Tricopigmentatie is een andere benaming voor micro haar pigmentatie. Deze vernieuwende behandeling biedt een oplossing voor haaruitval bij zowel mannen als vrouwen. Op plaatsen waar uw hoofdhuid minder of geen haargroei heeft wordt biologische inkt aangebracht. De kleur van het pigment wordt daarbij afgestemd op uw eigen haarkleur. Resultaten zijn meteen zichtbaar. De aangebrachte ‘haarstoppeltjes’ geven het idee van een kortgeschoren kapsel weer.

Geavanceerde apparatuur

Haar- en schoonheidsklinieken maken voor een tricopigmentatie behandeling gebruik van een geavanceerd pigmentatie apparaat in combinatie met een uiterst fijne naald. Degene die de behandeling uitvoert heeft een speciale opleiding gevolgd. Deze kennis wordt op regelmatige wijze bijgespijkerd in de vorm van trainingen en extra cursussen. Hierdoor beschikken de meeste klinieken over de laatste technieken die er beschikbaar zijn en bent u zeker van het gewenste eindresultaat. Tricopigmentatie is niet hetzelfde als een tatoeage en het is ook geen chirurgische ingreep. Het is een behandeling waar vrijwel iedereen voor in aanmerking komt. Door het gebruik van de nieuwste apparatuur betreft het een nagenoeg risicoloze ingreep, waarbij vrijwel geen complicaties voorkomen. Uiteraard is uw hoofdhuid de eerste dagen na de behandeling wat gevoelig en kan de kleur van uw huid wat roder zijn dan ‘normaal’. Dit trekt echter snel weg. Degene die de behandeling bij u uitvoert zal u tips meegeven om het eindresultaat verder te bevorderen.

Tricopigmentatie.

Tricopigmentatie.

Voordelen van tricopigmentatie

Bent u nog niet overtuigd dat tricopigmentatie de juiste behandeling voor u is? Micro haar pigmentatie heeft een aantal interessante voordelen die uw beslissing kunnen bespoedigen. Laat het tijdperk van chemische middelen, haarstukjes en toupetjes achter u. Tricopigmentatie geeft door het aanbrengen van haarstoppeltjes een optisch meer vollere haardos. Heeft u gedacht aan een haartransplantatie, maar is uw kaalheid te ver gevorderd? Micro haar pigmentatie wordt uitgevoerd bij zowel volledige als gedeeltelijke kaalheid. Ontstane inhammen worden weggewerkt en een kaal hoofd krijgt een prima uitziende ‘shaven look’. Tricopigmentatie is ook een mogelijkheid als u littekens op uw hoofdhuid heeft. Dit kunnen littekens zijn achtergebleven na een haartransplantatie, maar ook door andere oorzaken ontstane littekens worden onzichtbaar weggewerkt. De semi-permanente pigmenten die gebruikt worden zijn hypoallergeen en vervagen van zelf weer. U hoeft zich geen zorgen te maken dat de aangebrachte pigmenten groen of blauw uitslaan. Het langzaam vervagen heeft als bijkomend voordeel dat u gedurende een nabehandeling uw haargrens aan kunt laten passen net zoals de kleur van het pigment dat wordt gebruikt.

Tricopigmentatie bij haaruitval

Een persoon heeft “normaal gesproken” zo’n 100.000 haren op zijn/haar hoofd. Hoeveel haarfollikels u precies heeft, is erfelijk bepaald. Een hoofdhaar groeit zo’n twee tot zes jaar. Daarna stopt deze met groeien, komt vervolgens losser in het haarzakje te zitten en valt na enige tijd uit. Na enkele maanden ontstaat een nieuwe haar in het haarzakje, die begint te groeien. Deze haargroeicyclus herhaalt zich normaliter zo’n 20 keer in uw leven. Tot ongeveer de leeftijd van 30 jaar is het normaal dat u maximaal 50 haren per dag verliest. Tot 50 jaar maximaal 80 haren per dag en na uw vijftigste leeftijd maximaal 100 haren per dag. Het verschil merkt u echter nauwelijks, omdat de haaruitval over uw hele hoofd gebeurt en niet specifiek op één plek.

Een grote groep mensen valt helaas echter niet in de categorie “gemiddeld”. Ze hebben last van een meer dan gemiddelde uitval van haar, verliezen haar op een specifieke plek, worden kaal of verliezen om andere redenen hun haar.

Haaruitval oorzaken

De meest voorkomende vorm van haaruitval is ‘Alopecia Androgenetica’, ook wel ‘mannelijke of erfelijke haaruitval’ genoemd. In tegenstelling tot wat de naam aangeeft, kunnen ook vrouwen hier aan lijden. Bij mannen treedt deze Alopecia Androgenetica meestal lokaal op, beginnend bij inhammen en een kaler wordende hoofdkruin. Bij vrouwen valt het haar eerder diffuus uit en over het gehele hoofd. Hierdoor wordt het haar langzaam maar zeker dunner, tot u er steeds meer de hoofdhuid doorheen kunt zien.

Maar naast erfelijke aanleg, zijn er nog andere oorzaken voor een overmatig verlies van haar. Dit wordt ook wel met de term ‘Telogeen Effluvium’ aangeduid. Hiermee wordt een acute, plotse en overmatige haaruitval bedoeld, die evenwel ook langdurig kan aanhouden. Soms is de oorzaak duidelijk aanwijsbaar, denk dan bijvoorbeeld aan bestraling of chemokuur, een verminderde werking van de schildklier of een neveneffect van medicijngebruik. Daarnaast kunnen ook externe factoren een rol spelen, zoals een tekort aan belangrijke voedingsstoffen, als ijzer, mineralen en vitamines. Ook een slechte conditie van de hoofdhuid en stress kunnen haarverlies veroorzaken. Bij vrouwen kan ook een flinke schommeling in de hormoonspiegel aan de basis liggen van de plotse haaruitval. Dit kan onder meer te wijten zijn aan zwangerschap en bevalling, overgang, beginnen of stoppen met de anticonceptiepil en zo verder.

Tot slot kan er ook nog sprake zijn van een haarziekte.

Haarverlies door haarziekten

Een oorzaak van haarverlies kan ook een haarziekte zijn. Overigens is het woord ‘haarziekte’ wat slecht gekozen. Een haarziekte betekent namelijk helemaal niet dat uw haar ziek is. Het betreft een aandoening van uw hoofdhuid, waardoor u haar verliest. De meest voorkomende haarziekten zijn:

  • Alopecia Areata (pleksgewijze kaalheid)
  • Hirsutisme (overbeharing)
  • Tractie Alopecia (blijvend haarverlies door het extreem straktrekken van de haren en een constante druk op de haren)
  • Trichotillomanie (kale plekken als gevolg van dwangmatig uittrekken van haren)
  • Alopecia Cicatricialis (kaalheid als gevolg van littekenweefsel)
  • Lichen Planopilaris (haaruitval als gevolg van ontstoken haarzakjes)

Waardoor u juist met overmatig haarverlies te maken krijgt, kan u soms geheel duidelijk zijn, maar soms is nader onderzoek nodig. Afhankelijk van de oorzaak van uw haarverlies, zijn verschillende behandelwijzen mogelijk.

Haaruitval behandelingen

Overweegt u uw haarprobleem op te lossen? Dan biedt de medische wereld een breed scala aan behandelingen en/of mogelijkheden, afhankelijk van de oorzaak van uw haarprobleem en welk gewenst effect u wilt bereiken. Voorbeelden zijn haartransplantatie en tricopigmentatie. Wilt u de oorzaak van uw haarprobleem aanpakken? Wilt u het proces van haaruitval vertragen? Of wilt u uw haar weer terug? De Kliniekbemiddelaar staat in contact met tal van specialisten die u hierbij kunnen helpen. Artsen, psychologen, dermatologen, voedingsdeskundigen en klinieken, waar u een haartransplantatie kunt laten doen.

De MHP kliniek is u graag van dienst om samen met u op zoek te gaan naar de oplossing, die het beste bij uw situatie past. Wij werken uitsluitend samen met de beste klinieken in Nederland en België. Naar aanleiding van uw wensen, kunnen wij een passend voorstel op maat sturen. U kunt vervolgens, geheel vrijblijvend, een afspraak in onze kliniek inplannen.

Punten van aandacht bij tricopigmentatie

Denkt u na over een mogelijke MHP behandeling? Neem altijd een aantal belangrijke punten in overweging. Aangezien het een best ingrijpende gebeurtenis is, is het van belang dat u zichzelf goed informeert over de behandelaar van uw voorkeur. Vraag tijdens een kennismakingsgesprek om referenties, voor en na foto’s van reeds behandelde lotgenoten en zorg ervoor dat u een kijkje kunt nemen in de behandelkamer. Beantwoord de vragen die een behandelaar heeft conform de waarheid. Zo is het van belang om melding te maken van mogelijke allergieën die u heeft en geneesmiddelen die u gebruikt. Op deze manier krijgt een behandelaar een compleet inzicht in uw gezondheidstoestand en wordt een beslissing genomen of het verantwoord is om de gewenste tricopigmentatie te ondergaan. Hygiëne speelt een grote rol. U wilt graag in een schone, hygiënische omgeving behandelt worden. Let hier op bij het eerste bezoek dat u aan een kliniek brengt. Voor de behandeling wordt uw huid schoongemaakt en gedesinfecteerd. Vooraf heeft u te horen gekregen hoe kort of lang uw eigen haar idealiter is voor de behandeling. Om de hygiëne te waarborgen wordt er gewerkt met steriel verpakte naalden en pigmenten. De behandelaar draagt tijdens de behandeling handschoenen.

Informatie voorafgaand aan de behandeling – tricopigmentatie kosten

Het slagen van een micro haar pigmentatie heeft u ook grotendeels zelf in de hand. Lees u vooraf goed in en probeer reviews en ervaringen van anderen te lezen. Deze ervaringen geven u een nog beter idee van de mogelijkheden. Iedereen beleeft een behandelaar én behandeling op zijn of haar eigen manier, maar ervaringen van anderen kunnen u best een eind op weg helpen. Lees zeker ook mee op een micro haar pigmentatie forum waar veel vragen gesteld en beantwoord worden. Vragen die u zelf heeft of dingen waar u misschien nog niet aan had gedacht. Schrijf de vragen die u heeft voor uzelf op een briefje en neem dit mee naar het intakegesprek bij de behandelaar van uw voorkeur. Een teveel aan informatie bestaat niet en een goede voorbereiding is vaak het halve werk. Dat geldt ook voor de behandeling die u wenst te ondergaan.

Ook over de tricopigmentatie kosten wordt gesproken. U krijgt een offerte op maat.

Gratis en vrijblijvend een consult inplannen bij onze kliniek?

Wilt u na het lezen van de tekst ‘tricopigmentatie’ een gratis en vrijblijvend consult inplannen? Dit kan via het contactformulier. Het betreft een kennismakingsgesprek met de MHP specialist van onze kliniek. U kunt tijdens het consult uw wensen voorleggen en eventuele vragen stellen. Er wordt direct een offerte op maat gemaakt, zodat u ook op de hoogte bent van de micro haar pigmentatie kosten.