Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bij het zien van een micro haar pigmentatie behandeling kunt u het idee krijgen van een haar tattoo of een haar tatoeage. Alhoewel er enkele overeenkomsten zijn is een tricopigmentatie géén tatoeage. Een haar tattoo of haar tatoeage wordt doorgaans niet aangebracht in een tattoo studio maar bij een schoonheids- of haarkliniek. De gebruikte apparatuur is voorzien van ultra fijne naalden en is meer geavanceerd dan het gewone tatoeage instrument.

Waarom kiest u voor een haar tattoo of haar tatoeage?

Een haar tattoo of haar tatoeage verbergt op natuurgetrouwe wijze dunner wordend haar en kaalheid. Het is een ingreep zonder noemenswaardige risico’s en bovendien zonder narcose of verdoving. Dat neemt niet weg dat er mogelijke complicaties aan een micro haar pigmentatie behandeling zijn verbonden. U kunt een aantal dagen last hebben van een gevoelige hoofdhuid en een rode huid. Dit trekt echter vanzelf weer weg. Als u zich houdt aan de tips die uw behandelaar geeft dan is het een behandeling die u zonder nadelige gevolgen en met goed resultaat kunt laten uitvoeren. Door een haar tattoo of een haar tatoeage uit te laten voeren worden inhammen en littekens weggewerkt. Dit gebeurt door het aanbrengen van ‘haarstoppeltjes’ in de bovenste hoofdhuidlaag. Gekleurde pigmenten die zoveel mogelijk aansluiten bij uw natuurlijke haarkleur geven direct zichtbaar resultaat. U bent zeker van een goed verzorgde haarlijn en een optisch meer vollere bos haar.

Voorbereiding op een haar tattoo

U laat niet iedere dag een micro haar pigmentatie behandeling uitvoeren. Daarom is het van belang om uzelf goed in de behandeling en de mogelijkheden te verdiepen. Dit kunt u online doen door de verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken. Bekijk voor en na foto’s en daar waar mogelijk een video van een micro haar pigmentatie behandeling. Interessant om te lezen zijn zeker ook de ervaringsverhalen van lotgenoten die reeds een haar tattoo hebben laten uitvoeren. Bezoek een MHP forum en lees de vragen die anderen hebben en praat, indien gewenst, mee over behandelaars en eindresultaten. Regelmatig staan er in lifestyle magazines ook reportages over micro haar pigmentatie behandelingen en worden behandelaars verder toegelicht. Aan de hand van de informatie die u leest, kunt u bij een of verschillende behandelaars kiezen voor een intakegesprek. Hier worden veelal geen kosten voor in rekening gebracht. Ervaar het gevoel dat u heeft of krijgt bij de kliniek van uw keuze. Heeft u geen vertrouwt gevoel laat dan de behandeling uitvoeren bij een behandelaar waar u zichzelf wél begrepen voelt.

Haar tattoo / haar tatoeage.
Haar tattoo / haar tatoeage.

Hoe wordt een haar tattoo of haar tatoeage uitgevoerd?

Nadat u plaats heeft genomen in de behandelstoel wordt uw hoofdhuid wordt eerst schoongemaakt en gedesinfecteerd. Vooraf is de juiste kleur van de pigmenten met u besproken en deze wordt met behulp van een ultra fijna naald aangebracht. Indien u dat wenst kunt u voor de behandeling uw hoofdhuid voorzien van een laagje verdovende crème. De behandeling zelf is nagenoeg pijnloos, maar hou er wel altijd rekening mee dat uw hoofdhuid extra gevoelig kan zijn. Een volledige behandeling bestaat vrijwel altijd uit meerdere sessies. Tijdens het intakegesprek bekijkt de behandelaar uw hoofdhuid en wordt besproken hoeveel hoofdzones u voor het meest optimale resultaat kunt laten behandelen. Een sessie bestaat uit meerdere aaneengesloten uren waarbij u in de behandelstoel zit. Het is dan vaak wel zo prettig dat u vertrouwen heeft in de behandelaar die de haar tattoo of haar tatoeage bij u aanbrengt.

Haar tattoo kosten of haar tatoeage kosten?

De kosten van een haar tattoo of haar tatoeage kunnen sterk verschillen. Bij de meeste MHP klinieken lopen de kosten uiteen van ongeveer 590 tot 2.295 euro. Wilt u op haar tattoo kosten of haar tatoeage kosten besparen? Informeer naar de mogelijkheden bij onze kliniek.

Haar tattoo ervaringen of haar tatoeage ervaringen?

De ervaringen met de haar tattoo of haar tatoeage zijn over het algemeen positief. Let op dat er over bepaalde klinieken vooral positieve ervaringen worden gedeeld. Over sommige klinieken zijn mensen echter ook minder te spreken. Benieuwd naar de haar tattoo ervaringen of haar tatoeage ervaringen met onze kliniek? Deze kunt u zowel op de site als online vinden.

Haar tattoo voor het bedekken van littekens

Naast het bedekken van kaalheid en dunner wordend haar is het mogelijk om ontsierende littekens weg te laten werken. Een micro haar pigmentatie stelt u in staat om littekens netjes te laten bedekken. Dit kunnen ook littekens betreffen die zijn ontstaan na een haartransplantatie. Verse littekens jonger dan 3 maanden komen hiervoor niet in aanmerking. U moet uw huid de tijd geven om optimaal te kunnen genezen. Het litteken wordt met haarstoppeltjes bedekt en is direct na de eerste sessie minder zichtbaar.

Flexibele behandeling tegen dunner wordend haar

Micro haar pigmentatie is een van de meer flexibele behandelingen die u kiest bij dunner wordend haar. De pigmenten die gebruikt worden zijn semi-permanent, hypoallergeen en biologisch afbreekbaar. Dit betekent dat de kleur in de loop van de tijd vervaagt en niet naar blauw of groen veranderd. Hierdoor is het altijd mogelijk om voor een nabehandeling te kiezen en de pigmenten en/of haarlijn af te stemmen op uw voorkomen.

Haar tattoo dames

Een haar tatoeage of haar tattoo is zowel voor mannen als vrouwen mogelijk. Sterker nog, haar tattoo dames is tegenwoordig erg in trek. Veel vrouwen hebben last van dunner wordend haar bovenop het hoofd. Dit wordt ook wel diffuse haaruitval genoemd. Sommige vrouwen kiezen er voor om haarverdikkingsproducten als Toppik te gebruiken. Het nadeel van dergelijke producten is dat dit slechts tijdelijk werkt. Een micro haar pigmentatie behandeling voor dames en heren kan dan een geschikte oplossing zijn voor de lange termijn.

Haar tattoo Den Haag, Haarlem, Rotterdam, Noordwijk en Katwijk

Er zijn verschillende steden erg populair om een haar tatoeage te nemen. Het gaat hierbij om haar tattoo in Den Haag, Haarlem, Rotterdam, Noordwijk en Katwijk. De meeste mensen vinden het niet erg om langer dan een uur te hoeven rijden voor een goede micro haar pigmentatie specialist.

Waar staat haar tattoo MHP voor?

Kiest u voor de haar tattoo MHP? MHP staat voor micro haar pigmentatie. Er worden hierbij haarstoppels nagebootst. Er wordt daarom meestal gekozen voor de zogenaamde shaven look. Het haar wordt dan erg kort gedragen. Het gaat hierbij om enkele millimeters.

Micro haar tattoo

De micro haar pigmentatie behandeling kenmerkt zich als behandeling tegen haaruitval. Zowel mannen als vrouwen kiezen steeds vaker voor de micro haar tattoo of tatoeage. Laat u zich altijd goed voorlichten over de mogelijkheden. Het is zelfs mogelijk om met photoshop te kijken hoe deze behandeling bij u er uit zal zien.

Haar tattoo in Nederland

Verkiest u een haar tattoo in Nederland of gaat u hiervoor liever naar een ander land? De gezondheidszorg is vergevorderd in Nederland. Hierdoor is de kwaliteit hoog en de koste van de behandeling relatief laag.

Haar tattoo FAQ

Overweegt u een haar tattoo? Enkele vragen over een haar tattoo worden regelmatig gesteld. Hieronder vindt u een overzicht van de meest voorkomende vragen. De vragen worden kort en bondig beantwoord.

1. Wat is een haar tattoo?

Geregeld wordt micro haar pigmentatie ook wel haar tattoo genoemd. Het is een behandeltechniek die wordt toegepast om haarstoppeltjes na te bootsen met behulp van gekleurd pigment. U krijgt hierdoor een verzorgde shaven look en/of een optisch vollere haardos. Een haar tattoo wordt aangebracht met permanent hypoallergeen pigment en is geschikt voor mannen en vrouwen.

2. Ben ik geschikt voor een haar tattoo?

De micro haar pigmentatie behandeling kan worden toegepast bij een brede doelgroep, mannen en vrouwen, en uiteenlopende oorzaken van haaruitval. Om voor een haar tattoo in aanmerking te komen hoeft u niet te beschikken over zogenaamd donormateriaal. Dat maakt dat de behandeling ook bij volledige kaalheid een oplossing kan bieden. Ook littekens, kale plekken en dunner wordend haar kunnen met een haar tattoo gecamoufleerd worden. Alopecia areata patiënten kunnen eveneens behandeld worden. Het is belangrijk om altijd uw voornemen kenbaar te maken aan uw behandelend arts / medisch specialist. Uw uiteindelijke geschiktheid wordt bepaald door de MHP specialist.

3. Hoe wordt een haar tattoo aangebracht?

De haar tattoo is qua techniek enigszins te vergelijken met die van een gewone tatoeage. De apparatuur die bij micro haar pigmentatie wordt gebruikt is echter een stuk fijner, met kortere naalden, dan bij een standaard tatoeage. Bij micro haar pigmentatie worden permanente, biologische pigmenten gebruikt die op uw eigen haarkleur zijn afgestemd. De naald wordt op een andere manier in de huid aangebracht, waardoor het beeld van natuurlijke haarstoppeltjes ontstaat. Het is een intensieve behandeling die u voor een goed resultaat door een ervaren MHP specialist uit laat voeren. Afhankelijk van het aantal hoofdzones dat u laat behandelen kan een behandeling tussen de 3 en 8 uur duren. Complexe behandelingen worden over meerdere behandeldagen verspreid.

4. Wat kan ik verwachten na afloop van de haar tattoo behandeling?

Kort na het afronden van de haar tattoo kunt u de MHP kliniek verlaten. In tegenstelling tot de lange behandelduur, verloopt het herstel doorgaans vlot en zonder bijwerkingen. Na de micro haar pigmentatie behandeling kan uw hoofdhuid rood verkleurd en licht gezwollen zijn. Hier hoeft u zich geen zorgen over te maken. Beide verschijnselen verdwijnen in de dagen na de behandeling vanzelf.

5. Welke resultaten kan ik van een haar tattoo verwachten?

De resultaten van de haar tattoo zijn direct zichtbaar, waarbij de kleuren na de eerste behandelsessie vaag lijken. Uw hoofdhuid herstelt zich in de dagen na de behandeling waardoor ook de kleur verbetert. Een klein percentage van de aangebrachte pigmenten wordt door het huidvernieuwingsproces afgestoten. Drie tot vijf weken later vindt een tweede behandeling plaats. In de regel is dan het eindresultaat goed zichtbaar. In enkele gevallen kan een aanvullende, derde behandelsessie plaatsvinden.

6. Hoeveel haar tattoo behandelingen heb ik nodig?

Tijdens het intakegesprek bij een MHP specialist wordt bekeken hoeveel behandelingen nodig zijn voor een optimaal resultaat. Om dit te kunnen beoordelen wordt uw hoofdhuid nauwkeurig bekeken. De meeste mannen en vrouwen hebben genoeg aan drie behandelsessies. Het kan soms voorkomen dat u een extra behandeling nodig heeft.

7. Is een haar tattoo pijnlijk?

Nee, van echte pijn is bij micro haar pigmentatie geen sprake. Het gevoel wordt hoofdzakelijk bepaald door uw pijngrens. Bespreek uw angsten en pijngevoelens met de MHP specialist voorafgaand aan de behandeling. Mannen en vrouwen die de behandeling reeds hebben ondergaan omschrijven het gevoel eerder als irritant en niet zo zeer als pijnlijk. Probeer zo ontspannen mogelijk in de behandelstoel plaats te nemen. U ondervindt dan zo weinig mogelijk hinder en/of irritatie.

8. Heb ik invloed op het uiteindelijke resultaat?

Ja, u kunt zowel een negatieve als positieve invloed op het resultaat hebben. De MHP specialist geeft u tips, instructies en adviezen mee voor na de behandeling. Het is belangrijk om de eerste 48 tot 72 uur na de haar tattoo uw hoofdhuid rust te geven om te herstellen. Stel uw hoofdhuid niet bloot aan het zonlicht en was deze 48 uur niet. Gaat u naar buiten? Maak dan gebruik van een zonnebrandcrème met een hoge SPF factor. Het herstel verloopt vlot. Een week na de behandeling kunt u in de regel uw dagelijkse activiteiten hervatten.

9. Wat zijn de voordelen van een haar tattoo?

Een haar tattoo is een behandeling om dunner wordend haar, kale plekken en kaalheid te behandelen. Het is een niet-chirurgische ingreep die geschikt is voor een brede groep mensen. U hoeft niet over eigen donormateriaal te beschikken, zodat ook bij volledige kaalheid voor een haar tattoo gekozen kan worden. Alopecia areata die onder controle is, komt eveneens voor een behandeling in aanmerking. Micro haar pigmentatie is een veilige cosmetische behandeling die gelijk zichtbare resultaten geeft. In vergelijking met onder andere een FUT- of FUE haartransplantatie is een haar tattoo bovendien uiterst betaalbaar.

10. Heeft een haar tattoo nadelen?

Iets wat als een nadeel ervaren kan worden is de behandelduur. Een behandelsessie duurt gemiddeld 3 tot 8 uur. Daarnaast kunt u de behandeling als onaangenaam ervaren, indien u niets of weinig ‘heeft’ met naalden. In een enkel geval slaan de pigmenten niet of onvoldoende aan, waardoor een teleurstellend resultaat ontstaat.

11. Hoe lang duurt een haar tattoo?

De exacte behandelduur hangt af van het aantal hoofdzones dat behandeld wordt. Tijdens het intakegesprek kan de MHP specialist vrij nauwkeurig aangeven wat de behandelduur in uw situatie is. Wordt u volledige hoofdhuid behandeld dan moet u rekenen op zo’n 3 tot 8 uur. Laat u een litteken of een enkele kalende plek camoufleren dan is de behandelduur een stuk korter. Betreft het een uiterst complexe haar tattoo? De MHP specialist kan dan besluiten om de behandeling over meerdere behandeldagen te verspreiden.

12. Kan een haar tattoo met een andere behandeling tegen haaruitval gecombineerd worden?

Tricopigmentatie, zoals een haar tattoo ook wordt genoemd, is een op zich staande behandeling. Gebruikt u haargroeimiddelen zoals Minoxidil of Finasteride en overweegt u een haar tattoo? Neem dan altijd eerst contact op met de voorschrijvend arts. Deze kan u meer vertellen over de mogelijkheden van een combinatie met de haar tattoo. De behandelend MHP specialist zal tijdens een intakegesprek vragen of u medicatie en/of haargroeimiddelen gebruikt.

13. Klopt het dat een haar tattoo op een litteken kan worden aangebracht?

Ja, regelmatig wordt een haar tattoo aangebracht op een litteken. Littekens die zijn ontstaan na een FUT-haartransplantatie, operaties en/of ongevallen kunnen met behulp van micro haar pigmentatie gecamoufleerd worden. Verse littekens hebben eerst tijd nodig om te herstellen, daarna kan voor een haar tattoo gekozen worden.

14. Wat zijn de kosten voor een haar tattoo?

Nederland kent een aantal MHP klinieken. De kosten verschillen per aanbieder en worden hoofdzakelijk bepaald door het aantal hoofdzones dat u laat behandelen en het aantal behandelsessies dat plaats vindt. Het vergelijken van de verschillende tarieven kan zeker voordelig zijn. De kosten voor een haar tattoo liggen, bij MHP kliniek, gemiddeld tussen de € 590 en € 2.295, waarbij drie behandelsessies zijn inbegrepen. Tijdens een intakegesprek ontvangt u een gepersonaliseerde prijsopgave voor een haar tattoo.

15. Kan ik korting krijgen op haar tattoo kosten?

Cosmetische behandelingen hebben een prijskaartje. Dat is ook voor micro haar pigmentatie van toepassing. Door meerdere aanbieders en prijsopgaves met elkaar te vergelijken kunt u voordeel behalen. Het is soms mogelijk om korting te krijgen op de kostprijs indien u bijvoorbeeld toestemming geeft om uw haar tattoo voor en na foto’s te laten gebruiken voor publiciteitsdoeleinden. Behandelaars en MHP specialisten organiseren geregeld open dagen waarop het publiek kennis kan maken met zowel de kliniek als de behandeling. Het is niet ondenkbaar dat u korting krijgt als u zichzelf op zo’n open dag laat behandelen. U moet er dan wel tegenkunnen om bekeken te worden door bezoekers van de kliniek.

16. Worden de kosten voor een haar tattoo vergoed door mijn zorgverzekeraar?

Zorgverzekeraars vergoeden de micro haar pigmentatie alleen in uitzonderlijke gevallen. Redenen om tot gedeeltelijke of volledige vergoeding over te gaan zijn onder meer brandwonden en/of een ongeluk. Aan welke voorwaarden u dient te voldoen en welke documenten u dient te overleggen, hangt af van uw zorgverzekeraar. Meer informatie vindt u in de polisvoorwaarden van zowel uw zorgverzekering als eventuele aanvullende verzekering. Contact opnemen met zorgverzekeraar kan eveneens.

17. Welke risico’s en bijwerkingen heeft een haar tattoo?

Micro haar pigmentatie is een geavanceerde behandeling die u voor een goed resultaat door een ervaren specialist uit laat voeren. Het is een veilige cosmetische behandeling met een kleine kans op bijwerkingen en complicaties. Normale verschijnselen die optreden na afronding van de MHP behandeling zijn roodheid en lichte zwellingen. In de dagen na de ingreep herstelt de behandelde hoofdhuid zich, waardoor soms jeuk en schilfertjes kunnen ontstaan. Voorkom overmatig krabben, waardoor wondjes zich voordoen. Het zijn deze wondjes die uiteindelijk voor littekentjes zorgen. Het gebruikte pigment is biologisch en hypoallergeen. Door vooraf een proefstukje uit te laten voeren weet u zeker dat allergische reacties uitblijven.

Haar tattoo of haar tatoeage bij haaruitval

Iedere dag verliest de mens tussen de 50 en de 80 haren. Wanneer dit voor een langere tijd meer is, gaat u dit merken aan uw gehele haar. Uw haar ziet er minder vol uit en misschien ontdekt u zelfs kale plekken op uw hoofd. Mannen én vrouwen hebben hier last van. Bij mannen begint het vaak met inhammen en een kalende kruin. Bij vrouwen gaat het vaak geleidelijker. Haaruitval is een vervelende aandoening, maar gelukkig zijn er een aantal manieren om de haargroei te stimuleren. Waardoor wordt haaruitval veroorzaakt? Hoe kunt u de haargroei bevorderen? U verneemt het verder in dit artikel.

Waardoor wordt haarverlies veroorzaakt?

Haarverlies kan vele oorzaken hebben. Haarverlies kan zowel bij mannen als bij vrouwen een erfelijke aandoening zijn. Een grote boosdoener is dan het hormoon DHT, een afgeleide van het hormoon testosteron. Testosteron en Dihydrotestosteron (DHT) komen bij mannen en vrouwen voor. Wanneer uw haarzakjes gevoelig zijn voor het hormoon en er niet voldoende 3-alpha-hydroxysteriod dehydrogenase aanwezig is om DHT af te breken, kan hierdoor uw haargroei afgeremd en zelfs gestopt worden.

Haarverlies kan ook te wijten zijn aan een haarziekte, zoals Alopecia Areata. Dit is een soort auto-immuunziekte waarbij uw eigen afweersysteem uw haarzakjes gaat aanvallen. Hoe dit precies kan, is nog niet helemaal geweten. Alopecia Areata kenmerkt zich door het plots ontstaan van kale plekken. Dit kan een tijdelijk of een blijvend fenomeen zijn. Er zijn sterke vermoedens dat stress de ziekte ‘triggert’, maar hier zijn nog geen officiële bewijzen voor gevonden.

Haarverlies kan ook door externe factoren worden bepaald, bijvoorbeeld door een ongezonde levensstijl, stress, ziekte, medicijngebruik, en zo verder.

Hoe kunt u uw haargroei bevorderen?

Zoals altijd is het beter om een probleem te voorkomen. Er zijn een aantal oorzaken van haaruitval die u zelf kunt adresseren. Denk bijvoorbeeld aan het vermijden van een te lange periode met te veel stress en het nemen van voldoende rust.

Ook is het belangrijk om uw haar niet te vaak te stylen of te laten kleuren, ontkleuren of permanenten. Deze behandelingen zijn behoorlijk ingrijpend voor uw haar en kunnen op termijn leiden tot broos, breekbaar en dunner haar… en zelfs haaruitval!

Voelt u dat uw haar wat extra voeding of verzorging kan gebruiken? Er worden tegenwoordig verschillende shampoo’s en haarverzorgingsproducten op basis van keratine op de markt gebracht. Keratine is het belangrijkste eiwit, dat zich van nature in uw haar bevindt. Keratine is elastisch en kan water opnemen. Wist u bijvoorbeeld dat uw haar als het nat is steiler en langer is dan wanneer het droog is? Dat komt door dit eiwit, keratine. Wanneer uw haar over voldoende keratine beschikt, is het sterker, gezonder en groeit het bijgevolg ook sneller. Heeft u echter al daadwerkelijk last van haarverlies, dan zullen dergelijke keratineproducten onvoldoende effect hebben.

U kunt ook uw haargroei bevorderen door gezond en gevarieerd te eten. Eet veel fruit, groenten, vlees en vis. Omdat uw haar opgebouwd is uit proteïnen, is het belangrijk om voldoende proteïnen te eten. U stimuleert zo de aanmaak van keratine en kunt zo uw haargroei bevorderen. Zorg ervoor dat u zeker voldoende vitamines A, C, D, E en K  en mineralen ijzer en zink binnenkrijgt, want deze zorgen voor gezond haar. Ook met vitamine B-complex pillen op basis van visolie kunt u uw haargroei bevorderen.

Haarverlies tegengaan: wees er vroeg bij!

Het is sterk aan te raden om snel te handelen wanneer u merkt dat uw haar er minder gezond uitziet of begint uit te vallen. U kunt uw haargroei bevorderen of haaruitval een halt toeroepen met medicatie, zoals haargroeimiddelen. Er zijn verschillende haargroei bevorderen middelen op de markt. Of ze een goed resultaat opleveren, is afhankelijk van uw persoonlijke situatie. Daarbij geldt dat ze vaak de beste effecten leveren, als u ze in een vroeg stadium van haaruitval gebruikt.

Merkt u plots kale plekken op die u niet kunt verklaren, dan kan u misschien last hebben van Alopecia Areata. Of merkt u dat uw borstel na het borstelen steeds vaker onder de haren zit? Dat kan een teken zijn dat u aan een diffuse vorm van haaruitval lijdt, wat vrij vaak voorkomt bij vrouwen. Onderneem snel genoeg actie en ga naar uw huisarts of haarspecialist voor een controle en behandeling op maat. Voor een ‘haar tattoo of haar tatoeage’ bent u bij ons aan het juiste adres.

Gerelateerde keywords:

  • Wat is micro haar pigmentatie?
  • Wat is micro hair pigmentation?
  • Wat is tricopigmentatie?
  • Wat is scalp pigmentatie?
  • Wat is haar tattoo of haar tatoeage?

Gratis en vrijblijvend een consult inplannen bij onze kliniek?

Wilt u na het lezen van de tekst ‘wat is een haar tattoo of haar tatoeage’ een gratis en vrijblijvend consult inplannen? Dit kan via het contactformulier. Het betreft een kennismakingsgesprek met de MHP specialist van onze kliniek. U kunt tijdens het consult uw wensen voorleggen en eventuele vragen stellen. Er wordt direct een offerte op maat gemaakt, zodat u ook op de hoogte bent van de micro haar pigmentatie kosten.