Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Overweegt u micro haar pigmentatie bij vrouwen? Haarverlies, dunner wordend haar en in het oogspringende kale plekken op het hoofd. Het zijn niet alleen problemen waar mannen mee te maken krijgen. Steeds meer vrouwen worden op onaangename wijze geconfronteerd met een haarbos die fijner en dunner wordt. Haarstukjes en pruiken zijn vaak geen charmante of blijvende oplossing en daarom is micro haar pigmentatie een uitstekend alternatief.

Reken af met dunner wordend haar

Wordt u dagelijks op onprettige wijze geconfronteerd met haaruitval en wilt u daar graag iets aan doen? Alvorens u de stap naar een MHP behandeling zet heeft u wellicht al meerdere middeltjes uitgeprobeerd. De markt is overspoeld met haarpoeders, verstevigende shampoos en uiteenlopende lotions. Heeft u echter een ontevreden gevoel over deze producten dan is het tijd om uit te kijken naar andere behandelmethodes. Micro haar pigmentatie is een niet-invasieve ingreep die zonder narcose en/of verdoving wordt uitgevoerd. De behandeling kent weinig tot geen risico’s en de eerste resultaten zijn meteen na de behandelsessie zichtbaar. Uw hoofd krijgt een optisch vollere haardos. Haarverlies kan meerdere oorzaken hebben. Van medische oorzaken door onder meer problemen met uw schildklier tot intensief medicijn gebruik. Micro haar pigmentatie maakt het echter mogelijk om korte metten te maken met deze ongewenste haaruitval en u krijgt uw zelfvertrouwen terug.

Micro haar pigmentatie bij vrouwen.
Micro haar pigmentatie bij vrouwen.

Informeer naar de mogelijkheden voor MHP behandelingen

Online vindt u meer informatie over de mogelijkheden die MHP behandelingen vrouwen te bieden hebben. Lees ervaringen van lotgenoten en bekijk de informatie van de diverse klinieken en behandelaars. Door uzelf in te lezen in de materie kunt u een meer weloverwogen beslissing nemen. Regelmatig ziet u ook advertorials en artikelen in life-style magazines en tijdschriften die een micro haar pigmentatie behandeling verder toelichten. Daarnaast kunt u al dan niet actief meepraten en/of gewoon meelezen op een micro haar pigmentatie forum. Dit soort websites bieden u een bron van informatie en geven antwoorden op eventuele vragen die u heeft. Heeft u een kliniek en/of behandelaar gevonden waar uw voorkeur naar uitgaat maak dan een afspraak voor een gratis intakegesprek. Uw gegevens worden vertrouwelijk behandeld en de behandelend specialisten zullen u direct op uw gemak laten voelen. Het is immers belangrijk om de behandeling zo ontspannen mogelijk te ondergaan.

Waar kunt u terecht voor een MHP behandeling?

Gespecialiseerde haar- en/of schoonheidsklinieken waar micro haar pigmentatie’s worden aangeboden behandelen zowel mannen als vrouwen. Het is van belang dat u een goed gevoel heeft bij de specialist van uw keuze. Misschien dat een intakegesprek bij de kliniek van uw voorkeur tegenvalt. Laat dan niet direct de moed zakken. U maakt dan gewoon een afspraak bij een andere kliniek. Zo komt u vanzelf bij de specialist terecht waar u met vertrouwen in de behandelkamer plaatsneemt. Bij het kennismakingsgesprek heeft u alle tijd om vragen te stellen en zal de specialist de mogelijkheden voor u nader toelichten. Dit kan gaan over het aantal hoofdzones dat behandeld kan worden, de kleur van de pigmenten die gebruikt wordt als ook het aantal sessies dat nodig is om het resultaat te optimaliseren. Een goede specialist zal u voor en na foto’s laten zien. Het aantal mannen dat voor een micro haar pigmentatie behandeling kiest is nog altijd groter dan de vrouwen. Toch zijn er ook tal van voor en na foto’s van vrouwen die u voor zijn gegaan en die voor een MHP behandeling hebben gekozen.

Wat kunt u verwachten van MHP behandeling?

Micro haar pigmentatie bij vrouwen is er op gericht om dunner wordend haar en haaruitval optisch te camoufleren. Dit wordt gedaan door het aanbrengen van semi-permanente pigmenten in de bovenste hoofdhuidlaag. De gebruikte pigmenten zijn hypoallergeen en vervagen uit zichzelf. Hierdoor heeft u altijd de mogelijkheid om na verloop van tijd voor een nabehandeling te kiezen. In samenspraak met de behandelaar is uw haardracht dan altijd in overeenstemming met uw uiterlijk. Doorgaans vindt de eerste nabehandeling plaats ongeveer een jaar tot twee jaar na de micro haar pigmentatie behandeling. De aangebrachte pigmenten zijn nauwelijks van echte haarstoppels te onderscheiden en uw haar krijgt hierdoor meteen een meer vol uiterlijk. Het enige waar u rekening mee dient te houden is het feit dat een behandelsessie meerdere aaneengesloten uren omvat. Veel behandelingen bestaan uit verschillendee sessies en dat betekent dat u gemiddeld twee tot vier keer geruime tijd in de behandelkamer plaats zult nemen. In de meeste klinieken is hier rekening mee gehouden en heeft u de mogelijkheid om zich toch bezig te houden. Dit kan zijn in de vorm van televisie kijken, internetten of gewoon een praatje maken met de behandelaar die de behandeling bij u uitvoert.

Haaruitval bij vouwen

Haaruitval is niet alleen bij mannen een veelvoorkomend probleem. De laatste jaren hoort u steeds vaker over haaruitval bij vrouwen. Haaruitval bij vrouwen kan heel wat schade berokkenen aan het zelfvertrouwen. Er zijn verschillende factoren die een rol kunnen spelen bij haaruitval bij vrouwen. Waarom ineens zoveel vrouwen hiervan last krijgen, is nog niet bekend. Haaruitval bij vrouwen concentreert zich meestal niet op enkele lokale plekken, zoals bij mannen, maar vindt meer diffuus plaats. Uw haar wordt over uw gehele hoofd dunner en dunner, waardoor u er steeds meer uw hoofdhuid doorheen kunt zien schemeren. Erg vervelend, maar gelukkig is hier wel wat aan te doen!

Oorzaken van haaruitval bij vrouwen

Er kunnen verschillende oorzaken aan de basis liggen van haaruitval bij vrouwen. Dit maakt dat er meestal ook niet 1 enkele oplossing is, maar dat een oplossing op maat van uw situatie moet gezocht worden. Hieronder leest u meer over de diverse mogelijke oorzaken van haaruitval bij vrouwen. Heeft u last van haaruitval? Dan kunt u altijd even de huisarts bezoeken. Hij of zij kan dan diverse onderzoeken uitvoeren om te bepalen wat de oorzaak van uw haaruitval is.

Vooreerst kan haaruitval bij vrouwen erfelijk bepaald zijn. Vaak gaat het dan om het hormoon DHT. Het mannelijke hormoon, testosteron, dat zowel bij mannen als vrouwen aanwezig is, vormt DHT of dihydrotestosteron. Soms kunnen uw haarzakjes overgevoelig zijn voor DHT, waardoor het hormoon ‘vrij spel’ krijgt. Hierdoor wordt de groeifase van uw haar verkort en kan uw haarzakje uiteindelijk zelfs afsterven. Dit betekent dat uw haar niet alleen uitvalt, maar dat het haarzakje vervolgens ook geen nieuwe haren meer kan produceren. Deze vorm van haaruitval wordt ook wel ’alopecia androgenetica’ genoemd.

Een bijzondere vorm van haaruitval bij vrouwen en mannen is de ‘alopecia areata’. Hierbij ontstaan plots kale plekken op uw hoofd. Meestal groeit uw haar vanzelf weer aan, maar het haarverlies kan ook definitief zijn. Over de oorzaken ervan heeft de wetenschap nog geen volle zekerheid. Het wordt gezien als een soort van auto-immuunziekte, omdat uw eigen afweersysteem uw haarzakjes aanvalt. Ook stress kan hier een ‘triggerende rol’ spelen.

Naast erfelijke aanleg of haarziektes, kunnen ook externe factoren een rol spelen. Haaruitval bij vrouwen treedt vaak diffuus op. Het valt op zich niet echt op, maar een eerste signaal kan zijn dat u regelmatig veel haar in uw borstel of kam vindt, nadat u uw haar heeft geborsteld. Dit type haarverlies wordt ook wel ‘telogeen effluvium’ genoemd. U kunt hier vrij plots last van krijgen, bijvoorbeeld omdat u een operatie of bevalling hebt gehad. Maar soms kan dit type van haarverlies ook lang aanhouden, waardoor het chronisch wordt. De oorzaak kan bijvoorbeeld een ziekte aan uw schildklier of bloedarmoede zijn.

Ook een ongezonde levensstijl is één van de oorzaken van haaruitval bij vrouwen. Dit komt door een tekort aan vitamines of mineralen, waardoor de haren niet genoeg voedingsstoffen aangevoerd krijgen om optimaal te groeien. De huisarts kan onderzoeken of dit tekort de oorzaak is van uw haaruitval.

Chronische stress is een grote boosdoener bij haaruitval bij vrouwen. Door de stresshormonen krijgen de haren niet optimaal de kans om te groeien.

Hoe is haaruitval bij vrouwen tegen te gaan?

Voorkomen is uiteraard altijd beter dan genezen. Wanneer u gezond haar wilt, is het belangrijk dat uw haar voldoende voedingsstoffen kan opnemen. Dat betekent dat u er een gezonde levensstijl met een gevarieerde voeding met voldoende groenten en fruit op na houdt. Op deze manier kunt u voorkomen dat haaruitval ontstaat door een tekort aan vitamines en mineralen. En daar heeft niet alleen uw haar baat bij natuurlijk!

Toch haaruitval en een vitaminentekort is niet de oorzaak? Uw huisarts kan onderzoeken waar het probleem precies ligt. Misschien bent u overgevoelig voor het hormoon DHT? Dan kan hiervoor een remmend middel voorgeschreven worden. Er zijn verschillende vormen van medicatie mogelijk, van hormoonremmers tot haargroeimiddelen. Bekende voorbeelden van medicatie zijn Minoxidil, Finasteride, Ketoconazol en Dutasteride. Om verdere haaruitval bij vrouwen tegen te gaan, kan ook de anticonceptiepil Diane voorgeschreven worden. Dit middel is, net als Dutasteride bijzonder zwaar en kan heel wat bijwerkingen hebben. Daarom wordt dit steeds minder voorgeschreven.

Heeft u al erg last van haaruitval en kan medicatie uw haarverlies geen halt toeroepen? Dan kunt u er nog voor kiezen om een haartransplantatie of micro haar pigmentatie bij vrouwen te ondergaan. De haardichtheid kan op deze manier worden vergroot. Ook hoeft u niet bij iedere kliniek uw haren te laten afscheren. Hierdoor duurt de behandeling wel langer.

Haaruitval bij vrouwen is vaak een ernstig probleem. De meeste vrouwen vinden het erg belangrijk om een mooie volle bos met haren te hebben. Wanneer dit niet het geval is, kan de eigenwaarde en het zelfvertrouwen een flinke deuk oplopen. Haaruitval vrouwen komt steeds vaker voor, maar wat hiervan precies de oorzaak is, is niet bekend. Haaruitval vrouwen verloopt ook anders dan bij mannen. Bij mannen begint kaal worden met inhammen en een kalende kruin. Bij vrouwen gebeurt dit meestal geleidelijk over de gehele hoofdhuid.

Wat zijn de oorzaken van haaruitval bij vrouwen?

Haaruitval vrouwen kent diverse oorzaken. Van erfelijke factoren tot externe omstandigheden. Ook een combinatie van omstandigheden kan tot haaruitval leiden. Wat precies de oorzaak van de haaruitval of verminderde haargroei bij u is, kan in een gespecialiseerde haarinstituut feilloos achterhaald worden. Op basis daarvan kan ook een behandelplan op maat opgesteld worden.

Verschillende oorzaken

Haaruitval vrouwen kan plots of chronisch plaatsvinden. Eén bekende oorzaak van haaruitval vrouwen is chronische stress. Zoals u wellicht weet heeft stress een nare uitwerking op verschillende functies in uw lichaam. Dit geldt zeker ook voor de haargroei. Stresshormonen kunnen er de oorzaak van zijn dat de haargroei vermindert of zelfs stopt.

Een andere oorzaak kan een ongezonde leefstijl zijn. Door een algeheel tekort aan vitamines en mineralen kan ook een haar niet optimaal groeien en kan het uiteindelijk uitvallen. Een arts kan een bloedonderzoek doen om te kijken of een tekort aan vitamines of mineralen de oorzaak is.

Wanneer haaruitval vrouwen erfelijk bepaald is, is het hormoon DHT vaak de grote boosdoener. Dihydrotesteron (DHT) wordt, zoals de naam het al aangeeft, gevormd door testosteron. Dit hormoon is zowel bij mannen als vrouwen aanwezig. Wanneer uw haarzakjes overgevoelig zijn voor DHT, kan dit hormoon ervoor zorgen dat de levensduur van een haar aanzienlijk verkort wordt. Uw haar kan ook minder sterk en dik worden en een haarzakje kan tot slot zelfs afsterven. Een bijzondere vorm van haaruitval vrouwen is Alopecia Areata. Dit betekent dat op bepaalde plekken op uw hoofd uw haar uitvalt. Alopecia Areata kan een tijdelijke ziekte zijn, maar het kan ook uw hele leven voortduren. Wat de exacte oorzaak is van deze ziekte is niet bekend, maar stress kan dit mogelijk ‘triggeren’.

Hoe is haaruitval bij vrouwen te voorkomen?

Haaruitval bij vrouwen is niet altijd te voorkomen, maar er zijn gelukkig wel manieren waarop u het kunt tegengaan. Zo is het belangrijk om gezond te leven. Ook stoppen met roken en alcohol matigen, kan een rol spelen bij het tegengaan van haaruitval. Zorg ervoor dat u genoeg vitamines en mineralen binnen krijgt, zodat ook hier geen probleem in kan ontstaan.

Micro haar pigmentatie bij vrouwen na haaruitval

Ligt het probleem bij het hormoon DHT, dan kan de dokter u hiermee helpen. Door middel van een behandeling op maat kan het hormoon teruggedrongen worden, bijvoorbeeld met behulp van Finasteride. Dit heeft alleen niet voor iedereen zin. Er zijn ook haargroeimiddelen, waarvan de werking bewezen is. Bijvoorbeeld Minoxidil. Maar ook hier reageert niet iedere vrouw even goed op.

Nog een mogelijkheid om weer over meer haar te beschikken, is een haartransplantatie. Ook micro haar pigmentatie bij vrouwen wordt steeds vaker toegepast.

Gerelateerde keywords:

  • Micro haar pigmentatie bij vrouwen
  • Micro hair pigmentation bij vrouwen
  • Tricopigmentatie bij vrouwen
  • Scalp pigmentatie bij vrouwen
  • Haar tattoo of haar tatoeage bij vrouwen
  • MHP bij vrouwen

Micro haar pigmentatie vrouwen FAQ

Overweegt u een micro haar pigmentatie behandeling? Enkele vragen over micro haar pigmentatie bij vrouwen worden regelmatig gesteld. Hieronder vindt u een overzicht van de meest voorkomende vragen. De vragen worden kort en bondig beantwoord.

1. Wordt micro haar pigmentatie bij vrouwen toegepast?

Een grote groep vrouwen krijgt te maken met ongewenste haaruitval. Dit uit zich, in tegenstelling tot bij mannen, doorgaans niet in volledige kaalheid. Vrouwen krijgen veelal een dunner wordende haardos. Micro haar pigmentatie kan in veel gevallen een oplossing zijn. Met behulp van gekleurde pigmenten wordt uw haardos optisch verdicht. Laat u adviseren door een ervaren MHP specialist, deze kan nauwkeurig kijken of tricopigmentatie in uw geval tot goede resultaten leidt.

2. Waarom kiezen vrouwen voor micro haar pigmentatie?

De reden om een behandeling tegen haaruitval te ondergaan is voor iedereen persoonlijk. Vrouwen kiezen onder meer voor micro haar pigmentatie om de uitstekende resultaten die bereikt worden. Tricopigmentatie is geschikt voor een grote groep mensen, waaronder Alopecia areata patiënten. Als de alopecia onder controle is, dan is micro haar pigmentatie een veilige ingreep waarmee de dun behaarde plekken op uitstekende wijze gecamoufleerd kunnen worden. Daarnaast wordt uw haardos optisch voller en geeft een behandeling meer zelfvertrouwen.

3. Ben ik geschikt voor micro haar pigmentatie?

Tegenwoordig zijn uiteenlopende behandelingen voor ongewenste haaruitval beschikbaar. Niet iedereen komt in aanmerking voor een haartransplantatie of een behandeling met wetenschappelijk effectief bewezen haargroeimiddelen. Micro haar transplantatie is een niet-chirurgische ingreep die geen invloed heeft op de aanwezige natuurlijke haargroei. De behandeling kan toegepast worden bij een grote groep mannen en vrouwen. Uw geschiktheid wordt bekeken door een micro haar transplantatie specialist. Zowel uw gezondheid als medische achtergrond en eventueel medicijngebruik spelen hierin mee. Komt u bijvoorbeeld door een actieve huidinfectie niet in aanmerking voor tricopigmentatie? De behandeling kan vaak op een later moment alsnog uitgevoerd worden.

4. Welke resultaten geeft micro haar pigmentatie bij vrouwen?

Na de behandelsessie zijn de eerste resultaten zichtbaar. Als gevolg van de behandeling, die wordt uitgevoerd met een ultrafijne naald, kan de behandelde huid rood en licht gezwollen zijn. U hoeft zich hier geen zorgen over te maken, beide verschijnselen verdwijnen vanzelf. In eerste instantie zijn de aangebrachte pigmenten vaag aanwezig. De helderheid van de kleur verbeterd sterk in de eerste week na de behandeling. Door het natuurlijke huidgenezingsproces wordt een klein percentage van het pigment afgebroken. De tweede en derde behandelsessie verbeteren en verfijnen de resultaten.

5. Zijn er verschillen tussen tricopigmentatie bij vrouwen en mannen?

Micro haar pigmentatie is een innovatieve behandeling die met behulp van verfijnde apparatuur wordt toegepast. De apparatuur heeft veel weg van een tatoeage apparaat. Het verschil zit voornamelijk in de naald die wordt gebruikt. Bij tricopigmentatie wordt een ultra dunne en korte naald gebruikt waardoor het pigment in de bovenste huidlaag wordt aangebracht. Dit wordt gedaan bij zowel mannen als vrouwen. Mannen wordt doorgaans gevraagd om kort voor de behandeling het haar kort te scheren, bij vrouwen is dit meestal niet het geval.

6. Is micro haar pigmentatie een pijnlijke behandeling?

Het gevoel dat mensen ervaren tijdens een MHP behandeling loopt uiteen van irritant tot licht pijnlijk. Micro haar pigmentatie wordt zonder toepassing van een plaatselijke of volledige verdoving toegepast. Hoe u de behandeling ervaart hangt af van uw pijngrens. Het is mogelijk om uw hoofdhuid vooraf in te smeren met een verdovende crème, zodat u weinig voelt van de behandeling. Na het afronden van de behandeling verdwijnt het irritante gevoel. Eventuele napijn kunt u bestrijden met een pijnstiller.

7. Wat zijn de voordelen van micro haar pigmentatie bij vrouwen?

Tricopigmentatie biedt als behandeling bij kaalheid en dunner wordend haar een oplossing voor een brede doelgroep. Met behulp van gekleurde, hypoallergene pigmenten wordt uw haardos optisch verdicht en worden kalende plekken op effectieve wijze gecamoufleerd. Het is een niet-chirurgische behandeling waarbij van het achterblijven van ontsierende littekens geen sprake is. De resultaten die met permanente pigmenten bereikt worden zijn langdurig. In vergelijking met andere behandelingen tegen haaruitval is micro haar pigmentatie bovendien uiterst betaalbaar.

8. Heeft micro haar pigmentatie bij vrouwen nadelen?

Micro haar pigmentatie is een uiterst veilige behandeling met een geringe kans op bijwerkingen en complicaties. Echte nadelen kent tricopigmentatie niet. U kunt de behandelduur als een nadeel ervaren. De behandelduur wordt voornamelijk bepaald door het aantal hoofdzones dat in uw geval behandeld wordt en ligt tussen de 3 en 8 uur. Het kan soms voorkomen dat iemand niet tevreden is met het bereikte resultaat. De oorzaak hiervan ontstaat vaak met een verkeerd verwachtingspatroon. Een ervaren MHP specialist zal uw verwachtingen, indien te hoog of verkeerd, bijstellen naar wat realistisch gezien haalbaar is.

9. Heb ik invloed op het resultaat van een MHP behandeling bij vrouwen?

Ja, u kunt zowel positieve als negatieve invloed hebben op het uiteindelijke resultaat. Door de tips en adviezen, die u van de MHP specialist krijgt, op te volgen bevordert u een spoedig herstel. Wees met name de eerste 48 tot 72 uur na de MHP behandeling voorzichtig. Zorg ervoor dat uw hoofd droog blijft en dat u uw haar niet wast. Gaat u naar buiten en schijnt de zon? Gebruik dan altijd een beschermende crème met een hoge SPF factor. Ook hierover ontvangt u advies van de behandelend specialist. De herstelperiode is relatief kort en duurt veelal niet langer dan 7 tot 10 dagen. U kunt daarna uw normale dagelijkse bezigheden, activiteiten en sportiviteiten hervatten.

10. Kan ik mezelf voorbereiden op een MHP behandeling?

Voorbereiding is bij een cosmetische behandeling onmisbaar. Dat is bij micro haar pigmentatie niet anders. U kunt zich op meerdere manieren voorbereiden. Als de behandeling helemaal nieuw is voor u dan kunt u bijvoorbeeld ervaringsverhalen van anderen lezen of een MHP forum bezoeken. Een forum is met name handig als u snel een antwoord zoekt op de eerste vragen die u heeft. Daarnaast kunt u micro haar pigmentatie voor en na foto’s bekijken waardoor u een beter beeld krijgt van de resultaten die bereikt worden. Als u dit combineert met het zien van een micro haar pigmentatie video komt u tijdens het intakegesprek goed beslagen ten ijs.

11. Hoe lang duurt micro haar pigmentatie bij vrouwen?

Iedere tricopigmentatie is uniek. Hoe lang een behandeling in uw situatie duurt hangt af van het aantal hoofdzones dat behandeld wordt. Tijdens het intakegesprek kan een micro haar pigmentatie specialist vrij nauwkeurig aangeven hoe lang de behandeling zal duren. De gemiddelde behandelduur ligt tussen de 3 en 8 uur. Uitgebreide MHP behandelingen met een langere behandelduur worden geregeld over meerdere behandeldagen verspreid.

12. Kunnen de aangebrachte pigmenten groen of blauw uitslaan?

De permanente pigmenten zijn biologisch en hypoallergeen. De kleur wordt afgestemd op uw eigen haarkleur. Waar een ‘echte’ tatoeage na verloop van tijd groen of blauw kan verkleuren is daar bij micro haar pigmentatie geen sprake van. De resultaten die met permanent pigment bereikt worden zijn langdurig. Als u behandeld wordt met tijdelijk pigment zal het aangebrachte pigment na verloop van tijd op natuurlijke wijze worden afgebroken.

13. Wanneer wordt micro haar pigmentatie niet uitgevoerd?

Ondanks het feit dat micro haar pigmentatie voor een brede doelgroep een oplossing biedt bij ongewenste haaruitval, komt niet iedereen als vanzelfsprekend in aanmerking voor een behandeling. Zowel vrouwen als mannen die lijden aan aandoeningen en ziekten als diabetes, immuunstoornissen, hemofilie, sommige hart- en vaataandoeningen wordt vaak een andere behandeling geadviseerd. Ook bij een actieve huidinfectie kan de behandeling tot een later moment worden uitgesteld. Als u een bepaalde ziekte en/of aandoening heeft, overleg uw voornemen voor een tricopigmentatie behandeling dan altijd eerst met uw behandelend arts. Deze kan u gericht advies geven over de mogelijkheden.

14. Hoe ziet mijn hoofdhuid er na de MHP behandeling uit?

Na afloop van de tricopigmentatie behandeling kan uw hoofdhuid rood en licht gezwollen zijn. Beide verschijnselen trekken in de dagen na de behandeling vanzelf weg. Meteen na de MHP behandeling heeft u zichtbare resultaten die niet van lichaamseigen haarstoppels zijn te onderscheiden. Het is nauwelijks zichtbaar dat u een cosmetische behandeling uit heeft laten voeren.

15. Wat kost micro haar pigmentatie bij vrouwen?

Micro haar pigmentatie is een intensieve behandeling die door gespecialiseerde behandelaars wordt uitgevoerd. De kostprijs varieert en hangt nauw samen met het aantal hoofdzones dat behandeld wordt en het aantal behandelsessies dat plaatsvindt. MHP kliniek hanteert betaalbare tarieven. De kostprijs varieert van € 590 voor de behandeling van een hoofdzone tot € 2.295 voor alle hoofdzones. Bij de tarieven zijn drie behandelsessies inbegrepen.

16. Wat moet ik nog meer weten over micro haar pigmentatie bij vrouwen?

Micro haar pigmentatie is een veilige behandeling die slechts in uitzonderlijke gevallen door zorgverzekeraars wordt vergoed. Het is een behandeling waar u zich op voor kunt bereiden en waarbij u zelf invloed heeft op het uiteindelijke resultaat. Ga bij meerdere MHP specialisten naar een intakegesprek en laat u voorlichten over de mogelijkheden die bij uw situatie passen. Heeft u bij de ene specialist een beter een meer vertrouwt gevoel dan de andere? Kunt u op ontspannen wijze en met vertrouwen in de behandelstoel plaatsnemen? Dan volgt het positieve resultaat vanzelf.

Gratis en vrijblijvend een consult inplannen bij onze kliniek?

Wilt u na het lezen van de tekst ‘micro haar pigmentatie bij vrouwen’ een gratis en vrijblijvend consult inplannen? Dit kan via het contactformulier. Het betreft een kennismakingsgesprek met de MHP specialist van onze kliniek. U kunt tijdens het consult uw wensen voorleggen en eventuele vragen stellen. Er wordt direct een offerte op maat gemaakt, zodat u ook op de hoogte bent van de micro haar pigmentatie kosten.