Skip to content Skip to sidebar Skip to footer
Micro haar pigmentatie aftrekbaar?

Een MHP behandeling kost meestal ongeveer tussen de 590 en 2.295 euro. Het wordt door sommige personen gezien als cosmetische ingreep, een behandeling om er ‘mooier’ uit te zien. Een micro haar pigmentatie behandeling valt wel onder de niet-chirurgische ingrepen. Aan ons wordt regelmatig de vraag gesteld of de micro haar pigmentatie behandeling aftrekbaar is. Het gebeurt zelden dat er een gedeelte van de MHP behandeling vergoed wordt, maar in sommige gevallen komt dit wel voor. De belangrijkste voorwaarden worden in dit artikel besproken.

Wanneer is de micro haar pigmentatie behandeling niet aftrekbaar?

Een micro haar pigmentatie behandeling is in de meeste gevallen niet aftrekbaar. Dit geld niet alleen voor een MHP behandeling. Dit geldt in principe voor vrijwel alle cosmetische ingrepen. Ook een neuscorrectie, borstvergroting of haartransplantatie is zelden aftrekbaar. Twijfelt u over de behandeling? Dan raden we aan met de Belastingdienst te overleggen, of de MHP behandeling aftrekbaar is.

Wanneer is de micro haar pigmentatie behandeling aftrekbaar?

In zeldzame gevallen is de micro haar pigmentatie behandeling aftrekbaar. Dit kan onder andere het geval zijn, wanneer er sprake is van een ongeluk. Heeft er een ongeluk plaatsgevonden, waardoor u een litteken op het hoofd heeft opgelopen? Dan bestaat de kans dat de MHP behandeling aftrekbaar is. Heeft u als gevolg van haaruitval of een ongeluk behoefte aan een MHP behandeling of haartransplantatie, omdat u hier psychisch last van heeft? Dan kan de Belastingdienst in bepaalde gevallen akkoord gaan. We raden u aan dit altijd te bespreken met uw adviseur. Op basis van dit advies kunt u beslissen om het wel of misschien juist niet van uw belastbaar inkomen af te trekken.

Wellicht is de micro haar pigmentatie behandeling niet aftrekbaar, maar kan er wel iets vergoed worden? Of de micro haar pigmentatie behandeling aftrekbaar is en over een micro haar pigmentatie vergoeding kan ook tijdens een consult worden gesproken.

Gerelateerde keywords:

  • Micro haar pigmentatie aftrekbaar
  • Micro hair pigmentation aftrekbaar
  • Tricopigmentatie aftrekbaar
  • Scalp pigmentatie aftrekbaar
  • Haar tattoo of haar tatoeage aftrekbaar
  • MHP behandeling aftrekbaar

Gratis en vrijblijvend een consult inplannen bij onze kliniek?

Wilt u na het lezen van de tekst ‘micro haar pigmentatie aftrekbaar’ een gratis en vrijblijvend consult inplannen? Dit kan via het contactformulier. Het betreft een kennismakingsgesprek met de MHP specialist van onze kliniek. U kunt tijdens het consult uw wensen voorleggen en eventuele vragen stellen. Er wordt direct een offerte op maat gemaakt, zodat u ook op de hoogte bent van de micro haar pigmentatie kosten.