Skip to content Skip to sidebar Skip to footer
Micro haar pigmentatie bij FUT litteken.

Er zijn afgelopen decennia tienduizenden mensen die hebben gekozen voor de FUT haartransplantatie. Hierbij wordt een reep huid weggenomen aan de achterkant van het hoofd. Deze huid wordt later weer gehecht. Er blijft echter wel altijd een litteken achter. Dit wordt ook wel een FUT litteken genoemd. Micro haar pigmentatie bij FUT litteken(s) zijn in dergelijke gevallen, is dan vaak de beste oplossing.

Micro haar pigmentatie bij FUT litteken?
Micro haar pigmentatie bij FUT litteken?

Welke haartransplantatie methoden bestaan er?

De haartransplantatie branche heeft afgelopen 20 jaar een enorme ontwikkeling doorgemaakt. De haartransplantatie is een behandeling die steeds mooier is geworden, met een kortere hersteltijd. Tot ongeveer 10 jaar geleden werd vooral de FUT haartransplantatie uitgevoerd. Een nadeel hiervan was het achterblijven van een vrij groot litteken. De grootte van het litteken is afhankelijk van een aantal criteria. Hoe meer grafts getransplanteerd worden, hoe groter het litteken. Daarnaast zijn de wondgenezing en de deskundigheid van de arts hier ook van invloed op het FUT litteken.

Ongeveer 10 jaar geleden is de FUE haartransplantatie geïntroduceerd. De FUE haartransplantatie kenmerkt zich door het uitblijven van littekens. Voorwaarde is dat de behandeling op de juiste manier en met de juiste instrumenten wordt uitgevoerd. De grafts worden bij de FUE haartransplantatie namelijk één voor één verwijderd.

Micro haar pigmentatie bij FUT litteken iets voor u?

Indien u een FUT litteken heeft en u stoort zich hieraan, dan kunt u vaak twee dingen doen. U laat opnieuw haar transplanteren naar het litteken. U kunt echter ook voor een micro haar pigmentatie behandeling bij een FUT litteken kiezen. In de praktijk zien we dat MHP vaak het mooiste resultaat geeft. Er worden kleine stoppeltjes in het litteken nagebootst, waardoor het kleurverschil met de overige huid verdwijnt. Het litteken wordt hierdoor vaak voor 90% tot 95% gecamoufleerd, waardoor het vrijwel niet meer zichtbaar is.

Andere manieren om een FUT litteken te behandelen

Er bestaan ook andere manieren om een FUT litteken te behandelen. Denk hierbij onder andere aan de haartransplantatie behandeling in een litteken. Er worden dan haarimplantaten ingebracht in het litteken. Let op dat een litteken vaak minder goed doorbloed is dan een gezonde huid. Hierdoor slaan getransplanteerde haren niet altijd goed aan. Laat u daarom altijd goed voorlichten over de mogelijkheden. Omdat een haartransplantatie meestal geen mooi resultaat geeft als behandeling voor een FUT litteken, wordt er meestal gekozen voor de micro haar pigmentatie behandeling.

Gerelateerde keywords:

  • Micro haar pigmentatie bij FUT litteken
  • Micro hair pigmentation bij FUT litteken
  • Tricopigmentatie bij FUT litteken
  • Scalp pigmentatie bij FUT litteken
  • Haar tattoo of haar tatoeage bij FUT litteken
  • MHP bij FUT litteken

Gratis en vrijblijvend een consult inplannen bij onze kliniek?

Wilt u na het lezen van de tekst ‘micro haar pigmentatie bij FUT litteken’ een gratis en vrijblijvend consult inplannen? Dit kan via het contactformulier. Het betreft een kennismakingsgesprek met de MHP specialist van onze kliniek. U kunt tijdens het consult uw wensen voorleggen en eventuele vragen stellen. Er wordt direct een offerte op maat gemaakt, zodat u ook op de hoogte bent van de micro haar pigmentatie kosten. Ook op de website van onze samenwerkingspartner de Haarstichting kunt u meer informatie vinden over dit onderwerp.