Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Micro haar pigmentatie voor haarverdichting of haarverdikking

De MHP behandeling kent verschillende toepassingsmogelijkheden. Denkt u aan micro haar pigmentatie voor haarverdichting of haarverdikking? Of twijfelt u tussen het gebruik van bijvoorbeeld Toppik en MHP? Om een beter beeld te krijgen van de mogelijkheden, hebben we verschillende zaken over deze behandeling uiteen gezet. Onder andere de voor- en nadelen van producten als Toppik worden behandeld. Op deze manier kunt u een beter besluit nemen over het wel of niet ondergaan van een micro haar pigmentatie behandeling.

Haarverdikkingsproducten als Toppik

Waarschijnlijk heeft u het wel eens op tv gezien. Toppik is een product dat er in minder dan 30 seconden voor zorgt dat uw dunne haar er weer vol uit ziet. Het lijkt bijna te mooi om waar te zijn. Toch kan dit product erg goed werken bij dun haar. Een nadeel is dat het niet kan worden gebruikt bij kale plekken. Er zijn namelijk wel haren nodig waaraan dit product zich kan bevestigen. Er zijn naar schatting meer dan 100.000 mensen in Nederland die haarverdikkingsproducten gebruiken. Om deze reden micro haar pigmentatie voor haarverdichting of haarverdikking mogelijk ook erg interessant. Dankzij Toppik en andere haarverdikkingsproducten kunt u tijdelijk voller haar krijgen.

Micro haar pigmentatie voor haarverdichting of haarverdikking.
Micro haar pigmentatie voor haarverdichting of haarverdikking.

De belangrijkste nadelen van deze producten zijn:

  • Het werkt slechts tijdelijk.
  • Door een flinke regenbui spoelt het vaak uit het haar.

Wanneer u echter behoefte heeft aan een product dat tijdelijk werkt, kan Toppik wel een uitkomst zijn. Kiest u liever voor een product dat permanent werkt, dan is MHP mogelijk een betere optie.

Micro haar pigmentatie voor haarverdichting of haarverdikking

De term micro haar pigmentatie voor haarverdikking klopt eigenlijk niet. Het haar wordt door een micro haar pigmentatie behandeling namelijk niet verdikt. De optische dichtheid wordt vergroot. Daarom is het beter om de term ‘micro haar pigmentatie voor haarverdichting’ te gebruiken. Denkt u er na om uw dunner wordende haar te behandelen met MHP? Dan is dit een goede optie voor u. Tijdens een gratis en vrijblijvend consult kunt u de mogelijkheden met één van onze specialisten bespreken.

Merkt u dat uw haar steeds dunner wordt en ziet u doorheen uw haar meer en meer uw hoofdhuid glimmen? Zou u graag weer over een mooie, volle haardos beschikken? Dan heeft u wellicht behoefte aan haarverdikking. Gelukkig zijn er diverse cosmetische of langere termijn oplossingen tegen dun haar.

Dun of fijn haar

Wat verstaan we eigenlijk onder dun haar? Met ‘dun haar’ wordt bedoeld het aantal haren per cm² op het hoofd. Dun haar is iets anders dan fijn haar. Gaat het om de dikte van één enkele haar, dan wordt ‘fijn haar’ bedoeld.

Oorzaken van dunner wordend haar

Wanneer uw haar dun of dunner wordt, dan kunnen daarvoor uiteenlopende redenen zijn. De belangrijkste oorzaken van het dunner worden van haar zijn erfelijkheid (Alopecia Androgenetica), stress, ziekte en medicijngebruik en hormoonschommelingen (bijvoorbeeld bij zwangerschap, gebruik van de anticonceptiepil en menopauze). Ook wanneer u uw haar vaak laat kleuren, ontkleuren, permanenten, föhnen / stylen, kan uw haar dunner en breekbaarder worden.

Zowel dun als fijn haar kan broos worden of zijn, bijvoorbeeld als u niet genoeg beweging neemt en als uw lichaam (en dus ook uw haar) onvoldoende vitaminen, mineralen en anti-oxidanten uit uw dagelijkse voeding kan halen. Niet roken bevordert ook aantoonbaar de conditie van uw haar en halveert de kans dat u kaal wordt.

Heeft u wel een gezonde leefwijze, maar wordt uw haar toch dunner of wordt u zelfs kaal? Dan kan een genetische aanleg hieraan ten grondslag liggen (Alopecia Androgenetica). Vaak is het hormoon Di-Hydro-Testosteron (DHT) dan de grote boosdoener. Wanneer uw haarfollikels overgevoelig zijn voor DHT zullen ze verschrompelen en steeds dunnere en brozere haren produceren. Het kan er uiteindelijk ook toe leiden dat uw haarzakjes en definitief afsterven en nooit meer haren produceren. Er bestaan cosmetische middelen en haargroeibevorderende medicatie, die voor een haarverdikking kunnen zorgen. Zij kunnen de omzetting van DHT onderdrukken en de levenscyclus van uw haar verlengen.

Cosmetische haarverdikking

Cosmetische haarverdikkingsmiddelen, ook camouflagemiddelen genoemd, zijn bedoeld voor tijdelijke toepassing. Hieronder worden bijvoorbeeld volumeverhogende haarsprays verstaan. Er bestaat ook haarverf, die het haar dikker maakt of laat lijken. Net als shampoo’s, die uw haar (tijdelijk) meer volume geven.

Een andere vorm van cosmetische haarverdikking kan met extensions bereikt worden. Dit zijn haarstukjes, waarvan trenzen en skinweft tot de nieuwste trends op het gebied van de haarverlengingsevolutie behoren. Extensions kunnen uw haar niet alleen meteen verlengen. Ook een haarvermeerdering behoort tot de mogelijkheden, zodat uw haardos er voller zal uitzien.

Hebben haarverzorgings- en stylingproducten onvoldoende effect? Of is uw haar gewoonweg te dun of bent u te kalend zodat dergelijke ‘oplapmiddelen’ nog baat hebben? Dan kan een pruik een snelle oplossing zijn. Zeker wanneer uw haaruitval tijdelijk is, bijvoorbeeld door een ziekte of medicatiegebruik (chemokuur bijvoorbeeld), kan een pruik een gedegen tijdelijke oplossing zijn. Pruiken zijn er in verschillende kleuren en modieuze modellen. Ze worden gemaakt van zachte materialen, die prettig aanvoelen.

Permanente haarverdikking

Indien u geen baat heeft bij cosmetische haarverdikkingsmiddelen of u wilt gewoon liever een permanente oplossing, dan kan low level lasertherapie of een haartransplantatie voor u de uitkomst zijn. Ook micro haar pigmentatie voor haarverdichting of haarverdikking kan een optie zijn.

Low level lasertherapie (LLL)

Deze therapie gebruikt laserlicht met een speciale frequentie. Dit zorgt voor een betere doorbloeding van uw hoofdhuid met betere condities voor haargroei tot gevolg. Aangetoond is dat LLL effectiever is voor mannen dan voor vrouwen. Het wordt ook wel gebruikt bij haartransplantaties, omdat het zorgt voor een snellere wondgenezing.

Haartransplantatie

Bij een haartransplantatie wordt uw eigen haar getransplanteerd van de ene plaats op uw hoofdhuid naar de andere. Haartransplantatie is wel aanzienlijk kostbaarder dan middelen voor cosmetische haarverdikking, maar via de Kliniekbemiddelaar kunt u tot wel 35% besparen op de kosten van een haartransplantatie.

Scherpgeprijsde, effectieve en functionele behandelmethoden voor haarverdikking

Er zijn diverse oorzaken voor dun haar. U kunt van nature dun haar hebben. Het kan ook zijn dat u last heeft van haaruitval. Er zijn gelukkig vele manieren van haarverdikking.

Haarverdikking: kapsels

Een goede kapper kan door bepaalde kniptechnieken of door gebruik van een scheermes volume in uw haar brengen. Het afknippen van droge en dode punten van uw haar laat het er levendiger uitzien. Het zorgt er ook voor dat uw haar er dikker uitziet. Is uw haar dun bij uw voorhoofd? Denk er dan aan om een pony te laten knippen. Een pony kan dun haar bij uw voorhoofd maskeren.

U kunt uw haar ook laten verven. De haarverf maakt de structuur van uw haar dikker. Door het haar een donkerder kleur te geven, lijkt het haar dikker. De kapper kan hierdoor uw haardos een veel vollere en volumineuzere uitstraling geven.

Haarverdikking: Toppik

Toppik is een middel dat ervoor zorgt dat de hoofdhuid niet meer te zien is op plaatsen waar het haar dun is. Toppik is gemaakt van minieme microvezels. Statische elektriciteit zorgt ervoor dat de vezeltjes zich aan het haar hechten. Om de vezels goed te verdelen, klopt u voorzichtig met uw vingertoppen door het haar. Na het aanbrengen is zelfs van dichtbij is niet meer te zien waar de microvezels zich hebben gehecht en wat uw eigen haar is. Op deze manier zorgt Toppik voor haarverdikking.

Voor mensen die heel kaal zijn, is dit product jammer genoeg niet geschikt. Toppik is alleen geschikt voor het bedekken van relatief kleine oppervlakken van de hoofdhuid. Toppik is bestand tegen transpiratie, wind en regen. Een wasbeurt met shampoo spoelt dit middel echter weer uit uw haar. Toppik is bij de Haarspecialist verkrijgbaar in vier flessen van met verschillende hoeveelheden. Het middel is in 9 verschillende kleuren leverbaar. Verschillende haarkleuren kunnen met elkaar vermengd worden, waardoor u Toppik altijd in uw eigen haarkleur geleverd kunt krijgen.

Toppik heeft ook handige spiegels waarmee u uw haar vanuit elke hoek kunt zien. Hierdoor kunt u het Toppik-product beter opbrengen en slaat u geen plekjes over. De Toppik Hairline Optimizer zorgt dat u de perfecte haarlijn met Toppik kunt creëren. Toppik Fiber Hold Spray zorgt voor een betere binding tussen de Toppik haarvezels met uw eigen haar.

Haarverdikking: Couvré

Couvré Masking Lotion is een lotion die het contrast tussen de hoofdhuid en het haar maskeert. De lotion is verkrijgbaar in 7 kleuren: zwart, donkerbruin, middenbruin, lichtbruin, blond, grijs en wit. Couvré Masking Lotion is regenvast, maar wel te verwijderen door een wasbeurt met shampoo. Net zoals Toppik is dit middel voor haarverdikking niet geschikt voor mensen die al veel heel haar verloren hebben.

Haarverdikking: Fullmore

Fullmore is een spray die zich hecht aan uw haren. Het is verkrijgbaar in 8 verschillende kleuren. U kunt na het gebruik van Fullmore gewoon uw haar borstelen. Fullmore verbergt niet alleen kale plekjes, maar zorgt ook dat uw haar dikker wordt. Dit middel is niet geschikt voor mensen met nog maar heel weinig haar.

De MHP kliniek is specialist op het gebied van micro haar pigmentatie voor haarverdichting of haarverdikking. Het gaat hierbij om een permanente vorm.

Micro haar pigmentatie bij donkere huid of lichte huid

  • Micro haar pigmentatie voor haarverdichting of haarverdikking
  • Micro hair pigmentation voor haarverdichting of haarverdikking
  • Tricopigmentatie voor haarverdichting of haarverdikking
  • Scalp pigmentatie voor haarverdichting of haarverdikking
  • Haar tattoo of haar tatoeage voor haarverdichting of haarverdikking
  • MHP voor haarverdikking of haarverdichting

Gratis en vrijblijvend een consult inplannen bij onze kliniek?

Wilt u na het lezen van de tekst ‘micro haar pigmentatie voor haarverdichting of haarverdikking’ een gratis en vrijblijvend consult inplannen? Dit kan via het contactformulier. Het betreft een kennismakingsgesprek met de MHP specialist van onze kliniek. U kunt tijdens het consult uw wensen voorleggen en eventuele vragen stellen. Er wordt direct een offerte op maat gemaakt, zodat u ook op de hoogte bent van de micro haar pigmentatie kosten. Ook op de website van onze samenwerkingspartner de Nederlandse Haarstichting kunt u meer informatie vinden over micro haar pigmentatie.