Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

De stoppeltattoo is trendsettend onder mannen met een terugtrekkende haargrens en kaalheid. Door gebruik te maken van een micro haar pigmentatie behandeling krijgt u een optisch stoere ‘shaven look’ die er bovendien goed verzorgd uitziet. Het lijkt op een natuurlijk kort geschoren haardracht die een einde maakt aan kaalheid en de zorg om slecht zittende haarstukjes en andere middeltjes.

Is een stoppeltattoo een echte tatoeage?

Micro haar pigmentatie wordt ook wel eens een stoppeltattoo genoemd. Van een échte tatoeage is echter geen sprake. Het grootste verschil met een echte tatoeage is dat er door de meeste behandelaars gewerkt wordt met semi-permanente pigmenten. De pigmenten kleuren na verloop van tijd niet naar groen of blauw maar vervagen op natuurlijke wijze. Dit vervagen maakt dat een stoppeltattoo flexibel is. Net zoals uw uiterlijk veranderd ook uw natuurlijke haarlijn met de jaren. Door de vervagende stoppels kunt u bij iedere nabehandeling uw haarlijn laten bijstellen. Hetzelfde geldt uiteraard voor de kleur van de pigmenten die wordt gebruikt. Risico’s zijn er nagenoeg niet. De pigmenten zijn hypoallergeen en een stoppeltattoo is een behandeling die vrijwel pijnloos verloopt. Heeft u een gevoelige huid dan kunt u desgewenst gebruik maken van een verdovende crème. Een behandelaar maakt gebruik van een innovatieve techniek in combinatie met zeer fijne naalden waarmee het pigment in de bovenste hoofdhuidlaag wordt aangebracht.

Stoppeltattoo.
Stoppeltattoo.

Wat kunt u verwachten van een stoppeltattoo?

Door te kiezen voor een micro haar pigmentatie behandeling rekent u voorgoed af met vergevorderde kaalheid en haarverlies. De stoppeltjes die worden aangebracht zijn niet van natuurlijke haarstoppels te onderscheiden. Bij dunner wordend haar of pleksgewijze kaalheid geven de haarstoppels uw haardos een meer optische dichtheid. Resultaten zijn direct na de eerste sessie zichtbaar. Afhankelijk van het aantal hoofdzones dat u laat behandelen is het zo dat u meerdere malen naar een behandelaar moet gaan om een optimaal eindresultaat te bereiken. Zelfs als u door een te ver gevorderde kaalheid niet (meer) in aanmerking komt voor een haartransplantatie is het mogelijk om voor een stoppeltattoo te kiezen.

Waar kunt u terecht voor een stoppeltattoo?

De populariteit van een MHP behandeling is de laatste jaren sterk toegenomen. Dit heeft voor een toename van het aantal behandelaars gezorgd. Naast lang bestaande en bekende haar- en schoonheidsklinieken zijn er ook steeds meer behandelaars vlak bij u in uw vertrouwde omgeving actief. Zo is het makkelijk om meerdere aanbieders met elkaar te vergelijken. Vergelijken doet u onder meer door het maken van een intakegesprek, maar ook door het lezen van ervaringsverhalen van lotgenoten die u reeds voor zijn gegaan. Ervaringsverhalen geven u een idee hoe iemand een bepaalde behandeling heeft ervaren. Bovendien worden deze verhalen vaak in beeld gebracht door tussentijdse foto’s van een stoppeltattoo. Handig als u wilt weten hoe de hoofdhuid eruit ziet na één of meerdere behandelsessies. Uiteraard is de prijs die u betaald voor een behandeling belangrijk, maar vergeet ook niet dat u vertrouwen moet hebben in de behandelaar die de MHP behandeling uitvoert. Ontspannen de behandeling ondergaan is zowel voor u als voor de behandelaar van groot belang.

De duur van een micro haar pigmentatie behandeling – stoppels tatoeëren

Het meest ‘zware’ aan een MHP behandeling is de behandelduur. Stoppels tatoeëren is zeer precisie werk.  Per sessie neemt u gedurende een aantal aaneengesloten uren plaats in de behandelkamer. Bereidt u hier op voor, zodat u weet welke mogelijkheden er zijn. Sommige behandelaars laten u televisie kijken, een film zien en weer anderen hebben wifi faciliteiten zodat u wat kunt internetten en/of mailen. Deze lengte van een sessie maakt dat u graag een behandelaar heeft waar u wat mee kunt praten en waar u zich comfortabel bij voelt. Heeft u deze ‘klik’ niet dan is het helemaal niet raar of vreemd om bij een andere aanbieder informatie in te winnen. Het gaat immers allemaal om een geslaagd eindresultaat waar u tevreden over wilt zijn.

Wat kost een micro haar pigmentatie behandeling?

Als u de tarieven gaat vergelijken zult u zien dat de prijzen vaak per hoofdzone worden weergegeven. De kostprijs voor één zone begint bij ongeveer € 590 en kan voor een volledige behandeling waarin alle hoofdzones worden behandeld oplopen tot zo’n € 2.295. Een micro haar pigmentatie behandeling is daarmee een stuk meer betaalbaar dan een FUT of FUE haartransplantatie. Vrijwel iedereen komt in aanmerking voor een stoppeltattoo en als u de richtlijnen die een behandelaar u meegeeft naleeft is het eindresultaat bijzonder natuurgetrouw. Wist u trouwens dat u een MHP behandeling ook kunt laten uitvoeren als aanvulling op een haartransplantatie? Kortom de mogelijkheden die een stoppeltattoo u bieden geven u weer zelfvertrouwen en zijn daarnaast betaalbaar.

Gratis en vrijblijvend een consult inplannen bij onze kliniek?

Wilt u na het lezen van de tekst ‘stoppeltattoo’ een gratis en vrijblijvend consult inplannen? Dit kan via het contactformulier. Het betreft een kennismakingsgesprek met de MHP specialist van onze kliniek. U kunt tijdens het consult uw wensen voorleggen en eventuele vragen stellen. Er wordt direct een offerte op maat gemaakt, zodat u ook op de hoogte bent van de micro haar pigmentatie kosten.