Skip to content Skip to sidebar Skip to footer
Micro haar pigmentatie na haartransplantatie?

Regelmatig wordt de vraag gesteld of het mogelijk is om te kiezen voor micro haar pigmentatie na haartransplantatie. Een haartransplantatie behandeling kan net als een micro haar pigmentatie behandeling geschikt zijn om iets te doen tegen haaruitval. Bij een haartransplantatie worden er haren getransplanteerd. Bij micro haar pigmentatie wordt er gekozen voor de ‘shaven look’. Sommige mensen kiezen er voor om deze twee behandelingen te combineren met elkaar.

Micro haar pigmentatie na haartransplantatie?
Micro haar pigmentatie na haartransplantatie?

Micro haar pigmentatie na haartransplantatie of in plaats van haartransplantatie?

Wanneer u kiest voor micro haar pigmentatie na haartransplantatie, worden over het algemeen erg mooie resultaten bereikt. Als er tijdens de haartransplantatie voor wordt gekozen om het getransplanteerde haar goed over het hoofd te verdelen, ziet het micro haar pigmentatie resultaat er nóg natuurlijker uit.

Er zijn steeds meer mensen die kiezen voor een micro haar pigmentatie behandeling in plaats van een haartransplantatie behandeling. De belangrijkste voordelen van de micro haar pigmentatie behandeling ten opzichte van de haartransplantatie:

  • Een micro haar pigmentatie behandeling geeft direct resultaat.
  • De kosten van micro haar pigmentatie zijn lager dan van een haartransplantatie.

Wanneer u twijfelt tussen micro haar pigmentatie na haartransplantatie of juist tussen deze twee behandelingen, dan is het mogelijk om op consult te komen. Tijdens een kennismakingsgesprek kunt u uw wensen dan voorleggen aan de MHP specialist van de MHP kliniek. Op de website van de Haarstichting, GlobalHair en Hair Science Institute kunt u veel interessante informatie vinden over de haartransplantatie behandeling.

Waarom is micro haar pigmentatie soms na een haartransplantatie nodig?

We kunnen het ons voorstellen dat u zich afvraagt, waarom een micro haar pigmentatie behandeling soms na een haartransplantatie nodig is. De voornaamste reden is dat veel mensen na een haartransplantatie nog niet helemaal tevreden zijn over de dichtheid. Er kunnen per cm2 slechts een bepaald aantal haren worden getransplanteerd. Vaak dekt dit aantal haren nog niet helemaal. Daarom kunt u er onder andere voor kiezen om het behandelde gebied te verdichten met micro haar pigmentatie. Het is ook mogelijk dat u door een FUE haartransplantatie of FUT haartransplantatie 1 of meerdere littekens heeft overgehouden aan de behandeling. U kunt er dan voor kiezen om dit gebied te laten behandelen. Littekens kunnen namelijk vaak goed gecamoufleerd worden met micro haar pigmentatie.

Twijfelt u tussen beide behandelingen of twijfelt u of er een micro haar pigmentatie behandeling nodig is na de haartransplantatie? U kunt uw situatie aan ons laten zien door foto’s te sturen of door langs te komen in de kliniek voor een consult. Tijdens het consult kunt u uw wensen en verwachtingen aan ons voorleggen.

De micro haar pigmentatie behandeling kan pas op z’n vroegst 6 maanden na de haartransplantatie plaatsvinden. Het donorgebied en ontvangstgebied moet namelijk eerst volledig hersteld zijn, voordat hier nieuw pigment kan worden ingebracht. Overleg altijd met uw haartransplantatie arts of micro haar pigmentatie specialist wat wordt geadviseerd in uw situatie. Deze termijn van 6 maanden is vastgesteld door de GGD. De micro haar pigmentatie behandeling vindt plaats in een GGD-goedgekeurde ruimte van de MHP kliniek.

Micro haar pigmentatie vóór een haartansplantatie

Sommige mensen kiezen er ook voor om eerst een micro haar pigmentatie behandeling te ondergaan, voordat een haartransplantatie wordt ondergaan. Dit kan verschillende voordelen hebben. Door te starten met een micro haar pigmentatie behandeling is het vaak minder storend als het haar kort wordt geschoren voor de haartransplantatie behandeling. Daarnaast zal het uiteindelijke resultaat vaak mooier zijn, omdat het haar dan voller lijkt. Door de micro haar pigmentatie behandeling is de hoofdhuid namelijk donkerder, waardoor het haar optisch voller zal lijken. Of u liever de micro haar pigmentatie behandeling voor of na de haartransplantatie ondergaat, is afhankelijk van uw eigen voorkeur. Als u twijfelt, kunt u dit overleggen met zowel haartransplantatie specialisten als micro haar pigmentatie specialisten.

Wanneer mensen eerst een micro haar pigmentatie behandeling ondergaan, wordt er daarna vaak afgezien van een haartransplantatie behandeling. Waar vooral rekening mee moet worden gehouden, is dat een ‘shaven look’ vaak het mooiste is bij de MHP behandeling.

Denk daarom altijd goed na over welke behandeling het beste bij u past.

Andere behandelingen tegen haaruitval

Een micro haar pigmentatie of haartransplantatie behandeling is niet voor iedereen de beste oplossing tegen haaruitval. Er bestaan namelijk nog diverse andere behandelingen tegen haaruitval. Denk hierbij aan haargroeimiddelen of een haarwerk. Haargroeimiddelen kunnen geschikt zijn, wanneer de haaruitval nog zeer beperkt is. Een haarwerk of pruik kan soms de beste optie zijn, als u direct resultaat en weer een volle bos met haar wilt hebben. Een belangrijk nadeel van haargroeimiddelen is dat het serieuze bijwerkingen kan hebben en daarnaast dat het lang niet bij iedereen aanslaat. Er vindt zelden een verbetering van de haarsituatie plaats. Het is wel mogelijk dat de haaruitval zich stabiliseert. Een nadeel van een haarwerk of pruik is dat deze na verloop van tijd slijt en dat het u kan belemmeren bij verschillende activiteiten.

Een nieuwe ontwikkeling tegen haaruitval is de mesotherapie behandeling. Er worden dan verschillende stoffen in de huid geïnjecteerd. Let op dat deze behandeling vooral goed werkt bij mensen met beginnende haaruitval. Wanneer de haaruitval vergevorderd is, werkt deze ingreep vaak minder goed. Dit geldt ook voor de meeste andere haargroeimiddelen. Haargroeimiddelen werken vaak het beste als er alleen sprake is van een eerste stadium dunner wordend haar. Sinds kort zijn er ook nieuwe haartesten ontwikkeld, waarmee de oorzaak van de haaruitval eenvoudiger kan worden achterhaald.

Gerelateerde keywords:

  • Micro haar pigmentatie na haartransplantatie
  • Micro hair pigmentation na haartransplantatie
  • Tricopigmentatie na haartransplantatie
  • Scalp pigmentatie na haartransplantatie
  • Haar tattoo of haar tatoeage na haartransplantatie
  • MHP na haartransplantatie

Gratis en vrijblijvend een consult inplannen bij onze kliniek?

Wilt u na het lezen van de tekst ‘micro haar pigmentatie na haartransplantatie’ een gratis en vrijblijvend consult inplannen? Dit kan via het contactformulier. Het betreft een kennismakingsgesprek met de MHP specialist van onze kliniek. U kunt tijdens het consult uw wensen voorleggen en eventuele vragen stellen. Er wordt direct een offerte op maat gemaakt, zodat u ook op de hoogte bent van de micro haar pigmentatie kosten. Ook op de website van onze samenwerkingspartner de Haarstichting kunt u meer informatie vinden over dit onderwerp.