Skip to content Skip to sidebar Skip to footer
Micro haar pigmentatie of haartransplantatie?

Wat geeft nu een mooier resultaat, een micro haar pigmentatie of haartransplantatie behandeling? Het gaat hier bij beide behandelingen om een geschikte oplossing voor haaruitval. In dit artikel wordt uitgelegd, wanneer het beter is om te kiezen voor een haartransplantatie behandeling en wanneer het beter is om te kiezen voor een micro haar pigmentatie behandeling.

Hoe werkt een haartransplantatie?

Bij een haartransplantatie worden er haren getransplanteerd. Over het algemeen wordt gekozen tussen de FUE en FUT haartransplantatie techniek. Omdat de FUT haartransplantatie een verouderde techniek betreft, kiezen steeds minder mensen voor deze techniek. Wanneer u kiest voor de FUE haartransplantatie, wordt eerst het donorgebied en ontvangstgebied verdoofd. Vervolgens worden er met een hol boortje of holle naald de grafts één voor één uit het donorgebied verwijderd. Nadat er haarkanaaltjes zijn geopend, kunnen hier de haren in worden geïmplanteerd. Direct na de behandeling zijn er vaak heel veel kleine wondjes zichtbaar, waar korstjes overheen komen. Na ongeveer 2 weken zijn de meeste korstjes verdwenen. De getransplanteerde haren zullen vervolgens eerst gaan uitvallen. Na ongeveer 3 tot 4 maanden zullen de getransplanteerde haren weer gaan groeien. Dit gebeurt eerst heel langzaam. Het uiteindelijke resultaat zal na ongeveer 9 tot 12 maanden zichtbaar zijn. Houd er rekening mee dat er vaak meerdere haartransplantatie behandelingen nodig zijn voor het gewenste resultaat.

Steeds meer mensen kiezen voor een haartransplantatie in Turkije. Dit kan onder andere bij gespecialiseerde klinieken als Esteworld.

Hoe werkt micro haar pigmentatie?

Tijdens een micro haar pigmentatie behandeling worden haarstoppels nagebootst. Dit gebeurt met speciaal hiervoor ontwikkelde pigmenten, welke op uw huidkleur en haarkleur worden aangepast. Om deze reden wordt de MHP behandeling ook wel eens een haar tatoeage genoemd. Het effect van deze behandeling is vaak het mooiste, als er wordt gekozen voor de geschoren look. Dit is mogelijk met een scheermes of door het haar heel kort te scheren met de tondeuse. De MHP specialist kan dan heel mooi het eigen haar hierop aansluiten. Voor het uiteindelijke resultaat zijn meestal 3 behandelingen nodig. Direct na de eerste behandeling is het resultaat al zichtbaar. Dankzij de tweede en derde behandeling wordt een nog mooier en natuurlijker resultaat gerealiseerd.

Micro haar pigmentatie of haartransplantatie, wat heeft uw voorkeur?

Een micro haar pigmentatie is in principe altijd mogelijk. Dit in tegenstelling tot de haartransplantatie behandeling. Een haartransplantatie is bijvoorbeeld niet geschikt voor mensen die niet voldoende donorhaar hebben om te transplanteren. Dit is bij een micro haar pigmentatie niet het geval. Een micro haar pigmentatie behandeling kan namelijk wel worden uitgevoerd met een beperkt donorgebied. Het is bij de micro haar pigmentatie behandeling wel belangrijk dat u het haar altijd kort houdt. Als u het haar langer wilt dragen, is een haartransplantatie vaak een beter optie.

Sluit micro haar pigmentatie een haartransplantatie uit of andersom?

Wist u dat een micro haar pigmentatie behandeling een haartransplantatie niet uitsluit en andersom ook niet. Een haartransplantatie kan vaak goed worden gecombineerd met een micro haar pigmentatie behandeling. Door na een haartransplantatie te kiezen voor een micro haar pigmentatie behandeling, kan het resultaat vaak nog verder worden verbeterd.

Alternatieven voor micro haar pigmentatie of haartransplantatie?

Naast de eerder genoemde behandelingen bestaan er ook nog diverse andere behandelingen, waarmee haaruitval kan worden behandeld. Denk hierbij bijvoorbeeld aan haargroeimiddelen. Let op dat haargroeimiddelen vaak wel serieuze bijwerkingen kunnen hebben. Daarnaast komt haar dat reeds verloren is gegaan helaas niet meer terug door het gebruik van dergelijke middelen om de haargroei te stimuleren. Sommige mensen kiezen ook voor een pruik of haarwerk. Hierdoor kunt u direct weer voller haar krijgen. Let op dat een haarwerk of pruik echter ook nadelen met zich meebrengt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het feit dat deze slijten en u daarom iedere 6 tot 12 maanden een nieuw exemplaar nodig heeft. Daarnaast kan het dragen van een haarstuk u ook belemmeren tijdens de dagelijkse activiteiten. Op de website van de Haarstichting staat ook veel informatie over alternatieven voor micro haar pigmentatie.

Laat u altijd goed voorlichten over de verschillende mogelijkheden. Ga altijd bij minimaal 2 klinieken op consult.

Voor- en nadelen van haargroeimiddelen?

Haargroeimiddelen brengen verschillende voor- en nadelen met zich mee. De voordelen van haargroeimiddelen kunnen zijn dat de haaruitval gestabiliseerd wordt. In sommige gevallen komt het zelfs wel eens voor dat het haar weer wat voller wordt. Let op dat haar dat verloren is gegaan, niet meer terug zal komen. Daarnaast brengen dergelijke middelen ook nadelen met zich mee. Denk hierbij onder andere aan problemen met de gezondheid. Van verschillende haargroei medicijnen is het bijvoorbeeld bekend dat dit kan zorgen voor een verlaagd libido en mannelijke borstvorming. Maak daarom altijd een goede afweging van de voor- en nadelen.

Laat u goed voorlichten

Het is natuurlijk een belangrijke keuze, gaat u voor een micro haar pigmentatie behandeling of een haartransplantatie behandeling? Een voordeel van een consult bij onze kliniek, is dat wij voorlichting kunnen geven over zowel de haartransplantatie als de micro haar pigmentatie behandeling. Wij vinden het daarnaast van groot belang dat u eerlijke voorlichting krijgt. We zullen met u de voor- en nadelen van beide behandelingen bespreken. Op deze manier kunt u daarom altijd een goede afweging maken over de mogelijkheden. We kijken uit naar uw komst.

Alternatieven voor micro haar pigmentatie

Er bestaan verschillende alternatieven voor de micro haar pigmentatie behandeling. Denk hierbij onder andere aan een haarwerk, haargroeimiddelen of een haartransplantatie. Welk alternatief het beste bij u past, is afhankelijk van een aantal factoren. Laat u daarom altijd goed voorlichten over de voor- en nadelen van de verschillende behandeling. Op deze manier kunt u een weloverwogen beslissing nemen over de best mogelijke behandeling tegen haaruitval. Het is vaak raadzaam om minimaal bij 2 klinieken op consult te gaan, zodat u de verschillende klinieken met elkaar kunt vergelijken.

Bereid u goed voor op de behandeling

Of u nu kiest voor micro haar pigmentatie of voor een haartransplantatie behandeling, het is van essentieel belang dat u zich goed voorbereidt op de behandeling. Online kunt u onder andere zoeken naar ervaringen van mensen die u reeds voor zijn gegaan. Daarnaast kunt u ook op de websites van de diverse klinieken kijken naar voor en na foto´s en video´s van de desbetreffende behandeling. Op basis hiervan kunt u een beter beeld vormen van het resultaat dat u mag verwachten.

Andere woorden voor micro haar pigmentatie en haartransplantatie

Andere woorden die regelmatig worden gebruikt voor micro haar pigmentatie zijn micro hair pigmentation, stoppeltattoo, haar tattoo, tricopigmentatie, scalp pigmentatie en medische tatoeage. Andere woorden voor haartransplantatie zijn haarimplantatie, haar implanteren, haarimplantaten, haren transplanteren en transplantatie van haar.

Gerelateerde keywords:

  • Micro haar pigmentatie of haartransplantatie?
  • Micro hair pigmentation of haartransplantatie?
  • Tricopigmentatie of haartransplantatie?
  • Scalp pigmentatie of haartransplantatie?
  • Haar tattoo, haar tatoeage of haartransplantatie?
  • MHP of haartransplantatie?

Gratis en vrijblijvend een consult inplannen bij onze kliniek?

Wilt u na het lezen van de tekst ‘micro haar pigmentatie of haartransplantatie’ een gratis en vrijblijvend consult inplannen? Dit kan via het contactformulier. Het betreft een kennismakingsgesprek met de MHP specialist van onze kliniek. U kunt tijdens het consult uw wensen voorleggen en eventuele vragen stellen. Er wordt direct een offerte op maat gemaakt, zodat u ook op de hoogte bent van de micro haar pigmentatie kosten. Ook op de website van onze samenwerkingspartner de Haarstichting kunt u meer informatie vinden over dit onderwerp.