Overweegt u micro haar pigmentatie bij vrouwen? Haarverlies, dunner wordend haar en in het oogspringende kale plekken op het hoofd. Het zijn niet alleen problemen waar mannen mee te maken krijgen. Steeds meer vrouwen worden op onaangename wijze geconfronteerd met een haarbos die fijner en dunner wordt. Haarstukjes en pruiken zijn vaak geen charmante of blijvende oplossing en daarom is micro haar pigmentatie een uitstekend alternatief.

Reken af met dunner wordend haar

Wordt u dagelijks op onprettige wijze geconfronteerd met haaruitval en wilt u daar graag iets aan doen? Alvorens u de stap naar een MHP behandeling zet heeft u wellicht al meerdere middeltjes uitgeprobeerd. De markt is overspoeld met haarpoeders, verstevigende shampoos en uiteenlopende lotions. Heeft u echter een ontevreden gevoel over deze producten dan is het tijd om uit te kijken naar andere behandelmethodes. Micro haar pigmentatie is een niet-invasieve ingreep die zonder narcose en/of verdoving wordt uitgevoerd. De behandeling kent weinig tot geen risico’s en de eerste resultaten zijn meteen na de behandelsessie zichtbaar. Uw hoofd krijgt een optisch vollere haardos. Haarverlies kan meerdere oorzaken hebben. Van medische oorzaken door onder meer problemen met uw schildklier tot intensief medicijn gebruik. Micro haar pigmentatie maakt het echter mogelijk om korte metten te maken met deze ongewenste haaruitval en u krijgt uw zelfvertrouwen terug.

Micro haar pigmentatie bij vrouwen.

Micro haar pigmentatie bij vrouwen.

Informeer naar de mogelijkheden voor MHP behandelingen

Online vindt u meer informatie over de mogelijkheden die MHP behandelingen vrouwen te bieden hebben. Lees ervaringen van lotgenoten en bekijk de informatie van de diverse klinieken en behandelaars. Door uzelf in te lezen in de materie kunt u een meer weloverwogen beslissing nemen. Regelmatig ziet u ook advertorials en artikelen in life-style magazines en tijdschriften die een micro haar pigmentatie behandeling verder toelichten. Daarnaast kunt u al dan niet actief meepraten en/of gewoon meelezen op een micro haar pigmentatie forum. Dit soort websites bieden u een bron van informatie en geven antwoorden op eventuele vragen die u heeft. Heeft u een kliniek en/of behandelaar gevonden waar uw voorkeur naar uitgaat maak dan een afspraak voor een gratis intakegesprek. Uw gegevens worden vertrouwelijk behandeld en de behandelend specialisten zullen u direct op uw gemak laten voelen. Het is immers belangrijk om de behandeling zo ontspannen mogelijk te ondergaan.

Waar kunt u terecht voor een MHP behandeling?

Gespecialiseerde haar- en/of schoonheidsklinieken waar micro haar pigmentatie’s worden aangeboden behandelen zowel mannen als vrouwen. Het is van belang dat u een goed gevoel heeft bij de specialist van uw keuze. Misschien dat een intakegesprek bij de kliniek van uw voorkeur tegenvalt. Laat dan niet direct de moed zakken. U maakt dan gewoon een afspraak bij een andere kliniek. Zo komt u vanzelf bij de specialist terecht waar u met vertrouwen in de behandelkamer plaatsneemt. Bij het kennismakingsgesprek heeft u alle tijd om vragen te stellen en zal de specialist de mogelijkheden voor u nader toelichten. Dit kan gaan over het aantal hoofdzones dat behandeld kan worden, de kleur van de pigmenten die gebruikt wordt als ook het aantal sessies dat nodig is om het resultaat te optimaliseren. Een goede specialist zal u voor en na foto’s laten zien. Het aantal mannen dat voor een micro haar pigmentatie behandeling kiest is nog altijd groter dan de vrouwen. Toch zijn er ook tal van voor en na foto’s van vrouwen die u voor zijn gegaan en die voor een MHP behandeling hebben gekozen.

Wat kunt u verwachten van MHP behandeling?

Micro haar pigmentatie bij vrouwen is er op gericht om dunner wordend haar en haaruitval optisch te camoufleren. Dit wordt gedaan door het aanbrengen van semi-permanente pigmenten in de bovenste hoofdhuidlaag. De gebruikte pigmenten zijn hypoallergeen en vervagen uit zichzelf. Hierdoor heeft u altijd de mogelijkheid om na verloop van tijd voor een nabehandeling te kiezen. In samenspraak met de behandelaar is uw haardracht dan altijd in overeenstemming met uw uiterlijk. Doorgaans vindt de eerste nabehandeling plaats ongeveer een jaar tot twee jaar na de micro haar pigmentatie behandeling. De aangebrachte pigmenten zijn nauwelijks van echte haarstoppels te onderscheiden en uw haar krijgt hierdoor meteen een meer vol uiterlijk. Het enige waar u rekening mee dient te houden is het feit dat een behandelsessie meerdere aaneengesloten uren omvat. Veel behandelingen bestaan uit verschillendee sessies en dat betekent dat u gemiddeld twee tot vier keer geruime tijd in de behandelkamer plaats zult nemen. In de meeste klinieken is hier rekening mee gehouden en heeft u de mogelijkheid om zich toch bezig te houden. Dit kan zijn in de vorm van televisie kijken, internetten of gewoon een praatje maken met de behandelaar die de behandeling bij u uitvoert.

Haaruitval bij vouwen

Haaruitval is niet alleen bij mannen een veelvoorkomend probleem. De laatste jaren hoort u steeds vaker over haaruitval bij vrouwen. Haaruitval bij vrouwen kan heel wat schade berokkenen aan het zelfvertrouwen. Er zijn verschillende factoren die een rol kunnen spelen bij haaruitval bij vrouwen. Waarom ineens zoveel vrouwen hiervan last krijgen, is nog niet bekend. Haaruitval bij vrouwen concentreert zich meestal niet op enkele lokale plekken, zoals bij mannen, maar vindt meer diffuus plaats. Uw haar wordt over uw gehele hoofd dunner en dunner, waardoor u er steeds meer uw hoofdhuid doorheen kunt zien schemeren. Erg vervelend, maar gelukkig is hier wel wat aan te doen!

Oorzaken van haaruitval bij vrouwen

Er kunnen verschillende oorzaken aan de basis liggen van haaruitval bij vrouwen. Dit maakt dat er meestal ook niet 1 enkele oplossing is, maar dat een oplossing op maat van uw situatie moet gezocht worden. Hieronder leest u meer over de diverse mogelijke oorzaken van haaruitval bij vrouwen. Heeft u last van haaruitval? Dan kunt u altijd even de huisarts bezoeken. Hij of zij kan dan diverse onderzoeken uitvoeren om te bepalen wat de oorzaak van uw haaruitval is.

Vooreerst kan haaruitval bij vrouwen erfelijk bepaald zijn. Vaak gaat het dan om het hormoon DHT. Het mannelijke hormoon, testosteron, dat zowel bij mannen als vrouwen aanwezig is, vormt DHT of dihydrotestosteron. Soms kunnen uw haarzakjes overgevoelig zijn voor DHT, waardoor het hormoon ‘vrij spel’ krijgt. Hierdoor wordt de groeifase van uw haar verkort en kan uw haarzakje uiteindelijk zelfs afsterven. Dit betekent dat uw haar niet alleen uitvalt, maar dat het haarzakje vervolgens ook geen nieuwe haren meer kan produceren. Deze vorm van haaruitval wordt ook wel ’alopecia androgenetica’ genoemd.

Een bijzondere vorm van haaruitval bij vrouwen en mannen is de ‘alopecia areata’. Hierbij ontstaan plots kale plekken op uw hoofd. Meestal groeit uw haar vanzelf weer aan, maar het haarverlies kan ook definitief zijn. Over de oorzaken ervan heeft de wetenschap nog geen volle zekerheid. Het wordt gezien als een soort van auto-immuunziekte, omdat uw eigen afweersysteem uw haarzakjes aanvalt. Ook stress kan hier een ‘triggerende rol’ spelen.

Naast erfelijke aanleg of haarziektes, kunnen ook externe factoren een rol spelen. Haaruitval bij vrouwen treedt vaak diffuus op. Het valt op zich niet echt op, maar een eerste signaal kan zijn dat u regelmatig veel haar in uw borstel of kam vindt, nadat u uw haar heeft geborsteld. Dit type haarverlies wordt ook wel ‘telogeen effluvium’ genoemd. U kunt hier vrij plots last van krijgen, bijvoorbeeld omdat u een operatie of bevalling hebt gehad. Maar soms kan dit type van haarverlies ook lang aanhouden, waardoor het chronisch wordt. De oorzaak kan bijvoorbeeld een ziekte aan uw schildklier of bloedarmoede zijn.

Ook een ongezonde levensstijl is één van de oorzaken van haaruitval bij vrouwen. Dit komt door een tekort aan vitamines of mineralen, waardoor de haren niet genoeg voedingsstoffen aangevoerd krijgen om optimaal te groeien. De huisarts kan onderzoeken of dit tekort de oorzaak is van uw haaruitval.

Chronische stress is een grote boosdoener bij haaruitval bij vrouwen. Door de stresshormonen krijgen de haren niet optimaal de kans om te groeien.

Hoe is haaruitval bij vrouwen tegen te gaan?

Voorkomen is uiteraard altijd beter dan genezen. Wanneer u gezond haar wilt, is het belangrijk dat uw haar voldoende voedingsstoffen kan opnemen. Dat betekent dat u er een gezonde levensstijl met een gevarieerde voeding met voldoende groenten en fruit op na houdt. Op deze manier kunt u voorkomen dat haaruitval ontstaat door een tekort aan vitamines en mineralen. En daar heeft niet alleen uw haar baat bij natuurlijk!

Toch haaruitval en een vitaminentekort is niet de oorzaak? Uw huisarts kan onderzoeken waar het probleem precies ligt. Misschien bent u overgevoelig voor het hormoon DHT? Dan kan hiervoor een remmend middel voorgeschreven worden. Er zijn verschillende vormen van medicatie mogelijk, van hormoonremmers tot haargroeimiddelen. Bekende voorbeelden van medicatie zijn Minoxidil, Finasteride, Ketoconazol en Dutasteride. Om verdere haaruitval bij vrouwen tegen te gaan, kan ook de anticonceptiepil Diane voorgeschreven worden. Dit middel is, net als Dutasteride bijzonder zwaar en kan heel wat bijwerkingen hebben. Daarom wordt dit steeds minder voorgeschreven.

Heeft u al erg last van haaruitval en kan medicatie uw haarverlies geen halt toeroepen? Dan kunt u er nog voor kiezen om een haartransplantatie of micro haar pigmentatie bij vrouwen te ondergaan. De haardichtheid kan op deze manier worden vergroot. Ook hoeft u niet bij iedere kliniek uw haren te laten afscheren. Hierdoor duurt de behandeling wel langer.

Haaruitval bij vrouwen is vaak een ernstig probleem. De meeste vrouwen vinden het erg belangrijk om een mooie volle bos met haren te hebben. Wanneer dit niet het geval is, kan de eigenwaarde en het zelfvertrouwen een flinke deuk oplopen. Haaruitval vrouwen komt steeds vaker voor, maar wat hiervan precies de oorzaak is, is niet bekend. Haaruitval vrouwen verloopt ook anders dan bij mannen. Bij mannen begint kaal worden met inhammen en een kalende kruin. Bij vrouwen gebeurt dit meestal geleidelijk over de gehele hoofdhuid.

Wat zijn de oorzaken van haaruitval bij vrouwen?

Haaruitval vrouwen kent diverse oorzaken. Van erfelijke factoren tot externe omstandigheden. Ook een combinatie van omstandigheden kan tot haaruitval leiden. Wat precies de oorzaak van de haaruitval of verminderde haargroei bij u is, kan in een gespecialiseerde haarinstituut feilloos achterhaald worden. Op basis daarvan kan ook een behandelplan op maat opgesteld worden.

Verschillende oorzaken

Haaruitval vrouwen kan plots of chronisch plaatsvinden. Eén bekende oorzaak van haaruitval vrouwen is chronische stress. Zoals u wellicht weet heeft stress een nare uitwerking op verschillende functies in uw lichaam. Dit geldt zeker ook voor de haargroei. Stresshormonen kunnen er de oorzaak van zijn dat de haargroei vermindert of zelfs stopt.

Een andere oorzaak kan een ongezonde leefstijl zijn. Door een algeheel tekort aan vitamines en mineralen kan ook een haar niet optimaal groeien en kan het uiteindelijk uitvallen. Een arts kan een bloedonderzoek doen om te kijken of een tekort aan vitamines of mineralen de oorzaak is.

Wanneer haaruitval vrouwen erfelijk bepaald is, is het hormoon DHT vaak de grote boosdoener. Dihydrotesteron (DHT) wordt, zoals de naam het al aangeeft, gevormd door testosteron. Dit hormoon is zowel bij mannen als vrouwen aanwezig. Wanneer uw haarzakjes overgevoelig zijn voor DHT, kan dit hormoon ervoor zorgen dat de levensduur van een haar aanzienlijk verkort wordt. Uw haar kan ook minder sterk en dik worden en een haarzakje kan tot slot zelfs afsterven. Een bijzondere vorm van haaruitval vrouwen is Alopecia Areata. Dit betekent dat op bepaalde plekken op uw hoofd uw haar uitvalt. Alopecia Areata kan een tijdelijke ziekte zijn, maar het kan ook uw hele leven voortduren. Wat de exacte oorzaak is van deze ziekte is niet bekend, maar stress kan dit mogelijk ‘triggeren’.

Hoe is haaruitval bij vrouwen te voorkomen?

Haaruitval bij vrouwen is niet altijd te voorkomen, maar er zijn gelukkig wel manieren waarop u het kunt tegengaan. Zo is het belangrijk om gezond te leven. Ook stoppen met roken en alcohol matigen, kan een rol spelen bij het tegengaan van haaruitval. Zorg ervoor dat u genoeg vitamines en mineralen binnen krijgt, zodat ook hier geen probleem in kan ontstaan.

Micro haar pigmentatie bij vrouwen na haaruitval

Ligt het probleem bij het hormoon DHT, dan kan de dokter u hiermee helpen. Door middel van een behandeling op maat kan het hormoon teruggedrongen worden, bijvoorbeeld met behulp van Finasteride. Dit heeft alleen niet voor iedereen zin. Er zijn ook haargroeimiddelen, waarvan de werking bewezen is. Bijvoorbeeld Minoxidil. Maar ook hier reageert niet iedere vrouw even goed op.

Nog een mogelijkheid om weer over meer haar te beschikken, is een haartransplantatie. Ook micro haar pigmentatie bij vrouwen wordt steeds vaker toegepast.

Gerelateerde keywords:

  • Micro haar pigmentatie bij vrouwen
  • Micro hair pigmentation bij vrouwen
  • Tricopigmentatie bij vrouwen
  • Scalp pigmentatie bij vrouwen
  • Haar tattoo of haar tatoeage bij vrouwen
  • MHP bij vrouwen

Gratis en vrijblijvend een consult inplannen bij onze kliniek?

Wilt u na het lezen van de tekst ‘micro haar pigmentatie bij vrouwen’ een gratis en vrijblijvend consult inplannen? Dit kan via het contactformulier. Het betreft een kennismakingsgesprek met de MHP specialist van onze kliniek. U kunt tijdens het consult uw wensen voorleggen en eventuele vragen stellen. Er wordt direct een offerte op maat gemaakt, zodat u ook op de hoogte bent van de micro haar pigmentatie kosten.