Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Voor veel mensen is het een nachtmerrie om kaal te worden. Gelukkig is er tegenwoordig steeds beter iets te doen tegen haaruitval en kaalheid. Om hier een beter beeld van te geven, hebben we voor u een aantal haaruitval tips op een rijtje gezet. Door deze tips goed te bestuderen, is het mogelijk om de strijd tegen haaruitval aan te gaan. De twee soorten haarproblemen waar onderscheid tussen kan worden gemaakt zijn overbeharing en onderbeharing (haaruitval). Last van haaruitval? Het Haaronderzoekscentrum kan onderzoek doen. Zij bieden onder andere een haaruitval DNA test en haaruitval bloedwaardentest aan.

Haaruitval tips.
Haaruitval tips.

5  haaruitval tips voor u op een rijtje!

Er zijn verschillende manieren om iets te doen tegen haaruitval. Er is online echter zo veel informatie te vinden, we kunnen ons voorstellen dat u af en toe door de bomen het bos niet meer ziet. Op de website van de Haarstichting is natuurlijk altijd veel handige informatie te vinden over diverse haarproblemen.

Haaruitval tip 1: Laat u goed informeren door een specialist.

Het is belangrijk dat u zich in eerste instantie goed laat informeren door een specialist op het gebied van haaruitval of overbeharing. Door u goed te laten informeren is het mogelijk om een beter beeld te krijgen van de oorzaak van uw haaruitval of overbeharing en de behandeling hiervan.

Haaruitval tip 2: Zoek online naar onafhankelijke informatie

Er staat erg veel informatie op het internet. Er worden enorm veel uiteenlopende dingen gezegd. De ene organisatie spreekt de andere vaak weer tegen. Kijk daarom op de website van de Haarstichting voor meer informatie over diverse onderwerpen.

Haaruitval tip 3: Zoek online naar ervaringen van andere mensen

Als u last heeft van haaruitval, bent u niet de enige. Er zijn alleen al in Nederland meer dan een miljoen mensen die hiermee te maken hebben. Deze mensen hebben vaak al van alles geprobeerd om iets aan de haaruitval te doen. Het kan daarom erg interessant zijn om op een haar forum te kijken naar ervaringen van andere mensen. Voorbeelden van interessante informatie die u kunt vinden:

  • Haartransplantatie ervaringen.
  • Micro haar pigmentatie ervaringen.
  • Haargroeimiddelen ervaringen.
  • Pruiken/haarwerken ervaringen.

Haaruitval tip 4: Ga altijd bij minimaal 2 klinieken op consult

Nadat u online het nodige speurwerk heeft gedaan, heeft u waarschijnlijk al een eerste selectie kunnen maken. Na het maken van deze selectie raden wij aan altijd bij minimaal 2 klinieken op consult te komen. U kunt de klinieken dan ook nog op locatie met elkaar vergelijken.

Haaruitval tip 5: Evalueer na 12 maanden

Het is verstandig om van tevoren een stappenplan te maken. U kunt een stappenplan maken met acties die u wilt doen, om de haaruitval tegen te gaan. Probeer iedere 12 maanden te evalueren wat voor u positief was of wellicht juist negatief. Op deze manier kunt u namelijk weer eventuele nieuwe benodigde acties verzinnen.

Gratis en vrijblijvend een consult inplannen bij onze kliniek?

Wilt u na het lezen van de tekst ‘oorzaken van haaruitval’ een gratis en vrijblijvend consult inplannen? Dit kan via het contactformulier. Het betreft een kennismakingsgesprek met de MHP specialist van onze kliniek. U kunt tijdens het consult uw wensen voorleggen en eventuele vragen stellen. Er wordt direct een offerte op maat gemaakt, zodat u ook op de hoogte bent van de micro haar pigmentatie kosten.