Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Micro haar pigmentatie bij lang haar of kort haar

Zowel mannen als vrouwen kunnen een micro haar pigmentatie behandeling uit laten voeren. Vaak kiest u voor een behandeling bij dunner wordend haar en/of kaalheid. Micro haar pigmentatie kan zowel bij kort als langer haar worden uitgevoerd. U bespreekt hiervoor de mogelijkheden met de behandelaar van uw keuze.

Haarlengte bij mannen en vrouwen

Vrouwen kiezen doorgaans voor een micro haar pigmentatie behandeling om dunner wordend haar optisch voller te laten lijken. Daarnaast is het een behandeling die uitkomst biedt bij pleksgewijze kaalheid. Dit maakt het mogelijk om ook met langer haar voor een MHP behandeling te kiezen. Daar staat tegenover dat het voor de meeste mannen vaak beter is om het haar tijdens de behandeling niet langer te hebben dan ongeveer 1 mm. In geval van vergevorderde kaalheid is dit doorgaans geen probleem. Wilt u zelf uw haar niet kort scheren dan is het mogelijk dat de behandelaar dat voor u doet. Uiteraard kan er veel besproken worden met betrekking tot uw wensen. Wilt u pertinent uw haar niet milimeteren dan is er altijd een mogelijkheid om de behandeling toch door te laten gaan. Het voordeel van een korte haardracht is dat de behandelaar dan het beste pigment kan uitzoeken dat bij uw eigen haarstoppels aansluit. Dit is nu eenmaal makkelijker dan bij lang haar. Haarstoppels zijn vaak anders van kleur dan langere haren. Na de behandeling kunt u uw eigen haar weer langer laten groeien.

Micro haar pigmentatie bij lang haar of kort haar.
Micro haar pigmentatie bij lang haar of kort haar.

Resultaten zijn meteen zichtbaar – micro haar pigmentatie bij kort haar

Een van de grootste voordelen van een micro haar pigmentatie behandeling is dat meteen na de eerste behandelsessie resultaat zichtbaar is. Optisch heeft u een meer dichtere haardos en een volledig kaalhoofd krijgt een verzorgd geschoren uiterlijk. De pigmenten zijn nauwelijks van echte haarstoppels te onderscheiden. De volledige tricopigmentatie behandeling bestaat uit meerdere sessies in de kliniek. Aangezien er doorgaans wordt gewerkt met semi-permanente pigmenten die van hypoallergene ingrediënten zijn gemaakt vervagen de haarstoppels na verloop van tijd. Zo kunt u het beste na ongeveer een jaar voor een eerste nabehandeling kiezen. De nabehandelingen zorgen ervoor dat uw haardracht er altijd prima uitziet en zich aanpast aan uw uiterlijk.

Verbeter de optische dichtheid van uw haar – micro haar pigmentatie bij lang haar

Micro haar pigmentatie is een geweldige innovatieve techniek die bij dunner wordend haar een nieuwe wereld voor u opent. Door het aanbrengen van de haarstoppeltjes lijkt uw haar opeens een stuk voller. Gebruikte pigmenten sluiten aan bij uw natuurlijke haarkleur en het resultaat is niet van echt haar te onderscheiden. Uw zelfvertrouwen neemt toe en het leven lacht u toe. Heeft u een wat langer kapsel? Ook dan is het mogelijk om voor een micro haar pigmentatie behandeling te kiezen. Maak eens een afspraak voor een intakegesprek bij een kliniek en laat u voorlichten over de behandelmethode. U zult zien dat MHP ook voor u een betaalbare uitkomst is bij haarverlies.

Gerelateerde keywords:

  • Micro haar pigmentatie bij lang haar of bij kort haar
  • Micro hair pigmentation bij lang haar of bij kort haar
  • Tricopigmentatie bij lang haar of bij kort haar
  • Scalp pigmentatie bij lang haar of bij kort haar
  • Haar tattoo of haar tatoeage bij lang haar of bij kort haar
  • MHP bij lang haar of kort haar

Gratis en vrijblijvend een consult inplannen bij onze kliniek?

Wilt u na het lezen van de tekst ‘micro haar pigmentatie bij lang haar of bij kort haar’ een gratis en vrijblijvend consult inplannen? Dit kan via het contactformulier. Het betreft een kennismakingsgesprek met de MHP specialist van onze kliniek. U kunt tijdens het consult uw wensen voorleggen en eventuele vragen stellen. Er wordt direct een offerte op maat gemaakt, zodat u ook op de hoogte bent van de micro haar pigmentatie kosten.

Micro haar pigmentatie bij lang of kort haar FAQ

Overweegt u een micro haar pigmentatie behandeling? Enkele vragen over micro haar pigmentatie bij lang of kort haar worden regelmatig gesteld. Hieronder vindt u een overzicht van de meest voorkomende vragen. De vragen worden kort en bondig beantwoord.

1. Kan MHP toegepast worden bij lang en kort haar?

Ja, micro haar pigmentatie kan zowel bij lang als kort haar een oplossing betekenen voor ongewenste haaruitval.

2. Moet ik mijn haar scheren voor een MHP behandeling?

Waar mannen regelmatig wordt gevraagd het haar voor de behandeling te millimeteren is dat voor vrouwen vrijwel nooit het geval. Het scheren wordt gedaan om de kleur van het pigment optimaal op de natuurlijke stoppelkleur af te stemmen. Ervaren MHP specialisten kunnen het pigment ook bij lang haar aanbrengen, waardoor uw haardos optisch voller wordt.

3. Is een MHP behandeling schadelijk voor mijn natuurlijke haargroei?

Nee, het pigment is niet van invloed op uw haargroei. Het pigment wordt in de bovenste hoofdhuidlaag ingebracht. De haarzakjes, die verantwoordelijk zijn voor de haargroei, zijn dieper gelegen en kunnen haren blijven produceren.

4. Valt het op dat ik een MHP behandeling heb laten toepassen bij lang haar?

Nee, het resultaat van de behandeling is dat uw haardos er optisch voller uit ziet. Het is niet zichtbaar dat u pigment heeft laten aanbrengen. Uw haardos ziet er natuurlijk uit.

5. Hoe wordt de kleur van het pigment bepaald?

De MHP specialist stemt de kleur af op de natuurlijke stoppelkleur. Dit is meestal iets donkerder dan de kleur van de haar zelf. Voordat het pigment wordt ingebracht wordt overlegd wat u van de behandeling verwacht en welke kleur pigment u zelf voor ogen heeft. De mooiste resultaten worden bereikt wanneer het pigment overeenstemt met de natuurlijke haar- en/of stoppelkleur.

6. Duurt een MHP behandeling bij lang haar langer dan bij kort haar?

De duur van de behandeling wordt bepaald door het aantal hoofdzones dat iemand laat behandelen. Voor een MHP specialist is het werken met kort, geschoren haar eenvoudiger dan lang haar. Hoelang de behandeling bij u duurt kan de behandelend specialist vooraf vrij nauwkeurig aangeven.

7. Zijn de resultaten van MHP bij lang haar net zo goed als bij kort haar?

Ja, de resultaten die bereikt worden zijn zowel bij kort als lang haar goed. Het aangebrachte pigment is niet of nauwelijks van natuurlijke haarstoppels te onderscheiden.

8. Heb ik bij langer haar vaker een touch-up nodig?

De snelheid waarmee het pigment vervaagt hangt niet af van de lengte van uw haar. Diverse externe factoren zijn daarop wel van invloed. Zo is vaak en heftig zweten van invloed op het pigment, maar is ook UV straling bepalend. Bescherm uw hoofd tegen de zon en kies voor het gebruik van een zonnecrème met hoge SPF factor.

9. Is MHP bij lang haar duurder dan bij kort haar?

Nee, de prijs van de behandeling wordt bepaald door het aantal zones dat wordt behandeld en niet door de lengte van uw haar.

Gerelateerde onderwerpen: