Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Het is mogelijk dat u het van een bekende heeft gehoord. Het is echter ook mogelijk dat u ons via internet heeft gevonden. Haar op hoofd tatoeëren is een term waar steeds vaker op wordt gezocht. Eigenlijk is dit alleen niet de juiste term. De juiste term voor deze behandeling is de micro haar pigmentatie behandeling. De MHP behandeling is een ingreep die steeds populairder wordt bij mensen die dun haar hebben of kaal zijn. De belangrijkste redenen van de toenemende populariteit zijn het directe resultaat en de scherpe prijzen. De prijzen van een MHP behandeling zijn vaak ruim de helft goedkoper dan bijvoorbeeld een haartransplantatie.

Haar op hoofd tatoeëren, wie kan dit?

Het is van essentieel belang dat u zich beseft dat niet zomaar iedereen deze behandeling kan uitvoeren. Deze behandeling moet worden uitgevoerd bij een kliniek, welke gespecialiseerd is in MHP. Deze behandeling is namelijk niet te vergelijken met bijvoorbeeld een tatoeage. Naast de andere pigmenten die gebruikt worden, is ook een speciale naald ontwikkeld voor MHP. Bovendien wordt er pigment aangebracht in een andere huidlaag dan bij een tatoeage.

Haar op hoofd tatoeeren.
Haar op hoofd tatoeëren.

Bestudeer voordat u deze behandeling ondergaat, altijd goed ervaringen van mensen die u zijn voorgegaan. Door deze micro haar pigmentatie ervaringen te bestuderen, is het mogelijk een beeld te vormen over de behandeling. Heeft u zich al verdiept in de voordelen en nadelen van de behandeling? Weet u hoe de voorzorg en nazorg instructies voor micro haar pigmentatie zijn? En weet u welke soort pigment voor u het beste kan worden gebruikt? Dergelijke vragen kunt u natuurlijk ook voorleggen aan één van de specialisten van de MHP kliniek.

Hoop op hoofd tatoeëren kosten

De kosten voor ‘haar op het hoofd tatoeëren’ kunnen sterk verschillen. De kosten zijn onder andere afhankelijk van de grootte van het te behandelen gebied. Hoe groter het kalende of kale gebied, hoe hoger de kosten zullen zijn. Daarnaast verschillende kosten ook per land en per kliniek. Over het algemeen kunt u er op rekenen dat de kosten tussen de 590 en 2.295 euro zullen liggen.

Heeft u last van haaruitval, kale plekken of bent u al grotendeels kaal? Bent u op zoek naar een middel tegen haaruitval, maar bent u niet thuis in wat er voor u mogelijk is? Wij zetten hieronder graag voor u het één en ander op een rijtje.

Preventief middel tegen haaruitval

Wie kent ze niet, de reclames met producten en shampoos die beweren hét middel tegen haaruitval te hebben. Veelal zijn het producten waarvan de wetenschappelijke bewijslast niet onomstotelijk bewezen is. Of is het effect zo minimaal dat u er nauwelijks resultaat van ondervindt. Vervelend, want u had wellicht hoge verwachtingen. Bovendien wordt voor dergelijke producten doorgaans flink geld gevraagd.

Effect middel tegen haaruitval is afhankelijk van de oorzaak

Bent u op zoek naar een middel tegen haaruitval dat wel werkt, dan is het allereerst belangrijk dat u bij uzelf te rade gaat wat de oorzaak is. Soms is de oorzaak voor uw plotse haaruitval vrij eenvoudig te achterhalen. Moet u vanwege een ziekte medicijnen gebruiken of een chemokuur ondergaan, dan kan dit effect hebben op uw haargroei. Maar de oorzaak is niet altijd even snel te achterhalen. Dan is het zinvol om een afspraak met uw huisarts, dermatoloog of haarspecialist te maken. Bij voorkeur wacht u daar niet te lang mee. Hoe langer u wacht met behandelen, hoe minder opties uiteindelijk nog effect zullen hebben.

Is uw haaruitval genetisch bepaald, dan kan haaruitval niet altijd voorkomen worden. Er zijn echter wel middelen op de markt die het proces kunnen vertragen. Bijvoorbeeld Minoxidil, Finasteride (enkel voor mannen) of Duterastide. Deze geneesmiddelen werken niet voor iedereen even goed. Bovendien is het effect van haargroeimiddelen veelal preventief te noemen. Dit betekent: hoe sneller u erbij bent, hoe groter de kans op effect.

Sommige mensen hebben last van haaruitval als gevolg van stress, bepaalde eetgewoonten, het gebruik van medicijnen of vanwege hormoonschommelingen. Ook een haarziekte of psychische aandoening kan een oorzaak zijn voor haaruitval. Denk bijvoorbeeld aan Alopecia Areata (pleksgewijze kaalheid) of het dwangmatig uittrekken van haren (Trichotillomanie). Een middel tegen haaruitval van dit type kan al gevonden worden in het wegnemen van de externe oorzaak. Maar soms kan de haaruitval van tijdelijk naar chronisch evolueren met een langdurig verlies van haar als resultaat.

Persoonlijke behandeling en middel tegen haaruitval

Er zijn verschillende haarmiddelen op de markt gebracht. Ze zijn echter niet allemaal effectief. En áls een middel tegen haaruitval al wetenschappelijk bewezen resultaten biedt, wil dat nog niet zeggen dat dit bij u ook zo is. Een behandeling en middel tegen haaruitval is per definitie altijd persoonlijk. De behandeling zal worden afgestemd op de ernst van uw haarverlies en uw persoonlijke wensen.

Grofweg zijn er 4 categorieën van haarmiddelen te onderscheiden. Ten eerste de DiHydroTestosteron-remmers als Finasteride, Dutasteride en Saw Palmetto. Een dergelijk middel tegen haaruitval kan helpen bij erfelijke kaalheid (Alopecia Androgenetica). Ten tweede zijn er de zogeheten topische lotions zoals Minoxidil, Nanoxidil, Aminexil en Astressin-B. Ten derde zijn er shampoo’s die de haargroei stimuleren. Deze shampoo’s, zoals Regenepure en Revita, zijn vaak op basis van Ketoconazole samengesteld. Ten vierde is er nog de Low Level Laser Therapie, waarbij een laserhelm of laserkam de haargroei stimuleert.

Het is niet ondenkbaar dat uw persoonlijk behandelplan meerdere middelen zal bundelen, om zo de oorzaken van uw haarverlies efficiënter te kunnen adresseren. Dit toont meteen ook het belang aan van een goede, kundige haarspecialist!

Drastischer middel tegen haaruitval

Iets drastischer in aanpak, is bijvoorbeeld een behandeling met Mesotherapie of haar op hoofd tatoeëren. Middels een ‘mesogun’ worden series van micro-injecties net onder de opperhuid van uw hoofdhuid ingebracht. Deze injecties bevatten een mix van natuurlijke ingrediënten, bouwstoffen en anti-oxidanten, die erop gericht zijn uw haargroei weer te stimuleren.

Ook kunt u misschien een LED lichttherapie overwegen. Middels lichttherapie worden de bloedcirculatie en celfuncties van uw huid gestimuleerd, waardoor deze zich herstellen. Slapende en niet goede functionerende haarwortelcellen worden gereactiveerd.

Bieden geen van alle methoden het gewenste effect? Dan is misschien een haartransplantatie, micro haar pigmentatie op haar op hoofd tatoeëren een optie voor u.

Naar een efficiënt middel tegen haaruitval 

Wenst u een preventief middel tegen haaruitval en / of bent u op zoek naar een methode om uw haar weer terug te krijgen? We geven u hier graag advies over.

Haar op hoofd tatoeëren FAQ

Overweegt u een micro haar pigmentatie behandeling? Enkele vragen over haar op hoofd tatoeëren worden regelmatig gesteld. Hieronder vindt u een overzicht van de meest voorkomende vragen. De vragen worden kort en bondig beantwoord.

1. Wat is haar op hoofd tatoeëren?

Een haar tattoo is een andere benaming voor micro haar pigmentatie. Het is een innovatieve techniek die lijkt op de traditionele tatoeage. Haar op hoofd tatoeëren biedt een oplossing bij kaalheid, littekens en kale plekken. Met behulp van permanent pigment worden niet van echt te onderscheiden haarstoppeltjes in uw hoofdhuid aangebracht. De behandeling biedt uitstekende, langdurige resultaten en is geschikt voor een grote groep mensen.

2. Hoe werkt haar op hoofd tatoeëren?

In eerste instantie lijkt micro haar pigmentatie erg op een tatoeage. Hier komt ook de omschrijving haar op hoofd tatoeëren vandaan. De behandeling wordt toegepast met geavanceerde apparatuur met op de kop een ultradunne, korte naald. Gekleurd pigment wordt in de bovenste huidlaag aangebracht. De dunne, korte naaldjes zorgen ervoor dat de pigmenten niet in elkaar overlopen en op natuurgetrouwe haarstoppeltjes lijken. Afhankelijk van het aantal hoofdzones dat u laat behandelen is micro haar pigmentatie een behandeling die meerdere aaneengesloten uren duurt.

3. Ben ik geschikt om haar op hoofd te laten tatoeëren?

Tricopigmentatie is een niet-chirurgische behandeling die bij een grote groep mensen kan worden toegepast. Komt u door vergevorderde kaalheid niet in aanmerking voor een haartransplantatie? Micro haar pigmentatie geeft uw kalende hoofd een verzorgde ‘shaven look’. Dunner wordend haar wordt met micro haar pigmentatie optisch voller gemaakt. Pleksgewijze kaalheid, alopecia areata, kan ook met tricopigmentatie behandeld worden. De aandoening dient dan wel onder controle te zijn. Regelmatig wordt micro haar pigmentatie toegepast op littekens die na een haartransplantatie zijn achter gebleven. Overleg, indien van toepassing, altijd uw voornemen voor micro haar pigmentatie met uw behandelend arts.

4. Hoe ziet mijn hoofd eruit na de MHP behandeling?

Micro haar pigmentatie is een langdurige, niet-chirurgische behandeling. De behandeling wordt zonder algehele of plaatselijke verdoving uitgevoerd met behulp van een ultrafijne naald. Na afloop van de behandeling kunt u de kliniek verlaten. De behandelde hoofdhuid kan rood en licht gezwollen zijn. In de dagen na de behandeling verdwijnen zowel de zwellingen als de verkleuringen. Het is belangrijk uw huid tijd te geven om te herstellen. Volg de instructies van de arts op en vergroot zo het optimale resultaat. Doorgaans duurt de herstelperiode zo’n 7 tot 10 dagen.

5. Welke resultaten kan ik van haar op hoofd tatoeëren verwachten?

Tricopigmentatie biedt uitstekende resultaten bij een dunner wordende haardos en een volledig kale schedel. Micro haar pigmentatie is bovendien geschikt voor Alopecia areata patiënten. De kale plekken worden gecamoufleerd met behulp van permanent pigment. Al direct na de eerste behandelsessie ziet u resultaat. De kleuren lijken in eerste instantie wat vaag, dit is na een week al sterk verbeterd. Als gevolg van het natuurlijke huidherstelproces wordt een gedeelte van het aangebrachte pigment afgestoten. Om een optimaal resultaat te bereiken zijn meerdere behandelsessies nodig. De meeste mannen en vrouwen hebben na de tweede behandeling een uitstekend resultaat bereikt. Een derde behandeling dient in de regel als touch-up. Het kan echter ook voorkomen dat u aanvullende behandelingen nodig heeft.

6. Is haar op hoofd tatoeëren een pijnlijke behandeling?

Nee, de meeste mensen die een micro haar pigmentatie behandeling ondergaan ervaren de ingreep niet zozeer als pijnlijk. Het aanprikken van de huid wordt eerder als irritant ervaren. Indien u een lage pijngrens heeft, angstig bent voor naalden en/of opziet tegen de behandeling kunt u uw hoofdhuid insmeren met verdovende crème. Ook kunt u voor de behandeling een pijnstiller nemen. Na afloop van de MHP behandeling kan lichte napijn voorkomen, u deze kunt u bestrijden met een paracetamol.

7. Heb ik invloed op het resultaat van haar op hoofd tatoeëren?

Van de MHP specialist ontvangt u adviezen voor een vlot herstel. Door de tips op te volgen heeft u directe invloed op het eindresultaat. Uw hoofdhuid heeft tijd nodig om te herstellen. Het is mogelijk dat er korstjes gevormd worden op de plaatsen waar de naald uw huid heeft aangeprikt. Blijf van de korstjes af en vermijd dat door krabben uw huid wondjes krijgt die slecht genezen. De eerste 48 tot 72 uur kunt u de hoofdhuid beter niet wassen. Gebruik verzorgende lotion en/of crème zoals door de MHP specialist geadviseerd. Stel uw hoofdhuid de eerste twee weken niet bloot aan het felle zonlicht of gebruik een verzorgende crème met hoge SPF factor.

8. Hoeveel behandelingen van haar op hoofd tatoeëren heb ik nodig?

Tricopigmentatie is een persoonlijke behandeling. Hoeveel behandelsessies u nodig heeft om een optimaal resultaat te behalen kan door een MHP specialist geadviseerd worden. Dit advies wordt gegeven tijdens een intakegesprek. Uw hoofdhuid wordt nauwkeurig bekeken. Naast een advies voor het aantal hoofdzones dat u kunt laten behandelen kan de specialist een nauwkeurige inschatting maken van het aantal behandelsessies. De meeste mensen hebben uitstekende resultaten na twee tot drie behandelsessies.

9. Welke voordelen heeft haar op hoofd tatoeëren?

Micro haar pigmentatie is voor een grote groep mannen en vrouwen een geschikte behandeling bij ongewenste haaruitval en kaalheid. U hoeft niet over lichaamseigen donormateriaal te beschikken en ook bij een aandoening als Alopecia areata is MHP mogelijk. De eerste resultaten zijn na afloop van de eerste behandelsessie zichtbaar. In tegenstelling tot andere cosmetische behandelingen bij haaruitval, zoals een haartransplantatie, is micro haar pigmentatie veelal goedkoper.

10. Hoe lang duurt haar op hoofd tatoeëren?

Tricopigmentatie is een langdurige behandeling die voor een goed resultaat met uiterste precisie en nauwkeurigheid dient te worden uitgevoerd. Laat micro haar pigmentatie altijd uitvoeren door een ervaren MHP specialist die op de hoogte is van de nieuwste ontwikkelingen. Afhankelijk van het aantal hoofdzones dat u laat behandelen ligt de behandeltijd gemiddeld tussen 3 en 8 uur. Soms wordt een complexe behandeling over meerdere behandeldagen verspreid. Vooraf kan de MHP specialist een inschatting maken over de verwachte behandeltijd.

11. Kan ik een litteken verbergen met behulp van haar op hoofd tatoeëren?

Ja, micro haar pigmentatie is een veelvuldig toegepaste behandeling bij de camouflage van littekens. Littekens hebben meerdere oorzaken. Van ongevallen en operatie tot een haartransplantatie waarbij een litteken is achtergebleven. Het gekleurde permanente pigment camoufleert het litteken zodat het niet langer zichtbaar is. Een van de voorwaarden voor MHP op een litteken is dat het litteken niet jonger is dan een jaar. Verse littekens moeten eerst herstellen voordat ze behandelt kunnen worden. Meer advies krijgt u van een MHP specialist.

12. Wat zijn de kosten om haar op mijn hoofd te laten tatoeëren?

Cosmetische behandelingen zijn bekend om de vaak hoge kostenplaatjes. Micro haar pigmentatie is een niet-chirurgische behandeling die weliswaar goedkoper is dan bijvoorbeeld een haartransplantatie, maar waar zeker een behoorlijke prijs aan vast zit. Hoeveel een behandeling exact kost hangt af van het aantal hoofdzones dat u laat behandelen, het aantal behandelsessies dat plaats vindt, het soort pigment dat wordt gebruikt en bij welke kliniek u de behandeling uit laat voeren. Prijsvergelijken loont vaak de moeite. MHP kliniek hanteert scherpe tarieven voor tricopigmentatie. Afhankelijk van de complexiteit van de behandeling betaalt u tussen de € 590 en € 2.295.Bij deze tarieven zijn drie behandelsessies inbegrepen.

13. Vergoed mijn zorgverzekeraar de kosten als ik haar op mijn hoofd laat tatoeëren?

Helaas vergoeden zorgverzekeraars de kosten voor micro haar pigmentatie doorgaans niet. De meeste behandelingen hebben een cosmetische achtergrond, waardoor ze niet voor vergoeding in aanmerking komen. Tricopigmentatie die u laat uitvoeren ten gevolge van brandwonden en/of een ongeval kan gedeeltelijk of volledig vergoed worden. Voor deze vergoeding zijn strikte voorwaarden van toepassing die per verzekeraar verschillen. Meer informatie kunt u terugvinden in de polisvoorwaarden van uw zorgverzekering of door contact op te nemen met de klantenservice van uw zorgverzekeraar.

14. Kan ik de kosten voor haar op hoofd tatoeëren in maandelijkse termijnen betalen?

Ja, met name de duurdere cosmetische behandelingen komen voor gespreide betaling in aanmerking. Als u een MHP behandeling overweegt, maar de kosten niet in een keer kunt betalen is het afsluiten van een kredietovereenkomst een optie. Cosmetic Finance is een kredietverstrekker, waarbij u op basis van uw maandelijkse inkomsten en uitgaven contact mee op kunt nemen. Stel uzelf daarbij wel de vraag of u gedurende langere tijd maandelijks herinnert wilt worden aan de cosmetische behandeling die u heeft ondergaan. Bovendien bent u naast het behandelbedrag ook bijkomende kosten verschuldigd.

15. Wat moet ik nog meer weten over haar op hoofd tatoeëren?

Micro haar pigmentatie is een veilige behandeling met een kleine kans op bijwerkingen. Volg altijd de instructies en adviezen van de behandelend MHP specialist op. Het is een innovatieve behandeltechniek die op unieke wijze uw dunner wordende haardos optisch verdicht, uw kalende hoofd een verzorgde ‘shaven-look’ geeft en die pleksgewijze kaalheid camoufleert. Laat u vrijblijvend voorlichten door verschillende klinieken, lees ervaringsverhalen van anderen en maak een weloverwogen beslissing. De beste resultaten worden bereikt door ervaren MHP specialisten die de techniek in de vingers hebben zitten en waar u met vertrouwen, op ontspannen wijze in de behandelstoel plaatsneemt.

Gratis en vrijblijvend een consult inplannen bij onze kliniek?

Wilt u na het lezen van de tekst ‘haar op hoofd tatoeëren’ een gratis en vrijblijvend consult inplannen? Dit kan via het contactformulier. Het betreft een kennismakingsgesprek met de MHP specialist van onze kliniek. U kunt tijdens het consult uw wensen voorleggen en eventuele vragen stellen. Er wordt direct een offerte op maat gemaakt, zodat u ook op de hoogte bent van de micro haar pigmentatie kosten. Ook op de website van onze samenwerkingspartner de Haarstichting kunt u meer informatie vinden over dit onderwerp.