Scalp pigmentatie is een andere benaming voor de innovatieve micro haar pigmentatie behandeling. Een behandeling voor iedereen die geconfronteerd wordt met haarverlies en kaalheid. Scalp pigmentatie geeft meteen zichtbare resultaten. U heeft hierbij de keuze uit onder meer een goed onderhouden shaven look, een scherpe haarlijn of een optisch meer volle en natuurlijke haardos.

Scalp pigmentatie voor mannen en vrouwen

Haarverlies, dunner wordend haar en kaalheid zijn al lang geen problemen meer die alleen bij mannen voorkomen. Veel vrouwen hebben last van dunner wordend haar. De tijd dat u hier alleen een oplossing voor vond in de vorm van een haarstukje ligt ver in het verleden. Dunner wordend haar krijgt door toepassing van scalp pigmentatie een natuurlijke optische dichtheid. Uw zelfvertrouwen neemt toe en het leven lacht u toe. Mannen met een vergevorderde kaalheid krijgen met een micro haar pigmentatie behandeling een stoere shaven look. Hierdoor heeft u een natuurlijk ogend kort kapsel dat er altijd goed uitziet. Behandelaars maken gebruik van hypoallergene pigmenten die afgestemd worden op uw natuurlijke haarstoppel kleur. De pigmenten vervagen na verloop van tijd. Hierdoor is scalp pigmentatie een flexibele behandeling die u altijd op uw natuurlijke haarlijn kunt afstemmen.

Scalp pigmentatie.

Scalp pigmentatie.

Wat houdt een scalp pigmentatie behandeling in?

Een nog steeds toenemend aantal gespecialiseerde schoonheids- en haarklinieken hebben specialisten aan het werk die scalp pigmentaties uitvoeren. Het betreft een uiterst geavanceerde techniek waarbij gebruik wordt gemaakt van uiterst fijne naalden en de nieuwste apparatuur. Risico’s zijn er niet, het is géén chirurgische behandeling en mogelijke pijn kunt u voorkomen door uw hoofdhuid voor de behandeling in te smeren met een verdovende crème. Een volledige behandeling bestaat uit meerdere sessies. Tussen de sessies zit telkens een periode van een paar weken waarin de hoofdhuid kan kalmeren. Direct na de eerste behandeling heeft u zichtbaar resultaat. Hoeveel sessies er nodig zijn is onder meer afhankelijk van het aantal hoofdzones dat u wilt laten behandelen. Bij iedere behandelaar en/of kliniek is er eerst een intakegesprek waarin u uw wensen kenbaar maakt en vragen kunt stellen. Streef de beste eindresultaten na en dat gaat vaak het beste bij een behandelaar waar u zichzelf bent en waar u zich op uw gemak voelt. Een gerustgesteld gevoel heeft u vaak al op het moment dat u een kliniek voor de eerste keer binnengaat. Hartelijk welkom geheten worden en interesse in u is belangrijk. U wilt immers met een ontspannen gevoel de scalp pigmentatie behandeling ondergaan. De tijd die u doorbrengt met de behandelaar beslaat meerdere aaneengesloten uren en het is dan prettig dat u vertrouwen heeft in degene die uw hoofdhuid behandeld.

Waar laat u een scalp pigmentatie behandeling uitvoeren?

De laatste jaren heeft micro haar pigmentatie steeds meer aanbieders gekregen. Hierdoor wordt het aanbod breder en kunt u zowel ervaringen van anderen als tarieven met elkaar vergelijken. Zo heeft u de mogelijkheid om een behandeling te laten uitvoeren bij een gevestigde en van naam bekende kliniek. Daarnaast is ook de behandelaar bij u in de buurt, waar u goede recenties over leest een prima optie. Tijdens het intakegesprek krijgt u veelal een rondleiding door de kliniek en ziet u hoe de behandelruimte eruit ziet. Geeft uw ogen de kost, u komt immers veel te weten over de werkwijze en de zorg waarmee wordt gewerkt. Neem eens plaats in de behandelstoel en laat u goed informeren hoeveel aaneengesloten uren een behandelsessie duurt. Zijn er bezigheden zoals televisie kijken die u in de tussenliggende tijd kunt doen? Allemaal vragen die u heeft en die medebepalend voor uw definitieve keuze kunnen zijn. De behandelaars spreken uw eigen taal en dat is wel zo makkelijk als u vragen heeft.

Scalp pigmentatie kosten

Bent u geïnteresseerd in de scalp pigmentatie kosten van onze kliniek? Of wilt u deze kosten vergelijken met andere klinieken? Dit kan vrij eenvoudig door de hiervoor bestemde pagina te raadplegen. Wat scalp pigmentatie kost, verschilt per kliniek en persoon. Laat u adviseren tijdens een gratis en vrijblijvend consult in de kliniek.

Scalp pigmentatie ervaringen

Er zijn online talloze scalp pigmentatie ervaringen te vinden. Opvallen is dat de tevredenheid per persoon sterk kan verschillen. Bij bepaalde klinieken zijn er overwegend positieve ervaringen met scalp pigmentatie te vinden. Bij sommige klinieken is het tegenovergestelde juist het geval. Benieuwd naar scalp pigmentatie ervaringen van mensen die onze kliniek hebben bezocht? We delen deze graag met u.

Hoe zit het met voor- en nazorg?

Onder voorzorg wordt onder meer het intakegesprek verstaan. Naast de behandeling zelf is dit een essentieel onderdeel voor een geslaagde MHP behandeling. Zijn al uw vragen beantwoord en weet u precies wat u kunt verwachten van scalp pigmentatie dan volgt de echte behandeling in meerdere sessies. Tussendoor heeft u direct zichtbaar resultaat en krijgt u tips van de behandelaar die het eindresultaat positief kunnen beïnvloeden. Van het vermijden van een saunabezoek tot het behandelen van uw hoofdhuid met een zachte shampoo. Na de behandeling bent u vaak gebaat met een goed geregelde nazorg. Dit kan zijn in de vorm van een nabehandeling als de pigmenten gaan vervagen of een gesprek om uw haarlijn verder aan te passen aan uw uiterlijk. Een goede schoonheids- en/of haarkliniek neemt zowel de voor- als nazorg bij micro haar pigmentatie behandeling serieus en staat u altijd vriendelijk en professioneel te woord.

Scalp pigmentatie combineren met haargroeimiddelen

Ziet u door de bomen nog het bos als het gaat om het vinden van een effectieve behandeling van uw haaruitval, haarverlies of kalende hoofd? Er zijn inmiddels ook in Nederland diverse haargroeimiddelen op de markt. Als u wat onderzoek doet, blijkt al gauw dat het ene middel de ene vorm van haaruitval tegengaat en het andere middel weer een andere vorm. Hoog tijd om u mee te nemen op een tripje door het haargroeimiddelen bos om de mogelijkheden voor u inzichtelijk te maken.

Wilt u haargroeimiddelen gaan gebruiken, raadpleegt u dan altijd eerst uw huisarts of dermatoloog voor de behandeling die bij u past. Uw kaalheid, haaruitval of haarverlies kan diverse oorzaken hebben. We gaan in op enkele veelvoorkomende dilemma’s en geven per dilemma aan welk soorten haargroeimiddelen daarvoor gebruikt worden. Haargroeimiddelen werken per definitie het beste preventief: bent u er vroeg bij, dan heeft u de grootste kans op succes.

Haaruitval bij mannen

Ruim 50% van alle mannen heeft al te maken met haaruitval, met een kaal of kalend hoofd tot gevolg. In Nederland is alleen Minoxidil officieel geregistreerd bij het College ter beoordeling van geneesmiddelen. Geregistreerd wil zeggen dat het wetenschappelijk is bewezen dat de geregistreerde haargroeimiddelen kunnen werken. Dit wil niet zeggen dat ze bij echt iedereen werken. Hoe Minoxidil haarverlies exact aanpakt is nog niet bekend.

Erfelijke haaruitval

Uw haar heeft een te korte levensduur als u erfelijk belast bent met haarverlies. Haargroeimiddelen die de groeisnelheid van uw haar afremmen, geven u de beste kans op vertraging van haaruitval. Maar helaas meestal geen uitstel. Vaak begint haaruitval u pas op te vallen als al 50% van uw haar is uitgevallen. Als dan de moedercellen van een haar zijn uitgeput, kan geen haargroeimiddel er nog voor zorgen dat daar weer een haar zal groeien. Wilt u dan nog een effectieve behandeling, dan wordt het meestal zoeken naar een haartransplantatie.

Slechte doorbloeding van de hoofdhuid

Wanneer de hoofdhuid niet goed doorbloed wordt, dan kunt u de groei van uw haar stimuleren met voedingsstoffen en een haargroeimiddel gebruiken, dat uw hoofdhuidfuncties activeert.

Jonge mannen die haar beginnen te verliezen

Als u als jonge man al kampt met haarverlies en dat bevindt zich nog in een vroeg stadium, dan zijn er haargroeimiddelen voorhanden gebaseerd op finasteride. De twee bekendste soorten heten Proscar en Propecia. Dit zijn van oorsprong medicijnen tegen prostaatvergroting. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat finasteride haarverlies kan stoppen bij jonge mannen met beginnende kaalheid én dat het de haargroei kan bevorderen.

Haarverlies bij vrouwen

Ook vrouwen kunnen last hebben van haaruitval. Zij krijgen soms de Diane pil voorgeschreven die verdere haaruitval moet voorkomen. De Diane pil wordt overigens ook wel gebruikt tegen overbeharing. Deze pil is een behoorlijk zwaar haargroeimiddel/medicijn dat cyproteronacetaat en ethinylestradiol bevat. De Diane pil wordt steeds vaker afgeraden, zeker sinds in Frankrijk een aantal sterfgevallen is toegeschreven aan dit product. In dat land is het uit de productie genomen.

Voor veel mannen en vrouwen is haaruitval en kaal worden een schrikbarend fenomeen. In een maatschappij waar een volle, mooie haardos zowel voor mannen als voor vrouwen als de norm gezien wordt, passen geen inhammen of kale plekken. Toch zijn er veel mensen die last hebben van haarverlies. Wie haaruitval wilt tegengaan en / of de haargroei wilt stimuleren, kan een haargroeimiddel proberen.

Wat is het en hoe werken haargroeimiddelen?

Een haargroeimiddel is een middel waarmee mensen opkomende kaalheid proberen in te dammen. Een aanzienlijk aantal mensen. Want volgens schattingen heeft of krijgt ruim 50% van alle mensen te maken met haaruitval leidend tot kaalheid.
Het zal u dan ook niet verwonderen dat haargroeimiddelen gretig aftrek vinden. Er worden elk jaar opnieuw miljarden geïnvesteerd in het ontwikkelen van cutting-edge haarmiddelen. Er verschijnt dus heel frequent een nieuw haargroeimiddel op de markt. In sommige gevallen duurt het jaren om een nieuwe aanwas van haargroeimiddelen te ontwikkelen. Wel 5-10 jaar. Vooral als er wetenschappelijk onderzoek voor moet plaatsvinden.

Effectiviteit haargroeimiddel

Met haargroeimiddelen kunt u haaruitval op uiteenlopende manieren bestrijden. Een haargroeimiddel is bijvoorbeeld een haaruitval vitamine die u haalt uit uw dagelijkse voeding en die haargroeistimulerend werkt. Een ander middel blokkeert de omzetting van het DHT-hormoon (dihydrotestosteron) in de haarzakjes. Een dergelijk middel kan werken tegen erfelijk haarverlies.

Voor u vooral heel belangrijk om te weten: bij beginnende kaalheid begint u het liefst al zo vroeg mogelijk met het gebruik van een haargroeimiddel. Het is dan namelijk makkelijker om uw haaruitval te stabiliseren. Ook is het goed om te weten dat wanneer u stopt met de behandeling, het teruggegroeide haar vaak ook weer verdwijnt.

Een veel drastischer methode is hergroei. Verdwenen haren opnieuw laten groeien is ook moeilijker te realiseren. Dat gebeurt met een haartransplantatie. Een haartransplantatie kunt u vaak prima combineren met een haargroeimiddel in overleg met uw haarspecialist.

Welk haargroeimiddel is geschikt voor mij? Of is scalp pigmentatie beter?

Van een enkel haargroeimiddel is de werking wetenschappelijk aangetoond. Voorbeelden hiervan zijn de middelen finasteride, minoxidil, ketoconazol en dutasteride. Veel mensen willen echter geen bijwerkingen en kiezen daarom liever voor scalp pigmentatie.

Maar het klinisch effect en de kans op succes kan voor de een anders uitpakken dan voor de ander. Ook is er een groot verschil tussen mannen en vrouwen. Niet alle middelen kunnen of mogen gebruikt worden door vrouwen en mannen. Zo mag finasteride alleen voor mannen voorgeschreven worden.

Deze haargroeimiddelen bestrijden haaruitval ook elk op een eigen manier en hebben ook eigen bijwerkingen en neveneffecten. Het is daarom belangrijk dat u eerst goed laat onderzoeken welke vorm van haaruitval u heeft, wat hiertegen te doen is en welk middel voor u het gewenste effect kan ressorteren.

Gratis en vrijblijvend een consult inplannen bij onze kliniek?

Wilt u na het lezen van de tekst ‘scalp pigmentatie’ een gratis en vrijblijvend consult inplannen? Dit kan via het contactformulier. Het betreft een kennismakingsgesprek met de MHP specialist van onze kliniek. U kunt tijdens het consult uw wensen voorleggen en eventuele vragen stellen. Er wordt direct een offerte op maat gemaakt, zodat u ook op de hoogte bent van de micro haar pigmentatie kosten.