Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Micro haar pigmentatie voordelen en nadelen

Wilt u de micro haar pigmentatie voordelen en nadelen tegen elkaar afwegen? De ontwikkeling van behandelingen bij haarverlies en kaalheid heeft de laatste jaren niet stil gestaan. Heeft u last van dunner wordend haar en wilt u daar wat aan doen? Dan bent u al lang niet meer afhankelijk van regelmatig ontsierende haarstukjes en dure haartransplantaties. Kies voor een behandeling waarmee u direct zichtbaar resultaat heeft, micro haar pigmentatie.

Micro haar pigmentatie voordelen en nadelen.
Micro haar pigmentatie voordelen en nadelen.

Waarom kiest u voor een micro haar pigmentatie behandeling?

Deze relatief nieuwe techniek is aan voortdurende verbeteringen onderhevig. Hierdoor komt vrijwel iedereen in aanmerking voor een behandeling en zijn de risico’s zo goed als nihil. Micro haar pigmentatie voordelen en nadelen kunnen op goede wijze tegen elkaar worden afgezet waarna u in staat bent een weloverwogen keuze voor een behandeling te maken.

Micro haar pigmentatie voordelen

Als u nadenkt over een behandeling tegen dunner wordend haar en/of kaalheid dan is dat vaak een ingrijpende beslissing. Het grootste voordeel van een micro haar pigmentatie behandeling ten opzichte van bijvoorbeeld een FUT- haartransplantatie is het feit dat het een niet-chirurgische behandeling betreft. Micro haar pigmentatie is daarnaast vrijwel pijnloos en zijn er nauwelijks risico’s aan de ingreep verbonden. De meeste behandelaars werken met moderne hypoallergene pigmenten.Deze pigmenten hebben als voordeel dat ze niet blauw of groen ‘uitslaan’ en na verloop van tijd zullen ze vanzelf vervagen. Wellicht doet de behandeling u denken aan een tatoeage, dit is het echter niet. Een MHP-behandeling wordt uitgevoerd met geavanceerde apparatuur en uiterst fijne naalden. Bovendien heeft een MHP-behandeling voordelen waar u misschien niet direct aan denkt. Zo is het resultaat direct vanaf de eerste sessie zichtbaar en worden dunner wordend haar en kaalheid optisch verbeterd. U heeft meteen weer zelfvertrouwen. U krijgt van de schoonheids- en/of haarkliniek een aantal tips mee die het eindresultaat ten goede komen. Hierbij wordt doorgaans aangeraden om in de eerste weken na de behandeling niet teveel met uw blote hoofd in de zon te komen en vermijd u het beste de sauna even. Ook veel zweten door bijvoorbeeld fysieke inspanning is niet aan te raden.

Micro haar pigmentatie nadelen

Ondanks het feit dat het om een niet-chirurgische ingreep gaat heeft ook een micro haar pigmentatie mogelijke nadelen. Het betreft een behandeling die doorgaans met semi-permanente pigmenten wordt uitgevoerd. Dat betekent dat na verloop van tijd de kleuren zullen vervagen en u de mogelijkheid hebt om voor een nabehandeling te kiezen. Het betreft een behandeling die met de nodige precisie wordt uitgevoerd en waarbij u enige aaneengesloten uren in de behandelstoel plaats dient te nemen. Zeker als er bij u meerdere hoofdzones worden behandeld dan bestaat de behandeling uit meerdere sessies. Dit kan soms als een nadeel worden ervaren. U heeft gedurende de behandeltijd vaak wel de mogelijkheid om een film te zien, televisie te kijken of om gebruik te maken van het wifi netwerk.

Micro haar pigmentatie voordelen en nadelen

Zoals iedere behandeling die u ondergaat en waarbij u iets laat doen aan kaalheid en dunner wordend haar heeft dus ook micro haar pigmentatie voordelen en nadelen. U doet er goed aan om u vooraf goed in te lezen en zowel de voor- als de nadelen op een rijtje te zetten. Zo kunt u de voors- en tegens beter afwegen en is het maken van een verkeerde keuze bijna onmogelijk. In uw zoektocht naar meer informatie over micro haar pigmentatie stuit u vanzelf op vragen waar u graag een antwoord op wilt hebben. Veel vragen worden beantwoord op bijvoorbeeld een micro haar pigmentatie forum. Hier kunt u discussies volgen en ervaringen van lotgenoten lezen. Deze ervaringen geven u indirect inzicht in de werkwijze van diverse schoonheids- en haarklinieken. Uiteraard ervaart iedereen een behandeling op zijn of haar eigen manier, maar toch kunt u het een en ander te weten komen door deze verhalen te lezen. Bekijk ook zogenaamde voor en na foto’s en online is het mogelijk om video’s van uitgevoerde behandelingen te bekijken. Door een goede voorbereiding weet u wat u nog wilt vragen aan de behandelaar tijdens een intakegesprek en bent u prima in staat om voor uzelf de micro haar pigmentatie voordelen en nadelen in kaart te brengen.

Maak een weloverwogen keuze

De keuze voor een micro haar pigmentatie behandeling heeft u zelf in handen. Een behandeling heeft meer voordelen dan nadelen. Bezoek altijd meerdere behandelaars alvorens een definitieve beslissing te nemen. U zult merken dat een micro haar pigmentatie behandeling een stuk meer betaalbaar is dan een FUT- of FUE haartransplantatie. Daar komt bij dat ondanks het feit dat u door vergevorderde kaalheid niet meer in aanmerking komt voor een haartransplantatie, u wél de MHP-behandeling kunt laten uitvoeren.

Gerelateerde keywords:

  • Micro haar pigmentatie voordelen en nadelen
  • Micro hair pigmentation voordelen en nadelen
  • Tricopigmentatie voordelen en nadelen
  • Scalp pigmentatie voordelen en nadelen
  • Haar tattoo of haar tatoeage voordelen en nadelen
  • MHP voordelen en nadelen

Micro haar pigmentatie voordelen en nadelen FAQ

Overweegt u een micro haar pigmentatie behandeling? Enkele vragen over micro haar pigmentatie voordelen en nadelen worden regelmatig gesteld. Hieronder vindt u een overzicht van de meest voorkomende vragen. De vragen worden kort en bondig beantwoord.

1. Heeft micro haar pigmentatie voordelen?

Micro haar pigmentatie is een niet chirurgische ingreep die nagenoeg pijnloos verloopt. De behandeling biedt een oplossing bij ongewenste haaruitval en kaalheid voor een grote groep mannen en vrouwen. Direct na de eerste behandelsessie zijn resultaten zichtbaar. In tegenstelling tot onder meer een FUT of FUE haartransplantatie kent micro haar pigmentatie een korte herstelperiode en kunt u uw dagelijkse activiteiten en bezigheden snel hervatten.

2. Wat zijn nadelen van micro haar pigmentatie?

Tricopigmentatie is een cosmetische behandeling waarop u zichzelf gedegen voor dient te bereiden. Ongeïnformeerd aan de behandeling beginnen wordt ten zeerste afgeraden. De beste resultaten worden bereikt door ervaren MHP specialisten. Het is een langdurige behandeling waarbij u moet rekenen op behandelsessies die zomaar 3 tot 8 uur duren. De behandelduur is gelijk een van de grootste nadelen van de behandeling.

3. Zijn de resultaten van micro haar pigmentatie altijd goed?

Net zoals bij elke andere cosmetische en/of ook medische behandeling heeft iedereen eigen verwachtingen van een behandeling. Als u realistische verwachtingen heeft en zich goed voorbereidt is de kans groot dat u tevreden bent met het eindresultaat. Om nadelen en teleurstellingen te vermijden wordt een micro haar pigmentatie behandeling in combinatie met bepaalde omstandigheden niet uitgevoerd. Zo zal een MHP specialist u een andere of latere behandeling adviseren als er sprake is van een vers litteken dat korter dan een jaar aanwezig is. In geval van huidinfecties, allergische reacties, donkere moedervlekken en aanwezige bultjes op te behandelen hoofdhuid. Daarnaast wordt MHP eveneens ontraden op plaatsen waar u recentelijk plastische chirurgie en/of bestraling heeft ondergaan.

4. Voor wie is micro haar pigmentatie een geschikte behandeling?

Een van de grootste voordelen van micro haar pigmentatie is dat de behandeling kan worden toegepast bij zowel mannen als vrouwen. Ook als u door bijvoorbeeld ver gevorderde kaalheid niet in aanmerking komt voor andere behandelingen kan tricopigmentatie uitkomst bieden. Met behulp van tricopigmentatie wordt een dunner wordende haardos optisch voller, kalende plekken uitstekend gecamoufleerd en kale schedels krijgen een verzorgde ‘shaven-look’. De permanente pigmenten bootsen de natuurlijke haarstoppeltjes op uitstekende wijze na en de resultaten zijn langdurig. De behandeling is ook geschikt indien u te maken heeft met Alopecia areata, mits de aandoening onder controle is.

5. Zijn de pigmenten die gebruikt worden veilig?

De pigmenten die gebruikt worden voor micro haar pigmentatie zijn zowel hypoallergeen als biologisch. Allergische reacties komen zelden voor. Om de kans hierop uit te sluiten kan een proefstukje aangebracht worden. De pigmenten worden met behulp van een ultradunne, korte naald in de bovenste huidlaag aangebracht. Hierdoor krijgen de pigmenten geen kans om in elkaar over te lopen. De kleur van het pigment kan nauwkeurig op uw eigen haarkleur worden afgestemd. Resultaten die bereikt worden zijn langdurig. Veel mensen laten regelmatig een kleine nabehandeling uitvoeren. Hierdoor is uw haardracht altijd in overeenstemming met uw uitstraling.

6. Zijn alle aanbieders van micro haar pigmentatie betrouwbaar?

Door uzelf vooraf in te lezen in ervaringsverhalen van anderen kunnen teleurstellende resultaten worden voorkomen. Nederland kent meerdere klinieken waar de micro haar pigmentatie behandeling met uitstekende resultaten en naar volle tevredenheid wordt uitgevoerd. Geadviseerd wordt om bij een aantal verschillende MHP specialisten naar een intakegesprek te gaan. Vaak voelt u gelijk al bij binnenkomst in een kliniek of u welkom bent. Verloopt het gesprek stroef? Heeft u het idee dat u niet serieus wordt genomen? Kijk dan verder. Goede resultaten die aansluiten bij uw verwachtingspatroon worden bereikt op het moment dat u met vertrouwen in de behandelstoel plaatsneemt.

7. Heb ik zelf invloed op het resultaat?

Ja, een van de voordelen van micro haar pigmentatie is het feit dat uzelf invloed kunt uitoefenen op het eindresultaat. Volg de adviezen en tips van de behandelend MHP specialist op. De eerste 48 uur is het beter om uw hoofd en haar niet te wassen. Gebruik daarna een zeer zachte shampoo. Stel uw hoofdhuid niet bloot aan de zon en/of zonnebank. U krijgt advies over welke soort crème of lotion u kunt gebruiken. Kies altijd voor een hoge SPF factor. Intensief sporten, het bezoeken van een sauna of zwembad stelt u tot 10 dagen na de behandeling uit. Daarna kunt u uw gewone activiteiten, werkzaamheden en sportiviteiten hervatten.

8. Kan het aangebrachte pigment afgestoten worden?

Een klein percentage van het aangebrachte pigment wordt door het natuurlijke huidherstel afgebroken. Dit betreft slechts een miniem percentage. Om een optimaal resultaat te bereiken zijn meerdere behandelsessies nodig. De meeste mensen bereiken na de tweede behandeling een uitstekend resultaat. Een derde behandelsessie dient vaak als touch-up of verfijning van het resultaat.

9. Waar moet ik opletten tijdens een intakegesprek?

U kunt nadelen en teleurstellingen voorkomen door een aantal zaken in acht te nemen. Wees alert op de omgeving van de kliniek waar het gesprek plaatsvindt. Hoe ziet de behandelkamer eruit? Hoe is het gesteld met de hygiëne. Wordt er op steriele wijze gewerkt? Aangezien micro haar pigmentatie wordt uitgevoerd met behulp van ultrafijne naalden is het belangrijk om te weten hoe een specialist te werk gaat. Door hier aandacht aan te besteden verkleint u de kans op het ontstaan van complicaties en bijwerkingen. Let daarnaast op de totaal prijs die u krijgt. Kijk daarbij goed naar het aantal hoofdzones dat wordt behandeld en het aantal behandelsessies dat daarbij is inbegrepen.

10. Is een goedkope micro haar pigmentatie aanbieding te vertrouwen?

Cosmetische behandelingen hebben de laatste jaren een flinke opmars gemaakt. Dat geldt ook voor tricopigmentatie. Tegenwoordig kunt u via meerdere aanbieders gebruik maken van goedkope micro haar pigmentatie aanbiedingen. De tarieven die vermeld worden zijn uiterst laag en daarmee op het eerste zicht aantrekkelijk. Goedkoop betekent niet meteen per definitie duurkoop. Let altijd wel goed wat de aanbieding precies inhoudt. Welke specialist voert de MHP behandeling uit? Kunt u ervaringsverhalen en meningen vinden over de betreffende kliniek? Hoeveel hoofdzones worden behandeld voor het genoemde bedrag en wat zijn de aanvullende kosten als u meerdere hoofdzones wilt laten behandelen? Om een mogelijke teleurstelling te voorkomen is het belangrijk om naar een intakegesprek te gaan en met eigen ogen te zien hoe de behandelomgeving eruit ziet.

11. Welke complicaties en risico’s heeft micro haar pigmentatie?

Micro haar pigmentatie is een veilige niet-chirurgische behandeling. Als u de behandeling uit laat voeren door een ervaren MHP specialist en vervolgens de adviezen en tips tijdens de herstelperiode opvolgt is de kans op bijwerkingen uiterst klein. Door het aanprikken van de huid met de dunne naald heeft uw huid tijd nodig om te herstellen. Het herstel kan gepaard gaan met jeuk. Om bijwerkingen te voorkomen is het van belang de behandelde huid niet open te krabben. U kunt hierdoor de huid beschadigen en wondjes veroorzaken. Deze wondjes kunnen infecteren en zelfs littekenvorming met zich meebrengen. Daarnaast is er altijd een kleine kans op een allergische reactie. Als u een allergie vermoedt is het verstandig om vooraf een zogenaamd proefstukje aan te laten brengen. In enkele gevallen worden teleurstellende resultaten bereikt.

12. Wat kan ik doen als ik niet tevreden ben met het resultaat?

Teleurstellende resultaten kunnen meerdere oorzaken hebben. Wellicht heeft u een verkeerd verwachtingspatroon gehad. Misschien is uw beeld van de tricopigmentatie anders dan de werkelijkheid. Ervaren specialisten voeren de micro haar pigmentatie op regelmatige basis uit en hebben de techniek in de vingers zitten. Ze zijn op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van zowel de apparatuur als pigment. Door uw verwachtingen duidelijk te maken tijdens een intakegesprek kan een MHP specialist vaststellen of uw verwachting realistisch is. Dat betekent ook dat uw mening bijgesteld kan worden. Dit wordt gedaan door MHP voor en na foto’s te laten zien van reeds uitgevoerde behandelingen. Daarnaast kan het resultaat als teleurstellend worden ervaren als u na drie behandelsessies nog aanvullende behandelingen nodig heeft. Slechts in uitzonderlijke gevallen is er echt sprake van een mislukte micro haar pigmentatie behandeling. Een teleurstellend resultaat kan vaak hersteld en bijgewerkt worden.

13. Wat moet ik nog meer weten over micro haar pigmentatie voordelen en nadelen?

Micro haar pigmentatie is een innovatieve behandeling die met geavanceerde apparatuur wordt uitgevoerd. De techniek en het apparaat lijkt nog het meeste op het zetten van een echte tatoeage. Het is een behandeling die, mits door een ervaren micro haar pigmentatie specialist uitgevoerd, uitstekende resultaten biedt. Mannen en vrouwen met haaruitval, kaalheid, pleksgewijze kaalheid en ontsierende littekens worden op sublieme wijze geholpen en krijgen weer zelfvertrouwen. Na afloop van een geslaagde behandeling kijkt u met plezier in de spiegel. De behandeling is in vergelijking met bijvoorbeeld een haarstamcel transplantatie of een haartransplantatie een betaalbare cosmetische ingreep. Indien gewenst is het mogelijk om de kostprijs in maandelijkse termijnen te betalen. Door de diverse mogelijkheden, aanbieders en prijzen met elkaar te vergelijken maakt u altijd de juiste beslissing, waardoor u op ontspannen wijze in de behandelstoel plaats kunt nemen.

Gratis en vrijblijvend een consult inplannen bij onze kliniek?

Wilt u na het lezen van de tekst ‘micro haar pigmentatie voordelen en nadelen’ een gratis en vrijblijvend consult inplannen? Dit kan via het contactformulier. Het betreft een kennismakingsgesprek met de MHP specialist van onze kliniek. U kunt tijdens het consult uw wensen voorleggen en eventuele vragen stellen. Er wordt direct een offerte op maat gemaakt, zodat u ook op de hoogte bent van de micro haar pigmentatie kosten.