Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Micro haar pigmentatie, of MHP in het kort, is een niet chirurgische behandeling aan uw hoofdhuid. Met behulp van fijne naalden worden hypoallergene pigmenten in de bovenste hoofdhuidlaag aangebracht. De behandeling kan bij vrijwel iedereen worden toegepast en biedt een oplossing tegen kaalheid, dunner wordend haar en het wegwerken van ontsierende littekens. De vraag ‘wat is micro haar pigmentatie of MHP‘ wordt in dit artikel behandeld.

Micro haar pigmentatie of MHP net iets anders dan een tatoeage

Alhoewel de techniek u misschien nog het meeste doet denken aan een tatoeage is een MHP dit niet. De apparatuur en de naalden die worden gebruikt zijn meer verfijnd en geavanceerd dan bij een tatoeage het geval is. Waar u bij een tatoeage te maken heeft met permanente inkt is dat bij micro haar pigmentatie semi-permanent. De gekleurde pigmenten sluiten zoveel mogelijk aan bij uw eigen haarkleur en vervagen naar verloop van tijd. Dit heeft uiteraard als voordeel dat de kleuren niet per ongeluk groen of blauw kunnen uitslaan, zoals dat bij sommige tattoo’s wel eens gebeurd. Dat maakt MHP ook een stuk meer flexibel dan een traditionele tatoeage. Met het verstrijken van de tijd veranderd ook uw uiterlijk. Een MHP nabehandeling stelt u in staat om uw haarlijn aan te laten passen net zoals dit met natuurlijk haar ook gebeurt. Zo is uw haardracht altijd in optimale staat.

Hoe ziet een behandeling eruit, wat is micro haar pigmentatie?

Een volledige micro haar pigmentatie behandeling begint met een intakegesprek bij een schoonheids- en/of haarkliniek. De behandelaar zal u gedurende dit gesprek uitleggen wat een MHP behandeling precies inhoudt. Daarbij krijgt u meerdere voor en na foto’s te zien van behandelingen die in de betreffende kliniek hebben plaatsgevonden. Een rondleiding door de kliniek is vaak mogelijk en u wordt vertrouwd gemaakt met de behandelkamer. Neem zeker ook eens plaats op de behandelstoel, zodat u weet waar u meerdere aaneengesloten uren zit als de behandeling wordt uitgevoerd. Wellicht dat u vragen heeft waar u graag een antwoord op wilt hebben. Het intakegesprek is daarvoor de ideale gelegenheid. De behandelaar zal uw hoofdhuid nader bekijken en een voorstel doen voor het aantal hoofdzones dat behandeld kan worden voor het beste resultaat. Voelt u zich op uw gemak en vertrouwt bij de kliniek en met de behandelaar dan wordt er een afspraak gemaakt voor de eerste behandelsessie.

Wat gebeurt er bij een micro haar pigmentatie sessie?

De micro haar pigmentatie is een behandeling waar weinig risico’s aan zijn verbonden. Om eventuele pijntjes te verminderen kunt u uw hoofdhuid vooraf insmeren met een verdovende crème. Aangezien de behandelsessie meerdere uren duurt is het een lange zit. Daarom is het vaak mogelijk om wat televisie te kijken, te lezen of te internetten. In de behandelkamer is er tijdens de behandeling weinig invallend (zon)licht van buitenaf. Hierdoor heeft de behandelaar optimaal zicht op uw hoofdhuid en is er van schaduw geen sprake. In de bovenste hoofdhuidlaag worden met behulp van een fijne naald gekleurde pigmenten aangebracht. De eerste resultaten zijn direct zichtbaar. Afhankelijk van het aantal hoofdzones dat bij uw MHP behandeling wordt behandeld zijn er meerdere sessies nodig alvorens het eindresultaat wordt bereikt. Van de behandelaar krijgt u tips mee om het resultaat positief te beïnvloeden. Zo vermijd u de eerste dagen na de ingreep beter intensief zweten na bijvoorbeeld sporten. Ook een bezoek aan de sauna stelt u beter even uit. Behandel de hoofdhuid met een zachte (baby)shampoo en stel uw hoofd niet te lang bloot aan de felle zon.

Wat is micro haar pigmentatie of MHP?
Wat is micro haar pigmentatie of MHP?

Wat is micro haar pigmentatie of MHP nazorg?

Iedere goede kliniek besteed aandacht aan nazorg. Dit is zowel voor uzelf als voor de behandelaar van belang. Semi-permanente pigmenten vervagen immers na verloop van tijd. Aangeraden wordt meestal om na ongeveer een jaar voor een eerste nabehandeling te kiezen. Na een goede ervaring bij een haar- en/of schoonheidskliniek gaat u daarvoor bij voorkeur terug naar dezelfde behandelaar. Deze kent u en weet wat uw wensen zijn op het gebied van pigmenten en uw haarlijn. Bovendien kunt u ingeval van vragen na de behandeling ook altijd terecht bij de behandelaar.

De kosten van een MHP behandeling

Door een toenemend aantal aanbieders van micro haar pigmentatie behandelingen wordt het voor u ook steeds meer interessant om aan tarief vergelijking te doen. De prijs voor een volledige behandeling, waarbij alle hoofdzones zijn inbegrepen, ligt gemiddeld rond € 2.195, door goed te kijken wat de afstand van en naar de kliniek is kunt u daar uw voordeel mee doen. Een behandelaar aan de andere kant van het land kan misschien een aantrekkelijk tarief bieden. Als u meerdere malen heen en weer moet reizen is een behandelaar wat dichter bij u in de buurt wellicht een goed alternatief.

Middelen tegen kaalheid, wat is micro haar pigmentatie?

Veel mensen schamen er zich voor om kaal te worden. Gelukkig is er wat tegen haarverlies te doen. Om uit te vinden wat uw kaalheid veroorzaakt, kunt u een haaranalyse laten doen. Op deze manier weet u welk middel tegen kaalheid u kunt gebruiken. Vaak is haaruitval onomkeerbaar. Micro haar pigmentatie kan dan een geschikte oplossing zijn.

Middel tegen kaalheid: Finasteride

Finasteride is een werkzame stof. Deze stof zit onder andere in het medicijn Propecia of Proscar. Finasteride remt het hormoon dihydrotestosteron (DHT). Wanneer haarfollikels extra gevoelig zijn voor dihydrotestosteron, verschrompelen ze. Hierdoor produceren ze nauwelijks nog nieuwe haren, of zijn de haren van opmerkelijk slechtere kwaliteit. Soms sterven de haarfollikels door DHT af, wat zorgt voor kaalheid bij mannen en vrouwen. Finasteride is als tablet verkrijgbaar, en mag enkel voorgeschreven worden aan mannen.

Nadat u het 3 tot 6 maanden gebruikt heeft, kunt u nieuwe haargroei waarnemen. Na 6 maanden zijn de resultaten van dit middel tegen kaalheid pas goed zichtbaar. Finasteride zorgt niet alleen voor meer, maar het zorgt ook voor dikker haar. U krijgt weer een volle haardos. De nadelen van het medicijn is dat het vrij lang duurt voordat er resultaten worden geboekt. Er kunnen bijwerkingen op treden, alhoewel dat bij lage doseringen nauwelijks voor komt. De bijwerkingen die zich eventueel kunnen voordoen zijn: verminderde haargroei op het lichaam, laag libido, impotentie, borstvorming, maagdarmstoornissen, uitslag en hoofdpijn.

Middel tegen kaalheid: Minoxidil

Dit middel tegen kaalheid is ook bekend onder de merknaam Rogaine, Regaine of Amexidil. Minoxidil kan een pil zijn maar komt meestal in lotionvorm voor, die zowel door mannen als vrouwen mag gebruikt worden. U moet de lotion twee keer per dag op de hoofdhuid smeren.

Het is niet helemaal zeker hoe Minoxidil als middel tegen kaalheid werkt. Dit omdat het van oorsprong een medicijn tegen hoge bloeddruk is. Onderzoekers denken dat de haargroei-effecten gerealiseerd worden omdat Minoxidil de bloedvaten verwijdt. Hierdoor kunnen meer zuurstof en essentiële voedingsstoffen naar de haarwortels gebracht worden. Hierdoor gaan uw haren beter groeien. Het helpt het beste bij beginnende kaalheid. Van Minoxidil zijn geen bijwerkingen bekend.

Middel tegen kaalheid: Ketoconazol

Ketoconazol is een geneesmiddel tegen schimmelinfecties van de huid. Het is vooral werkzaam bij mensen die een slecht immuunsysteem hebben. Uit onderzoek is gebleken dat het ook werkt tegen erfelijke kaalheid (Alopecia Androgenetica).

Ketoconazol is verkrijgbaar in verschillende vormen, maar wordt vooral gebruikt in de vorm van shampoo. U moet de shampoo minimaal twee keer in de week gebruiken, anders werkt het niet. Bijwerkingen komen bij dit medicijn zeer zelden voor. U kunt echter wel overgevoelig zijn voor het bestanddeel Ketoconazol. Ook kunt u last krijgen van acne, smaakstoornissen, last aan uw ogen en veranderingen van uw haar.

De Diane pil: voor vrouwen met haarverlies

De Diane 35-anticonceptiepil kan ook gebruikt worden als middel tegen kaalheid bij vrouwen. De werkzame stoffen in de Diane pil zijn ethinylestradiol en cyproteronacetaat. Cyproteronacetaat is een stof die lijkt op het vrouwelijke geslachtshormoon progesteron. Ethinylestradiol is een oestrogeen, een vrouwelijk geslachtshormoon. Ethinylestradiol werkt tegen testosteron, wat als DHT de meest voorkomende vorm van kaalheid veroorzaakt.

Het is evident dat u de Diane pil absoluut niet moet gebruiken, wanneer u zwanger wilt worden, zwanger bent of borstvoeding geeft. De Diane-pil is enkel op recept verkrijgbaar. Tegenwoordig wordt Diane 35 niet meer zo vaak voorgeschreven, omdat de twee werkzame stoffen in verband zijn gebracht met een aantal overlijdens in Frankrijk. In dat land is Diane 35 ook van de markt gehaald.

Middel tegen kaalheid maakt u… kaler?

Als u een haargroeimiddel gebruikt, heeft u veel kans dat er ‘shedding’ plaatsvindt. Met shedding wordt een periode bedoeld waarbij u nog meer haar verliest dan normaal. Dit kan zo’n paar dagen tot een paar weken duren. Geen paniek, shedding is heel normaal. Het geeft meestal zelfs aan dat het middel tegen kaalheid werkt.

Naar een effectief middel tegen kaalheid via de MHP kliniek

Er zijn veel klinieken waar u advies kunt krijgen als u met haarverlies te maken heeft. U kunt er ook vaak haargroeimiddelen kopen en uw haar laten onderzoeken. Voor antwoorden op de vraag ‘wat is micro haar pigmentatie of MHP’ bent u bij ons aan het juiste adres.

Gerelateerde keywords:

  • Wat is micro haar pigmentatie?
  • Wat is MHP?
  • Wat is micro hair pigmentation?
  • Wat is tricopigmentatie?
  • Wat is scalp pigmentatie?
  • Wat is een haar tattoo of haar tatoeage?

Gratis en vrijblijvend een consult inplannen bij onze kliniek?

Wilt u na het lezen van de tekst ‘wat is micro haar pigmentatie of mhp’ een gratis en vrijblijvend consult inplannen? Dit kan via het contactformulier. Het betreft een kennismakingsgesprek met de MHP specialist van onze kliniek. U kunt tijdens het consult uw wensen voorleggen en eventuele vragen stellen. Er wordt direct een offerte op maat gemaakt, zodat u ook op de hoogte bent van de micro haar pigmentatie kosten.