Skip to content Skip to sidebar Skip to footer
MHP behandeling en micro haar pigmentatie behandeling.

Een MHP Behandeling en micro haar pigmentatie behandeling is tegenwoordig steeds vaker hét alternatief voor een FUT of FUE haartransplantatie. De geavanceerde techniek wordt bij verschillende schoonheids- en/of haarklinieken uitgevoerd en is geschikt bij zowel mannen als vrouwen van alle leeftijden. Het resultaat is nauwelijks van echt haar te onderscheiden.

Hoe ziet een MHP Behandeling of micro haar pigmentatie behandeling eruit?

U neemt niet van de een op de andere dag een beslissing om een MHP behandeling uit te laten voeren. Hier gaat een periode van denken, lezen en informeren aan vooraf. Als uw haar dunner wordt of als u last heeft van kaalheid en als u daar iets aan wilt doen dan vergelijkt u de verschillende mogelijkheden met elkaar. Een MHP behandeling en micro haar pigmentatie behandeling is een innovatieve behandeling waarbij gebruik wordt gemaakt van hypoallergene pigmenten. Deze pigmenten worden in de bovenste hoofdhuidlaag aangebracht en vervagen in de loop van de tijd zonder dat ze blauw of groen uitslaan. Het is géén tataoege.De behandelaar volgt meerdere gespecialiseerde trainingen en/of cursussen en werkt met uiterst verfijnde apparatuur en naalden. Een MHP Behandeling laat u voorgoed afrekenen met haarverlies. Optisch heeft u direct na de eerste behandeling weer een meer volle haardos en de aangebrachte haarstoppeltjes zijn niet van echt te onderscheiden. De behandelkamer is licht, meestal zonder invallend zonlicht, zodat de behandelaar goed zicht heeft op uw hoofdhuid. Aangezien een sessie meerdere uren beslaat is het bij de meeste behandelaars mogelijk om ondertussen wat naar televisie te kijken en/of te internetten.

Een MHP behandeling is géén chirurgische ingreep

Integenstelling tot bijvoorbeeld een haartransplantatie is micro haar pigmentatie geen chirurgische behandeling waar een verdoving of narcose aan te pas komt. Heeft u een gevoelige hoofdhuid of bent u erg nerveus voor de behandeling dan is het mogelijk om een verdovende crème aan te brengen. Deze crème is alleen op doktersrecept verkrijgbaar en kan eenvoudig via uw huisarts worden aangevraagd. Door de aanwijzingen van de behandelaar op te volgen vergroot u het succes en een positief eindresultaat. Het is belangrijk dat u zich zoveel mogelijk probeert te ontspannen, zodat de behandelaar de pigmenten onder optimale omstandigheden in kan brengen. Alvorens u een weloverwogen afweging kunt nemen om een MHP behandeling te ondergaan is het belangrijk om u in de materie te verdiepen. Dit kunt u op meerdere manieren doen. Online is een bron van informatie te vinden. Vergelijk de diverse aanbieders en klinieken met elkaar. Dit kan onder meer door het lezen van ervaringsverhalen van lotgenoten die een micro haar pigmentatie behandeling hebben ondergaan. Hoe meer informatie u leest hoe beter u geïnformeerd bent en weet wat u kunt verwachten van een behandeling.

Een micro haar pigmentatie behandeling is betaalbaar

Waar de kosten van een volledige haartransplantatie u soms kunnen laten schrikken valt dat met de tarieven van een MHP behandeling redelijk mee. Afhankelijk van het aantal hoofdzones dat behandelt wordt en het aantal sessies dat u nodig heeft liggen de kosten van een volledige behandeling zo rond de € 2.000. De prijzen verschillen bij de onderlinge schoonheids- en haarklinieken en het loont de moeite om meerdere behandelaars met elkaar te vergelijken. Let daarbij niet alleen op de kostprijs van een behandeling maar ook op de voor- en nazorg die is inbegrepen, de afstand van en naar de kliniek en het aantal sessies dat wordt uitgevoerd. Behandelaars die micro haar pigmentatie behandelingen uitvoeren bevinden zich verspreid over Nederland en België. Vaak kan het een stuk in de kosten schelen om een behandelaar te kiezen die zich wat dichter bij u in de buurt bevindt. Een volledige MHP behandeling bestaat doorgaans uit meerdere sessies en u zult dus vaker dan eens naar de kliniek toe moeten. Reiskosten kunnen snel oplopen. Ook in geval van een nabehandeling is het een stuk sneller en vaak makkelijker om een behandelaar te hebben die u eenvoudig kunt bereiken.

Voor wie is een MHP behandeing of micro haar pigmentatie behandeling geschikt?

Bij dunner wordend haar en/of vergevorderde kaalheid is een MHP behandeling een mogelijkheid. Vrijwel iedereen kan de keuze voor een micro haar pigmentatie behandeling maken. Heeft u last van pleksgewijze kaalheid dan geeft MHP u zelfvertrouwen. De resultaten zijn immers direct na de eerste behandelsessie zichtbaar. Zelfs als u door een vergevorderde kaalheid niet langer in aanmerking komt voor een haartransplantatie is MHP wél een optie. Kies voor een stoere ‘shaven look’ die er altijd perfect onderhouden uitziet. In de loop van de tijd vervagen de pigmenten en kunt u ervoor kiezen om uw haarlijn aan uw uiterlijk aan te passen. Hiermee is micro haar pigmentatie dus ook een behoorlijk flexibele behandeling.

Gerelateerde keywords:

  • Micro haar pigmentatie behandeling
  • Micro hair pigmentation behandeling
  • Tricopigmentatie behandeling
  • Scalp pigmentatie behandeling
  • Haar tattoo of haar tatoeage behandeling

MHP behandeling of micro haar pigmentatie behandeling FAQ

Overweegt u een MHP behandeling? Enkele vragen over een MHP behandeling worden regelmatig gesteld. Hieronder vindt u een overzicht van de meest voorkomende vragen. De vragen worden kort en bondig beantwoord.

1. Wat is een MHP behandeling of micro haar pigmentatie behandeling?

Micro Haar Pigmentatie is een innovatieve, niet-chirurgische behandeling die een oplossing biedt om kaalheid, haaruitval en kale plekken te camoufleren. Tijdens een MHP behandeling wordt gekleurd hypoallergeen permanent pigment in de hoofdhuid aangebracht. Hierdoor ontstaat het idee van natuurlijke haarstoppeltjes.

2. Hoe werkt een MHP behandeling?

Met speciaal ontwikkelde apparatuur waaraan een ultradunne, korte, naald is bevestigd brengt de MHP specialist het pigment aan in de hoofdhuid. De behandeling lijkt enigszins op tatoeëren. De pigmenten worden in de bovenste huidlaag aangebracht en door de verfijnde apparatuur wordt voorkomen dat de pigmenten in elkaar overlopen. Het is een behandeling die de nodige ervaring vereist om een goed resultaat te bereiken. Afhankelijk van het aantal hoofdzones dat bij u behandeld wordt duurt een MHP behandeling tussen de 3 en 8 uur.

3. Ben ik geschikt voor een MHP behandeling?

Micro haar pigmentatie is een innovatieve techniek die geschikt is voor zowel mannen als vrouwen die te maken hebben met ongewenste haaruitval en/of kaalheid. De behandeling is breed inzetbaar. Zo kan de behandeling ook een oplossing bieden aan Alopecia areata patiënten waarbij de aandoening onder controle is. Pleksgewijze kaalheid kan gecamoufleerd worden, een dunner wordende haardos wordt optisch voller. Micro haar pigmentatie kan ook toegepast worden om littekens te verbergen. Uw geschiktheid wordt bepaald door een MHP specialist.

4. Wat zijn de verschillen tussen micro haar pigmentatie en een tatoeage?

De apparatuur en de MHP behandeling zelf hebben veel weg van een tatoeage. Toch zijn er verschillen. De naalden die bij MHP gebruikt worden zijn fijner en korter dan tatoeage naalden en het pigment wordt minder diep in de huid aangebracht. Het pigment dat gebruikt wordt bij een micro haar pigmentatie behandeling verschilt eveneens van de inkt die gebruikt wordt bij een tatoeage.

5. Wat kan ik verwachten na afloop van een MHP behandeling?

Direct na afloop van de MHP behandeling kunt u de kliniek verlaten. Roodheid en lichte zwellingen kunnen zich voordoen bij de behandelde hoofdhuid. Dit zijn normale verschijnselen waar u zich geen zorgen over hoeft te maken. Van napijn is in de meeste gevallen geen sprake. Heeft u toch hoofdpijn? Gebruik dan een pijnstiller zoals paracetamol. Uw hoofdhuid herstelt in de dagen en weken na de MHP behandeling. Dit herstel kan gepaard gaan met jeuk en huidschilfertjes. Laat de huidschilfers zitten tot ze vanzelf loslaten. Als u te hard krabt kunt u de huid beschadigen en dit kan een negatief effect hebben op het herstel en het eindresultaat.

6. Welke resultaten worden bereikt met een MHP behandeling?

Micro haar pigmentatie resultaten zijn meteen na afloop van de behandeling zichtbaar. In eerste instantie kunnen de kleuren wat vaag lijken. Met het herstel van de hoofdhuid worden ook de kleuren intenser. Na een week is de kleur al flink verbeterd. Een klein percentage van het aangebrachte pigment wordt afgebroken, dit komt door het genezings- en herstelproces van de huid. Optimale resultaten hebben meerdere behandelsessies nodig.

7. Hoe weet ik hoeveel behandelingen ik nodig heb?

Hoeveel behandeling in uw situatie nodig zijn wordt bepaald door de MHP specialist. Iedereen is anders en iedereen reageert anders op de behandeling. Na de eerste behandeling wordt een gedeelte van het aangebrachte pigment afgebroken. Veel mannen en vrouwen zien na de tweede behandelsessie een grote verbetering van het resultaat. De derde behandeling wordt dan als touch-up gezien. Het kan echter ook voorkomen dat u een of meerdere aanvullende behandelingen nodig heeft.

8. Hoelang duurt een MHP behandeling?

Micro haar pigmentatie is een langdurige behandeling die met zorg en nauwkeurigheid wordt uitgevoerd. De exacte behandelduur hangt af van de complexiteit van de behandeling. Het aantal hoofdzones dat u laat behandelen is hierin van belang. Een gemiddelde behandeling duurt 3 tot 8 uur. Het kan echter voorkomen dat een behandelend specialist beslist om uitgebreide MHP behandelingen over meerdere, aaneengesloten, dagen te verspreiden.

9. Is een MHP behandeling pijnlijk?

Micro haar pigmentatie wordt door de meeste mensen niet als echt pijnlijk ervaren. De behandeling heeft geen plaatselijke of algehele verdoving nodig. Heeft u een lage pijngrens of ziet u erg op tegen de MHP behandeling? U kunt de hoofdhuid voorafgaand aan de behandeling insmeren met een verdovende crème. De specialist kan het advies geven om vooraf paracetamol te nemen. Hierdoor wordt het gevoel tot een minimum beperkt. Eventuele napijn verdwijnt in de regel snel na afloop van de behandeling.

10. Hoe verzorg ik mijn hoofdhuid na een MHP behandeling?

Om een positief eindresultaat te krijgen is het belangrijk om de tips en adviezen van de MHP specialist op te volgen. Uw hoofdhuid herstelt zich een tot twee weken na de ingreep. De eerste 48 tot 72 uur na de MHP behandeling is uw hoofdhuid rood en soms geïrriteerd. Was uw haar en hoofdhuid niet. Loop ook niet zonder bescherming door een flinke regenbui. Gebruik een verzorgende lotion en/of crème zoals aanbevolen door de MHP kliniek. De eerste tien dagen stelt u uw hoofd niet bloot aan de zon en maakt u geen gebruik van de zonnebank, maar gaat u ook niet naar de sauna en/of het zwembad. Na tien tot veertien dagen kunt u alle dagelijkse activiteiten en bezigheden weer uitvoeren.

11. Wat zijn de voordelen van een MHP behandeling?

Micro haar pigmentatie is geschikt voor mannen en vrouwen. In tegenstelling tot andere behandelingen bij haaruitval en/of kaalheid hoeft u niet over zogenaamd donormateriaal te beschikken om in aanmerking te komen voor de behandeling. Daarnaast kunnen ook mannen en vrouwen die te maken hebben met Alopecia areata voor MHP kiezen. De resultaten van de MHP behandeling zijn meteen zichtbaar. Micro haar pigmentatie biedt langdurige resultaten en de kosten van de ingreep zijn te overzien.

12. Heeft een MHP behandeling nadelen?

MHP is een veilige niet-chirurgische behandeling. Echte nadelen heeft de behandeling niet. Het kan voorkomen dat de pigmenten niet goed aanslaan. Mede daarom is het belangrijk om de nazorg adviezen goed op te volgen. De lange behandelduur kan als een nadeel gezien worden.

13.Wanneer kan ik geen MHP behandeling ondergaan?

Alhoewel MHP een geschikte behandeling is voor een brede doelgroep komt niet iedereen automatisch in aanmerking. U laat beter geen MHP behandeling uitvoeren op verse littekens die jonger dan een jaar zijn. Heeft u in het voorbije jaar bestraling ondergaan, waarbij de hoofdhuid is behandeld? Ook dan wacht u beter nog even voordat u een MHP behandeling overweegt. De behandelend specialist zal tijdens het intakegesprek informeren naar eventueel medicijngebruik. Wees hierin eerlijk en neem eventuele verpakkingen mee. Met name het gebruik van bloedverdunners kan effect hebben op het resultaat.

14. Wat zijn de kosten van een MHP behandeling?

De uiteindelijke kostprijs van een MHP behandeling verschilt per aanbieder. Specialisten zijn vrij om eigen tarieven te bepalen. De tarieven zijn vrijwel zonder uitzondering gebaseerd op het aantal hoofdzones dat behandeld wordt. Daarnaast telt soms ook het aantal behandelsessies dat bij de prijs is inbegrepen mee. MHP kliniek hanteert betaalbare tarieven die beginnen bij € 590 en oplopen tot € 2.295. Bij de tarieven zijn drie behandelsessies inbegrepen. U bent zeker van een mooi resultaat. Tijdens het intakegesprek wordt uw hoofdhuid nauwkeurig bekeken en geeft de MHP specialist een advies over het aantal te behandelen hoofdzones.

15. Worden de kosten door mijn zorgverzekeraar vergoed?

MHP behandelingen worden slechts in enkele gevallen vergoed. De meeste mensen kiezen om cosmetische redenen voor een behandeling. Ondergaat u een MHP behandeling als gevolg van brandwonden en/of een ongeluk? Dan is het soms mogelijk om een vergoeding te krijgen. U dient hiervoor aan strikte voorwaarden te voldoen en de nodige documenten te overleggen. Welke voorwaarden van toepassing zijn staat vermeld in de polisvoorwaarden van uw zorgverzekering.

16. Kan ik een MHP behandeling in termijnen betalen?

Cosmetische behandelingen zijn vaak kostbaar. Zeker als de zorgverzekeraar geen volledige of gedeeltelijke kostenvergoeding verstrekt, kan het voorkomen dat u het bedrag niet in een keer kunt missen. Het is mogelijk om via een kredietverstrekker, zoals Cosmetic Finance, de MHP behandeling in termijnen te betalen. De maandelijkse termijnen lost u af aan de kredietmaatschappij. Voordat u een lening afsluit is het goed om te weten dat een kredietverstrekker onder meer rentekosten in rekening brengt.

17. Wat zijn de risico’s van een MHP behandeling?

Micro haar pigmentatie heeft, net als andere cosmetische behandelingen, een zekere kans op het ontstaan van bijwerkingen en complicaties. Laat de MHP behandeling uitvoeren door een ervaren MHP specialist. Het is een innovatieve techniek die voor een goed resultaat met uiterste precisie dient te worden toegepast. Normale bijwerkingen na een behandeling zijn roodheid en lichte zwellingen van het behandelde hoofdgebied. Geef uw hoofdhuid de tijd om te herstellen. Vermijd hard krabben waardoor wondjes kunnen ontstaan. Wondjes genezen soms slecht en geven een kans op infecties en littekentjes. Als de hoofdhuid rood blijft en niet goed geneest neem dan altijd direct contact op met de kliniek waar de behandeling heeft plaatsgevonden.

Gratis en vrijblijvend een consult inplannen bij onze kliniek?

Wilt u na het lezen van de tekst ‘MHP behandeling of micro haar pigmentatie behandeling’ een gratis en vrijblijvend consult inplannen? Dit kan via het contactformulier. Het betreft een kennismakingsgesprek met de MHP specialist van onze kliniek. U kunt tijdens het consult uw wensen voorleggen en eventuele vragen stellen. Er wordt direct een offerte op maat gemaakt, zodat u ook op de hoogte bent van de micro haar pigmentatie kosten. Ook op de website van onze samenwerkingspartner de Haarstichting kunt u meer informatie vinden over dit onderwerp.