Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Is micro haar pigmentatie pijnlijk? Dit is een vraag die regelmatig voorbij komt. Het is algemeen bekend dat een MHP behandeling vaak langer dan 4 uur duurt. Naast de ‘lange zit’ is het natuurlijk fijn als micro haar pigmentatie geen pijn doet. Om hier een beter beeld van te krijgen, is het verstandig u te verdiepen in deze behandeling.

Vinden mensen micro haar pigmentatie pijnlijk?

Wellicht heeft u zich al een beetje verdiept in de behandeling. Er wordt met een hele dunne naald pigment ingebracht in uw hoofdhuid. U kunt zich vast voorstellen dat micro haar pigmentatie gevoelig kan zijn. Dit is anders dan bijvoorbeeld een tatoeage. Bij een tatoeage wordt namelijk een grovere naald gebruikt. Daarnaast worden de pigmenten in een diepere huidlaag ingebracht bij een tatoeage. Hierdoor is MHP over het algemeen minder pijnlijk dan een tatoeage.

Micro haar pigmentatie pijnlijk.
Micro haar pigmentatie pijnlijk.

Hoe dit ervaren wordt door iemand, verschilt per persoon. Het gebeurt regelmatig dat iemand de micro haar pigmentatie behandeling niet als pijnlijk ervaart. Er zijn echter ook mensen die micro haar pigmentatie pijnlijk of als gevoelig ervaren. De ene persoon heeft simpelweg een hogere pijngrens dan de andere persoon. Bij de ene persoon is de huid bovendien gevoeliger dan bij de andere persoon. Over het algemeen wordt de behandeling echter wel als dragelijk ervaren.

Kan micro haar pigmentatie pijn worden verminderd?

Wij kiezen ervoor altijd de hoofdhuid niet te verdoven. Het is mogelijk om de dag zelf twee pijnstillers te nemen. Hierdoor vinden mensen de behandeling over het algemeen niet onprettig. Omdat het resultaat ook al snel zichtbaar wordt, let iedereen hier meer op dan op de gevoeligheid van de hoofdhuid.

Heeft u een bijzonder gevoelige huid? Bent u hierdoor bang dat micro haar pigmentatie pijnlijk is? U kunt er voor kiezen om een verdovende crème aan te brengen op de hoofdhuid. Dit doet u uiteraard voordat u de behandeling ondergaat. Mocht u bang zijn, dan kunt u dit altijd voorleggen tijdens het gratis en vrijblijvend consult.

Gerelateerde keywords:

  • Micro haar pigmentatie pijnlijk
  • Micro hair pigmentation pijnlijk
  • Tricopigmentatie pijnlijk
  • Scalp pigmentatie pijnlijk
  • Haar tattoo of haar tatoeage pijnlijk
  • MHP pijnlijk

Gratis en vrijblijvend een consult inplannen bij onze kliniek?

Wilt u na het lezen van de tekst ‘micro haar pigmentatie pijnlijk’ een gratis en vrijblijvend consult inplannen? Dit kan via het contactformulier. Het betreft een kennismakingsgesprek met de MHP specialist van onze kliniek. U kunt tijdens het consult uw wensen voorleggen en eventuele vragen stellen. Er wordt direct een offerte op maat gemaakt, zodat u ook op de hoogte bent van de micro haar pigmentatie kosten.