Skip to content Skip to sidebar Skip to footer
Micro haar pigmentatie of een haarwerk / pruik.

Zowel voor micro haar pigmentatie behandelingen als haarwerken en pruiken, zijn talloze mogelijkheden. De vraag wat beter voor iemand is, micro haar pigmentatie of een haarwerk / pruik, komt echter regelmatig voorbij. Om deze vraag goed te kunnen beantwoorden, is het belangrijk om meer te weten over beide onderwerpen.

Welke mogelijkheden bestaan er voor een haarwerk of pruik?

Tegenwoordig is een haarwerk of pruik vrijwel niet meer van echt te onderscheiden. Een haarwerk of pruik wordt meestal aangeschaft via een haarwerkspecialist. Er bestaan twee keurmerken voor haarwerkspecialisten. Het langst bestaande en meest strenge keurmerk is het SEMH certificaat. De haarwerkspecialist wordt op een groot aantal vlakken getest. Dankzij deze test wordt het duidelijk of deze organisatie geschikt is om een haarwerk bij af te nemen.

Kent u het verschil tussen een haarwerk en een pruik? Een haarwerk is meestal van echt haar. Er wordt over het algemeen onderscheid gemaakt tussen Europees haar en Aziatisch haar. Een pruik is van synthetisch haar. Over het algemeen is het verschil als volgt: Haarwerken van echt haar worden vooral gedragen door vrouwen met een haarziekte. Pruiken worden vaak tijdelijk gedragen door mensen die worden behandeld voor kanker. Door de chemokuur raakt de desbetreffende persoon het haar kwijt. Na de chemokuur groeit dit haar weer terug.

Wellicht dat het nu al iets duidelijker is, wat beter geschikt is voor u. Micro haar pigmentatie of een haarwerk of pruik. De term micro haar pigmentatie is nog relatief nieuw. Het wordt ook wel stoppel tattoo of haar tattoo genoemd.

Micro haar pigmentatie of een haarwerk of pruik, wat past bij u?

Wanneer micro haar pigmentatie en een haarwerk of pruik met elkaar wordt vergeleken, valt uiteraard direct op dat er grote verschillen zijn. Beide methoden om haaruitval te camoufleren, hebben voordelen en nadelen. Er zijn bijvoorbeeld behoorlijk veel vrouwen die naast het dragen van een haarwerk kiezen voor micro haar pigmentatie. Wanneer het haarwerk wordt afgezet, lijkt het dan net alsof de vrouw wel erg kort haar heeft. Een haarwerk of pruik hoeft micro haar pigmentatie dus niet uit te sluiten. Denk daarom altijd goed na over wat uw wensen zijn. Over het algemeen kiezen er meer mannen voor micro haar pigmentatie. Daartegenover staat dat meer vrouwen voor een haarwerk of pruik kiezen.

Dit is uiteraard logisch te verklaren. Bij mannen is het ‘normaal’ als ze hun haar gemillimeterd hebben. Bij vrouwen is het ‘normaal’ om langer haar te hebben.

Twijfelt u nog tussen micro haar pigmentatie of een haarwerk of pruik? We adviseren u graag over de mogelijkheden. U kunt langskomen voor een gratis en vrijblijvend consult.

Gerelateerde keywords:

  • Micro haar pigmentatie of een haarwerk / pruik?
  • Micro hair pigmentation of een haarwerk / pruik?
  • Tricopigmentatie of een haarwerk / pruik?
  • Scalp pigmentatie of een haarwerk / pruik?
  • Haar tattoo of haar tatoeage of een haarwerk / pruik?
  • MHP behandeling of een haarwerk / pruik?

Gratis en vrijblijvend een consult inplannen bij onze kliniek?

Wilt u na het lezen van de tekst ‘micro haar pigmentatie of een haarwerk / pruik’ een gratis en vrijblijvend consult inplannen? Dit kan via het contactformulier. Het betreft een kennismakingsgesprek met de MHP specialist van onze kliniek. U kunt tijdens het consult uw wensen voorleggen en eventuele vragen stellen. Er wordt direct een offerte op maat gemaakt, zodat u ook op de hoogte bent van de micro haar pigmentatie kosten.