Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Scalp pigmentatie is een andere benaming voor de innovatieve micro haar pigmentatie behandeling. Een behandeling voor iedereen die geconfronteerd wordt met haarverlies en kaalheid. Scalp pigmentatie geeft meteen zichtbare resultaten. U heeft hierbij de keuze uit onder meer een goed onderhouden shaven look, een scherpe haarlijn of een optisch meer volle en natuurlijke haardos.

Scalp pigmentatie voor mannen en vrouwen

Haarverlies, dunner wordend haar en kaalheid zijn al lang geen problemen meer die alleen bij mannen voorkomen. Veel vrouwen hebben last van dunner wordend haar. De tijd dat u hier alleen een oplossing voor vond in de vorm van een haarstukje ligt ver in het verleden. Dunner wordend haar krijgt door toepassing van scalp pigmentatie een natuurlijke optische dichtheid. Uw zelfvertrouwen neemt toe en het leven lacht u toe. Mannen met een vergevorderde kaalheid krijgen met een micro haar pigmentatie behandeling een stoere shaven look. Hierdoor heeft u een natuurlijk ogend kort kapsel dat er altijd goed uitziet. Behandelaars maken gebruik van hypoallergene pigmenten die afgestemd worden op uw natuurlijke haarstoppel kleur. De pigmenten vervagen na verloop van tijd. Hierdoor is scalp pigmentatie een flexibele behandeling die u altijd op uw natuurlijke haarlijn kunt afstemmen.

Scalp pigmentatie.
Scalp pigmentatie.

Wat houdt een scalp pigmentatie behandeling in?

Een nog steeds toenemend aantal gespecialiseerde schoonheids- en haarklinieken hebben specialisten aan het werk die scalp pigmentaties uitvoeren. Het betreft een uiterst geavanceerde techniek waarbij gebruik wordt gemaakt van uiterst fijne naalden en de nieuwste apparatuur. Risico’s zijn er niet, het is géén chirurgische behandeling en mogelijke pijn kunt u voorkomen door uw hoofdhuid voor de behandeling in te smeren met een verdovende crème. Een volledige behandeling bestaat uit meerdere sessies. Tussen de sessies zit telkens een periode van een paar weken waarin de hoofdhuid kan kalmeren. Direct na de eerste behandeling heeft u zichtbaar resultaat. Hoeveel sessies er nodig zijn is onder meer afhankelijk van het aantal hoofdzones dat u wilt laten behandelen. Bij iedere behandelaar en/of kliniek is er eerst een intakegesprek waarin u uw wensen kenbaar maakt en vragen kunt stellen. Streef de beste eindresultaten na en dat gaat vaak het beste bij een behandelaar waar u zichzelf bent en waar u zich op uw gemak voelt. Een gerustgesteld gevoel heeft u vaak al op het moment dat u een kliniek voor de eerste keer binnengaat. Hartelijk welkom geheten worden en interesse in u is belangrijk. U wilt immers met een ontspannen gevoel de scalp pigmentatie behandeling ondergaan. De tijd die u doorbrengt met de behandelaar beslaat meerdere aaneengesloten uren en het is dan prettig dat u vertrouwen heeft in degene die uw hoofdhuid behandeld.

Waar laat u een scalp pigmentatie behandeling uitvoeren?

De laatste jaren heeft micro haar pigmentatie steeds meer aanbieders gekregen. Hierdoor wordt het aanbod breder en kunt u zowel ervaringen van anderen als tarieven met elkaar vergelijken. Zo heeft u de mogelijkheid om een behandeling te laten uitvoeren bij een gevestigde en van naam bekende kliniek. Daarnaast is ook de behandelaar bij u in de buurt, waar u goede recenties over leest een prima optie. Tijdens het intakegesprek krijgt u veelal een rondleiding door de kliniek en ziet u hoe de behandelruimte eruit ziet. Geeft uw ogen de kost, u komt immers veel te weten over de werkwijze en de zorg waarmee wordt gewerkt. Neem eens plaats in de behandelstoel en laat u goed informeren hoeveel aaneengesloten uren een behandelsessie duurt. Zijn er bezigheden zoals televisie kijken die u in de tussenliggende tijd kunt doen? Allemaal vragen die u heeft en die medebepalend voor uw definitieve keuze kunnen zijn. De behandelaars spreken uw eigen taal en dat is wel zo makkelijk als u vragen heeft.

Scalp pigmentatie kosten

Bent u geïnteresseerd in de scalp pigmentatie kosten van onze kliniek? Of wilt u deze kosten vergelijken met andere klinieken? Dit kan vrij eenvoudig door de hiervoor bestemde pagina te raadplegen. Wat scalp pigmentatie kost, verschilt per kliniek en persoon. Laat u adviseren tijdens een gratis en vrijblijvend consult in de kliniek.

Scalp pigmentatie ervaringen

Er zijn online talloze scalp pigmentatie ervaringen te vinden. Opvallen is dat de tevredenheid per persoon sterk kan verschillen. Bij bepaalde klinieken zijn er overwegend positieve ervaringen met scalp pigmentatie te vinden. Bij sommige klinieken is het tegenovergestelde juist het geval. Benieuwd naar scalp pigmentatie ervaringen van mensen die onze kliniek hebben bezocht? We delen deze graag met u.

Hoe zit het met voor- en nazorg?

Onder voorzorg wordt onder meer het intakegesprek verstaan. Naast de behandeling zelf is dit een essentieel onderdeel voor een geslaagde MHP behandeling. Zijn al uw vragen beantwoord en weet u precies wat u kunt verwachten van scalp pigmentatie dan volgt de echte behandeling in meerdere sessies. Tussendoor heeft u direct zichtbaar resultaat en krijgt u tips van de behandelaar die het eindresultaat positief kunnen beïnvloeden. Van het vermijden van een saunabezoek tot het behandelen van uw hoofdhuid met een zachte shampoo. Na de behandeling bent u vaak gebaat met een goed geregelde nazorg. Dit kan zijn in de vorm van een nabehandeling als de pigmenten gaan vervagen of een gesprek om uw haarlijn verder aan te passen aan uw uiterlijk. Een goede schoonheids- en/of haarkliniek neemt zowel de voor- als nazorg bij micro haar pigmentatie behandeling serieus en staat u altijd vriendelijk en professioneel te woord.

Scalp pigmentatie combineren met haargroeimiddelen

Ziet u door de bomen nog het bos als het gaat om het vinden van een effectieve behandeling van uw haaruitval, haarverlies of kalende hoofd? Er zijn inmiddels ook in Nederland diverse haargroeimiddelen op de markt. Als u wat onderzoek doet, blijkt al gauw dat het ene middel de ene vorm van haaruitval tegengaat en het andere middel weer een andere vorm. Hoog tijd om u mee te nemen op een tripje door het haargroeimiddelen bos om de mogelijkheden voor u inzichtelijk te maken.

Scalp pigmentatie FAQ

Overweegt u scalp pigmentatie? Enkele vragen over scalp pigmentatie worden regelmatig gesteld. Hieronder vindt u een overzicht van de meest voorkomende vragen. De vragen worden kort en bondig beantwoord.

1. Wat is scalp pigmentatie?

Scalp pigmentatie is een cosmetische oplossing bij haarverlies, dunner wordend haar en kaalheid. De techniek wordt toegepast met behulp van permanente hypoallergene pigmenten waarmee het effect van natuurlijke haarstoppels gecreëerd wordt. Het is een veilige, niet chirurgische behandeling die uitstekende en langdurige resultaten geeft.

2. Hoe werkt scalp pigmentatie?

De behandeling wordt uitgevoerd door een MHP specialist. Er wordt gewerkt met verfijnde en hoogwaardige apparatuur, die enigszins te vergelijken is met tatoeage apparatuur. Aan het apparaat zit een ultradunne, korte naald waarmee gekleurd pigment in uw hoofdhuid wordt aangebracht. Het pigment komt met uw eigen haarkleur overeen. Scalp pigmentatie is een veilige maar langdurige behandeling. Afhankelijk van het aantal hoofdzones dat u laat behandelen kan een behandelsessie tussen de 3 en 8 uur duren. Het komt geregeld voor dat complexe scalp pigmentaties over meerdere behandeldagen verspreid worden.

3. Wat is het verschil met een echte tatoeage?

Hoewel u de indruk kunt hebben dat een scalp pigmentatie eigenlijk een vorm van tatoeëren is, zijn er verschillen. Het komt bij tatoeages geregeld voor dat de inkt uiteindelijk van kleur verandert en blauw of groen uitslaat. Daarnaast worden andere naalden gebruikt. De kortere en dunnere naalden voorkomen dat het pigment zich ongewild verspreid. Het eindresultaat is nauwelijks van echt haar te onderscheiden haarstoppels.

4. Ben ik geschikt voor scalp pigmentatie?

Scalp pigmentatie biedt een oplossing aan mannen en vrouwen die te maken hebben met ongewenste haaruitval en kaalheid. Door het aanbrengen van de pigmenten wordt uw haardos optisch verdicht en krijgt een kale schedel een verzorgde ‘shaven look’. Het bijzondere van scalp pigmentatie is dat ook Alopecia areata patiënten van de behandeling gebruik kunnen maken. Geadviseerd wordt om altijd eerst advies in te winnen bij de behandelend specialist. Deze kan u meer vertellen over de voor- en nadelen in uw persoonlijke situatie.

5. Wat kan ik verwachten na de scalp pigmentatie behandeling?

Micro haar pigmentatie, of te wel scalp pigmentatie, is een langdurige behandeling die met uiterste precisie wordt uitgevoerd. Direct na de behandeling kunt u de kliniek verlaten en thuis herstellen. Uw hoofdhuid kan rood verkleurd en licht gezwollen zijn. Beide verschijnselen verdwijnen in de dagen en weken na de behandeling. Geef uw hoofdhuid rust en tijd om te herstellen. Dit doet u door onder andere de adviezen van de MHP specialist op te volgen.

6. Welke resultaten worden met scalp pigmentatie bereikt?

Scalp pigmentatie heeft direct na de eerste behandelsessies zichtbare resultaten. De helderheid en intensiteit van de kleur lijkt kort na de behandeling wat vaag. Dit verbetert na gemiddeld een week. De meeste mannen en vrouwen hebben meerdere behandelsessies nodig om een optimaal resultaat te bereiken. Het permanente pigment dat gebruikt wordt geeft langdurige resultaten. Uiteraard ervaart iedereen het resultaat op zijn of haar eigen manier.

7. Hoeveel behandelsessies heb ik nodig?

Voorafgaand aan de scalp pigmentatie vindt een intakegesprek plaats bij de MHP specialist. Deze bekijkt uw hoofdhuid nauwkeurig en kan aangeven hoeveel hoofdzones u laat behandelen voor een optimaal resultaat. Doorgaans kan tegelijkertijd ook een vrij exacte inschatting gemaakt worden van het aantal behandelsessies. Een klein percentage van het aangebrachte pigment wordt afgestoten. Bij de meeste mannen en vrouwen is het resultaat na twee behandelsessies prima. U kunt dan een derde behandelsessie als touch-up uit laten voeren. In enkele gevallen heeft u aanvullende behandelingen nodig.

8. Is scalp pigmentatie pijnlijk?

Scalp pigmentatie wordt zonder plaatselijke verdoving en/of algehele narcose uitgevoerd. De behandeling zelf wordt door de meeste mannen en vrouwen niet als pijnlijk ervaren. Het aanbrengen van het pigment met behulp van de ultrafijne naald kan een irriterend gevoel geven. Bent u angstig of ziet u op tegen de behandeling? Maak dit kenbaar tijdens het intakegesprek. Eventuele napijn kunt u bestrijden met een pijnstiller zoals paracetamol. Het is belangrijk om ontspannen en met vertrouwen in de behandelstoel plaats te nemen. De behandeling verloopt dan ook voor de MHP specialist op ontspannen wijze.

9. Moet ik mijn haar kort scheren voor de behandeling?

Dat verschilt van situatie tot situatie. Veelal wordt aan mannen gevraagd om het haar kort voor de behandeling op ongeveer 1 mm te scheren. Indien u hier erg tegenop ziet, kan dit ook gebeuren in de kliniek waar de scalp pigmentatie plaatsvindt. Vrouwen die zich laten behandelen, doen dit veelal om kalende plekken te camoufleren en een optisch vollere haardos te krijgen. Het is dan niet nodig om het haar te millimeteren.

10. Heb ik invloed op het uiteindelijke resultaat?

Ja zeker, volg altijd de aanwijzingen en richtlijnen op die u ontvangt van de behandelend specialist. U heeft daarmee een positieve invloed op het resultaat. Wees de eerste 48 tot 72 uur voorzichtig en was uw haar c.q. hoofdhuid niet. Vermijd het stoten van uw hoofd, waardoor de pigmenten afgestoten kunnen worden. De arts geeft advies over blootstelling aan de zon / zonnebank en het gebruik van verzorgende lotions en crèmes met een hoge SPF factor. Bij het herstel van de huid kunnen jeuk en korstjes verschijnen. Krab niet en wacht tot de korstjes vanzelf van de huid loskomen. Het openkrabben kan wondjes veroorzaken die eventuele infecties en littekens met zich meebrengen. Specialisten adviseren ook om intensief sporten, met veel zweten, en het bezoek van een sauna en/of zwembad zeker de eerste tien dagen na de ingreep uit te stellen.

11. Hoe lang duurt scalp pigmentatie?

Scalp pigmentatie is een arbeidsintensieve behandeling die met uiterste precisie en nauwkeurigheid wordt uitgevoerd. Afhankelijk van het aantal hoofdzones dat behandeld wordt duurt een behandelsessie zo’n 3 tot 8 uur. Laat u een litteken of een kale plek camoufleren? Dan is de behandelduur korter. Hoelang de behandeling in uw geval duurt kan de MHP specialist aangeven tijdens het intakegesprek. Betreft het een uitgebreide, complexe behandeling? Het komt voor dat een specialist besluit om de behandeling over meerdere dagen te verspreiden.

12. Welke voordelen heeft scalp pigmentatie?

Ondanks de lange behandelduur heeft scalp pigmentatie meerdere voordelen. Zo is de behandeling geschikt voor een grote groep mensen. Ook als uw kaalheid vergevorderd is en/of als u kalende plekken heeft die veroorzaakt worden door Alopecia areata kan scalp pigmentatie een oplossing zijn. De eerste resultaten zijn direct en bovendien langdurig zichtbaar. Scalp pigmentatie is een niet-chirurgische behandeling die wordt toegepast zonder plaatselijke of volledige behandeling. In vergelijking met andere behandelingen, zoals een haartransplantatie, is scalp pigmentatie een relatief betaalbare cosmetische ingreep.

13. Op welke scalp pigmentatie kosten kan ik rekenen?

Scalp pigmentatie is een cosmetische ingreep met een zeker prijskaartje. De tarieven in Nederland variëren omdat specialisten eigen prijzen bepalen. Het kan de moeite lonen om verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken. Doorgaans wordt de prijs bepaald door het aantal hoofdzones dat in uw geval behandeld wordt. De tarieven van MHP kliniek liggen tussen € 590 en € 2.295. Tijdens een vrijblijvend intakegesprek kan de MHP specialist bepalen hoeveel hoofdzones u voor een optimaal resultaat het beste laat behandelen. Aan de hand hiervan ontvangt u dan een persoonlijke prijsopgave.

14. Worden de kosten voor scalp pigmentatie vergoed door mijn zorgverzekeraar?

Zorgverzekeraars vergoeden zelden de kosten die voor cosmetische behandelingen gemaakt worden. Slechts in uitzonderlijke gevallen wordt tot vergoeding overgegaan. Als u een scalp pigmentatie overweegt ten gevolge van een ongeval en/of brandwonden is een gedeeltelijke of volledige vergoeding wellicht mogelijk. De voorwaarden voor vergoedingen verschillen per zorgverzekeraar. Als u wilt weten welke voorwaarden door uw verzekeringsmaatschappij gehanteerd worden, kunt u informatie terugvinden in uw polisvoorwaarden.

15. Kan ik een scalp pigmentatie in termijnen betalen?

De kosten van een cosmetische behandeling kan de reden zijn om toch niet voor een behandeling te kiezen. Het is niet altijd mogelijk om de kosten in een keer te missen. U kunt dan kiezen voor een gespreide betaling. MHP kliniek heeft een werkt samen met Cosmetic Finance, een kredietverstrekker. U sluit een lening af voor het behandelbedrag en betaald maandelijkse aflossing aan de kredietmaatschappij. Let wel op dat u over het geleende bedrag onder meer rentekosten verschuldigd bent, die de totale kostprijs hoger maken.

16. Wat de risico’s en bijwerkingen van scalp pigmentatie?

Micro haar pigmentatie, scalp pigmentatie, is een niet-chirurgische veilige cosmetische ingreep. Door te kiezen voor een ervaren MHP specialist weet u zeker dat u in vertrouwde handen bent. De behandeling kent een kleine kans op bijwerkingen. Normale verschijnselen zijn roodheid en lichte zwellingen van de behandelde hoofdhuid. Als u de adviezen van de specialist opvolgt verdwijnen deze verkleuringen en zwellingen in de dagen en weken na de ingreep. In enkele gevallen kunnen wondjes ontstaan door het openkrabben van de behandelde huid. Hierdoor ontstaat de kans op infecties, slechte wondgenezing en littekens. Houden de verkleuringen en/of zwellingen aan of heeft u last van wondjes? Neem dan altijd direct contact op met de kliniek waar u de scalp pigmentatie heeft laten uitvoeren.

Wilt u haargroeimiddelen gaan gebruiken, raadpleegt u dan altijd eerst uw huisarts of dermatoloog voor de behandeling die bij u past. Uw kaalheid, haaruitval of haarverlies kan diverse oorzaken hebben. We gaan in op enkele veelvoorkomende dilemma’s en geven per dilemma aan welk soorten haargroeimiddelen daarvoor gebruikt worden. Haargroeimiddelen werken per definitie het beste preventief: bent u er vroeg bij, dan heeft u de grootste kans op succes.

Haaruitval bij mannen

Ruim 50% van alle mannen heeft al te maken met haaruitval, met een kaal of kalend hoofd tot gevolg. In Nederland is alleen Minoxidil officieel geregistreerd bij het College ter beoordeling van geneesmiddelen. Geregistreerd wil zeggen dat het wetenschappelijk is bewezen dat de geregistreerde haargroeimiddelen kunnen werken. Dit wil niet zeggen dat ze bij echt iedereen werken. Hoe Minoxidil haarverlies exact aanpakt is nog niet bekend.

Erfelijke haaruitval

Uw haar heeft een te korte levensduur als u erfelijk belast bent met haarverlies. Haargroeimiddelen die de groeisnelheid van uw haar afremmen, geven u de beste kans op vertraging van haaruitval. Maar helaas meestal geen uitstel. Vaak begint haaruitval u pas op te vallen als al 50% van uw haar is uitgevallen. Als dan de moedercellen van een haar zijn uitgeput, kan geen haargroeimiddel er nog voor zorgen dat daar weer een haar zal groeien. Wilt u dan nog een effectieve behandeling, dan wordt het meestal zoeken naar een haartransplantatie.

Slechte doorbloeding van de hoofdhuid

Wanneer de hoofdhuid niet goed doorbloed wordt, dan kunt u de groei van uw haar stimuleren met voedingsstoffen en een haargroeimiddel gebruiken, dat uw hoofdhuidfuncties activeert.

Jonge mannen die haar beginnen te verliezen

Als u als jonge man al kampt met haarverlies en dat bevindt zich nog in een vroeg stadium, dan zijn er haargroeimiddelen voorhanden gebaseerd op finasteride. De twee bekendste soorten heten Proscar en Propecia. Dit zijn van oorsprong medicijnen tegen prostaatvergroting. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat finasteride haarverlies kan stoppen bij jonge mannen met beginnende kaalheid én dat het de haargroei kan bevorderen.

Haarverlies bij vrouwen

Ook vrouwen kunnen last hebben van haaruitval. Zij krijgen soms de Diane pil voorgeschreven die verdere haaruitval moet voorkomen. De Diane pil wordt overigens ook wel gebruikt tegen overbeharing. Deze pil is een behoorlijk zwaar haargroeimiddel/medicijn dat cyproteronacetaat en ethinylestradiol bevat. De Diane pil wordt steeds vaker afgeraden, zeker sinds in Frankrijk een aantal sterfgevallen is toegeschreven aan dit product. In dat land is het uit de productie genomen.

Voor veel mannen en vrouwen is haaruitval en kaal worden een schrikbarend fenomeen. In een maatschappij waar een volle, mooie haardos zowel voor mannen als voor vrouwen als de norm gezien wordt, passen geen inhammen of kale plekken. Toch zijn er veel mensen die last hebben van haarverlies. Wie haaruitval wilt tegengaan en / of de haargroei wilt stimuleren, kan een haargroeimiddel proberen.

Wat is het en hoe werken haargroeimiddelen?

Een haargroeimiddel is een middel waarmee mensen opkomende kaalheid proberen in te dammen. Een aanzienlijk aantal mensen. Want volgens schattingen heeft of krijgt ruim 50% van alle mensen te maken met haaruitval leidend tot kaalheid.
Het zal u dan ook niet verwonderen dat haargroeimiddelen gretig aftrek vinden. Er worden elk jaar opnieuw miljarden geïnvesteerd in het ontwikkelen van cutting-edge haarmiddelen. Er verschijnt dus heel frequent een nieuw haargroeimiddel op de markt. In sommige gevallen duurt het jaren om een nieuwe aanwas van haargroeimiddelen te ontwikkelen. Wel 5-10 jaar. Vooral als er wetenschappelijk onderzoek voor moet plaatsvinden.

Effectiviteit haargroeimiddel

Met haargroeimiddelen kunt u haaruitval op uiteenlopende manieren bestrijden. Een haargroeimiddel is bijvoorbeeld een haaruitval vitamine die u haalt uit uw dagelijkse voeding en die haargroeistimulerend werkt. Een ander middel blokkeert de omzetting van het DHT-hormoon (dihydrotestosteron) in de haarzakjes. Een dergelijk middel kan werken tegen erfelijk haarverlies.

Voor u vooral heel belangrijk om te weten: bij beginnende kaalheid begint u het liefst al zo vroeg mogelijk met het gebruik van een haargroeimiddel. Het is dan namelijk makkelijker om uw haaruitval te stabiliseren. Ook is het goed om te weten dat wanneer u stopt met de behandeling, het teruggegroeide haar vaak ook weer verdwijnt.

Een veel drastischer methode is hergroei. Verdwenen haren opnieuw laten groeien is ook moeilijker te realiseren. Dat gebeurt met een haartransplantatie. Een haartransplantatie kunt u vaak prima combineren met een haargroeimiddel in overleg met uw haarspecialist.

Welk haargroeimiddel is geschikt voor mij? Of is scalp pigmentatie beter?

Van een enkel haargroeimiddel is de werking wetenschappelijk aangetoond. Voorbeelden hiervan zijn de middelen finasteride, minoxidil, ketoconazol en dutasteride. Veel mensen willen echter geen bijwerkingen en kiezen daarom liever voor scalp pigmentatie.

Maar het klinisch effect en de kans op succes kan voor de een anders uitpakken dan voor de ander. Ook is er een groot verschil tussen mannen en vrouwen. Niet alle middelen kunnen of mogen gebruikt worden door vrouwen en mannen. Zo mag finasteride alleen voor mannen voorgeschreven worden.

Deze haargroeimiddelen bestrijden haaruitval ook elk op een eigen manier en hebben ook eigen bijwerkingen en neveneffecten. Het is daarom belangrijk dat u eerst goed laat onderzoeken welke vorm van haaruitval u heeft, wat hiertegen te doen is en welk middel voor u het gewenste effect kan ressorteren.

Gratis en vrijblijvend een consult inplannen bij onze kliniek?

Wilt u na het lezen van de tekst ‘scalp pigmentatie’ een gratis en vrijblijvend consult inplannen? Dit kan via het contactformulier. Het betreft een kennismakingsgesprek met de MHP specialist van onze kliniek. U kunt tijdens het consult uw wensen voorleggen en eventuele vragen stellen. Er wordt direct een offerte op maat gemaakt, zodat u ook op de hoogte bent van de micro haar pigmentatie kosten.