Skip to content Skip to sidebar Skip to footer
Micro haar pigmentatie methode of techniek.

In bepaalde ontwikkelingen tegen haaruitval worden jaarlijks honderden miljoenen euro’s gestoken. Een interessante ontwikkeling op het gebied van behandelingen tegen haaruitval, is onder andere de micro haar pigmentatie methode. Dit wordt ook wel de micro haar pigmentatie techniek genoemd. Het betreft een niet chirurgische ingreep tegen haaruitval. De behandeling is anders dan bijvoorbeeld een haartransplantatie of een haarwerk. De micro haar pigmentatie methode heeft mogelijk nog het meeste weg van een speciale tatoeage techniek. Om deze reden wordt dit ook wel de haar tattoo genoemd.

Hoe lang bestaat de micro haar pigmentatie methode?

De micro haar pigmentatie methode wordt sinds ongeveer 10 jaar toegepast in Nederland. 10 jaar geleden stond dit nog erg in de kinderschoenen. Afgelopen 10 jaar zijn er verschillende ontwikkelingen geweest in het gebruikte pigment. Daarnaast ook in de gebruikte apparatuur, het zetten van de haarlijn en verschillende andere zaken. Als we de micro haar pigmentatie resultaten van 10 jaar geleden vergelijken met nu, zijn de resultaten aanzienlijk verbeterd. Dit is niet alleen het geval met de MHP behandeling. Dit is ook terug te zien in de haartransplantatie branche. 10 jaar geleden werd in deze branche nog vooral de FUT haartransplantatie behandeling uitgevoerd. Deze haartransplantatie methode heeft tegenwoordig in de meeste gevallen plaatsgemaakt voor de FUE haartransplantatie methode.

De FUE haartransplantatie methode heeft verschillende voordelen ten opzichte van de FUT methode. Bij de FUT methode wordt een strip huid verwijderd. Hieruit worden vervolgens de zogenaamde haarzakjes verwijderd. De huid wordt vervolgens gehecht. Een groot nadeel van deze behandelmethode is dat er een litteken achter blijft en dat de hersteltijd hierdoor behoorlijk lang is. Het FUT litteken kan worden behandeld met de micro haar pigmentatie behandeling. Na de MHP behandeling is het litteken meestal vrijwel niet meer te zien.

Gebruikt iedere kliniek de zelfde micro haar pigmentatie methode of techniek?

Wanneer verschillende MHP klinieken met elkaar worden vergeleken, zijn direct een aantal verschillen op te merken. De belangrijkste verschillen zijn terug te vinden in de apparatuur en producten die worden gebruikt. Verschillende soorten pigmenten zorgen voor verschillende resultaten. Er zijn daarom vaak grote onderlinge verschillen te zien in het eindresultaat. Daarnaast bestaan er verschillende manieren om de micro haar pigmentatie behandeling uit te voeren. Een bekende micro haar pigmentatie techniek is de 3D micro haar pigmentatie techniek.

Heeft u vragen over de micro haar pigmentatie methode of techniek die wij gebruiken? We nodigen u graag uit voor een gratis en vrijblijvend consult. Tijdens dit consult kunt u kennis maken met de micro haar pigmentatie specialisten. Daarnaast kunt u al uw vragen voorleggen.

Gerelateerde keywords:

  • Micro haar pigmentatie methode of techniek
  • Micro hair pigmentation methode of techniek
  • Tricopigmentatie methode of techniek
  • Scalp pigmentatie methode of techniek
  • Haar tattoo of haar tatoeage methode of techniek
  • MHP methode of techniek

Gratis en vrijblijvend een consult inplannen bij onze kliniek?

Wilt u na het lezen van de tekst ‘micro haar pigmentatie methode of techniek’ een gratis en vrijblijvend consult inplannen? Dit kan via het contactformulier. Het betreft een kennismakingsgesprek met de MHP specialist van onze kliniek. U kunt tijdens het consult uw wensen voorleggen en eventuele vragen stellen. Er wordt direct een offerte op maat gemaakt, zodat u ook op de hoogte bent van de micro haar pigmentatie kosten.