Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Micro haar pigmentatie cursus, training of opleiding

Specialisten die een micro haar pigmentatie behandeling uitvoeren hebben daar vaak meerdere opleidingen, trainingen en cursussen voor gevolgd. Het betreft een delicate behandeling waar ervaring voor vereist is. Door gebruik te maken van geavanceerde MHP apparatuur worden gekleurde pigmenten in de huid aangebracht die voor een optisch natuurlijke haardracht zorgen. Wilt u een micro haar pigmentatie cursus, training of opleiding volgen?

Opleiding en training bij micro haar pigmentatie

Wilt u zeker zijn van een goede behandelaar kies dan altijd voor iemand die een speciale opleiding heeft gevolgd. Tijdens de micro haar pigmentatie cursus, training of opleiding wordt er niet alleen geleerd hoe de pigmenten op een juiste wijze worden aangebracht. De cursisten leren ook meer over de verschillende pigmenten, hoe de samenstelling van de producten is en hoe de apparatuur steeds meer verfijnd wordt. Als u een MHP behandeling uit laat voeren bij een specialist die regelmatig bijscholingscursussen volgt dan weet u zeker dat er wordt gewerkt met moderne technieken en goed onderhouden apparatuur.

Micro haar pigmentatie cursus, training of opleiding?
Micro haar pigmentatie cursus, training of opleiding?

Wat houdt een micro haar pigmentatie opleiding in?

Trainingen en opleidingen die gericht zijn op de MHP techniek bevatten meer onderwerpen dan alleen de behandeling. Zo leert een specialist met andere ogen naar een hoofdhuid te kijken zodat men weet hoe de behandeling op de meest efficiënte wijze kan worden uitgevoerd. De gekleurde pigmenten worden uitvoerig besproken en daarbij ook het aantal hoofdzones dat bij een behandeling behandeld wordt. Een theoretisch gedeelte geeft een specialist meer inzicht in de mogelijkheden die er zijn en er wordt geleerd hoe gesprekken met u, als patiënt, tot nog betere eindresultaten kunnen leiden. Theorie en praktijk gaan bij micro haar pigmentatie hand in hand samen en door regelmatig bij te scholen heeft een specialist de juiste techniek altijd in de vingers zitten.

Heeft u voordelen bij een micro haar pigmentatie cursus, training of opleiding?

Uiteraard ervaart u als patiënt grote verschillen tussen een geschoolde en getrainde professional of iemand die micro haar pigmentaties als bijbaantje aan de keukentafel uitvoert. Het is van belang dat u een goed en bovendien vertrouwt gevoel heeft bij degene die de behandeling bij u uitvoert. Professionele haarklinieken en beautysalons zijn wellicht niet meteen de goedkoopste aanbieders maar vaak wel degene met de meeste ervaring. Specialisten die dagelijks micro haar pigmentatie behandelingen uitvoeren beschikken nu eenmaal over meer kennis en ervaring dan degenen die een cursus gevolgd hebben en nooit een patiënt behandelen. U doet uw voordeel door gebruik te maken van deze ervaring en kennis. Het eindresultaat zal positief worden beïnvloed door de raad van de behandelaar op te volgen.

Een goed getrainde specialist zal er alles aan doen om u zo ontspannen mogelijk in de behandelkamer plaats te laten nemen. Vertrouwen, zekerheid en een ontspannen gevoel komen het resultaat ten goede. Bovendien werkt het voor de behandelaar een stuk makkelijker als u niet al te nerveus in de behandelkamer zit. Een behandelsessie duurt gemiddeld zo’n drie tot zeven uur. U bent dus een behoorlijke tijd aan elkaar overgeleverd. U kunt onze kliniek vragen stellen over de micro haar pigmentatie cursus, training of opleiding.

Micro haar pigmentatie cursus, training of opleiding FAQ

Er zijn bepaalde vragen die vaak worden gesteld over micro haar pigmentatie cursus, training of opleiding. Om u goed voor te kunnen lichten, hebben we de vragen die het meeste voorkomen voor u opgesomd. Achter de vraag kunt u direct het antwoord vinden.

1. Wat leer ik tijdens een micro haar pigmentatie opleiding?

Micro haar pigmentatie cursussen en trainingen zijn erop gericht om cursisten de juiste handtechniek aan te leren. Daarbij wordt aandacht besteed aan de anatomie van de (hoofd)huid, maar u maakt ook kennis met de GGD-richtlijnen op het gebied van hygiëne en veiligheid. Tijdens de cursus wordt ook geleerd hoe u de juiste naalden en de juiste pigmenten kunt gebruiken. Uiteraard is er een praktijkgedeelte inbegrepen, zodat u het geleerde in praktijk kunt brengen.

2. Wat is het belang van een micro haar pigmentatie cursus?

Micro haar pigmentatie behandelingen worden overwogen door mannen en vrouwen die te maken hebben met ongewenst haarverlies. Vaak komen deze mensen niet voor een chirurgische ingreep, zoals een haartransplantatie, in aanmerking, Het doel van de cursus is om contra indicaties te (her)kennen en objectief te kunnen beoordelen of iemand geschikt is om de behandeling toe te laten passen. Iedereen heeft eigen wensen van een MHP behandeling. De cursus of training leert een correct gebruik van de behandelapparatuur en het pigment.

3. Kan ik na een tatoeage cursus ook MHP behandelingen toepassen?

De tatoeage techniek en apparatuur verschillen van de apparatuur die bij een micro haar pigmentatie behandeling wordt toegepast. Het doel van een tatoeage is zichtbaar aanwezig zijn en eventueel opvallen. Dit is bij MHP niet het geval. Mensen die micro haar pigmentatie laten toepassen, doen dit om de natuurlijke resultaten. Bovendien wordt het pigment tijdens een MHP behandeling in de bovenste huidlaag geïnjecteerd, terwijl tatoeages in de dieper gelegen huidlagen worden aangebracht. Volg altijd eerst een erkende cursus voordat u iemand behandeld.

4. Hoe ziet het praktijkgedeelte van een MHP cursus eruit?

Het praktijkgedeelte is bedoeld om de geleerde techniek te oefenen. De meeste opleiders vragen om zelf een of meerdere modellen mee te nemen. Deze mensen wordt vooraf duidelijk uitgelegd dat ze model zijn en wat ze van een praktijkgedeelte kunnen verwachten. Zonder eigen modellen kan het gebeuren dat een cursus niet doorgaat. Tijdens de praktijk wordt onder toeziend oog van een ervaren MHP specialist een tricopigmentatie behandeling toegepast.

5. Is het noodzakelijk om mijn kennis uit te breiden en deel te nemen aan een opfris training?

De ontwikkelingen op zowel het vlak van techniek, apparatuur en pigmenten zijn voortdurend in beweging. Door middel van regelmatige trainingen en/of workshops kunt u uw kennis up-to-date houden. Dit is voor zowel bestaande als nieuwe klanten van belang.

6. Is er een vooropleiding nodig voor een MHP cursus of opleiding?

De meeste opleiders stellen geen specifieke eisen aan een vooropleiding. Om deel te nemen zijn een goede motivatie en inzet belangrijk. Wanneer u een vervolgopleiding volgt dan kan een opleider vragen om eerder behaalde certificaten en/of diploma’s te overleggen.

Gerelateerde keywords:

  • Micro haar pigmentatie cursus, training of opleiding
  • Micro hair pigmentation cursus, training of handleiding
  • Tricopigmentatie cursus, training of handleiding
  • Scalp pigmentatie cursus, training of opleiding
  • Haar tattoo of haar tatoeage cursus, training of opleiding
  • MHP cursus, training of opleiding

Gratis en vrijblijvend een consult inplannen bij onze kliniek?

Wilt u na het lezen van de tekst ‘micro haar pigmentatie cursus, training of opleiding’ een gratis en vrijblijvend consult inplannen? Dit kan via het contactformulier. Het betreft een kennismakingsgesprek met de MHP specialist van onze kliniek. U kunt tijdens het consult uw wensen voorleggen en eventuele vragen stellen. Er wordt direct een offerte op maat gemaakt, zodat u ook op de hoogte bent van de micro haar pigmentatie kosten.

Wij bieden geen micro haar pigmentatie cursus, training of opleiding aan.