Skip to content Skip to sidebar Skip to footer
Micro haar pigmentatie bij erfelijke haaruitval.

Erfelijke haaruitval komt bij miljoenen Nederlanders voor. Hoe ouder u wordt, hoe groter de kans is dat u te maken krijgt met erfelijke haaruitval. Als u last krijgt van haaruitval, is het belangrijk dat u eerst vast laat stellen, waardoor dit veroorzaakt wordt. Haaruitval kan namelijk diverse oorzaken hebben. Wanneer iemand echter last krijgt van haaruitval, is de kans ongeveer 95% dat er sprake is van erfelijke haaruitval. Heeft u al eens nagedacht over micro haar pigmentatie als oplossing voor erfelijke haaruitval?

Wat is de oorzaak van erfelijke haaruitval?

Erfelijke haaruitval wordt veroorzaakt door een hormoon. Het gaat hierbij om het hormoon dat wordt afgekort met de naam DHT. Dit hormoon wordt gevormd uit het mannelijk hormoon testosteron. Of u daadwerkelijk kaal wordt van het hormoon DHT, hangt af van een aantal zaken. Wanneer uw haarwortels gevoelig zijn voor dit hormoon, bestaat de kans dat u kaal zal worden. Hoe gevoeliger u hiervoor bent, hoe eerder u kaal zal worden. De DHT zorgt er namelijk voor dat de haargroeicyclus steeds korter wordt. Daarnaast zorgt dit hormoon ervoor dat de haren steeds verder verzwakken. Er is daarom vaak eerst sprake van dunner haar. Uiteindelijk kunt u helemaal kaal worden, waarbij er alleen haar overblijft aan de achterkant en zijkanten van uw hoofd. Dit wordt ook wel de eeuwige haarkrans genoemd, omdat het haar op dit gebied niet gevoelig is voor het eerder genoemde hormoon. Wanneer u voor een haartransplantatie kiest, wordt dit haar vaak gebruikt.

Micro haar pigmentatie behandeling bij erfelijke haaruitval

Bij een micro haar pigmentatie behandeling worden er geen haren getransplanteerd. Er worden haren gepigmenteerd. Tijdens deze behandeling worden dus stoppels nagebootst. Micro haar pigmentatie is voor veel mensen daarom een goede oplossing bij erfelijke haaruitval.

Andere behandelingen tegen erfelijke haaruitval

Er bestaan verschillende behandelmogelijkheden, wanneer u last heeft van erfelijke haaruitval. Naast micro haar pigmentatie bestaan er ook de volgende manieren om iets te doen tegen haaruitval:

  • Haargroeimiddelen, waarvan er sommige wetenschappelijk bewezen haargroeimiddelen bestaan en niet-wetenschappelijk bewezen haargroeimiddelen.
  • Haartransplantatie om iets te doen tegen erfelijke haaruitval.
  • Haarwerk of pruik.

Twijfelt u tussen de verschillende mogelijkheden? Wij kunnen u advies geven over de verschillende mogelijkheden m.b.t. haaruitval. Wij hebben namelijk kennis over alle behandelingen tegen haaruitval en zullen u altijd eerlijk advies geven. Naast micro haar pigmentatie is de haartransplantatie de meest gekozen oplossing. Een haartransplantatie geeft ook blijvend resultaat. Houd er wel rekening mee dat het haar dat niet getransplanteerd is later nog kan uitvallen. Dit proces kan eventueel worden vertraagd met haargroeimiddelen.

Het is belangrijk dat u zich altijd goed laat voorlichten over de verschillende mogelijkheden om iets tegen uw haaruitval te doen. U kunt bij verschillende klinieken vragen om meer informatie. Er is echter ook vaak veel handige informatie te vinden op bijvoorbeeld een forum of op de website van de Haarstichting. Bereid u dus altijd goed voor op de behandeling.

Gerelateerde keywords:

  • Micro haar pigmentatie als oplossing voor erfelijke haaruitval?
  • Micro hair pigmentation als oplossing voor erfelijke haaruitval?
  • Tricopigmentatie als oplossing voor erfelijke haaruitval?
  • Scalp pigmentatie als oplossing voor erfelijke haaruitval?
  • Haar tattoo als oplossing voor erfelijke haaruitval of haar tatoeage als oplossing voor erfelijke haaruitval?
  • MHP als oplossing voor erfelijke haaruitval?

Gratis en vrijblijvend een consult inplannen bij onze kliniek?

Wilt u na het lezen van de tekst ‘micro haar pigmentatie als oplossing voor erfelijke haaruitval’ een gratis en vrijblijvend consult inplannen? Dit kan via het contactformulier. Het betreft een kennismakingsgesprek met de MHP specialist van onze kliniek. U kunt tijdens het consult uw wensen voorleggen en eventuele vragen stellen. Er wordt direct een offerte op maat gemaakt, zodat u ook op de hoogte bent van de micro haar pigmentatie kosten. Ook op de website van onze samenwerkingspartner de Haarstichting kunt u meer informatie vinden over dit onderwerp.