Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Overweegt u micro haar pigmentatie Nederland? In Nederland bevinden zich meerdere grote en van naambekende haarklinieken en beautysalons die zich gespecialiseerd hebben in micro haar pigmentatie behandelingen. Het ruime aanbod in behandelmogelijkheden maakt dat u de keuze heeft om daar te gaan waar u zich het beste begrepen en gewaardeerd voelt.

MHP Nederland van goede kwaliteit

Gespecialiseerde behandelaars die micro haar pigmentatie aanbieden werken met geavanceerde apparatuur en verfijnde naalden. De technieken worden voortdurend bijgewerkt en verfijnd door het volgen van bijscholingscursussen en extra trainingen. Specialisten die de behandeling aanbieden hebben de techniek in de vingers zitten en weten hoe de mooiste eindresultaten bereikt kunnen worden. Door u vooraf te verdiepen in de werkwijze en de uiteenlopende behandelaars weet u wat u kunt en mag verwachten. Laat u door de specialist haarfijn uitleggen wat de behandeling precies inhoudt en hoe deze bij u toegepast kan worden. Het bijzondere van de techniek is dat u ook met een vergevorderde mate van kaalheid voor een behandeling in aanmerking komt. Met behulp van de micro haar pigmentatie apparatuur worden niet van echt te onderscheiden gekleurde pigmenten in de bovenste hoofdhuidlaag aangebracht. Hierdoor krijgt u een goed onderhouden ‘shaven look’ of een meer vollere haardos. De haarstoppeltjes zien er natuurlijk uit en het enige verschil is waarneembaar bij het aanraken van de huid.

Micro haar pigmentatie Nederland.
Micro haar pigmentatie Nederland.

Waarom micro haar pigmentatie Nederland?

De behandelaars en aanbieders van tricopigmentatie behandelingen in Nederland spreken uw eigen taal. Vragen kunt u zonder enige vorm van communicatiestoornissen stellen en u voelt u wellicht meer op uw gemak dan in het buitenland. U heeft daarbij de mogelijkheid om een keuze te maken voor een behandelaar die dicht bij u in de buurt zit of om iets verder te reizen naar een van naam bekende kliniek.

Micro haar pigmentatie Nederland kosten

Welke keuze u ook maakt voor een professionele MHP specialist in Nederland doet u zichzelf doorgaans niet te kort. Vaak weet u direct al bij een eerste bezoek of u zich op uw gemak voelt bij de behandelaar van uw keuze. Heeft u gemengde gevoelens of weet u het toch niet helemaal zeker, schroom dan niet om een afspraak bij een andere aanbieder te maken. Vergelijk de ervaringen met elkaar en zo kunt u nooit een verkeerde keuze maken. U moet voor de volle 100% achter uw beslissing staan. Alleen op deze manier kunt u de behandeling ontspannen en met vertrouwen ondergaan. Dit werkt voor de specialist makkelijk en u bent zeker van een geweldig eindresultaat.

Micro haar pigmentatie in Nederland – voorzorg en nazorg

Door een behandeling in Nederland te ondergaan kunt u ook na verloop van tijd kiezen voor een nabehandeling bij dezelfde kliniek. Hier bent u bekend en weet de specialist alles over uw hoofdhuid. Dit voorkomt dat u meerdere malen hetzelfde verhaal moet vertellen en wordt er een pigment gekozen dat volledig bij uw eigen haarkleur aansluit. De nabehandelingen stellen u in staat om er altijd goed gekapt uit te zien met een haarlijn die past bij uw uiterlijk.

Ongeveer 70 procent van de mannen en 40 procent van de vrouwen wordt in hun leven helemaal of gedeeltelijk kaal. Kaalheid is dus heel normaal. Maar normaal of niet… het is voor de meeste mannen en vrouwen niet prettig om geconfronteerd te worden met dunner haren en kale plekken. Gelukkig kunt u uw kaalheid tegengaan.

Kaalheid tegengaan met Minoxidil

Er zijn verschillende haargroeimiddelen die ervoor zorgen dat de haargroei wordt bevorderd. Eén zo’n haargroeimiddel is Minoxidil, dat onder verschillende merknamen op de markt is gebracht. Rogaine, Regaine en Avogain zijn de bekendste. Het wordt als pil maar meestal als lotion verkocht. Minoxidil was oorspronkelijk een medicijn dat werd voorgeschreven om een hoge bloeddruk te verlagen. Het stimulerend effect dat Minoxidil op de haargroei heeft, is eerder een bijzonder prettige bijkomstigheid.

Waardoor Minoxidil juist dit effect heeft op de haargroei, staat niet 100 procent vast. Onderzoekers wijzen het toe aan het feit dat het de bloedvaten die naar de haren gaan, verwijdt. Dit zorgt ervoor dat de haartjes beter kunnen groeien. Minoxidil moet 2 keer per dag op een droge hoofdhuid worden aangebracht. Het helpt vooral bij mannen en vrouwen, die pas sinds kort met haaruitval te maken hebben. Minoxidil heeft geen bijwerkingen. U kunt het zonder recept in een apotheek of drogisterij kopen.

Kaalheid tegengaan met Finasteride

Finasteride is een tablet, die gebruikt wordt in een vroeg stadium van kaalheid. Oorspronkelijk werd het gebruikt bij prostaatvergroting van de man, maar blijkbaar zorgt Finasteride er ook voor dat het aantal haren toeneemt. Het medicijn zorgt er tevens voor dat uw haar dikker wordt. Als u blijvend resultaat wilt hebben, moet u Finasteride ook blijven innemen. Als u stopt met de tabletten is het resultaat na een jaar weer verdwenen. Het is alleen op recept te verkrijgen. Ondanks dat Finasteride als haargroeimiddel ook enig positief effect had bij vrouwen, mag dit voorlopig niet aan vrouwen voorgeschreven worden. Dit omdat nog niet voldoende is onderzocht wat de lange termijn gevolgen daarvan zijn. Kaalheid tegengaan met Finasteride blijft dus voorlopig nog een mannelijke aangelegenheid.

Er kunnen verschillende bijwerkingen van Finasteride optreden. Dit gebeurt voornamelijk als er hoge doseringen (5 mg per dosis of meer) gebruikt worden. De meest voorkomende bijwerkingen van Finasteride zijn verminderde (!) lichaamsbeharing, een verlaagd libido en erectie problemen.

Kaalheid tegengaan met haartransplantatie

Haartransplantatie is de enige methode die nieuw haar laat groeien op plekken die eerst helemaal kaal waren. Met een haartransplantatie kunt u op een duurzame manier kaalheid tegengaan.

Er zijn verschillende methoden waarop haartransplantaties worden gedaan. De FUT methode (Follicular Unit Transplantation) en de FUE methode (Follicular Unit Transplantation) zijn de bekendste. Bij beide methodes krijgt u eerst een lokale verdoving. Bij de FUT methode wordt er een reepje huid van de achterkant van het hoofd gehaald. De wond wordt gehecht. De reep wordt in kleinere stukken gesneden van 1 tot 4 haren per stukje (een graft). De grafts worden vervolgens in het kale / kalende gedeelte geïmplanteerd. Een voordeel van de FUT methode is dat het minder tijd kost dat de FUE methode. Het nadeel is dat u er een litteken aan overhoudt. Vooral als u uw haar kort wilt dragen is dit lastig.

Bij de FUE methode worden met een holle naald de haarwortels één voor één uit het achterhoofd gehaald. Ze worden vervolgens geïmplanteerd in het kale / kalende gedeelte van uw hoofd. De wondjes die bij de FUE methode ontstaan, zijn heel klein. Daarom genezen ze snel. Er ontstaan geen littekens, eventueel enkele puntjes, maar die zijn vrijwel onzichtbaar.

Kaalheid tegengaan met micro haar pigmentatie Nederland

Micro haar pigmentatie Nederland is voor veel mensen een goede mogelijkheid om iets te doen tegen hun haaruitval. Het betreft een niet-chirurgische behandeling met een direct resultaat.

Gerelateerde keywords:

 • Micro haar pigmentatie Nederland
 • Micro hair pigmentation Nederland
 • Tricopigmentatie Nederland
 • Scalp pigmentatie Nederland
 • Haar tattoo of haar tatoeage Nederland
 • MHP Nederland

Gratis en vrijblijvend een consult inplannen bij onze kliniek?

Wilt u na het lezen van de tekst ‘micro haar pigmentatie Nederland’ een gratis en vrijblijvend consult inplannen? Dit kan via het contactformulier. Het betreft een kennismakingsgesprek met de MHP specialist van onze kliniek. U kunt tijdens het consult uw wensen voorleggen en eventuele vragen stellen. Er wordt direct een offerte op maat gemaakt, zodat u ook op de hoogte bent van de micro haar pigmentatie kosten.

Lees ook:

Andere gemeenten:

 • Micro haar pigmentatie Aalsmeer, Alblasserdam, Ameland, Appingedam
 • Micro haar pigmentatie Baarn, Beemster, Best, Beverwijk
 • Micro haar pigmentatie Blaricum, Borne, Boxmeer, Brielle
 • Micro haar pigmentatie Castricum, Coevorden, Cuijk, Culemborg
 • Micro haar pigmentatie De Bilt, Defzijl, Diemen, Dronten
 • Micro haar pigmentatie Edam, Eemnes, Eiburg, Emmen
 • Micro haar pigmentatie Enkhuizen, Etten-Leur, Goes, Goirle
 • Micro haar pigmentatie Haaren, Harderwijk, Harlingen, Heemstede
 • Micro haar pigmentatie Heemskerk, Heilo, Hellevoetsluis, Hillegom
 • Micro haar pigmentatie Houten, Huizen, IJsselstein,
 • Micro haar pigmentatie Kampen, Kapelle, Kerkrade, Krimpen aan den IJssel
 • Micro haar pigmentatie Landgraaf, Leerdam, Leiderdorp, Leusden
 • Micro haar pigmentatie Lisse, Lochem, Loppersum, Maassluis
 • Micro haar pigmentatie Medemblik, Meppel, Moerdijk, Montfoort
 • Micro haar pigmentatie Nederweert, Nieuwkoop, Nijkerk, Noordwijk
 • Micro haar pigmentatie Oirschot, Oldenzaal, Ommen, Oud-Beijerland
 • Micro haar pigmentatie Papendrecht, Pijnacker-Nootdorp, Purmerend, Putten
 • Micro haar pigmentatie Rheden, Rhenen, Ridderkerk, Rijswijk
 • Micro haar pigmentatie Schagen, Schiedam, Someren, Steenbergen
 • Micro haar pigmentatie Terneuzen, Texel, Tiel, Tubbergen
 • Micro haar pigmentatie Uitgeest, Uithoorn, Urk
 • Micro haar pigmentatie Valkenswaard, Veendam, Veenendaal, Veldhoven
 • Micro haar pigmentatie Vianen, Vlieland, Vlissinge, Voorschoten
 • Micro haar pigmentatie Waddinxveen, Wageningen, Weesp, Woerden
 • Micro haar pigmentatie Zaltbommel, Zeewolde, Zandvoort, Zwijndrecht

Micro haar pigmentatie Nederland FAQ

Er zijn bepaalde vragen die vaak worden gesteld over micro haar pigmentatie Nederland. Om u goed voor te kunnen lichten, hebben we de vragen die het meeste voorkomen voor u opgesomd. Achter de vraag kunt u direct het antwoord vinden.

1. Waar kan ik in Nederland terecht voor een MHP behandeling?

Nederland kent verschillende grote en kleinere klinieken die de micro haar pigmentatie behandeling aanbieden. U kunt gebruik maken van de diensten van een behandelaar bij u in de buurt, maar het is ook mogelijk om te kiezen voor een bekende MHP kliniek.

2. Hoe kan ik het aanbod van MHP aanbieders vergelijken?

Als u verschillende tarieven opvraagt en vergelijkt, besteed dan extra aandacht aan het aantal hoofdzones dat behandeld wordt en het aantal behandelsessies dat is inbegrepen.

3. Is micro haar pigmentatie in Nederland duur?

Een tricopigmentatie behandeling kent een gemiddelde kostprijs tussen € 590 en € 2.295, met uitschieters naar boven. Prijzen worden bepaald door de naamsbekendheid van de kliniek, de ervaring van de behandelaar en de omvang van de behandeling.

4. Is micro haar pigmentatie in het buitenland goedkoper?

Het is goed mogelijk dat de behandeling in sommige landen goedkoper wordt aangeboden. Een volledige MHP behandeling bestaat uit meerdere behandelsessies, wat betekent dat u een aantal keer naar de kliniek toe moet. Afhankelijk van waar de kliniek zich bevindt kunnen de bijkomende reis- en verblijfskosten het verschil teniet doen.

5. Worden de kosten van MHP in Nederland vergoed?

Nee. Vergoedingsmogelijkheden zijn uiterst beperkt, dit zowel vanuit de basisverzekering als vanuit aanvullende zorgpakketten. Uw zorgverzekeraar kan de mogelijkheden nader toelichten.

6. Kan MHP in Nederland in termijnen betaald worden?

Ja. Een toenemend aantal gespecialiseerde kredietverstrekkers biedt deze mogelijkheid. Uiteraard wordt bij het aanvragen van een persoonlijke lening of een doorlopend krediet uw financiële situatie bekeken en uw kredietverleden gecontroleerd. Wordt u een lening aangeboden, dan betaalt u het bedrag inclusief rente in maandelijkse termijnen af aan de kredietmaatschappij.

7. Wordt micro haar pigmentatie in Nederland bij mannen en vrouwen toegepast?

Ja, MHP kan bij een grote groep mensen worden toegepast als oplossing bij ongewenste haaruitval.

8. Wanneer wordt MHP in Nederland niet toegepast?

Specialisten raden micro haar pigmentatie af aan mensen die bekend zijn met diabetes, hemofilie en chronische huidziekten. Ook wanneer u te maken heeft met een actieve hoofdhuidinfectie of instabiele Alopecia areata wordt de behandeling afgeraden. Bent u zwanger of heeft u minder dan drie maanden geleden een tatoeage weg laten laseren op de plaats waar MHP wordt toegepast? De behandeling kan dan later alsnog toegepast worden. Uw situatie wordt altijd eerst beoordeeld door een ervaren specialist.

9. Wordt MHP in Nederland bij minderjarigen toegepast?

Nee, in principe worden cosmetische behandelingen niet bij minderjarigen toegepast. Minderjarigen kunnen alleen met schriftelijke toestemming van ouders of voogd behandeld worden. Daar staat tegenover dat micro haar pigmentatie ook op latere leeftijd, zolang uw gezondheid dat toelaat, toegepast kan worden.

10. Heb ik in Nederland garantie op een MHP behandeling?

De meeste behandelaars geven garantie. De voorwaarden en bepalingen kunt u opvragen.