Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Veel mensen willen iets aan hun haaruitval doen. In eerste instantie wordt begonnen met haargroeimiddelen. De bekendste haargroeimiddelen zijn finasteride en minoxidil. Dit zijn zelfs al behoorlijk sterke haargroeimiddelen. Daarvoor wordt ook wel eens begonnen met haarvitaminen. Helaas werken dergelijke haargroeimiddelen meestal alleen om de haaruitval te stabiliseren. Micro haar pigmentatie bij haaruitval kan in dergelijke gevallen wel een goede optie zijn. Dit geldt in bepaalde gevallen ook voor haartransplantatie.

Micro haar pigmentatie bij haaruitval (erfelijke)

Erfelijke haaruitval komt bij meer dan 50% van de mannen voor. Sommige mensen zitten hier helemaal niet mee en accepteren het snel. Er zijn echter ook veel mannen die dit niet makkelijk kunnen accepteren. Ze proberen van alles om haaruitval te verbloemen. Daarnaast worden er allerlei producten gebruikt om de haaruitval te stabiliseren. Het is uiteraard het beste om haaruitval te accepteren. Wanneer u dit echter niet kan, zijn er tegenwoordig gelukkig verschillende mogelijkheden om hier toch iets aan te doen.

Micro haar pigmentatie bij haaruitval.
Micro haar pigmentatie bij haaruitval.

Haartransplantatie bij haaruitval

Een behandeling die ook populair is voor mensen met haaruitval, is de haartransplantatie. Er wordt onderscheid gemaakt tussen drie verschillende methodes:

  • FUT haartransplantatie methode
  • FUE haartransplantatie methode
  • HaarStamcel transplantatie methode

De FUT haartransplantatie methode is de oudste methode. Hierbij wordt een reep huid uit het achterhoofd verwijderd. Uit deze reep huid worden de zogenaamde grafts gehaald. Deze grafts kunnen vervolgens worden getransplanteerd. De FUE haartransplantatie methode is een verbeterde versie van de FUT haartransplantatie methode. Bij deze methode worden de grafts één voor één uit het donorgebied verwijderd. Een belangrijk voordeel hiervan is dat er geen litteken achter blijft. Daarnaast is de hersteltijd veel korter. Van de 3 haartransplantatie methodes wordt wereldwijd de FUE haartransplantatie methode het vaakste toegepast.

Haartransplantatie én micro haar pigmentatie bij haaruitval

Kiest u voor micro haar pigmentatie bij haaruitval of toch liever voor een haartransplantatie? De ene behandeling hoeft de andere behandeling niet uit te sluiten. We zien dat steeds meer mensen deze behandelingen combineren, om uiteindelijk een mooier resultaat te krijgen. Tijdens een gratis en vrijblijvend consult vertellen we u graag meer over de mogelijkheden voor u. Wij hebben zowel kennis over de haartransplantatie als de MHP behandeling.

Zowel vrouwen als mannen hebben last van haaruitval. Het is een sterk groeiend probleem. In de hedendaagse maatschappij wordt er van u verlangd dat u er goed en gezond uitziet. Hier hoort in het maatschappijbeeld dan ook een volle bos met glanzende haren bij. Helaas beschikt niet iedereen over zo’n prachtige volle haardos. Gelukkig zijn er veel anti haaruitval behandelingen. Welke anti haaruitval technieken bestaan er en welke is goed voor u?

Voordat bepaald kan worden welke anti haaruitval behandeling het beste bij u past, moet er gekeken worden naar de oorzaken van uw haarverlies.

Oorzaken haaruitval en anti haaruitval technieken

Er zijn diverse oorzaken van haaruitval bij mannen en vrouwen. Zo kan uw haar een kortere levenscyclus hebben door een teveel van het hormoon DHT, het hormoon dat een haar sneller afbreekt. Een haarziekte als bijvoorbeeld Alopecia Areata kan er de oorzaak van zijn dat u heel lokaal kalende plekken heeft op uw hoofdhuid. Ook (chronische) stress kan van invloed zijn en de haargroei verminderen of stoppen. Haaruitval kan ook een combinatie van oorzaken hebben. Een bezoek aan uw huisarts maakt u duidelijk wat bij u van toepassing en welke anti haaruitval behandeling voor u geschikt is.

Andere mogelijke oorzaken zijn een ongezonde levenswijze, het gebruik van medicijnen en erfelijke haaruitval. Er is gelukkig meestal wel wat aan te doen. Hierbij geldt in de regel dat hoe sneller u erbij bent, des de groter de kans is dat u de haaruitval kunt stoppen. Bij de Haarspecialist kunt u verschillende anti haaruitval producten en behandelingen vinden. We zetten voor u uiteen welke anti haaruitval technieken er zijn.

Diverse anti haaruitval behandelingen

Er zijn cosmetische en permanente anti haaruitval behandelingen. Voor informatie over de eerste klikt u op cosmetische behandelingen verder op deze site.

In dit artikel ligt de nadruk op de permanente anti haaruitval behandeling. Waarschijnlijk heeft u ondertussen zelf al veel ondernomen tegen haaruitval, zoals bijvoorbeeld bij stress voldoende rust nemen en zorgen voor een gezonde leefstijl. Maar soms is dat helaas niet meer voldoende. Bij de Haarspecialist kunt u terecht voor uiteenlopende anti haaruitval producten. Van vitamines, haarverf en speciale haarverzorgingsproducten tot  haargroeimiddelen en haarlasers.

Heeft u het te ver laten komen en zijn uw haarzakjes dermate beschadigd dat ze minder of geen nieuwe haartjes of slechts haartjes van een slechte kwaliteit voortbrengen, dan zijn vaak drastischer maatregelen nodig. Dan komt u uit bij een haarimplantatie, ook wel haartransplantatie genoemd.

Een haarimplantatie: wat is dat en hoe werkt het?

Een haarimplantatie of -transplantatie kan ervoor zorgen dat u weer een volle haardos krijgt. Door een goed werkend haarzakje te plaatsen op een plek waar de haarzakjes minder goed zijn, kan de haargroei op die plek verbeterd worden. Deze ‘goede’ haarzakjes worden uit het donorgebied gehaald, de haarkrans. De haarkrans bevindt zich op de achterzijde van uw hoofd, aan de onderzijde.

Een steeds groter aantal mensen kiest voor een haarimplantatie. Er zijn drie soorten haarimplantaties. De eerste is de haarimplantatie volgens de FUT methode (Follicle Unit Transplant).

Haartransplantatie methoden of micro haar pigmentatie bij haaruitval?

Bij de FUT methode wordt er een heel stripje met haren losgemaakt uit de hoofdhuid. Het donorgebied wordt vervolgens gehecht. Daarna worden de grafts stuk voor stuk gesorteerd en in een bepaalde vloeistof gelegd. Hierna worden ze ingepland in het kale gebied.

Er is nog een methode, de FUE (Follicle Unit Extraction). Bij de FUE methode worden de grafts één voor één losgemaakt uit de hoofdhuid. Met een punch worden de grafts verwijderd. En vervolgens weer één voor één ingepland in het kalende gebied van uw hoofd. Het grote voordeel van deze methode ten aanzien van de FUT methode, is dat u niet gehecht moet worden en er dus geen litteken zichtbaar is.  Het duurt wel langer om de grafts één voor één weg te halen en in te planten.

De laatste methode van de anti haaruitval behandeling is die van de haarstamcel transplantatie. Het Hair Science Institute heeft het patent op deze methode. Dit instituut is de enige haarstamcel transplantatiespecialist is in Nederland. Een specialist van het instituut neemt een deel van het haarzakje weg. In het donorgebied groeit de haar dan wel door en deze kan door de specialist worden getransplanteerd. Een haarduplicatie als het ware.

Gerelateerde keywords:

  • Micro haar pigmentatie bij haaruitval
  • Micro hair pigmentation bij haaruitval
  • Tricopigmentatie bij haaruitval
  • Scalp pigmentatie bij haaruitval
  • Haar tattoo of haar tatoeage bij haaruitval
  • MHP bij haaruitval

Gratis en vrijblijvend een consult inplannen bij onze kliniek?

Wilt u na het lezen van de tekst ‘micro haar pigmentatie bij haaruitval’ een gratis en vrijblijvend consult inplannen? Dit kan via het contactformulier. Het betreft een kennismakingsgesprek met de MHP specialist van onze kliniek. U kunt tijdens het consult uw wensen voorleggen en eventuele vragen stellen. Er wordt direct een offerte op maat gemaakt, zodat u ook op de hoogte bent van de micro haar pigmentatie kosten. Ook op de website van onze samenwerkingspartner de Nederlandse Haarstichting kunt u meer informatie vinden over micro haar pigmentatie.