Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Micro haar pigmentatie voor litteken of als littekenbehandeling

Vrijwel iedereen heeft een litteken of meerdere littekens op het hoofd. Het is mogelijk dat u uw hoofd flink heeft gestoten toen u klein was. Dit heeft vaak een klein litteken tot gevolg. Het komt echter ook regelmatig voor dat u een groot litteken heeft. In beide gevallen kan micro haar pigmentatie voor litteken of als littekenbehandeling een oplossing bieden. Micro haar pigmentatie kan voor vrijwel ieder litteken zorgen voor goede camouflage. Indien het door een goede MHP specialist wordt uitgevoerd, kan het litteken voor minimaal 90% worden gecamoufleerd.

Micro haar pigmentatie voor litteken als gevolg van een ongeluk(je)

Zoals eerder besproken kan een litteken al snel ontstaan bij een ongeluk(je). Meestal is hier niets van te zien, wanneer het haar hier overheen hangt. Indien het haar korter is of niet goed over het litteken kan worden gekamd, kan dit iemand behoorlijk onzeker maken. Een micro haar pigmentatie behandeling kan in dat geval uitkomst bieden. Er worden in het litteken pigmenten ingebracht, waardoor het lijkt alsof hier haartjes in groeien. Littekenweefsel is veelal wat lichter dan de onbeschadigde huid. Dit kleurverschil wordt verminder met behulp van MHP. Hierdoor is het litteken achteraf vaak niet of nauwelijks meer zichtbaar.

Micro haar pigmentatie als littekenbehandeling

Micro haar pigmentatie voor litteken(s) of als littekenbehandeling wordt vaak toegepast. Voorheen werden nog wel eens haren getransplanteerd naar een litteken. Door de slechte doorbloeding van het litteken en de lichtere huidkleur, geeft dit niet altijd een mooi effect. Daarom kiezen veel mensen met een litteken voor micro haar pigmentatie. Deze MHP behandeling camoufleert het litteken. Het is een behandeling die vrijwel direct mooi resultaat geeft.

Micro haar pigmentatie voor FUT litteken

De FUT haartransplantatie wordt tegenwoordig steeds minder uitgevoerd. Er zijn afgelopen decennia echter tienduizenden mensen geweest, die deze behandeling hebben ondergaan. Hierdoor heeft een grote groep mensen een groot litteken op het achterhoofd. Deze FUT littekens kunnen in grootte verschillen. Soms gaat het om een zogenaamd potloodstreepje van ongeveer 8 centimeter breed. Het is echter ook mogelijk dat het een litteken is van ruim een centimeter dik en dat het loopt van oor tot oor.

Micro haar pigmentatie voor litteken of als littekenbehandeling.
Micro haar pigmentatie voor litteken of als littekenbehandeling.

Als het haar kort is, wordt dit litteken duidelijk zichtbaar. Micro haar pigmentatie voor FUT littekens wordt vaak gezien als dé oplossing. Het is namelijk lastig om dergelijke littekens te behandelen met een haartransplantatie. Er kan wel eventueel voor worden gekozen om de haartransplantatie te combineren met een micro haar pigmentatie behandeling.

Door micro haar pigmentatie voor litteken toe te passen ziet haar er gezonder uit

Gezond haar is één van de eerste dingen dat veel mensen opvalt als ze een ander voor het eerst zien. En de eerste indruk is een hele belangrijke. Gezond haar hoort daardoor bij de belangrijkste onderdelen van uw uiterlijk. Maar hoe houdt u uw haar gezond? En hoe krijgt u het weer gezond als uw haar, om welke reden dan ook, in slechtere conditie is geraakt?

Gezond haar: de voorwaarden

Uw haar is in staat om zichzelf gezond te houden, als u hiervoor de juiste voorwaarden schept. Daar gaat het soms fout. Haar splijt, wordt breekbaar, te vet, of juist te droog. De helft van de mensen krijgt uiteindelijk te maken met haaruitval, zowel mannen als vrouwen. Hier is gelukkig iets aan te doen, maar de grote vraag is natuurlijk: “wat dan?”
We zetten voor u de belangrijkste voorwaarden voor het krijgen en behouden van gezond haar op een rij, te beginnen met de huid.

De huid

Gezond haar begint bij de basis: de huid. Haren groeien uit de haarzakjes, die diep in de lederhuid ingebed zijn. Een gezonde huid is dus het belangrijkste om gezond haar te krijgen en te behouden. Maar hoe houdt u uw huid gezond? En hoe kunt u er voor zorgen dat een litteken wordt gecamoufleerd. Micro haar pigmentatie voor litteken en littekenbehandeling is dé oplossing hiervoor.

Doorbloeding

Het belangrijkst is een goede doorbloeding. Bloed levert de haarzakjes de voedingsstoffen, waardoor ze prima in staat zijn gezonde haren te produceren. De voedingsstoffen in bloed houdt uw haren vitaal en gezond.

Hoofdhuidmassage is één van de makkelijkste manieren om de bloedsomloop te bevorderen.

Voor een nóg effectiever resultaat kunt u een laserkam aan schaffen. Dit is een apparaat dat de bloedsomloop stimuleert met behulp van laserlicht. In het laatste decennium is de laserkam zeer betaalbaar geworden en daarmee ook voor de thuisgebruiker een prima optie. In 2000 is de laserkam zelfs als uitvinding van het jaar aangewezen door Time Magazine. Interesse? Bij de Haarspecialist vindt u verschillende haarlasers in het assortiment.

Gezonde voeding

Een goede voeding is ook essentieel voor het behoud van een gezonde huid. Eiwitten, vitaminen en mineralen spelen een sleutelrol in de ontwikkeling van zowel haar als nagels. Wanneer u voldoende gezond en gevarieerd eet, krijgt u meestal voldoende essentiële voedingsstoffen binnen. Maar er is niet veel voor nodig om het gezonde evenwicht te verstoren. Drinkt u bijvoorbeeld veel koffie? Rookt u? Bent u op dieet? Eet u minder dan 4 stuks fruit per dag? Hierdoor kunt u een tekort aan vitamines en mineralen hebben, die belangrijk zijn bij de opbouw van gezond haar. Met HairVitals, een vitaminesupplement dat zich vooral op de gezondheid van je haar richt, geeft je jouw haar een dagelijkse vitamineboost. HairVitals is uiteraard verkrijgbaar bij de Haarspecialist.

Droog of vet haar?

Dit zijn de termen die u het meest hoort als het over gezond haar gaat. Maar wat betekent droog of vet?

De huid houdt vocht vast om voedingsstoffen te bewaren en verspreiden, om te kunnen transpireren en om talg aan te maken. De huid bevat cholesterol, die een deel van dit vocht vasthoudt, maar voor het grootste deel wordt vocht in de huid bewaard door talg. Dit is een vettige substantie die huid en haar behoedt voor uitdroging. Te weinig talg geeft droog haar. Talg kan tot problemen leiden als het overmatig wordt geproduceerd. Dan kan het tot acne leiden en is talg de reden dat uw haar na verloop van tijd vet wordt.

Dit vet is echter essentieel voor het behoud van gezond haar dat genoeg vocht kan behouden. Wassen verwijdert dit vet. Teveel wassen resulteert in haar dat te droog is en breekbaar wordt. Ook overmatige hitte van bijvoorbeeld een föhn of stijltang maakt het haar droger. Vermijd hitte dus zo veel mogelijk. Gemiddeld is het genoeg om het haar eens in de drie of vier dagen te wassen. Als u normaliter uw haar vaker wast, zult u merken dat het sneller vet wordt, omdat de talgklieren meer talg gaan produceren. U kunt dit afbouwen. Dan merkt u al snel dat uw haar minder snel vet wordt.

Knippen

De belangrijkste factor die gezond haar in de weg zit, is haar dat splijt. Haar dat eenmaal gespleten is zal snel verder splijten. Zeker wanneer haar de schouderlengte bereikt, zal het vaak splijten, doordat het op de schouders slijt. Gespleten haar is erg breekbaar en maakt het voor sommigen lastig om hun haar voorbij schouderlengte te laten groeien.

Een regelmatige knipbeurt kan voorkomen dat uw haar splijt. Bezoek daarom uw kapper minstens eens in de 3 á 4 maanden om gespleten haarpunten te laten verwijderen.

Haaruitval?

Voor mensen die last krijgen van erfelijke haaruitval zijn er weinig opties die verval van de hoeveelheid haar tegengaan. De laserkam helpt om dit aanzienlijk te vertragen of zelfs geruime tijd te stoppen. Een laserkam helpt zelfs om op de plaats waar haar vrijwel verdwenen is weer gezond haar, voller en langer terug te laten groeien.

Er zijn ook verschillende geneesmiddelen bekend die uw haar laten aangroeien of die verder haaruitval verminderen. Wij kunnen u hier ook over adviseren.

Gerelateerde keywords:

  • Micro haar pigmentatie voor litteken of als littekenbehandeling
  • Micro hair pigmentation voor litteken of als littekenbehandeling
  • Tricopigmentatie voor litteken of als littekenbehandeling
  • Scalp pigmentatie voor litteken of als littekenbehandeling
  • Haar tattoo of haar tatoeage voor litteken of als littekenbehandeling
  • MHP voor litteken of als littekenbehandeling

Gratis en vrijblijvend een consult inplannen bij onze kliniek?

Wilt u na het lezen van de tekst ‘micro haar pigmentatie voor litteken of als littekenbehandeling’ een gratis en vrijblijvend consult inplannen? Dit kan via het contactformulier. Het betreft een kennismakingsgesprek met de MHP specialist van onze kliniek. U kunt tijdens het consult uw wensen voorleggen en eventuele vragen stellen. Er wordt direct een offerte op maat gemaakt, zodat u ook op de hoogte bent van de micro haar pigmentatie kosten.