Skip to content Skip to sidebar Skip to footer
Helaas krijgen jaarlijks miljoenen mensen te maken tegen haaruitval. Omdat er inmiddels veel verschillende behandelingen tegen haaruitval bestaan, kunnen we ons voorstellen dat het moeilijk is om een keuze te maken. Om deze reden is het belangrijk dat u zich goed inleest in het onderwerp. Door u te verdiepen in de verschillende behandelingen die haaruitval kunnen verhelpen, is het voor u eenvoudiger om een weloverwogen keuze te maken.

Behandelingen tegen haaruitval: Micro haar pigmentatie of haartransplantatie?

De meest uitgevoerde behandelingen tegen haaruitval zijn micro haar pigmentatie en haartransplantatie. Jaarlijks kiezen naar schatting ongeveer 10.000 Nederlanders voor één van deze twee behandelingen. De micro haar pigmentatie behandeling is vooral afgelopen jaren in opmars. Deze behandeling is in vergelijking met de haartransplantatie behandeling nog relatief nieuw. De MHP behandeling bestaat namelijk ongeveer 10 jaar. De haartransplantatie behandeling wordt al ruim 50 jaar uitgevoerd. In deze 50 jaar is deze behandeling sterk ontwikkeld. Tegenwoordig is het mogelijk om de haren één voor één te transplanteren. Hierdoor blijven er nauwelijks littekens achter. Houd er echter rekening mee dat niet iedereen voor een haartransplantatie in aanmerking komt. Als u hier niet voor in aanmerking komt, kunt u vaak wel kiezen voor een micro haar pigmentatie behandeling.

Andere behandelingen tegen haaruitval

Naast de micro haar pigmentatie behandeling en haartransplantatie bestaan er natuurlijk ook nog diverse andere behandelingen tegen haaruitval. Denk hierbij bijvoorbeeld aan haargroeimiddelen, haarwerken, pruiken of haar klonen. Wanneer er wordt gekeken naar haargroeimiddelen, bestaan er zowel bewezen als onbewezen haargroeimiddelen. Let op dat de haargroeimiddelen die een wetenschappelijk onderbouwing hebben, doorgaans behoorlijk heftige bijwerkingen kunnen hebben. Maak daarom altijd een goede afweging te zijn van de voor- en nadelen van deze haargroeimiddelen.

Een goed alternatief voor een haartransplantatie of micro haar pigmentatie kan ook een haarwerk of pruik zijn. Haarwerken en pruiken zijn in principe ongeveer hetzelfde. Een haarwerk is meestal een haarstuk van echt haar, terwijl een pruik een haarstuk is van synthetisch haar. Een haarwerk heeft daarom gemiddeld meestal een hogere prijs dan een pruik van synthetisch haar.

Er worden daarnaast continu nieuwe behandelingen tegen haaruitval ontwikkeld. Er wordt jaarlijks dan ook voor honderden miljoenen geïnvesteerd in deze branche. Wanneer er nieuwe ontwikkelingen zijn, zal onder andere de Haarstichting daar direct over berichten.

Wat het beste bij u past, hangt af van een aantal factoren. Wilt u bijvoorbeeld uw haar langer kunnen dragen? Dan is een haartransplantatie of een pruik waarschijnlijk een betere optie dan micro haar pigmentatie. Heeft u uw haar altijd kort en wilt u een mooi stoppeleffect hebben? Dan is een micro haar pigmentatie vaak de beste oplossing.

Nieuwste behandelingen tegen haaruitval?

Er zijn regelmatig nieuwe ontdekkingen die worden gedaan op het gebied van haaruitval. Wanneer we kijken naar de nieuwste behandelingen tegen haaruitval, wordt er vooral veel onderzoek gedaan naar haar klonen. Het klonen van haar is momenteel helaas nog erg lastig. Verschillende experts denken dat dit wellicht over 15 tot 20 jaar wel mogelijk is.

Gerelateerde keywords:

  • Micro haar pigmentatie als behandeling tegen haaruitval?
  • Micro hair pigmentation als behandeling tegen haaruitval?
  • Tricopigmentatie als als behandeling tegen haaruitval?
  • Scalp pigmentatie als als behandeling tegen haaruitval?
  • Haar tattoo als behandeling tegen haaruitval of haar tatoeage als als behandeling tegen haaruitval?
  • MHP als behandeling tegen haaruitval?

Gratis en vrijblijvend een consult inplannen bij onze kliniek?

Wilt u na het lezen van de tekst ‘behandelingen tegen haaruitval’ een gratis en vrijblijvend consult inplannen? Dit kan via het contactformulier. Het betreft een kennismakingsgesprek met de MHP specialist van onze kliniek. U kunt tijdens het consult uw wensen voorleggen en eventuele vragen stellen. Er wordt direct een offerte op maat gemaakt, zodat u ook op de hoogte bent van de micro haar pigmentatie kosten. Ook op de website van onze samenwerkingspartner de Haarstichting kunt u meer informatie vinden over dit onderwerp.