Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

De Belgische haarklinieken hebben een brede ervaring met micro haar pigmentatie. Er wordt gewerkt met de laatste technieken en de modernste apparatuur. Overweegt u micro haar pigmentatie België? Door gebruik te maken van deze brede ervaring weet u zeker dat het eindresultaat verbluffend is en niet van echt haar te onderscheiden. Behandelaars in België spreken uw eigen taal, waardoor er van communicatie problemen geen sprake is.

Waarom kiest u voor een Belgische kliniek?

Micro haar pigmentatie België is bekend om de professionele behandelaars en de rustgevende manier van werken. De behandelkamers zijn hygiënisch en u wordt altijd met respect ontvangen en te woord gestaan. België is bovendien niet ver weg en als u een goed eindresultaat wilt hebben dan is het zeker een goed alternatief. Net als iedere andere kliniek adviseren ook de Belgische klinieken dat u zich vooraf zoveel mogelijk laat informeren over een behandeling en over de behandelaar van uw voorkeur. Online vindt u een bijna onuitputtelijke bron aan informatie en steeds vaker besteden ook tijdschriften en magazines aandacht aan micro haar pigmentatie. Door veel te lezen en uzelf vragen te stellen komt u veel te weten. Micro haar pigmentatie België vindt u eveneens online en de diverse schoonheids- en haarklinieken stellen zich op websites uitgebreid aan u voor. Neem de tijd om de voor en na foto’s te bekijken en beelden van de kliniek zelf. Wilt u meer weten over hoe anderen een bepaalde behandelaar hebben ervaren? Ervaringsverhalen van anderen kunnen u daarbij van pas komen. Deze verhalen vindt u onder meer op een micro haar pigmentatie forum.

Micro haar pigmentatie Belgie.
Micro haar pigmentatie Belgie.

Hoe ziet een micro haar pigmentatie België eruit?

Net als bij de Nederlandse klinieken en behandelaars vindt ook in België eerst een intakegesprek plaats. Dit is de kans om vragen te stellen en meer te weten te komen over de behandelend specialist. Een goede kliniek is trots op bereikte resultaten in het verleden en zal u deze graag laten zien in de vorm van een portfolio. Tijdens het kennismakingsgesprek zal de specialist uw hoofdhuid nader bekijken en wordt een behandelplan samengesteld. U kunt aangeven wat uw wensen zijn op het gebied van de pigmenten die worden aangebracht en wat uw idee is van uw haarlijn. De specialisten zullen altijd aangeven of uw wensen al dan niet mogelijk zijn. Het aantal behandelsessies wordt met u doorgenomen en een eerste afspraak voor een behandeling wordt gemaakt. Belgische MHP specialisten hebben moderne behandelkamers. Gedurende de behandelsessie die meerdere uren duurt heeft u dan ook de gelegenheid om te internetten, een film te bekijken of op uw gemak een boek te lezen. Er wordt doorgaans gewerkt met pigmenten die na verloop van tijd vervagen. Een en ander wordt vooraf uitgebreid door de behandelaar aan u uitgelegd. Dit stelt u in staat om regelmatig een nabehandeling te ondergaan zodat uw haardracht altijd conform uw uiterlijk is.

Haaruitval door stress

Haaruitval is een natuurlijk proces waar we allemaal mee te maken hebben en krijgen. Het is normaal dat u gemiddeld zo’n 50 à 100 haren verliest. Verliest u meer haren, dan is er meer aan de hand. In sommige gevallen is haaruitval door stress de oorzaak.

Is stress ongezond?

Stress is niet altijd ongezond. Sterker nog, stress houdt u in leven en maakt u alert op momenten dat het nodig is. Een stressreactie is een soort van oer-reactie van uw lichaam en zorgt ervoor dat u zich kunt staande houden, ook in moeilijke tijden. In de oertijd was een stressreactie van het lichaam nog absoluut noodzakelijk om te kunnen overleven. Bijvoorbeeld om te kunnen vechten met of vluchten van gevaarlijke dieren of vijanden. In de huidige tijd zorgt stress ervoor dat u angstige situaties tijdig uit de weg gaat of alert bent, bijvoorbeeld in het verkeer.

Stress wordt echter ongezond wanneer het langdurig aanhoudt of wanneer u er mentale of fysieke klachten aan overhoudt, zoals haaruitval door stress. Stress en de gevolgen ervan zijn geen teken van zwakte, maar ontstaan vaak juist doordat u te lang denkt een bepaalde situatie wel aan te kunnen. Hierdoor neemt u geen gas terug of blijft u te lang volharden ‘in de boosheid’. Ervaart u mentale of fysieke klachten, zoals haaruitval door stress, dan wil uw lichaam u daarmee iets aangeven.

Wat doet stress met ons lichaam?

Stress maakt adrenaline aan. Tijdens korte, maar intense periodes is stress voordelig en helpt het ons voorkomen dat we in moeilijke situaties belanden. Houdt stress te lang aan, dan kan dit uw DNA beschadigen en tot zeer uiteenlopende aandoeningen leiden. Van tumoren tot haarproblemen: haaruitval, dof haar, kale plekken of grijs haar.

In stressvolle periodes krijgt of neemt u vaak niet voldoende rust, wat de stress nog verergerd. Ook heeft u bij stress automatisch de neiging een verkeerde lichaamshouding aan te nemen. Door uw schouders op te trekken en uw hoofd te laten hangen, knelt u uw zenuwbanen af. Hierdoor beknelt u ook de doorbloeding naar uw hoofd, wat van directe invloed is op de haargroei. Dit kan deels ook uw haaruitval door stress verklaren.

Verminderde opname van vitamines en haaruitval door stress

Als gevolg van stress bent u ook wel geneigd om minder goed voor uzelf te zorgen. U eet bijvoorbeeld minder voedzaam of gevarieerd en / of drinkt meer koffie of alcohol. Ook kan u de neiging hebben om u binnen ‘op te sluiten’ en daardoor minder zonlicht (en daarmee ook vitamine D) te krijgen.

Het is (óók) voor uw haargroei zeer belangrijk om voldoende vitaminen en mineralen binnen te krijgen. Zo is vitamine B complex uiterst belangrijk voor gezonde haren en haargroei. Dit geldt voor alle B-vitamines maar zeker ook B7 / B8, biotine. Biotine heeft een aantoonbaar effect op de kwaliteit van uw haar. Het kan helpen wanneer u roos heeft, maar ook wanneer u kalend wordt (Alopecia Androgenetica) of lijdt aan een haarziekte, zoals Alopecia Areata. Biotine helpt om uw haarstructuur te verbeteren en de haargroei te versnellen.
Ook vitamine D is erg belangrijk voor de haargroei en is naast zonlicht ook te vinden in vette vis, zoals haring, zalm of makreel, en eieren. Haaruitval of andere haarproblemen kunnen ook te wijten zijn aan een tekort aan ijzer. IJzer vindt u in brood en vlees, maar bijvoorbeeld ook in spinazie. Het is daarnaast aangewezen om niet te veel alcohol, koffie of cola te drinken, aangezien dit de ijzeropname belemmert. En tot slot is het belangrijk dat u niet te veel zout eet.

Haaruitval door stress en de verhoogde melkzuurproductie

Als gevolg van stress maakt ons lichaam in onze talgklieren extra melkzuren aan. Te veel melkzuur in de talgklieren van onze hoofdhuid kan op verschillende manieren tot problemen leiden.
Allereerst kan melkzuur in de haarwortel terecht komen, waardoor de wortelschede wordt aangetast. Als gevolg hiervan sterven haren af, laten haren los, vallen uit of wordt de groei van nieuwe haren geblokkeerd. Een teveel aan melkzuur kan er ook voor zorgen dat uw hoofdhuid gaat jeuken, plakken of dat de zogenaamde lymfestromen blokkeren. Hierdoor wordt het stofwisselingsproces van de cellen geblokkeerd, wat de groei van uw haren belemmert.

Een te grote hoeveelheid aan melkzuren kan worden bestreden. Hiervoor kan u een speciale lotion, genaamd Hydrotoxa, gebruiken. Deze zorgt ervoor dat de melkzuurkristallen worden afgebroken en dat uw hoofdhuid kalmeert.

Micro haar pigmentatie België of MHP in Nederland kan een uitkomst zijn na haaruitval door stress.

Gerelateerde keywords:

  • Micro haar pigmentatie België
  • Micro hair pigmentation België
  • Tricopigmentatie België
  • Scalp pigmentatie België
  • Haar tattoo of haar tatoeage België
  • MHP België

Micro haar pigmentatie in België FAQ

Overweegt u een micro haar pigmentatie behandeling? Enkele vragen over micro haar pigmentatie in België worden regelmatig gesteld. Hieronder vindt u een overzicht van de meest voorkomende vragen. De vragen worden kort en bondig beantwoord.

1. Kan ik voor een MHP behandeling naar België?

Ja, België kent diverse haar- en schoonheidsklinieken waar tricopigmentatie wordt aangeboden. Micro haar pigmentatie wordt in België door ervaren specialisten uitgevoerd. De resultaten die met een behandeling worden bereikt zijn uiteenlopend.

2. Kies ik voor micro haar pigmentatie in Nederland of in België?

Micro haar pigmentatie is een niet chirurgische ingreep die een oplossing biedt bij haaruitval en kaalheid. De behandeling wordt in Nederland en België op dezelfde manier uitgevoerd. Het kan echter voorkomen dat de behandeling in België goedkoper is dan in Nederland. Tot een paar jaar geleden waren de kosten voor cosmetische behandelingen in België geregeld goedkoper. De verschillen zijn tegenwoordig niet meer zo hoog. Kwaliteit van de Belgische cosmetische behandelingen verschilt sterk, dat geldt ook voor de nazorg. Met name mensen die in de grensstreek wonen kunnen hun voordeel doen met het vergelijken van de Nederlandse en Belgische mogelijkheden.

3. Is het mogelijk om Belgische en Nederlandse MHP specialisten met elkaar te vergelijken?

Ja, zeker in Vlaanderen beschikken Belgische aanbieders over Nederlandstalig informatie materiaal. Bekijk de websites van Belgische MHP klinieken en vergelijk de informatie met hetgeen wat u tegenkomt bij Nederlandse aanbieders. Kijk hoe een kliniek zich presenteert en hoe de tarieven worden samengesteld. Net zoals in Nederland zijn de tarieven voor micro haar pigmentatie in België hoofdzakelijk gebaseerd op het aantal hoofdzones dat u laat behandelingen. Informatie en ervaringsverhalen over Belgische tricopigmentatie behandelingen wordt ook regelmatig gedeeld op haarfora, review- en vergelijkingssites.

4. Hoe is de kwaliteit van micro haar pigmentatie in België?

In België mogen micro haar pigmentatie behandelingen alleen worden uitgevoerd door mannen en vrouwen die in het bezit zijn van een erkend diploma schoonheidsspecialist. Ook erkende tatoeëerders mogen tricopigmentatie toepassen. Bovendien moet men ook een aparte opleiding volgen die betrekking heeft op de hygiëneregels die bij PMU en tatoeages van belang zijn. Om een MHP behandeling uit te mogen voeren moet de behandelaar geregistreerd zijn bij de Belgische FOD Volksgezondheid. De regels op gebied van de algemene gezondheidszorg en cosmetische behandeling zijn in België erg strikt. De kwaliteit van zowel de behandelingen als de zorg kan wel variëren per aanbieder.

5. Waar let ik op als ik kijk naar Belgische micro haar pigmentatie prijzen?

Om een goede vergelijking te kunnen maken is het belangrijk om zeker te kijken naar het aantal hoofdzones dat behandeld wordt. Ook het aantal behandelsessies dat bij de prijs is inbegrepen telt mee. Zeker als u niet in de grensstreek woonachtig bent spelen de reiskosten mee. Hoe is de verhouding tussen de totale reiskosten en het prijsverschil met een micro haar pigmentatie behandeling in Nederland? Vaak is de afstand die u moet afleggen groter, waardoor de uiteindelijke kostprijs niet veel lager is dan dat u in eerste instantie misschien denkt.

6. Hoe zijn de resultaten van micro haar pigmentatie in België?

Belgische MHP specialisten bereiken uitstekende resultaten. Net zoals in Nederland worden de beste resultaten bereikt door ervaren behandelaars die de techniek in de vingers hebben. Hoe de resultaten zich ontwikkelen verschilt per persoon. Door de adviezen van de betreffende MHP specialist op te volgen kunt u invloed uitoefenen op het resultaat.

7. Kom ik in aanmerking voor een micro haar pigmentatie behandeling in België?

Tricopigmentatie is een veilige niet-chirurgische behandeling die geschikt is voor een grote groep mannen en vrouwen. Als u last heeft van dunner wordend haar, pleksgewijze kaalheid, ontsierende littekens of volledige kaalheid kan MHP een geschikte oplossing bieden. Alopecia areata die onder controle is kan eveneens behandeld worden. Leg uw voornemen voor een tricopigmentatie altijd voor aan uw behandelend arts en/of medisch specialist. Het is niet vanzelfsprekend dat u geschikt bent voor de behandeling. Diabetes en hemofilie patiënten worden doorgaans een andere behandeling geadviseerd. Datzelfde is van toepassing als u een auto-immuunziekte heeft. Actieve huidaandoeningen kunnen er toe leiden dat de geplande behandeling tot een later tijdstip wordt uitgesteld.

8. Wat kan ik verwachten van de resultaten?

De resultaten die met micro haar pigmentatie bereikt worden, zijn doorgaans erg mooi en natuurlijk. Zorg dat u op de hoogte bent van het soort pigment dat wordt gebruikt. Klinieken werken met zowel tijdelijke als permanente hypoallergene pigmenten. Het spreekt voor zicht dat met permanent pigment de bereikte resultaten langdurig van aard zijn. Tijdelijke pigmenten vervagen met het verstrijken van de tijd en hebben regelmatig een nabehandeling nodig. U kunt dan de haarlijn laten aanpassen evenals de kleur van het pigment dat wordt gebruikt.

9. Is micro haar pigmentatie in België pijnlijk?

Nee, micro haar pigmentatie wordt niet als echt pijnlijk ervaren. Veel mensen vinden het echter wel een irritant gevoel. Regelmatig wordt geadviseerd om uw hoofdhuid in te smeren met een verdovende crème. Daarbij kunt u ook een pijnstillers als paracetamol gebruiken. Van napijn is bij de meeste mensen geen sprake.

10. Hoelang duurt micro haar pigmentatie in België?

Micro haar pigmentatie wordt met uiterste precisie en nauwkeurigheid uitgevoerd. Dit maakt het een intensieve behandeling met een gemiddelde behandelduur van 3 tot 8 uur. De exacte tijd hangt onder meer af van het aantal hoofdzones dat behandeld wordt. U zit / ligt tijdens de behandeling in een comfortabele behandelstoel en heeft mogelijkheden om televisie te kijken of gebruik te maken van het eventueel beschikbare wifi-netwerk. Uitgebreide behandelingen met een extra lange behandelduur worden over meerdere behandeldagen verspreid.

11. Vergoeden zorgverzekeraars MHP behandelingen in België?

Nee, helaas is het niet vanzelfsprekend dat de kosten voor een MHP behandeling in België vergoed worden. Dit is ook het geval bij Nederlandse behandelingen. Slechts in enkele gevallen vergoeden zorgverzekeraars de kosten voor tricopigmentatie. Dit kan het geval zijn als uw haaruitval het gevolg is van brandwonden en/of een ongeval. Neem contact op met uw zorgverzekeraar als u wilt weten aan welke voorwaarden u dient te voldoen.

12. Kan ik de MHP kosten aftrekken van mijn belastingaangifte?

Uitgaven voor medische behandelingen en overige ziektekosten die u zelf heeft betaald kunnen in sommige gevallen als aftrekpost worden opgevoerd. Deze mogelijkheid kent echter strikte voorwaarden en heeft enkel betrekking op medische kosten. U dient bewijzen, zoals rekeningen, te kunnen overleggen. Laat u vooraf deskundig adviseren door bijvoorbeeld een belastingconsulent of fiscaal adviseur.

13. Kan ik micro haar pigmentatie in België in termijnen betalen?

Net zoals Nederlandse schoonheids- en haarklinieken werken ook Belgische aanbieders geregeld samen met kredietverstrekkers. Cosmetische behandelingen zoals tricopigmentatie kennen een behoorlijke kostprijs die u niet altijd in een keer kunt betalen of missen. Door een kredietovereenkomst af te sluiten kunt u toch de gewenste micro haar pigmentatie behandeling laten uitvoeren. Lees, voordat u de kredietovereenkomst ondertekend, altijd de voorwaarden aandachtig door. U bent immers extra kosten verschuldigd over het leenbedrag. Daarnaast betaalt u meerdere jaren maandelijks een aflossingsbedrag, waarvan het de vraag is of u dat echt wilt.

14. Is er sprake van een taalprobleem als ik voor micro haar pigmentatie naar België ga?

Nee, u hoeft zich geen zorgen te maken over eventuele communicatieproblemen. Met name als u kiest voor een MHP specialist in Vlaanderen is er van taalproblemen geen sprake. Het is eventueel anders als u naar Wallonië zou gaan, hier wordt voornamelijk Frans gesproken. Taalproblemen kunnen vermeden worden als u vooraf informeert, bijvoorbeeld door de website van de betreffende kliniek te bezoeken, welke talen in de kliniek van uw voorkeur worden gesproken.

15. Kan ik, als vrouw, ook voor micro haar pigmentatie naar België?

Ja, zowel bij mannen als vrouwen wordt in België de micro haar pigmentatie behandeling toegepast. Regelmatig kiezen vrouwen voor tricopigmentatie om een dunner wordende haardos optisch te verdichten of om ontsierende littekens te laten camoufleren. Behandelingen zijn ook geschikt voor vrouwen die Alopecia areata hebben. De aandoening dient wel onder controle te zijn. Vrouwen hoeven het haar voorafgaand aan de micro haar pigmentatie behandeling niet kort te scheren.

16. Is een intakegesprek in België gebruikelijk bij micro haar pigmentatie?

Ja, ook in België is het gebruikelijk dat voorafgaand aan een tricopigmentatie behandeling een intakegesprek plaatsvindt. U kunt tijdens het gesprek kennismaken met de kliniek en de behandelend MHP specialist. Uw hoofdhuid wordt nauwkeurig bekeken, zodat de specialist vast kan stellen hoeveel hoofdzones u voor een optimaal resultaat laat behandelen. Een intakegesprek is een ideaal moment om een persoonlijke prijsopgave te bespreken. Ga altijd naar een aantal intakegesprekken, zodat u de mogelijkheden met elkaar kunt vergelijken.

17. Wat moet ik nog meer weten over micro haar pigmentatie in België?

Net zoals in Nederland is micro haar pigmentatie in België een veilige niet-chirurgische behandeling. In België heeft iemand die de tricopigmentatie behandeling uitvoert een erkend diploma nodig en moet geregistreerd zijn bij de FOD Volksgezondheid. Deze belangrijke informatie kunt u terugvinden op de website van de kliniek en/of behandelend specialist waar uw voorkeur naar uit gaat. De kwaliteit van zowel de zorg als cosmetische behandelingen in België is hoog en van taalproblemen is doorgaans geen sprake. MHP specialisten werken met de nieuwste technieken en staan bekend om de goede resultaten die bereikt worden.

18. Wanneer kan MHP in België worden toegepast?

Micro haar pigmentatie in België wordt toegepast bij mensen met dunner wordend haar, volledige en gedeeltelijke kaalheid. Tricopigmentatie biedt ook een oplossing bij het camoufleren van littekens op het hoofd of om haarverlies als gevolg van Alopecia areata te camoufleren.

19. Mag iedereen in België een micro haar pigmentatie behandeling uitvoeren?

MHP mag worden uitgevoerd door mensen die erkend zijn als tatoeëerder of mensen met een erkend diploma van schoonheidsspecialist. Men moet een opleiding gevolgd hebben op het vlak van de hygiëneregels en men moet een registratie bij de FOD Volksgezondheid aanvragen.

20. Is MHP in België veilig?

Behandelingen die door een specialist in een hygiënische omgeving worden uitgevoerd zijn relatief veilig en bevatten een uiterst kleine kans op bijwerkingen. Na de behandeling kunt u te maken krijgen met huidinfecties, allergische reacties, roodheid en zwellingen. Neem bij klachten contact op met de MHP specialist.

21. Wordt in België gewerkt met permanent pigment?

Micro haar pigmentatie wordt in principe met semipermanent pigment toegepast. Dat betekent dat u kunt rekenen op langdurige resultaten, maar dat u na verloop van tijd een touch-up kunt laten toepassen omdat het aangebrachte pigment vervaagt. Tijdens een touch-up kan de haarlijn bijgewerkt worden en eventueel kunt u een andere kleur pigment aan laten brengen.

22. Is er in België een leeftijdsgrens voor tricopigmentatie van toepassing?

Nee, er is in België geen wettelijke leeftijdsgrens voor tricopigmentatie. Toch wordt geadviseerd om de behandeling niet bij minderjarigen toe te passen. Van een bovengrens is geen sprake. Zolang uw gezondheid dat toelaat kan tricopigmentatie toegepast worden.

23. Kan micro haar pigmentatie bij elke natuurlijke haarkleur worden toegepast?

Ja, MHP kan worden toegepast bij elke haarkleur. Zowel bij blond als donker haar worden goede resultaten bereikt. Het is belangrijk dat de haarkleur donkerder is dan uw huidskleur, anders valt het pigment niet op.

24. Hoe verzorg ik mijn hoofdhuid na een MHP behandeling?

In principe kent een MHP behandeling geen downtime, u kunt de volgende dag aan het werk. De eerste dagen blijft u van uw huid af ook als er sprake is van jeuk en/of een geïrriteerd gevoel. Een ervaren MHP specialist geeft u tips over het verzorgen van de huid, zo kunt u beter een aantal dagen het haar niet wassen en uw hoofd niet nat laten worden. Het bezoek aan een sauna, zwembad, jacuzzi of stoombad is de eerste week niet geadviseerd. Stel uw hoofdhuid niet onbeschermd bloot aan het directe zonlicht.

25. Kan een MHP behandeling ongedaan gemaakt worden?

Ja, net zoals een tatoeage kan ook het pigment van tricopigmentatie verwijderd worden. Dit kan door middel van meerdere laserbehandelingen. MHP specialisten werken met semipermanente inkt. Vaak is het voordeliger om te wachten tot het pigment op natuurlijke wijze vervaagd en wordt afgebroken. Laserbehandelingen zijn kostbaar.

26. Hoeveel kost tricopigmentatie in België?

De kostprijs verschilt van behandelaar tot behandelaar, en is onder meer afhankelijk van de omvang van de behandeling. De gemiddelde kosten liggen tussen € 300 en € 3.500.

Gratis en vrijblijvend een consult inplannen bij onze kliniek?

Wilt u na het lezen van de tekst ‘micro haar pigmentatie België’ een gratis en vrijblijvend consult inplannen? Dit kan via het contactformulier. Het betreft een kennismakingsgesprek met de MHP specialist van onze kliniek. U kunt tijdens het consult uw wensen voorleggen en eventuele vragen stellen. Er wordt direct een offerte op maat gemaakt, zodat u ook op de hoogte bent van de micro haar pigmentatie kosten.

Gerelateerde onderwerpen: