Bij het zien van een micro haar pigmentatie behandeling kunt u het idee krijgen van een haar tattoo of een haar tatoeage. Alhoewel er enkele overeenkomsten zijn is een tricopigmentatie géén tatoeage. Een haar tattoo of haar tatoeage wordt doorgaans niet aangebracht in een tattoo studio maar bij een schoonheids- of haarkliniek. De gebruikte apparatuur is voorzien van ultra fijne naalden en is meer geavanceerd dan het gewone tatoeage instrument.

Waarom kiest u voor een haar tattoo of haar tatoeage?

Een haar tattoo of haar tatoeage verbergt op natuurgetrouwe wijze dunner wordend haar en kaalheid. Het is een ingreep zonder noemenswaardige risico’s en bovendien zonder narcose of verdoving. Dat neemt niet weg dat er mogelijke complicaties aan een micro haar pigmentatie behandeling zijn verbonden. U kunt een aantal dagen last hebben van een gevoelige hoofdhuid en een rode huid. Dit trekt echter vanzelf weer weg. Als u zich houdt aan de tips die uw behandelaar geeft dan is het een behandeling die u zonder nadelige gevolgen en met goed resultaat kunt laten uitvoeren. Door een haar tattoo of een haar tatoeage uit te laten voeren worden inhammen en littekens weggewerkt. Dit gebeurt door het aanbrengen van ‘haarstoppeltjes’ in de bovenste hoofdhuidlaag. Gekleurde pigmenten die zoveel mogelijk aansluiten bij uw natuurlijke haarkleur geven direct zichtbaar resultaat. U bent zeker van een goed verzorgde haarlijn en een optisch meer vollere bos haar.

Voorbereiding op een haar tattoo

U laat niet iedere dag een micro haar pigmentatie behandeling uitvoeren. Daarom is het van belang om uzelf goed in de behandeling en de mogelijkheden te verdiepen. Dit kunt u online doen door de verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken. Bekijk voor en na foto’s en daar waar mogelijk een video van een micro haar pigmentatie behandeling. Interessant om te lezen zijn zeker ook de ervaringsverhalen van lotgenoten die reeds een haar tattoo hebben laten uitvoeren. Bezoek een MHP forum en lees de vragen die anderen hebben en praat, indien gewenst, mee over behandelaars en eindresultaten. Regelmatig staan er in lifestyle magazines ook reportages over micro haar pigmentatie behandelingen en worden behandelaars verder toegelicht. Aan de hand van de informatie die u leest, kunt u bij een of verschillende behandelaars kiezen voor een intakegesprek. Hier worden veelal geen kosten voor in rekening gebracht. Ervaar het gevoel dat u heeft of krijgt bij de kliniek van uw keuze. Heeft u geen vertrouwt gevoel laat dan de behandeling uitvoeren bij een behandelaar waar u zichzelf wél begrepen voelt.

Haar tattoo / haar tatoeage.

Haar tattoo / haar tatoeage.

Hoe wordt een haar tattoo of haar tatoeage uitgevoerd?

Nadat u plaats heeft genomen in de behandelstoel wordt uw hoofdhuid wordt eerst schoongemaakt en gedesinfecteerd. Vooraf is de juiste kleur van de pigmenten met u besproken en deze wordt met behulp van een ultra fijna naald aangebracht. Indien u dat wenst kunt u voor de behandeling uw hoofdhuid voorzien van een laagje verdovende crème. De behandeling zelf is nagenoeg pijnloos, maar hou er wel altijd rekening mee dat uw hoofdhuid extra gevoelig kan zijn. Een volledige behandeling bestaat vrijwel altijd uit meerdere sessies. Tijdens het intakegesprek bekijkt de behandelaar uw hoofdhuid en wordt besproken hoeveel hoofdzones u voor het meest optimale resultaat kunt laten behandelen. Een sessie bestaat uit meerdere aaneengesloten uren waarbij u in de behandelstoel zit. Het is dan vaak wel zo prettig dat u vertrouwen heeft in de behandelaar die de haar tattoo of haar tatoeage bij u aanbrengt.

Haar tattoo kosten of haar tatoeage kosten?

De kosten van een haar tattoo of haar tatoeage kunnen sterk verschillen. Bij de meeste MHP klinieken lopen de kosten uiteen van ongeveer 590 tot 2.295 euro. Wilt u op haar tattoo kosten of haar tatoeage kosten besparen? Informeer naar de mogelijkheden bij onze kliniek.

Haar tattoo ervaringen of haar tatoeage ervaringen?

De ervaringen met de haar tattoo of haar tatoeage zijn over het algemeen positief. Let op dat er over bepaalde klinieken vooral positieve ervaringen worden gedeeld. Over sommige klinieken zijn mensen echter ook minder te spreken. Benieuwd naar de haar tattoo ervaringen of haar tatoeage ervaringen met onze kliniek? Deze kunt u zowel op de site als online vinden.

Haar tattoo voor het bedekken van littekens

Naast het bedekken van kaalheid en dunner wordend haar is het mogelijk om ontsierende littekens weg te laten werken. Een micro haar pigmentatie stelt u in staat om littekens netjes te laten bedekken. Dit kunnen ook littekens betreffen die zijn ontstaan na een haartransplantatie. Verse littekens jonger dan 3 maanden komen hiervoor niet in aanmerking. U moet uw huid de tijd geven om optimaal te kunnen genezen. Het litteken wordt met haarstoppeltjes bedekt en is direct na de eerste sessie minder zichtbaar.

Flexibele behandeling tegen dunner wordend haar

Micro haar pigmentatie is een van de meer flexibele behandelingen die u kiest bij dunner wordend haar. De pigmenten die gebruikt worden zijn semi-permanent, hypoallergeen en biologisch afbreekbaar. Dit betekent dat de kleur in de loop van de tijd vervaagt en niet naar blauw of groen veranderd. Hierdoor is het altijd mogelijk om voor een nabehandeling te kiezen en de pigmenten en/of haarlijn af te stemmen op uw voorkomen.

Haar tattoo dames

Een haar tatoeage of haar tattoo is zowel voor mannen als vrouwen mogelijk. Sterker nog, haar tattoo dames is tegenwoordig erg in trek. Veel vrouwen hebben last van dunner wordend haar bovenop het hoofd. Dit wordt ook wel diffuse haaruitval genoemd. Sommige vrouwen kiezen er voor om haarverdikkingsproducten als Toppik te gebruiken. Het nadeel van dergelijke producten is dat dit slechts tijdelijk werkt. Een micro haar pigmentatie behandeling voor dames en heren kan dan een geschikte oplossing zijn voor de lange termijn.

Haar tattoo Den Haag, Haarlem, Rotterdam, Noordwijk en Katwijk

Er zijn verschillende steden erg populair om een haar tatoeage te nemen. Het gaat hierbij om haar tattoo in Den Haag, Haarlem, Rotterdam, Noordwijk en Katwijk. De meeste mensen vinden het niet erg om langer dan een uur te hoeven rijden voor een goede micro haar pigmentatie specialist.

Waar staat haar tattoo MHP voor?

Kiest u voor de haar tattoo MHP? MHP staat voor micro haar pigmentatie. Er worden hierbij haarstoppels nagebootst. Er wordt daarom meestal gekozen voor de zogenaamde shaven look. Het haar wordt dan erg kort gedragen. Het gaat hierbij om enkele millimeters.

Micro haar tattoo

De micro haar pigmentatie behandeling kenmerkt zich als behandeling tegen haaruitval. Zowel mannen als vrouwen kiezen steeds vaker voor de micro haar tattoo of tatoeage. Laat u zich altijd goed voorlichten over de mogelijkheden. Het is zelfs mogelijk om met photoshop te kijken hoe deze behandeling bij u er uit zal zien.

Haar tattoo in Nederland

Verkiest u een haar tattoo in Nederland of gaat u hiervoor liever naar een ander land? De gezondheidszorg is vergevorderd in Nederland. Hierdoor is de kwaliteit hoog en de koste van de behandeling relatief laag.

Haar tattoo of haar tatoeage bij haaruitval

Iedere dag verliest de mens tussen de 50 en de 80 haren. Wanneer dit voor een langere tijd meer is, gaat u dit merken aan uw gehele haar. Uw haar ziet er minder vol uit en misschien ontdekt u zelfs kale plekken op uw hoofd. Mannen én vrouwen hebben hier last van. Bij mannen begint het vaak met inhammen en een kalende kruin. Bij vrouwen gaat het vaak geleidelijker. Haaruitval is een vervelende aandoening, maar gelukkig zijn er een aantal manieren om de haargroei te stimuleren. Waardoor wordt haaruitval veroorzaakt? Hoe kunt u de haargroei bevorderen? U verneemt het verder in dit artikel.

Waardoor wordt haarverlies veroorzaakt?

Haarverlies kan vele oorzaken hebben. Haarverlies kan zowel bij mannen als bij vrouwen een erfelijke aandoening zijn. Een grote boosdoener is dan het hormoon DHT, een afgeleide van het hormoon testosteron. Testosteron en Dihydrotestosteron (DHT) komen bij mannen en vrouwen voor. Wanneer uw haarzakjes gevoelig zijn voor het hormoon en er niet voldoende 3-alpha-hydroxysteriod dehydrogenase aanwezig is om DHT af te breken, kan hierdoor uw haargroei afgeremd en zelfs gestopt worden.

Haarverlies kan ook te wijten zijn aan een haarziekte, zoals Alopecia Areata. Dit is een soort auto-immuunziekte waarbij uw eigen afweersysteem uw haarzakjes gaat aanvallen. Hoe dit precies kan, is nog niet helemaal geweten. Alopecia Areata kenmerkt zich door het plots ontstaan van kale plekken. Dit kan een tijdelijk of een blijvend fenomeen zijn. Er zijn sterke vermoedens dat stress de ziekte ‘triggert’, maar hier zijn nog geen officiële bewijzen voor gevonden.

Haarverlies kan ook door externe factoren worden bepaald, bijvoorbeeld door een ongezonde levensstijl, stress, ziekte, medicijngebruik, en zo verder.

Hoe kunt u uw haargroei bevorderen?

Zoals altijd is het beter om een probleem te voorkomen. Er zijn een aantal oorzaken van haaruitval die u zelf kunt adresseren. Denk bijvoorbeeld aan het vermijden van een te lange periode met te veel stress en het nemen van voldoende rust.

Ook is het belangrijk om uw haar niet te vaak te stylen of te laten kleuren, ontkleuren of permanenten. Deze behandelingen zijn behoorlijk ingrijpend voor uw haar en kunnen op termijn leiden tot broos, breekbaar en dunner haar… en zelfs haaruitval!

Voelt u dat uw haar wat extra voeding of verzorging kan gebruiken? Er worden tegenwoordig verschillende shampoo’s en haarverzorgingsproducten op basis van keratine op de markt gebracht. Keratine is het belangrijkste eiwit, dat zich van nature in uw haar bevindt. Keratine is elastisch en kan water opnemen. Wist u bijvoorbeeld dat uw haar als het nat is steiler en langer is dan wanneer het droog is? Dat komt door dit eiwit, keratine. Wanneer uw haar over voldoende keratine beschikt, is het sterker, gezonder en groeit het bijgevolg ook sneller. Heeft u echter al daadwerkelijk last van haarverlies, dan zullen dergelijke keratineproducten onvoldoende effect hebben.

U kunt ook uw haargroei bevorderen door gezond en gevarieerd te eten. Eet veel fruit, groenten, vlees en vis. Omdat uw haar opgebouwd is uit proteïnen, is het belangrijk om voldoende proteïnen te eten. U stimuleert zo de aanmaak van keratine en kunt zo uw haargroei bevorderen. Zorg ervoor dat u zeker voldoende vitamines A, C, D, E en K  en mineralen ijzer en zink binnenkrijgt, want deze zorgen voor gezond haar. Ook met vitamine B-complex pillen op basis van visolie kunt u uw haargroei bevorderen.

Haarverlies tegengaan: wees er vroeg bij!

Het is sterk aan te raden om snel te handelen wanneer u merkt dat uw haar er minder gezond uitziet of begint uit te vallen. U kunt uw haargroei bevorderen of haaruitval een halt toeroepen met medicatie, zoals haargroeimiddelen. Er zijn verschillende haargroei bevorderen middelen op de markt. Of ze een goed resultaat opleveren, is afhankelijk van uw persoonlijke situatie. Daarbij geldt dat ze vaak de beste effecten leveren, als u ze in een vroeg stadium van haaruitval gebruikt.

Merkt u plots kale plekken op die u niet kunt verklaren, dan kan u misschien last hebben van Alopecia Areata. Of merkt u dat uw borstel na het borstelen steeds vaker onder de haren zit? Dat kan een teken zijn dat u aan een diffuse vorm van haaruitval lijdt, wat vrij vaak voorkomt bij vrouwen. Onderneem snel genoeg actie en ga naar uw huisarts of haarspecialist voor een controle en behandeling op maat. Voor een ‘haar tattoo of haar tatoeage’ bent u bij ons aan het juiste adres.

Gerelateerde keywords:

  • Wat is micro haar pigmentatie?
  • Wat is micro hair pigmentation?
  • Wat is tricopigmentatie?
  • Wat is scalp pigmentatie?
  • Wat is haar tattoo of haar tatoeage?

Gratis en vrijblijvend een consult inplannen bij onze kliniek?

Wilt u na het lezen van de tekst ‘wat is een haar tattoo of haar tatoeage’ een gratis en vrijblijvend consult inplannen? Dit kan via het contactformulier. Het betreft een kennismakingsgesprek met de MHP specialist van onze kliniek. U kunt tijdens het consult uw wensen voorleggen en eventuele vragen stellen. Er wordt direct een offerte op maat gemaakt, zodat u ook op de hoogte bent van de micro haar pigmentatie kosten.