Zo belandt iemand al snel in een vicieuze cirkel. Waardoor valt uw haar uit? Wat kan er tegen dun haar gedaan worden en hoe kan de Haarspecialist u van dienst zijn? En wat verstaan we eigenlijk onder ‘dun’ haar?

Wat dun haar is

Soms heerst er spraakverwarring, want wat wordt precies bedoeld, met dun of fijn haar? Met dun haar bedoelen we het aantal haren per cm2 op uw hoofd. Dun haar is iets anders dan fijn haar. Hebben we het over de dikte van één enkele haar, dan wordt fijn haar bedoeld. Hier behandelen we dun haar. Heeft u dat? Dan wilt u eerst weten hoe dat komt, voordat u begint met de zoektocht naar een passende behandeling..

Waardoor uw haar uitvalt

Het verlies van uw haar kan veel verschillende oorzaken hebben, Haarverlies of haaruitval treedt bijvoorbeeld op door het gebruik van bepaalde medicijnen, door een haarziekte zoals Alopecia Areata, of door stress.

Ook als u er een ongezonde leefstijl op nahoudt, of een teveel van het hormoon DHT in uw lichaam heeft, kan u uw haar verliezen. Erfelijkheid speelt in menig geval ook een rol. Gelukkig zijn er manieren om uw haar dikker te maken.

Wat kunt u doen om dun haar dikker te maken?

Dunner wordend haar kan geholpen worden door de groeifase van een haar te verlengen. Zo breekt uw haar minder snel af en komt er snel weer een nieuwe voor in de plaats. Er zijn verschillende manieren om uw dunne haar dikker te laten worden, te beginnen met vitamines, mineralen en anti-oxidanten. Er bestaan ook tijdelijke oplossing. Denk hierbij aan haarverdikkingsproducten. De bekendste producten zijn Toppik.

Gezond eten: de juiste en voldoende vitamines, mineralen en anti-oxidanten

U doet er goed aan om de juiste en voldoende vitamines,  mineralen en anti-oxidanten binnen te krijgen. Met name de B vitamines zijn erg belangrijk voor het haar. Maar wat als nu blijkt dat u een zwaveltekort heeft?

MSM staat voor Methyl-Sulfonyl-Methaan, een organische zwavelsoort. Dit supplement gebruikt u als verdikker van dun haar als aanvulling op uw voeding wanneer u een zwaveltekort heeft. Van MSM is bekend dat het voor veel kwalen goed werkt, zoals diabetes en fybromyalgie. Voor uw haar bevordert het de groei en gaat het haaruitval tegen.

Cosmetisch dun haar verdikken

Er zijn ook diverse cosmetische middelen die uw haar dikker tonen. Met ‘cosmetisch’ bedoelen we tijdelijk. U bereikt met cosmetische haarverdikkingsmiddelen een tijdelijk resultaat. Maar wel een heel effectief resultaat. Goede middelen om dun haar zo te verdikken zijn extensions en speciale haarverf. Ook via styling en het gebruik van een speciale shampoo, conditioner en fattener kan uw dun haar wat volumieuzer lijken.

Shampoo, conditioner en fattener

Een ‘hair building’ shampoo, conditioner en fattener zijn speciaal ontwikkeld om uw haar tot wel 70% te verdikken. Een fattener, zoals die van Toppik, zorgt ervoor dat proteïnen en voedingsstoffen heel diep in de wortel doordringen. Dit gebeurt met natuurlijke keratine proteïnen die aan de binnenkant van de haarschacht worden toegevoegd. Als u één van deze producten gebruikt, krijgt u niet alleen dikker en gezonder haar, het maakt uw hoofdhuid ook minder goed zichtbaar. En met een goede styling blijft uw haar de hele dag volumineus.

Styling

Een stylingsproduct als de Fiberholdspray, wederom een product van topmerk Toppik, werkt als een speciale hechting van de haarvezels en dun haar. Het geeft uw haar een zachte aanblik met een mooi volume. Een andere haarverdikkende spray is de Fullmore spray. Geschikt voor mannen en vrouwen en eenvoudig in gebruik.

Haarverf

Er zijn meer van dit soort producten, maar de Hair Building Fibers van Toppik zijn professioneel en uiterst effectief. De vloeistof in de flacons van dit haarverdikkingsproduct vermengen duizenden hele kleine haarvezels met uw eigen haar. Zij hechten zich aan uw haar en blijven op de plaats waarnaartoe u ze heeft verdeeld met uw vingers. Standaard verkrijgbaar bij de Haarspecialist in 9 kleuren.

Extensions

Een andere behandeling ter verdikking van dun haar zijn extensions. Dit zijn haarstukjes, met nieuwe trends als trenzen en skinweft.

Hoe kan de de MHP kliniek u van dienst zijn?

De MHP kliniek biedt u de micro haar pigmentatie behandeling aan. Daarmee bestrijdt u op cosmetische wijze uw dunnende haar, tegen een zeer scherp tarief.

Dun haar kan vaak worden gestabiliseerd met haargroeimiddelen. Door bijvoorbeeld finasteride of minoxidil te nemen, stabiliseert de haaruitval. Soms wordt dun haar zelfs nog wat voller. Als de haaruitval gestabiliseerd is, is micro haar pigmentatie bij dun haar vaak een goede oplossing.

Micro haar pigmentatie bij dun haar is een veel gekozen oplossing

Uw haar wordt dunner, maar de haaruitval is relatief stabiel. Het is dan mogelijk om uw haar voller te laten lijken of te kiezen voor de ‘shaven look’. Micro haar pigmentatie bij dun haar is dus wellicht een optie voor u. Via fora als Haarweb kunt u voor en na foto’s bekijken van deze behandeling. Door deze foto’s goed te bestuderen, krijgt u een goed beeld van de mogelijkheden. Twijfelt u over het ondergaan van de behandeling? Plan dan een gratis en vrijblijvend consult in bij onze kliniek.

Een alternatieve behandeling voor dun haar is bijvoorbeeld een haartansplantatie. Let echter op dat deze behandeling bij dun haar lang niet altijd het gewenste resultaat geeft.

Gerelateerde keywords:

  • Micro haar pigmentatie bij dun haar
  • Micro hair pigmentation bij dun haar
  • Tricopigmentatie bij dun haar
  • Scalp pigmentatie bij dun haar
  • Haar tattoo of haar tatoeage bij dun haar
  • MHP bij dun haar

Gratis en vrijblijvend een consult inplannen bij onze kliniek?

Wilt u na het lezen van de tekst ‘micro haar pigmentatie bij dun haar’ een gratis en vrijblijvend consult inplannen? Dit kan via het contactformulier. Het betreft een kennismakingsgesprek met de MHP specialist van onze kliniek. U kunt tijdens het consult uw wensen voorleggen en eventuele vragen stellen. Er wordt direct een offerte op maat gemaakt, zodat u ook op de hoogte bent van de micro haar pigmentatie kosten. Ook op de website van onze samenwerkingspartner de Haarstichting kunt u meer informatie vinden over dit onderwerp.