Blog

Micro haar pigmentatie mannen

Geplaatst door:

Micro haar pigmentatie is voor zowel mannen als vrouwen geschikt. Er zijn echter wel belangrijke verschillen tussen een MHP behandeling bij mannen en een MHP behandeling bij vrouwen. Heeft u al eens op Google gezocht op ‘micro haar pigmentatie mannen‘? Mannen kiezen over het algemeen vaker voor de ‘shaven look’. Hoe deze behandeling er precies uit ziet, zullen we later verder toelichten.

Micro haar pigmentatie mannen.

Micro haar pigmentatie mannen.

Micro haar pigmentatie mannen en micro haar pigmentatie vrouwen

Er zijn over het algemeen drie mogelijkheden om de MHP behandeling toe te passen. Dit zijn micro haar pigmentatie voor:

  • Haarverdichting
  • Shaven look
  • Littekenbehandeling

Wanneer wordt gekozen voor haarverdichting, bestaan er eigenlijk weinig verschillen. Het idee van deze behandeling is dat het contrast tussen het haar en de hoofdhuid kleiner wordt. Haar oogt namelijk dun of iemand oogt kaal, wanneer de hoofdhuid zichtbaar is. Deze hoofdhuid wordt zichtbaarder op het moment dat het kleurcontrast groot is. Wanneer de hoofdhuid donkerder wordt gemaakt bij donker haar, wordt het kleurverschil minder groot. Hierdoor oogt het haar voller.

Littekenbehandeling werkt ook het zelfde. Zowel mannen als vrouwen kunnen op jonge of latere leeftijd littekens krijgen. Een bekend litteken bij mannen is het FUT litteken. Dit litteken komt ook wel eens voor bij vrouwen, maar er zijn minder vrouwen die hebben gekozen voor de FUT haartransplantatie vorm.

Shaven look bij micro haar pigmentatie mannen

Mannen kiezen over het algemeen vaker voor de shaven look. Hierbij wordt gemillimeterd haar nagebootst. Er worden minuscule stoppels nagebootst met de MHP behandeling. Een voordeel van de MHP behandeling is dat dit weer natuurlijk oogt. Het haar zal overal even vol zijn en er is geen sprake meer van grote inhammen. Hierdoor oogt iemand vaak direct jonger en vitaler. Veel mensen die wij behandeld hebben, worden hierdoor bovendien zekerder. Haaruitval kan iemand namelijk erg onzeker maken.

Denkt u er over na om een micro haar pigmentatie behandeling te ondergaan? We nodigen u van harte uit bij onze kliniek. U kunt dan al uw vragen en wensen aan één van onze specialisten voorleggen.

Micro haar pigmentatie mannen na haaruitval

Haaruitval mannen wordt over het algemeen als ‘normaler’ beschouwd dan haarverlies bij vrouwen. Sommige mannen doet het helemaal niks. Zij besluiten bijvoorbeeld zichzelf meteen een nieuwe look aan te meten en hun hele hoofdhuid kaal te scheren. Andere mannen hebben er meer moeite mee. Zij trachten hun haarverlies zoveel mogelijk te verbergen door bijvoorbeeld het dragen van een hoed, muts of pet. Of kiezen voor het dragen van een haarstukje.

Haaruitval mannen gemiddeld verloop

Haaruitval kan een negatieve invloed op uw zelfvertrouwen hebben. Uw haar kenmerkt immers uw gezicht en vormt onderdeel van uw gehele uitstraling. Maar liefst 85 procent van de mannen krijgt te maken met haarverlies voor hun vijftigste. Bij sommige mannen begint het kalen zelfs al voor hun 21ste jaar. Dit wordt ook wel Alopecia Prematura genoemd en is genetisch bepaald. Een gemiddelde persoon heeft normaliter zo’n 100.000 haren op zijn hoofd. Tot ongeveer de leeftijd van 30 jaar is het normaal dat u maximaal 50 haren per dag verliest. Tot 50 jaar maximaal 80 haren per dag en na uw vijftigste leeftijd maximaal 100 haren per dag. Dit gebeurt meestal verspreid over het hoofd, waardoor het in het begin niet eens echt opvalt.

Haaruitval mannen verloopt anders dan bij vrouwen. Bij mannen ontstaan er als eerste inhammen bij het voorhoofd of een kalende kruin. De meest voorkomende reden van haaruitval mannen is erfelijke haaruitval, ofwel Alopecia Androgenetica.

Oorzaken haaruitval mannen

Bij meer dan 95 procent van de mannen is haaruitval genetisch bepaald. Daarnaast hebben studies aangetoond dat er een relatie is tussen roken en een versnelde haaruitval mannen. Haaruitval mannen kent bovendien nog andere oorzaken. Zo kan een ziekte, verminderde werking van de schildklier of medicijngebruik tot haaruitval leiden. Daarnaast is ook de conditie van uw hoofdhuid bepalend voor de gezondheid van uw haar. Krijgt uw haar te weinig essentiële voedingsstoffen, zoals ijzer en vitaminen, aangevoerd, dan kan ook dit leiden tot haarverlies. Tot slot kan er ook sprake zijn van een haarziekte.

Last van haaruitval? Er is wat aan te doen!

Heeft u last van haaruitval, kale plekken of bent u al helemaal kaal? Voelt u zich er ongemakkelijk bij of beïnvloedt het zelfs in sterke mate uw leven? Dan wordt het misschien tijd om er iets aan te doen. Haaruitval bij mannen kan niet altijd voorkomen worden, maar het proces kan wel worden vertraagd of u kunt op zoek gaan naar een oplossing waardoor u uw haar weer terug krijgt. Micro haar pigmentatie bij mannen kan bijvoorbeeld een optie zijn.

Wellicht is het voor u duidelijk waardoor u last van haaruitval heeft. U weet bijvoorbeeld dat het erfelijk is of u heeft een chemokuur ondergaan. De oorzaak kan ook psychisch van aard zijn. Zo kan een periode van overmatige en / of langdurige stress leiden tot haaruitval. Maar er zijn ook mannen die het niet kunnen laten om hun haren uit te trekken, ook wel Trichotillomanie genoemd.
Maar soms kan de oorzaak u compleet onduidelijk zijn. U kunt bijvoorbeeld last hebben van een minder functionerende schildklier en hier nog niet vanop de hoogte zijn. Of misschien kan een bloedonderzoek aan het licht brengen dat u te weinig vitamines, mineralen of andere noodzakelijke bouwstoffen tot u neemt. Er zijn genoeg artsen, dermatologen, voedingsdeskundigen of zelfs psychologen die u kunnen helpen bij het achterhalen van de oorzaak van uw haarverlies.

Mogelijke behandelingen bij haaruitval mannen

De medische markt biedt tal van mogelijkheden om haaruitval mannen te lijf te gaan. Wilt u het proces van haaruitval vertragen? Een veel gebruikt medicijn is Minoxidil. Dit is een goedgekeurd medicijn dat haaruitval mannen sterk kan vertragen. Minoxidil wordt vaak in lotionvorm gebruikt. Ook zijn er heel wat mogelijkheden, die ervoor kunnen zorgen dat u uw haar weer terugkrijgt. Afhankelijk van uw wensen en verwachtingen, kan een haartransplantatiemethode of MHP behandeing voor u een passende oplossing zijn.

Naast haaruitval op uw hoofdhuid, kunt u dezelfde problemen ervaren in de regionen van uw snor of baard. De beharing ontbreekt bijvoorbeeld volledig of op een specifieke plek, of de dikte van de beharing is niet naar wens. Ook dan kan een transplantatie voor u de oplossing zijn.

Gerelateerde keywords:

  • Micro haar pigmentatie mannen
  • Micro hair pigmentation mannen
  • Tricopigmentatie mannen
  • Scalp pigmentatie mannen
  • Haar tattoo of haar tatoeage mannen
  • MHP mannen

Gratis en vrijblijvend een consult inplannen bij onze kliniek?

Wilt u na het lezen van de tekst ‘micro haar pigmentatie mannen’ een gratis en vrijblijvend consult inplannen? Dit kan via het contactformulier. Het betreft een kennismakingsgesprek met de MHP specialist van onze kliniek. U kunt tijdens het consult uw wensen voorleggen en eventuele vragen stellen. Er wordt direct een offerte op maat gemaakt, zodat u ook op de hoogte bent van de micro haar pigmentatie kosten. Ook op de website van onze samenwerkingspartner de Haarstichting kunt u meer informatie vinden over dit onderwerp.

0

Over de auteur:

Als directeur van de Haarstichting (www.haarstichting.nl - Edwin van Wooning MSc) heb ik een voorbeeldfunctie in de haarbranche. Mijn ervaringen deel ik graag met anderen. Ruim 10 jaar heb ik strijd gevoerd tegen mijn haaruitval. Ik heb allerlei behandelingen tegen haaruitval ondergaan. Haartransplantatie, haargroeimiddelen, PRP-behandelingen, micro haar pigmentatie en meer. Zowel de positieve als negatieve zaken omtrent deze behandelingen heb ik ervaren. Onder andere over de micro haar pigmentatie behandeling ben ik erg onder de indruk. De mogelijkheden zijn oneindig. Heeft u vragen? Neem gerust contact op. Ik sta u graag te woord.
  Related Posts
  • No related posts found.