Wist u dat meer dan 50% van zowel mannen als vrouwen te maken krijgen met haaruitval? Hoe ouder iemand wordt, hoe groter de kans op haaruitval. Micro haar pigmentatie bij alopecia of alopecia areata is afgelopen jaren erg populair geworden. Dit komt onder andere door de mooie resultaten. Heeft u alopecia of alopecia areata? Indien u overweegt hier iets aan te doen, is micro haar pigmentatie mogelijk een geschikte oplossing.
Wat is alopecia en hoe wordt dit veroorzaakt?
Alopecia is een Latijns woord en staat voor haaruitval of kaalheid. In Nederland wordt vaak gesproken van erfelijke kaalheid, ook wel alopecia androgenetica genoemd. Deze vorm van kaalheid komt bij meer dan 50% van de wereldbevolking voor. Ondanks dat zo veel mensen het hebben, wordt het door veel mensen niet geaccepteerd. Er wordt van alles aan gedaan om de haaruitval tegen te gaan. De bekendste behandelingen tegen haaruitval zijn:
- Micro haar pigmentatie
- Haartransplantatie
- Haarwerken of pruiken
- Haargroeimiddelen
Weet u hoe haaruitval veroorzaakt wordt? De boosdoener is het hormoon DHT. Het mannelijk hormoon testosteron wordt in de haarzakjes omgezet in DHT. Wanneer iemand gevoelig is voor DHT, wordt het haar steeds dunner. Uiteindelijk kan dit zelfs leiden tot kaalheid. Niet al het hoofdhaar is hier gevoelig voor. Het is u vast wel eens opgevallen dat het haar aan de achterkant van het hoofd altijd blijft staan. Dit wordt ook wel de eeuwige haarkrans genoemd. Op dit gedeelte van het hoofd groeit haar dat wordt gezien als lichaamshaar. Lichaamshaar is niet gevoelig voor haaruitval. Daarom wordt haar uit de eeuwige haarkrans altijd gebruikt voor haartransplantatie behandelingen.
Micro haar pigmentatie bij alopecia wordt steeds vaker uitgevoerd. Deze behandeling kent twee toepassingen. De shaven look is natuurlijk erg bekend. Hierbij worden haar stoppels nagebootst. Daarnaast is het ook mogelijk het haar optisch voller te laten lijken met behulp van MHP.
Wat is alopecia areata en hoe wordt dit veroorzaakt?
Alopecia areata is in tegenstelling tot alopecia geen ‘normale’ haaruitval. Alopecia areata is een haarziekte. Deze haarziekte wordt ook wel pleksgewijze kaalheid genoemd. Vaak ontstaan er in eerste instantie kleine, ronde kale of ovale plekjes. Deze kunnen na verloop van tijd groter worden. Het is ook mogelijk dat het vanzelf weer weg gaat. Alopecia areata is een auto-immuun ziekte. Stress is meestal een belangrijke trigger. Voor deze haarziekte is helaas nog geen goede remedie.
Kiest u voor micro haar pigmentatie bij alopecia of alopecia areata?
Kiest u voor micro haar pigmentatie bij alopecia? Dan kunt u over het algemeen rekenen op een erg mooi en natuurlijk resultaat. Kiest u voor micro haar pigmentatie bij alopecia areata? Dan zijn er wel een aantal zaken waar u rekening mee dient te houden. Deze haarziekte kan na verloop van tijd veranderen. Daarom wordt MHP meestal afgeraden bij alopecia areata, tenzij het al minimaal een aantal jaar stabiel is.
Micro haar pigmentatie bij alopecia of alopecia areata, bij mindere haargroei
Groeit uw haar niet meer zoals voorheen, of valt het uit? Om te weten hoe haaruitval ontstaat en hoe u haargroei kunt stimuleren, is het ten eerste belangrijk te weten hoe haar eigenlijk groeit. Hoe ziet het ‘leven’ van een haar er uit en wanneer stopt een haar gemiddeld met groeien? Dit zijn belangrijke vragen waarop we eerst antwoord moeten vinden, voordat een passende behandeling gekozen kan worden.
Waar bestaat een haar uit?
Een haar is opgebouwd uit een aantal delen. Het begint uiteraard allemaal met een haarwortel, die zich onder uw hoofdhuid in een haarzakje of ‘haarfollikel’ bevindt. Het zichtbare gedeelte buiten de huid wordt de ‘schacht’ genoemd en bestaat eigenlijk uit dode cellen. Daarom doet het ook geen pijn als een haar breekt. Het zit anders wanneer een haar compleet met wortel uitgetrokken wordt. Dat komt omdat er zenuwbanen rond de haren lopen. Rondom het haar zitten ook spiertjes, waarmee kippenvel gecreëerd kan worden. Bloedvaten zorgen voor de aanvoer van de essentiéle voedingsstoffen. Tot slot zit een haar nog omgeven door talgklieren. Zij houden uw haar vettig genoeg, zodat uw haar niet uitgedroogd raakt. Daarnaast hebben deze talgkliertjes nog andere beschermende functies, zoals het afweren van ziekteverwekkers, schimmels en irriterende stoffen.
De wortel en de schacht zijn opgebouwd uit merg, schors en een geschubde laag. De wortelschede ligt om de haarwortel. De schors is het dikste gedeelte van een haar, terwijl met het merg het dunste deel van het haar bedoeld wordt. De schors, ook wel ‘cortex’ genoemd, bestaat uit verschillende langgerekte cellen, die zich vormen tot strengen, die bijeengehouden worden door een matrix-substantie.
Een haar bestaat grotendeels uit het eiwit keratine. Dit is een erg belangrijk bestanddeel, ook in functie van de haargroei.
Hoe ziet de haargroei eruit?
Een haar vernieuwt en groeit eigenlijk continu. Er worden steeds nieuwe haarcellen gevormd in de haarpapil, die zich onderin de haarwortel bevindt. De haarcellen veranderen op weg naar de huidoppervlakte toe en verharden ‘verhoornen’ als ze aan de oppervlakte komen. Op die manier vormen ze de haarschacht.
Verschillende fasen van haargroei
Uw haar groeit in verschillende fasen, de anagene fase, katagene fase en de telogene fase genoemd. De anagene fase is de échte groeifase. Deze kan wel twee tot zes jaar duren en per dag groeit uw haar gemiddeld 0.35 millimeter. De katagene fase is de overgangsfase. In deze fase van ongeveer twee weken scheiden de haarpapil en het haar zich. Tenslotte breekt de telogene fase aan. Hierbij rust een haar gedurende 3 tot 4 maanden in de haarfollikel, waarna het haar uitvalt. Ongeveer 10 tot 15 procent van uw haren bevindt zich in deze fase. Per dag verliest u gemiddeld 50 tot 80 haren.
Het proces van haargroei herhaalt zich zo’n 20 keer tijdens uw leven. Dit verklaart waarom iedereen uiteindelijk kalend wordt. Maar sommige mensen worden sneller kaal dan anderen. Dat komt omdat de groeifase dan korter is. Hiervan kunnen erfelijke factoren aan de basis liggen, maar bijvoorbeeld ook externe factoren, zoals een (haar)ziekte, een vitaminentekort, medicatie, of stress. Verliest u snel uw haar of begint u kalende plekken op uw hoofdhuid op te merken? Wilt u hier graag een oplossing voor? Omdat er verschillende oorzaken kunnen zijn van uw verminderde haargroei of haaruitval, zijn er ook verschillende oplossingen voorhanden.
Gerelateerde keywords:
- Micro haar pigmentatie bij alopecia of alopecia areata
- Micro hair pigmentation bij alopecia of alopecia areata
- Tricopigmentatie bij alopecia of alopecia areata
- Scalp pigmentatie bij alopecia of alopecia areata
- Haar tattoo of haar tatoeage bij alopecia of alopecia areata
- MHP bij alopecia of alopecia areata
Gratis en vrijblijvend een consult inplannen bij onze kliniek?
Wilt u na het lezen van de tekst ‘micro haar pigmentatie bij alopecia of alopecia areata’ een gratis en vrijblijvend consult inplannen? Dit kan via het contactformulier. Het betreft een kennismakingsgesprek met de MHP specialist van onze kliniek. U kunt tijdens het consult uw wensen voorleggen en eventuele vragen stellen. Er wordt direct een offerte op maat gemaakt, zodat u ook op de hoogte bent van de micro haar pigmentatie kosten. Ook op de website van onze samenwerkingspartner de Nederlandse Haarstichting kunt u meer informatie vinden over micro haar pigmentatie.