Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Micro haar pigmentatie of haartransplantatie?

U bent ontevreden over uw haarsituatie en wilt u hier iets aan doen. Twee behandelingen die vaak worden toegepast, zijn MHP en de haartransplantatie. Maar wat is u beter voor u? Micro haar pigmentatie of haartransplantatie? Beide behandelingen hebben zo hun voor- en nadelen. Wanneer u een goede keuze wilt maken, is het belangrijk dat u deze voor- en nadelen goed tegen elkaar afweegt. Op deze manier kunt u een beter beeld krijgen en goed kiezen.

Wat is duurder, micro haar pigmentatie of haartransplantatie?

Om deze vergelijking goed te kunnen maken, worden de gemiddelde prijzen van een behandeling in Nederland genomen. Voor een micro haar pigmentatie behandeling wordt in Nederland gemiddeld tussen de 590 en 2.295 euro gevraagd. De micro haar pigmentatie kosten zijn onder andere afhankelijk van de grootte van de behandeling. Heeft u een groot gebied dat behandeld moet worden? Dan zijn de kosten meestal hoger dan bij een klein gebied. Dit geldt ook voor de haartransplantatie behandeling. Hoe groter het gebied, hoe hoger de kosten. Bij een groter gebied zijn namelijk meer grafts nodig die getransplanteerd worden. Voor meer grafts wordt een hoger prijs betaald. De kosten van een micro haar pigmentatie behandeling zijn dus over het algemeen lager dan een haartransplantatie, waar de prijzen vaak beginnen bij 3.000 euro en kunnen oplopen tot meer dan 10.000 euro.

Micro haar pigmentatie of haartransplantatie?
Micro haar pigmentatie of haartransplantatie?

Wat geeft sneller resultaat, micro haar pigmentatie of haartransplantatie?

Bij veel mensen wordt voor de uiteindelijke keuze ook het volgende meegewogen: Wat geeft een sneller resultaat, micro haar pigmentatie of haartransplantatie? Bij een micro haar pigmentatie behandeling is er meestal direct na de behandeling al een mooi resultaat te zien. De huid kan wel nog een klein beetje rood zijn, maar dit trekt snel weg. Bij een haartransplantatie is het uiteindelijke resultaat pas na 12 maanden te zien. Veel mensen vinden het erg vervelend dat dit zo lang duurt, maar deze periode hebben de getransplanteerde haren nodig om weer goed te groeien.

Wat heeft een kortere hersteltijd, micro haar pigmentatie of haartransplantatie?

De hersteltijd van een micro haar pigmentatie behandeling is erg kort. Eigenlijk kan vrijwel direct na de behandeling alles weer worden gedaan. Bovendien is er vrijwel direct na de behandeling ook niets meer van de behandeling te zien. Bij een haartransplantatie is dit niet het geval. Tegenwoordig wordt vooral de FUE haartransplantatie behandeling uitgevoerd. Deze methode heeft al een kortere hersteltijd dan de FUT haartransplantatie, waarbij een groot litteken achter blijft. Bij de FUE haartransplantatie is de behandeling meestal ongeveer 2 weken zichtbaar. Na 2 weken zijn de korstjes weg en is de roodheid veelal weggetrokken. Deze roodheid kan in bepaalde gevallen echter een aantal maanden aanblijven.

Nog meer verschillen tussen micro haar pigmentatie en haartransplantatie?

Er bestaan natuurlijk nog meer verschillen tussen deze 2 behandelingen. Twijfelt u over wat voor u het beste is? Wij werken ook samen met diverse haartransplantatie specialisten. Daarnaast beschikken wij zelf ook over veel kennis over deze behandeling. Niet iedereen komt voor een haartransplantatie in aanmerking, als bijvoorbeeld het donorgebied te klein is. We bespreken dit graag tijdens een gratis en vrijblijvend consult. We kunnen u dan adviseren over de mogelijkheden.

Gerelateerde keywords:

  • Micro haar pigmentatie of haartransplantatie?
  • Micro hair pigmentation of haartransplantatie?
  • Tricopigmentatie of haartransplantatie?
  • Scalp pigmentatie of haartransplantatie?
  • Haar tattoo of haar tatoeage of haartransplantatie?
  • MHP of haartransplantatie?

Gratis en vrijblijvend een consult inplannen bij onze kliniek?

Wilt u na het lezen van de tekst ‘micro haar pigmentatie of haartransplantatie’ een gratis en vrijblijvend consult inplannen? Dit kan via het contactformulier. Het betreft een kennismakingsgesprek met de MHP specialist van onze kliniek. U kunt tijdens het consult uw wensen voorleggen en eventuele vragen stellen. Er wordt direct een offerte op maat gemaakt, zodat u ook op de hoogte bent van de micro haar pigmentatie kosten.