Skip to content Skip to sidebar Skip to footer
Shaven look micro haar pigmentatie.

Er zijn diverse bekende personen die bekend staan om hun ‘shaven look’. De shaven look wordt door veel vrouwen als mannelijk bestempeld. Wanneer we iemand zien met gemillimeterd of zeer kort geschoren haar, is vaak direct te zien of deze persoon hiervoor kiest of door haaruitval niet anders kan. Er zijn veel mensen die tegenwoordig zoeken op ‘shaven look micro haar pigmentatie‘. Wanneer u last heeft van haaruitval, maar toch een mooie haarlijn wilt  en het haar op uw hoofd overal even ‘vol’ wilt, is micro haar pigmentatie een goede oplossing. Met behulp van de MHP behandeling worden haar stoppels nagebootst. De MHP behandeling kent echter ook nog verschillende andere toepassingen.

De populariteit van de shaven look micro haar pigmentatie behandeling

Het is u vast al vaker opgevallen dat er veel kaalgeschoren mannen rondlopen. Dit is een trend die zich inmiddels jarenlang voordoet en naar verwachting ook nog enkele decennia zo zal blijven. Er zijn verschillende manieren om te bepalen of de micro haar pigmentatie shaven look u staat. Er bestaat bijvoorbeeld de mogelijkheid om dit door een specialist te laten Photoshoppen. Op deze manier kunt u een beter beeld krijgen van hoe het bij u staat. De resultaten van de shaven look micro haar pigmentatie behandeling zijn niet van echt te onderscheiden. Het is wel van essentieel belang dat u deze behandeling laat uitvoeren door een specialist.

Er wordt onder andere onderscheid gemaakt tussen tussen verschillende soorten pigmenten. Kiest u voor permanente pigmenten? Of kiest u liever voor semi permanente pigmenten. De semi permanente pigment heeft als voordeel dat dit na verloop van tijd vervaagt. Kanttekening is dat wanneer u de shaven look met micro haar pigmentatie goed bevalt, u dit resultaat natuurlijk zo lang mogelijk wilt behouden. Er kiezen tegenwoordig dan ook steeds meer mensen voor de permanente pigmenten.

Welke toepassing kent micro haar pigmentatie naast de shaven look?

De micro haar pigmentatie behandeling is niet alleen bekend geworden door de shaven look. MHP kan ook goed worden toegepast, wanneer u last heeft van dunner wordend haar. Dankzij de MHP behandeling kunt u het kleurverschil tussen uw hoofdhuid en uw haar verkleinen. Hierdoor lijkt het haar voller. Deze behandeling wordt zowel bij mannen als vrouwen steeds vaker uitgevoerd. Bij vrouwen komt het vaker voor dat bovenop het hoofd de dichtheid van het haar afneemt. Indien dit het geval is, kan micro haar pigmentatie een geschikte oplossing zijn.

Daarnaast zijn er veel mensen met littekens op het hoofd. Dit kan ontstaan door een ongeluk, zoals bijvoorbeeld het stoten van het hoofd. Het is echter ook mogelijk dat een litteken is ontstaan na een FUT haartransplantatie of FUE haartransplantatie behandeling. Met behulp van micro haar pigmentatie is het dan mogelijk om hier iets aan te doen. Kleine tot grote littekens kunnen vaak tot 90% worden gecamoufleerd, waardoor hier vrijwel niets meer van te zien is.

Is de shaven loop micro haar pigmentatie behandeling iets voor u? U kunt gratis en vrijblijvend op consult komen bij de kliniek. Er wordt dan onder andere besproken of deze behandeling geschikt is voor u. Daarnaast wordt bepaald hoeveel zones er behandeld moeten worden.

Een kapsel is de manier waarop het haar van een man of vrouw is gemodelleerd. Uw haar in model brengen kan door middel van het knippen met een schaar en met stylingproducten. Maar ook het dragen van een pruik kan als kapsel benoemd worden. Kapsels worden ook wel haardracht genoemd. De Haarspecialist kan u er ook meer over vertellen.

Kapsel trends

Kapsels zijn onderhevig aan trends. Maar waar komen die trends vandaan? Haartrends worden voornamelijk bepaald door bekende, grote modelabels en fashion designers. Ieder jaar ontwerpen grote modemerken nieuwe kleding, die op de catwalks in onder andere Parijs, Milaan, Londen en Amsterdam worden geshowd. En hier horen natuurlijk nieuwe, stijlvolle kapsels bij.

Fashion designers geven trends van vroeger vaak een nieuw leven, door naar de geschiedenis te kijken. Uiteraard geven ze er wel een moderne twist aan. Zo kunnen de trends van een bepaald jaar specifiek gericht zijn op bijvoorbeeld half lang haar. Of het werken met highlights en lowlights in kapsels, wat vaak een stijlvol en natuurlijk effect heeft. Al is dat natuurlijk ook afhankelijk van de gekozen kleuren. De shaven look micro haar pigmentatie behandeling is tegenwoordig erg in trek.

Soorten kapsels

Er zijn enorm veel soorten kapsels en, zoals gezegd, zijn die onderhevig aan trends.

Sommige kapsels zijn terugkerende trends, zoals de bob. De bob is bedacht door kapper Antoni Cierplikowski in 1909, Parijs. Bij de bob, ook wel boblijn genoemd, wordt het haar op één lengte geknipt, meestal ter hoogte van de kaaklijn. Daarnaast heeft de bob over het algemeen een kaarsrechte pony. De boblijn werd een trend in de jaren ‘20 en is in de loop der jaren vaak teruggekomen in de trends, in verschillende varianten, met een moderne twist.

Andere kapsels die vaker terugkeren in de trends zijn:

 • Shaven look, kort geschoren. Ook de shaven look micro haar pigmentatie behandeling valt hier onder.
 • Paardenstaart, waarbij het haar samengebonden wordt op het achterhoofd.
 • Stekelhaar, kort haar dat overeind staat.
 • Vlecht. Haar dat is gevlochten in één of meerdere vlechten.
 • Watergolf. Door middel van krullers en föhn wordt er slag in het haar gemaakt.

Een kapsel dat u niet in trends tegenkomt, maar wat wel vaak door (oudere) heren gedragen wordt is de overkammer. Hierbij wordt een kaal hoofd bedekt met haar, dat vanuit de zijkanten van het hoofd over het hoofd heen wordt gekamd.

Andere kapsels, die niet meteen in de trends terugkomen, zijn:

 • Dreadlocks, bundels vervilt haar
 • Emokapsel, waarbij de pony over een of beide ogen valt. Dit kapsel wordt vaak gedragen door zogeheten emo’s, jongeren met een mode- en lifestyle, die bepaald is door diverse muziekstijlen.
 • Matje, gekenmerkt door lange haren, die over de nek vallen, terwijl het haar bovenop het hoofd vaak kort is.
 • Afrokapsel, wijduitstaand haar in een bol om het hoofd. Dit kapsel is vooral geschikt voor kroeshaar en zeer fijn krullend haar.
 • Hanekam, ook wel mohawk genoemd naar de Mohawk-indianen. Typisch hierbij is de opstaande rij haren in het midden van het hoofd.
 • Bloempotkapsel, waarbij het lijkt alsof iemand een bloempot op het hoofd heeft gezet en het eronder uitstekende haar heeft weggeschoren of geknipt.
 • Rattenstaart. Dit is een kort kapsel met een lange haarlok aan de achterzijde van het hoofd. Deze lok wordt soms gevlochten en was populair in de jaren ’80.

Welke kapsels passen bij u?

Een kapsel kiezen is niet altijd even makkelijk. Er zijn zoveel verschillende soorten en trends. Bovendien past niet ieder kapsel bij ieder mens en heeft ieder een persoonlijke voorkeur.

De vorm van uw gezicht is één van de belangrijkste elementen in het kiezen van het juiste kapsel. Er zijn zeven verschillende gezichtsvormen: ovaal, vierkant, driehoekig, langwerpig, ruitvormig, rond en hartvormig. U kunt zelf met behulp van een spiegel en afwasbare stift, of voorbeeldplaatjes op internet, ontdekken welke gezichtsvorm u heeft.

Verder zijn ook de structuur van uw haar belangrijk (stijl, krul, kroes), uw huidige haarlengte en de gewenste haarlengte (ultrakort, kort, halflang, lang). Ook is het handig om te bedenken wat praktisch is voor u. Heeft u in de ochtend geen tijd om veel aan uw haar te doen, dan is een kapsel dat veel styling vereist geen handige keuze.

Ook uw lichaamsbouw en lengte zijn van invloed. Bent u vrij klein, dan is een groot en volumineus kapsel niet de beste keuze. Terwijl bij een voller iemand zo’n kapsel beter staat, omdat het meer in verhouding is.

Mocht u uw haar willen verven, dan is het belangrijk dat u kijkt naar uw huidskleur. Een valere huidskleur heeft baat bij warme haarverfkleuren. Die maken uw huid namelijk levendiger.

U kunt uw kapper om hulp vragen bij het ontdekken van uw gezichtsvorm en huidskleur. Ook kan uw kapper u helpen bij het kiezen van passende kapsels en haarkleuren. Meer weten over de shaven look? Dan bent u bij ons aan het juiste adres.

Gerelateerde keywords:

 • Shaven look micro haar pigmentatie
 • Shaven look micro hair pigmentation
 • Shaven look tricopigmentatie
 • Shaven look scalp pigmentatie
 • Shaven look haar tattoo of haar tatoeage
 • Shaven look MHP behandeling

Gratis en vrijblijvend een consult inplannen bij onze kliniek?

Wilt u na het lezen van de tekst ‘shaven look micro haar pigmentatie’ een gratis en vrijblijvend consult inplannen? Dit kan via het contactformulier. Het betreft een kennismakingsgesprek met de MHP specialist van onze kliniek. U kunt tijdens het consult uw wensen voorleggen en eventuele vragen stellen. Er wordt direct een offerte op maat gemaakt, zodat u ook op de hoogte bent van de micro haar pigmentatie kosten. Ook op de website van onze samenwerkingspartner de Haarstichting kunt u meer informatie vinden over dit onderwerp.