Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Micro haar pigmentatie bij kaalheid of geen haar

De MHP behandeling kan op verschillende manieren worden toegepast. Micro haar pigmentatie bij kaalheid of geen haar wordt steeds vaker gedaan in plaats van een haartransplantatie. Wanneer er sprake is van behoorlijke kaalheid of geen haar, is een haartransplantatie bovendien niet mogelijk. Kaalheid komt bij meer dan 50% van de mannen voor. Hiervoor wordt vaak een vuistregel genomen:

 • 30% van de 30-jarigen heeft last van kaalheid
 • 40% van de 40-jarigen heeft last van kaalheid
 • 50% van de 50-jarigen heeft last van kaalheid
 • 60% van de 60-jarigen heeft last van kaalheid
 • 70% van de 70-jarigen heeft last van kaalheid

Hoe ouder iemand is, hoe groter dus de kans is op kaalheid. Bij iemand boven de 80 komt het zelfs nog maar weinig voor dat deze persoon een goede bos met haar heeft. Heeft u last van kaalheid of geen haar en overweegt u micro haar pigmentatie, dan zijn er verschillende zaken waar u rekening mee moet houden.

Micro haar pigmentatie bij kaalheid of geen haar

Wanneer u kaal wordt, zijn er verschillende dingen die u kunt doen. Om te beginnen is acceptatie natuurlijk het beste. Indien u dit simpelweg accepteert, kunt u ervoor kiezen om het te millimeteren of kort te knippen. Het gebeurt niet veel dat de desbetreffende persoon ervoor kiest het laatste beetje haar lang te laten groeien. Micro haar pigmentatie bij kaalheid of geen haar kan echter ook een goede optie zijn. We adviseren u graag over deze behandeling en de mogelijkheden voor u.

Micro haar pigmentatie bij kaalheid of geen haar.
Micro haar pigmentatie bij kaalheid of geen haar.

Micro haar pigmentatie bij geen haar is echter ook mogelijk. Houd er rekening mee dat er dan wel een behoorlijk aantal zones moeten worden behandeld. Hoe kaler u bent, hoe groter het aantal zones dat behandeld moet worden. Hierdoor wordt de uiteindelijke micro haar pigmentatie prijs ook hoger.

Iets waar we allemaal liever niet aan denken, is kaal worden. Het is voor het gevoel een teken van ouderdom, terwijl dit niet zo hoeft te zijn. Bij veel mannen en vrouwen begint het proces van kaal worden al op vroege leeftijd. Alleen wordt het niet altijd vroeg ontdekt. Wat als u tot de conclusie komt dat u inderdaad kaal begint te worden? Voordat u dat antwoord heeft, rijst deze vraag: hoe vindt u uit of dat proces bij u al is ingezet?

De zelfanalyse voor kaal worden

Genetisch gezien is kaal worden uw voorbode, als u daarvoor één van de twee sekse-bepalende chromosomen (X en Y) heeft meegekregen. Het X-chromosoom is hierbij bepalend, want daarop is het gen te vinden dat bepaalt of u tot op hoge leeftijd uw volle haardos houdt, of niet. Dat X-chromosoom met het haarverliesgen kunt u zowel van moederskant als van vaderskant meekrijgen. Hoe gaat u te werk als u wilt weten of kaal worden in uw genen zit of niet?

Onderzoek

U stelt als eerste vast of uw haarverlies normaal is of afwijkt. Bent u ermee bekend dat iedereen, ook mensen met gezond haar, dagelijks wel 50 à 100 haren verliest? Dat is heel normaal. Dat uw haar wat dunner wordt naarmate u ouder wordt, is ook normaal. Verliest u er duidelijk meer? Dan is het goed om naar andere oorzaken te zoeken.

Misschien zit het bij u dus wel in de genen. Met bijvoorbeeld een stamboomonderzoek weet u of kaal worden in uw familie vaker is voorgekomen.

Doe aanpassingen

Komt u er zo niet achter of kaal worden voor u van toepassing is? Met wat aanpassingen breidt u uw onderzoek uit, op zoek naar de oorzaak van uw haarverlies.

Het testosterongehalte en stresshormoon in uw lichaam kan te hoog zijn, door bijvoorbeeld stress. U heeft misschien een heel heftige periode door baanverlies of verlies van een dierbare. Het is heel gebruikelijk dat u dan nog enkele maanden wat meer haren verliest. Bouw dan voldoende ontspanning in en houd in de gaten of uw haarverlies genoeg afneemt.

Wat betreft uw haar zelf, stop het te permanenten of te verven. Gebruik een tijd wat minder vaak een conditioner. Heeft u lang haar en draagt u het in een staart of een knotje, haalt u dat dan langzaam uit, niet snel even lostrekken.

Is dat allemaal niet de reden en u weet nog niet of kaal worden bij u tijdelijk is of permanent? Maar u dreigt wel kaal te worden? Dan is het tijd om naar eventuele medische factoren te kijken. Misschien heeft u een schildklierafwijking, of bijvoorbeeld een erfelijke haarziekte. Wij raden u aan om uw huisarts te raadplegen. Als u medicijnen gebruikt, zoals medicijnen tegen een hoge bloeddruk, depressie, artritis of kanker, overlegt u ook dan met uw huisarts.

Als laatste onderdeel van uw zelfanalyse neemt u uw eetpatroon onder de loep. Bent u bezig met een (crash)dieet of heeft u een eetstoornis? Een tekort aan ijzer of proteïnen kan uw haarverlies ook hebben veroorzaakt. Vul uw tekort aan met goede supplementen om kaal worden te voorkomen.

Uw zelfanalyse tot zover: komt u er niet achter hoe het zit met uw haarverlies, overleg dan verder met uw huisarts. Weet u het wel, dan heeft u twee keuzes.

Kaal worden behandelen met micro haar pigmentatie

U kunt actie ondernemen om (verder) kaal worden tegen te gaan. De MHP kliniek biedt een scala aan effectieve behandelingen om kaalheid te camoufleren. Bij onze vindt u zeker een professionele en doeltreffende behandeling, welke een oplossing is voor uw haarprobleem.

Gerelateerde keywords:

 • Micro haar pigmentatie bij kaalheid of geen haar
 • Micro hair pigmentation bij kaalheid of geen haar
 • Tricopigmentatie bij kaalheid of geen haar
 • Scalp pigmentatie bij kaalheid of geen haar
 • Haar tattoo of haar tatoeage afbeelding of geen haar
 • MHP bij kaalheid of geen haar

Gratis en vrijblijvend een consult inplannen bij onze kliniek?

Wilt u na het lezen van de tekst ‘micro haar pigmentatie bij kaalheid of geen haar’ een gratis en vrijblijvend consult inplannen? Dit kan via het contactformulier. Het betreft een kennismakingsgesprek met de MHP specialist van onze kliniek. U kunt tijdens het consult uw wensen voorleggen en eventuele vragen stellen. Er wordt direct een offerte op maat gemaakt, zodat u ook op de hoogte bent van de micro haar pigmentatie kosten. Ook op de website van onze samenwerkingspartner de Nederlandse Haarstichting kunt u meer informatie vinden over micro haar pigmentatie.